Hakuna Matata

2008-08-31
21:41:28

Sett min misse? /L
Jag lever!
Vilken helg det varit. Nej, jag joggade senast i torsdag. Gick väldigt bra. I fredags var jag på Boda borg vilket gjorde att jag inte orka jogga. De fysiska banorna räckte! =P
Men det har blivit mycket gå-ing. Min älskade hårboll till katt trillade ner från mammas balkong i lördags morse och har ännu inte återfunnits. Vi har patrullerat hela området och jag kände därmed inte för att jogga. Jag hoppas verkligen han mår bra stackaren! =(((( Ute alldeles ensam utan mat. Idag regna det lite också. Jag vill ha hem honom nu! Har någon sett honom så hör av er...

Imorgon börjar renoveringen så nu bor jag på mammas golv. He...he... känns konstigt.

Nej, jag skriver mer utförligt (förhoppningsvis) imorgon. Känner tyvärr inte för att blogga nu.

KramÄlsklings Johnny är ute på villovägar!

2008-08-31
21:06:17

Hello /S

Fy vad det tar emot inför morgondagen, jag har ingen lust att behöva cykla iväg vid kvart över 7. Om man ska se positivt på det hela så ska det ju ändå bli kul att träffa barnen, en klass på 18 elever som går i andra klass.

Nu ska jag se lite film med T men sen måste jag sova tidigt idag :(

PS. Lyckades förkorta joggingturen med 40 sekunder sen igår... det är riktigt bra! DS.

Natti natt


2008-08-31
14:21:25

Duktiga jag! /S
Om ingen annan talar om vad duktig man är så får man göra det själv :)
Nu har jag städat min del + att jag varit duktig och putsat fönstren utvändigt för första gången sen vi flyttade in. Så nu återstår bara badrummet och moppning av golven och sen är det som sagt rent - men det är Ts tur att ta den delen idag så jag kan nu lugnt luta mig tillbaka om jag vill.
Jag känner dock att jag fick lite energi av städningen konstigt nog + att jag känner mig riktigt ofräsch, så jag ska nog försöka att göra mig själv ännu mer äcklig genom att gå ut och ta den där joggingrundan som jag funderade på. Jag har ändå inget bättre för mig för tillfället, och T har fastnat i något dataspel så han är inte så mycket att prata med heller :op

Idag fick vi förresten hem en broschyr från medborgarskolan med höstens kurser. Jag tycker det låter så roligt med alla de kurser som finns men man vill ju inte gå själv. Sen kostar det ju lite... men jag hoppas att jag blir en kursmänniska i framtiden som drar med mig syskon eller kompisar och går någon kurs lite då och då. Men det får nog vänta till den dagen man har ett jobb och kan betala kurserna och när man har någon att gå med :)

Nu är det jogging som gäller, see U!

2008-08-31
11:22:25

Söndag /S
Då har sista dagen av ledighet kommit innan det är dags att ge sig ut på sin praktikvecka. Jag måste erkänna att jag inte ser fram emot den här praktiken särskilt mycket, främst för att jag känner mig så oförberedd och lite för att jag inte haft någon direkt energi den senaste veckan, känt mig trött under dagarna. Men å andra sidan är jag glad att vi får den här veckan att förbereda oss på innan det är dags att ge sig ut på 4-veckors praktiken som börjar v. 39.

Idag är planen att vi ska städa lägenheten - jävligt trist plan men dess värre nödvändig. Sen är det ju alltid skönt efteråt åtminstone att känna att det är rent över allt. Sen är det tyvärr min tur att laga mat idag, men jag tror det får bli något enkelt idag, det lutar åt pasta med kantareller i philadelphiasås, enkelt men gott :)
Om energi finns kvar efter städningen så blir det också en joggingrunda.

Det jag inte får glömma idag är att pumpa mina cykeldäck! Ska man cykla långt tidigt på morgonen så vill jag ha de bästa förutsättningarna för att rulla så lätt som möjligt så det är ett absolut måste!

That´s all for now... är dock lite nyfiken på vad L gör om dagarna, hålls joggingen igång, har renovering påbörjats, eller fylls dagarna av plugg?

Hur som helst, ha en skön söndag...!

2008-08-30
16:40:29

Lördag /S
Halloj på er!
Haft en bra dag?
Själv har jag haft en skön dag, sov hela natten och vaknade inte förrän kl. var tio över 11 vilket nästan är lite rekord för mig. Hade dock gärna vaknat lite tidigare men... Väl uppe så hoppade jag i mina joggingkläder och gick in till Tobias som inte riktigt vaknat till liv då han hade sagt att han kanske skulle med. Så elak som jag var så stängde jag av TVn för honom för att få honom att åtminstone kliva ur sängen då jag vet hur seg han kan vara.
Sen gav vi oss iväg och tog en runda på spåret, jag tvingade honom att följa mitt joggingschema om han ville springa med mig, han ville nämligen springa mer och gå mindre - men jag vägrade ge med mig då det fortfarande går ltie segt och det viktiga för min del är att åtminstone orka de där 5 minutrarna. Så vi sprang enligt mitt schema och spurtade på slutet. Tobias han surt nog före mig men jag lyckades ändå förbättra min tid med 40 sek vilket är ganska mycket så jag var nöjd. Så nu ska vi försöka att springa tillsammans åtminstone en dag i veckan... Jag tänkte jag skulle börja ta varvet två gånger åtminstone en gång i veckan och då kan det ju vara bra att passa på när han är med :)

Därefter cyklade vi hemåt och åt en sen och efterlängtad frukost med både ägg, macka och fil och flingor. Väldigt gott! När vi var färdigduschade båda två så åkte vi in till stan, T skulle ha träningsbyxor och jag behövde väl egentligen inget men köpte ett par nya hörsnäckor till min mp3, köpte såna där fula men praktiska saker som man liksom hänger på örat. Skönt att ha när man joggar då de vanliga snäckorna åker ur hela tiden vilket är väldigt irriterande. Sen köpte jag äntligen ett USB-minne, jag har tänkt köpa ett länge men det har aldrig blivit av.

Imorgon tror jag att jag ska ta en joggingrunda till, imorgon ska det nämligen städas här hemma och då blir man ändå dammig och äcklig så man vill duscha. Sen så vill jag passa på eftersom jag tror den kommande veckan kommer bli ganska tuff med praktiken. Lusten att jogga när man precis cyklat hem den långa vägen från praktiken (i stort sett bara uppförsbackar!) kommer nog inte direkt att infinna sig! Men mitt mål är ju tre joggingpass i veckan så om jag bara orkar ta mig ut en dag så kanske de två andra passen får vänta till helgen.
Jag måste säga att det ska bli grymt kul och komma hem och springa spåret hemma med L, tävlingsinstinken vaknar liksom lite till liv...
Nu ska jag bara ta det lugnt fram tills middagen ikväll som älsklingen ska laga :)

Ha en skön dag!

2008-08-29
15:57:18

Boda borg! /L
Första veckan av näst sista kursen har nu gått. Det har börjat hårt med problemlösningar under dagarna och matematiska uppgifter om positionssystem bland annat. Jag har insett att jag suger på matematik. Som lärare är det tabu att säga så men alla kan vi inte vara bra på allt. Min hjärna låser sig och vill verkligen inte förstå. Jag hoppas det blir bättre.

Idag har vi varit på Boda borg, första gången för min del och det var riktigt roligt. Mycket svårt när man skulle försöka lista ut vad de ville att man skulle göra. Vi klarade i alla fall några banor! Definitivt ett ställe jag skulle besöka igen, med framtida elever också!
Synd bara att man är smidig som en strandad val.

Så till er framtida eller nutida lärare som inte har varit där så rekommenderar jag det verkligen.


2008-08-29
15:48:23

Svar på kluringen /L
En karamellskål innehåller 25 söta karameller, 25 sura karameller och 25 lakritskarameller. Hur många karameller måste du plocka för att vara säkert på att få en karamell av varje sort?


Rätt svar är: Du måste plocka upp 51 stycken karameller eftersom då har du garanterat plockat upp två sorter och börjar plocka av den tredje.

2008-08-29
15:42:35

Kraxa inte /L

Enligt forskningkänner kråkor igen människoansikten. Tankarna som slår mig är
1) Vem är så intresserad av kråkor så denne forskar kring dem?
2) När de bajsar på människor så säger väl det en hel del om den människan?

Hur mycket kan djur runt om oss egentligen förstå?
Jag tänker på hur beräknande de är? Så som Johnny (katten) exempelvis, det första han gjorde när han flyttade in hos oss var att bajsa i Stinas (ex-katten) matskål. Åsa gör mycket saker som jag tror har en baktanke. De är smarta de små monstrerna.


Jag är inte ett big-fan av fåglar heller, därför tycker jag detta låter mycket obehagligt.


2008-08-29
10:28:53

Fredag /S
Hello!
Det var underbart skönt att få vakna imorse och veta att man inte behövde gå upp, ännu mysigare var det då älsklingen inte behövde gå upp förrän kl 9. Jag kom i alla fall ur sängen vid halv 10 men vid det laget så hade jag hunnit bli lite hungrig så joggingrundan får vänta till i eftermiddag eller imorgon. Idag ska jag i alla fall ut till Tornby och det brukar ju ta lite tid.
Ikväll blir det mys pys med älsklingen med hemmagjorda hamburgare och förmodligen någon film.

Den senaste veckan har jag väntat på mail ifrån studievägledningen då jag mailade dem med frågor inför vårterminen. Jag vill ju veta om jag kan läsa in det extra halvåret för att få jobba i förskolan eller om den möjligheten inte längre finns. Om den inte finns så är det ju jobb som gäller... Känner att jag behöver förbereda mig lite mentalt, dels då jag får mitt sista CSN-bidrag i januari och sen är det ju en stor omställning! Men jag har alltså fortfarande inte fått något svar så jag ska nog maila dem på nytt, behöver ju veta hur och när jag ska ansöka ju...

2008-08-28
13:46:17

Torsdag /S
Jisses vad jag har varit trött idag. Natten var riktigt hemsk, jag kunde verkligen inte somna, det liksom killade längs hela ryggraden så jag vred och vände på mig hela tiden och kunde inte ligga still. När klockan var 1 så gav jag upp då jag var klarvaken och jag ville ge T en chans att somna utan att jag kastade mig fram och tillbaka en gång i minuten. Så jag släpade mig ut i vardagsrummet och ner i soffan och knäppte på TVn. Efter en halvtimma började jag känna mig lite trött igen och gjort ett nytt försök som lyckades efter en stund. Men hur som helst så blev det inte så många timmars sömn som jag ville.
Att föreläsningen idag också var supertrist fick mig inte precis att gäspa mindre. Två timmars prat om utvärderingar... jag vet inte om det berodde på att jag var väldigt trött men det kändes som att han pratade om lite allt möjligt så jag fattade inte riktigt vad han ville ha sagt med sin föreläsning!

Därefter kastade jag mig hem på cykeln och åt lite lunch innan det var dags att träffa frisören. Jag fick veta att håret var bra, behövde bara ta ca 2 cm, sen klippte hon också upp håret lite mer, lite mer än vad jag hade tänkt mig men då var det ju lite sent att säga något. Jag vet inte om det är jag som inte fattar eller om det är frisörerna som inte fattar men varje gång de frågar om de ska klippa upp det lite mer och jag säger lite, så visar de upp typ 2 cm, men sen när de väl klippt så ser det snarare ut som att de klippt av 5 cm. Jaja... hur som helst så blev det helt okej, det viktigaste var ju att få bort det slitna. Jag köpte även med en ny hårinpackning hem då man börjar se botten på den gamla burken.

Idag kommer jag inte göra något drastiskt direkt då jag som sagt är ganska så trött, imorgon däremot är jag ju ledig och T är i skolan så jag ska nog passa på att städa lägenheten efter joggingrundan. Alternativt så kanske jag åker ut till Tornby för att leta efter ett par billiga inneskor som jag kan ha på praktiken, och eventuellt en bakmaskin. Det beror på om T har lust att följa med eller inte, vill han med så får det vänta till på lördag.
Har ni förresten några bra filmtips? Imorgon kanske jag eventuellt blir ensam på kvällen då T kanske skulle träffa några kompisar... Tips är mycket välkomna!

2008-08-27
16:54:54

Trött /S

Då var man äntligen hemma. Vet inte varför, men idag har jag varit trött hela dagen! Det var bara under joggingturen och en halvtimma efter att jag kom hem från den som jag var hyfsat pigg men resten av dagen har jag varit supertrött vilket inte är så kul. Jag invigde förresten min nya digitala klocka som jag köpte igår för att hjälpa mig att hålla igång med joggingen. Jag tyckte den funka bra, den var tydligare än den jag lånat av T och passade lite bättre på min handled. Så den kan jag tipsa om ifall man vill ha ett tidtagarur med sig. Kostade bara 59 kr... 
Snart slutar T, och idag är det återigen min tur att laga mat. Men fram tills dess att han kommer hem så ska jag krypa ner i härliga soffan och titta på ett Friends-avsnitt.

Ikväll blir det Project Runway för hela slanten då de sänder båda finalavsnitten efter varandra idag :D

Ps. Hur går det med din jogging L? Ds.


2008-08-27
15:48:40

Ambitioner /L
Hon var en god moder
underbar, hetblodig älskarinna
förståelsefull hustru
framgångsrik yrkeskvinna
politiskt engagerad
med fasta tider i motionshallen
Fönstren var nyputsade
mattfransarna nykammade
och det doftade gott i hela huset
av nybakat bröd och hemlagad apelsinmarmelad
- när ambulansen stannade utanför

2008-08-27
15:40:17

Dagens fakta /L

Jordens högsta gräs är bambun. I Burma finns det en art som kan bli 35 meter hög.


2008-08-27
15:34:57

Dagens kluring /L

En karamellskål innehåller 25 söta karameller, 25 sura karameller och 25 lakritskarameller. Hur många karameller måste du plocka för att vara säkert på att få en karamell av varje sort?


2008-08-27
12:46:23

Svar på kluringen /L
Anna planterar röda blommor i en rabatt. För varje minut dubbleras blommorna. När det gått en timme är rabatten full av blommor, när var den halvfull?


Rätt svar var som rätt gissat 59 minuter, eftersom det dubbleras varje minut!

Smart läsare.... och bloggpartner =)


2008-08-27
10:15:23

Onsdag /S
Hej på er!
Allt bra? Med mig är det bara fint. Jag har avklarat veckans andra joggingrunda, jag förbättrade inte direkt min tid men jag spurtade den sista sträckan och det var faktiskt riktigt skönt. Överhuvudtaget så tycker jag att det börjar bli skönt de dagar som jag ska ut och springa, nästan så att jag ser fram emot det, att få bli så där härligt trött och bli så där äckligt svettig så att det nästan rinner av mig. Att sen få komma hem och stretcha och köra lite situps framför TVn, äta lite frukost, hoppa in i duschen och bara få ta det lugnt fram tills det är dags att ge sig av till skolan. Man är liksom trött och ändå piggare än om man inte hade joggat. Skönt är det i alla fall...

Men som jag sagt tidigare så är det ju kanske ingen riktig utmaning än då det varit bra väder alla dagar hittills... Sen har jag ju som sagt börjat sent alla dagar jag joggat, då blir det riktigt tufft till veckan då jag är på praktik och måste cykla hemifrån senast 7.15 och sen ska orka med att jogga när man kommer hem på eftermiddagarna...

Idag är det seminarium igen, känner inte alls för det då vi ska gestalta en ledarstil inför klassen och att spela teater är väl kanske inte det roligaste jag vet precis... Men det är sista seminariet för veckan, imorgon är det en föreläsning på 2 timmar och direkt efter den ska jag iväg och klippa mig. När det är gjort så är jag ledig för helgen :)

Have a nice day!

2008-08-26
22:48:18

Min dator är sjuk /S
Min dator har krånglat lite de senaste dagarna och nu vet jag varför efter att T har hjälpt mig.
Tydligen har jag fått en massa skit på datorn som virusprogrammet av någon anledning inte upptäckt.
Imorgon ska dock älsklingen hjälpa mig och rensa den på trojaner och vad det nu kan vara...

Nu är det i alla fall dags för lilla mig att nanna. Imorgon bitti är det dags för veckans andra joggingrunda så nu gäller det att hålla tummarna att dagens regnmoln hunnit försvinna så att jag får ännu en joggingrunda i solskenet.

Sov gott mina vänner!

2008-08-26
19:39:41

Ungdomar och sex /S
Just nu sitter jag och tittar på Dr Phil där man har en debatt och sex, ska man undervisa dem i ämnet eller om avhållsamhet och vid vilken ålder är de redo?
Jag sitter mest och blir irriterad över vad som sägs men också fundersam över vad jag själv anser vara rätt ålder?

Självklart handlar det ju om individen, alla är ju inte lika mogna vid en viss ålder men om man skulle säga något generellt...

Vad jag undrar är alltså...

Vid vilken ålder anser du att ungdomar är mogna för att ha sex?

2008-08-26
15:32:44

Home again /S
Då var man hemma igen ett par lyckade timmar på stan!
Jag lyckades faktiskt att hitta två par jeans som fick följa med hem. Kanske lite onödigt att köpa två par men jag HATAR att köpa byxor då jag aldrig brukar hitta några som passar så nu när jag väl gjorde det så fick de båda följa med hem. Det är ju inte direkt så att jeans blir omoderna heller... Utöver det så köpte jag även en enkel tröja, en ny mascara, en digital klocka och en pocket. Jag köpte också en pocket som jag packade in i presentpapper som jag tänkte ge Tobias. Jag är förvisso student och borde kanske inte köpa studenter utan anledning men den kostade 40 kr och jag tycker det är viktigt att man gör små saker utöver det vanliga lite då och då för varandra :)
Det gick alltså lite pengar idag men nu har jag verkligen fyllt garderoben med byxor, nya strumpor, underkläder, stickade tröjor och några vanliga tröjor som jag köpt idag eller under sommaren.

Nu är jag ganska trött efter dagens utflykt och ska titta på lite Friends tills det är dags att ta tag i tvättandet eller tills älsklingen kommer hem från dagens träning...!

2008-08-26
10:24:20

Hello /S
Hej på er människor i vårt avlånga land!
Då var det tisdag, och jag har skönt nog inget på schemat idag, jag tänker heller inte göra uppgiften inför morgondagen då den boken kostar 300kr och vi enbart ska läsa 2 kapitel ur den - Glöm det! Uppgifterna är inte obligatoriska så min del får han klara sig utan. Jag får se till att låna den när den är återlämnad på biblioteket.

Såå med en pluggfri dag så ska jag istället bege mig in till stan på jeansjakt! Jag ska även se om jag kan hitta någon billig digital klocka med tidtagarur då T bestämt sig för att han vill använda sin klocka till sin egen träning. Men jag tror nog jag ska kunna hitta någon klocka under 100-lappen på Clas Ohlsson. Jag känner att jag behöver den klockan för att kunna pusha mig själv när jag springer ensam. Sen skulle jag också vilja ha en lite halvtjock tröja att springa i för de dagar när det börjar bli lite kyligare ute. Och sist men inte minst någon skön baströja, en kort- och en långärmad :)

Hörs senare...!

2008-08-26
08:51:01

Dagens kluring /L
Nu är det dags igen!

Anna planterar röda blommor i en rabatt. För varje minut dubbleras blommorna. När det gått en timme är rabatten full av blommor, när var den halvfull?


Du också Sandra!

2008-08-26
08:43:56

Matematikern visar sig /L
Godmorgon. Ännu en dag i skolan. Igår var det kursintro, det stod på schemat 9-14, äsch tänkte jag de går vi aldrig till. Jo tjenare jag slutade 14.05. Här spar vi inte på krutet. Kurs i matematik... det gör ont i mig att ens tänka tanken. Å andra sidan känner jag att jag verkligen behöver få plugga matte och inte bara få didaktik (vilket vi även får). Vi fick fylla i ett formulär (anonymt) om hur vi själva kände att vi låg konskapsmässigt, mitt svar blev övergripande "mycket osäker". Seriöst, kan du undervisa tre olika sätt att räkna ut 86+53? Eheh?

De stackars pengar jag fått rinner iväg och jag är redan pank! Hur ska denna månad gå?

Böcker 1300 kr
Kompendie 100 kr
Boda borg 100 kr + bensin
Kåravgift 250 kr
Busskort (1000 kr?)

Usch och fy. Det kostar att utbilda sig! Tack goda gud för CSN.

Ha det bra i regnet!
Kram

2008-08-25
16:51:40

Hemma! /S
Då var ma hemma efter dagens seminarium som var jobbigt precis som jag anade... det var inte bara så jobbigt som jag anade utan lite värre då jag hade missförstått uppgiften lite - något som jag fick veta genom att han nästintill dumförklara mig inför mina nya klasskamrater! Att det var två personer som inte ens gjort uppgiften var en helt annan femma - det ägnade han inte ens en kommentar åt... Så att göra en uppgift fel var tydligen värre än att inte göra den alls! Det kanske kan vara värt att komma ihåg eftersom inga uppgifter utöver kursuppgifterna och tentan är obligatoriska!

Så det är tur att jag kommit igång med joggingen för det kan nog bli en del tröstätande efter hans seminarier :op
Nu är jag i alla fall helt slut och lite smått hungrig och ska därför ägna resterande delar av dagen åt att diska, laga mat och kolla på lite Friends som alltid kan pigga upp ens humör lite. Sen ska jag även fråga Tobias om hans dag - han har nämligen tagit tag i träningen han också genom att idag ha skaffat gymkort så att han kan hänga på sina kompisar som redan tränar där!
Så här har ni hurtiga familjen numera :)

2008-08-25
11:31:59

Joggingprogram /S
Jag kan inte påstå att jag har följt något joggingprogram nu när jag har börjat jogga men efter att ha kollat in det här joggingprogrammet så verkar det som att jag använt mig av rätt taktik då jag varvar joggingen med gång. Jag har joggat 5 min varvat med 3 min gång. Den runda jag tar är dock bara 2 km så MITT nästa steg är att ta det varvet 2 varv. Men här är alltså ett program för den som vill komma igång med jogging... kan ju vara skönt att ha något att utgå ifrån!

       6-veckors program för dig som tänker börja springa.

Vecka 1. 
Gå/spring-pass, 2-3 gånger i veckan.
30 minuters träning. Snabb promenad med 5 spring-intervaller a´ 2 minuter.
Gör så här: Värm upp genom att gå snabbt i  ca 10 minuter. Spring sedan ca 2 minuter, promenera 2 minuter, spring 2 minuter, osv. Avsluta med att gå snabbt i 10 minuter. Stretcha när du kommer hem

Vecka 2-3.
Gå/spring-pass, 2-3 gånger i veckan
30 minuters träning.  Snabb promenad med 4 löpintervaller a´ 4 minuter.
Gör så här: Värm upp genom att gå snabbt i 10 minuter. Spring sedan 4 minuter, promenera 2 minuter, spring 4 minuter, osv. Avsluta genom att gå 5 minuter

Vecka 4-5. 
Spring/gå-pass, 2-3 gånger i veckan
30 minuters träning.  Jogging 3x8 min med två korta promenadavsnitt inlagda som avlastning.
Gör så här: Värm upp genom att gå snabbt i 5 minuter. Spring sedan 3 omgångar på 8 minuter, med 2 minuters promenad mellan löpintervallerna.  Avsluta med 5 minuters promenad innan du stretchar.

Vecka 6.
Springpass med promenad som uppvarvning och nedvarvning, 2-3 gånger i veckan.
30 minuters träning. Ca 20 minuters sammanhängande löpning, plus 5 minuters promenad som uppvärmning och 5 minuters promenad som avslutning. Stretcha.

Från vecka 7.  Nu är du van joggare.
Vilket är bäst, springa eller gå? Det beror på. Är du bara ute efter att göra av med energi spelar det ingen roll. Du gör av med lika mycket energi om du går fem kilometer som när du springer fem kilometer. Skillnaden är bara att det tar mindre tid att springa fem km än att gå fem km.
Som konditionsträning är däremot jogging mycket effektivare än promenader. Du tränar hjärtat och musklerna bättre när belastningen ökar. Orken och energin ökar mer när du får bättre kondition. Endorfinerna, kroppens eget lyckohormon, utsöndras först när du kommer upp i en viss puls. Ju större muskelmassa du har, desto större förbränning har du även i vila. Även en stund efter ett träningspass fortsätter den förhöjda förbränningen.
Men när det gäller tillgänglighet är promenader överlägset jogging: Du behöver inte byta om innan eller duscha efteråt - det är bara att ge sig ut och gå var som helst och när som helst.
Så de dagar du inte ORKAR dra på dig joggingskorna - ta i alla fall en snabb promenad runt kvarteret. Det är mycket bättre än ingen löpning.

LYCKA TILL!

2008-08-25
10:24:10

Måndag och ny vecka /S
Hello there people!
Då var det en ny vecka idag då och idag vet jag att även L börjar sin termin så nu är vi båda tillbaka i verkligheten.
Jag fortsatte imorse att kämpa mot mina veckomål att jogga tre dagar i veckan och gav mig iväg imorse vid kvart i 9. ´Hittills så har jag haft sån tur att det varje dag som jag joggat har varit fint väder, det kommer nog kännas lite värre sen när höstrusket är här... men den dagen den sorgen. Man får ju försöka att klara av det vecka för vecka.
Jag lyckades inte förbättra tiden idag men det kändes ändå bättre vilket ändå är huvudsaken!

Idag är det seminarium som gäller mellan 13-17 och därefter så måste jag hem och läsa då jag ska träffa M imorgon för att förbereda uppgiften inför onsdagen. Det är individuella uppgifter men det är ändå skönt att träffa någon att plugga med. Dels för att man då inte kan skjuta upp uppgiften till sista stund, och dels för att få lite mänsklig kontakt jämfört med att sitta instängd ensam i sin egen lägenhet. Jag hoppas dock att vi blir klara relativt fort så att jag hinner med en runda på stan innan vår tvättid på kvällen. Jag vill verkligen hitta ett par snygga jeans, och några baströjor! Men vi får väl se vad som hinns med...

Ha en trevlig dag!

2008-08-24
23:19:36

Gotti-burger /L

Igår blev det hemmalagade hamburgare. Erkänn, den ser smaskigt god ut va? Hemligheten är cheddarost. Hur vore världen utan den? Det är kärlek det.

2008-08-24
16:09:05

Färdig! /S
Så där... då hade man pluggat färdigt! Kan inte påstå att jag känner mig direkt nöjd med arbetet men det beror dels på att jag inte riktigt fattade uppgiften och del på att jag är supernervös inför min tutor som jag tycker verkar vara en riktigt otrevlig typ. Förhoppningsvis har jag väldigt fel och han är väldigt snäll...men det tror jag tyvärr inte att jag har... :(

Jag känner mig trött och slö efter promenaden och maten och har ingen större lust till att resa mig från soffan, men jag har heller ingen direkt lust till att titta på TV. Det jag allra helst vill göra är att lägga mig ner och läsa en skönlitterär bok men eftersom jag läste ut min bok (Tillsammans är man mindre ensam) imorse så har jag ingen bok att läsa. Kära L var så snäll och lånade mig en bok men den blev kvar hemma i karlstad :(
Så en investering imorgon lär det väl bli om jag kanske inte kan hitta något intressant bland Tobias böcker, men tyvärr är nog den chansen väldigt liten!

Hoppas ni har haft en skön helg i alla fall!

2008-08-24
14:42:26

Flyga Drake /S
Igår såg jag och älsklingen filmen Flyga drake (The Kite runner). Jag tyckte det skulle bli riktigt kul då jag läst boken under sommaren.
Tyvärr blev jag ganska besviken och jag förstår om man inte riktigt hänger med på allt i filmen om man inte läst boken. Jag tyckte man hade skippat massor som hade gjort att man dels hade förstått filmen bättre men som även hade gjort den mer spännande.
Så jag skulle nog inte rekommendera att man ser filmen om man inte har läst boken. Eller också är det precis det man ska göra för att man då inte har några förväntningar. Men risken finns som sagt att man inte riktigt förstår allt...


Boken/filmen handlar om bästa vännerna Amir och Hassan som växer upp under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han. När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.

Flyga drake är en gripande berättelse om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, berättelsen tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.

Även om jag inte var så förtjust i filmen så gillade jag boken och kan rekommendera både den och hans andra bok Tusen strålande solar som jag också tyckte om! Böckerna är skrivna av Khaled Hosseini.
 

2008-08-24
14:24:00

Min älskling känner mig... /S

Jag har hittat ännu en artist att lägga till min lista av favvoartister. Jag har hört henne förut och gillat henne, sedan hörde jag hennes skiva hos syrran och tänkte att jag måste skaffa den men det blev aldrig av. Sen när jag kom tillbaka till Linköping så hade min älskling fixat skivan både för att han själv gillade den men framför allt för att han tyckte att det lät som jag... och oj så rätt han hade!

Artisten jag pratar om är Regina Spector... många sköna låtar på båda hennes skivor som jag nu har i min ägo :)Att det sedan är Grey´s anatomy i videon får mig bara att längta ännu mer efter den amerikanska säsongspremiären... slutade ju sååååå bra!!!

2008-08-24
12:01:45

Söndag /S
Hej på er!
Då var det redan söndag... lite trist då det är sista dagen att kunna göra plugget inför morgondagens seminarium, och att plugga är det sista jag har lust med.
Dagen kommer nog att bli rätt lugn och skön. Vi ska snart cykla iväg till valla och gå en promenix i skogen där. Joggingen får vila under helgen men imorgon bitti är det dags igen :)

I övrigt har helgen varit supermysig, egentligen inte av någon särskilt anledning men jag känner mig så där härligt nykär av någon anledning så man känner sig så underbart lycklig.

Nej, nu ska vi ge oss iväg, gäller ju att passa på medan solen skiner! Ha en härlig söndag...

2008-08-23
14:29:47

Dagens fakta...för några dagar /L
Nu ska jag bjussa på några Dagens fakta, en kategori som haft uppehåll ett bra tag nu! Varsegoda!Jack Nicholson fick en viss procent av filmintäkterna från Batman när han spelade Jokern. Han beräknas ha tjänat 60 miljoner dollar på rollen.

Asien är nästan 100 gånger så stort som Sverige.
Förr i tiden brukade man i Egypten spotta nyfödda barn i ansiktet. Detta skulle betyda tur för barnet.
Historiens första kända mordförsök gjordes mot farao Amenemhet I cirka 2000 f.Kr.
Engelska drottningen Elizabeth I var tandlös. För att ansiktet inte skulle se insjunket ut, fyllde hon munnen med tygbitar.
När en fotbollsmålvakt fångar en boll som susar mot mål i 30 km/timmen så motsvarar detta att han lyfter 75 kilo.2008-08-23
13:30:49

Bloggdesign! /L
Hola!
Nu tycker jag att det är dags för en ny design, tänkte att jag skulle vara öppen för lite förslag från min kära partner! Självklart även från läsare. Ge mig ideer och synpunkter. Färgval? Storlek? Bilder? Please.

Kram!


2008-08-23
10:57:46

Lördag /S
Hej på er!
Då var det lördag morgon och jag har passat på att sova ut. Nu ska jag försöka att få T att komma upp så att vi kan äta frukost ihop och sen åka iväg på lite shopping!
Ikväll blir det nog lite mys med tacos och någon bra film.

Ha en skön lördag!

2008-08-22
18:01:54

Dumlegodis! /L
Rocky Road

Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 40 min

Ingredienser

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Detta är helt underbart gott men som ni själva märker ingen bantningsmat. Men när man har varit sjuk hela veckan kan man väl unna sig detta goooooda.... ;)


2008-08-22
17:57:29

Dagens tips /L
Vid magsjuka gäller följande:

Salt- och sockerlösning:

1 liter vatten
8-10 tsk socker
1 tsk salt

Koka ihop och drick (går både som kallt eller varmt)
Detta ger kroppen de grundläggande behoven.

Buljong:

En mugg med vatten
En buljongtärning (kött och grönsaksbuljon är godast)

Koka upp och "ät" som soppa.

2008-08-22
17:51:12

I´m alive! /L

Min kära vän verkade uppenbart fundersam över min frånvaro. Jag har faktiskt varit riktigt dålig denna vecka i inget mindre än självaste magsjukan. Det var många år sedan jag hade detta och man glömmer nästan hur jäkligt det är. Fy fan säger jag bara. Igår morse var i alla fall min sista "episod" och idag känner jag mig nästan frisk som en nötkärna. Igår kväll kom apiteten tillbaka och vi slukade en varsin pizza, mycket gott på tom mage! Mamma har bott här denna vecka, det var hon som kom på Söndag natt och var sjuk nämligen (dock inte i magsjukan) och eftersom de renoverar hos henne hade hon igen lust att springa till baracken från tredje våningen. Som en snäll dotter jag är fick hon sova på soffan =)) Så vi har legat i varsin soffa denna vecka och tyckt synd om oss själva. Stackars Jason =P

På måndag börjar skolan igen, jag känner mig inte alls taggad då jag fick hem ena boken i brevlådan. Jag förstod cirka 1 %. Hur ska det här gå? Eftersom jag varit sjuk har jag inte heller kommit mig för att hämta Sandras böcker men jag tänkte ta det nästa vecka när jag är helt frisk om det går bra?
Magsjukan har även gjort att det inte blivit någon jogging för mig och jag vågar inte ge mig ut imorn heller. Jag känner faktiskt en längtan att få springa igen - sån frihetskänsla kan inte köpas.

Hoppas ni alla mår bra i alla fall!

Saknar dig min vän!
Kram


2008-08-22
15:06:14

Veckans nål är nått! /S

Nu är jag hemkommen från dagens joggingrunda, jag försämrade min tid med nästan en halv minut men jag drog ner på tempot för att orka med att jogga längre sträckor, så nu blev det jogging 5 min varvat med 3 min gång vilket kändes bättre. Jag undrar hur lång tid det tar innan jag tar mig runt hela varvet utan att behöva gå... Det ska också bli kul att komma hem om en månad och springa spåret i karlstad.

För att referera till min rubrik så har jag nog inte talat om det men nu när jag tänkt satsa på joggingen igen så är jag återigen aktiv på sidan FunBeat.se där man kan registrera sin träning och sätta upp egna mål. Mitt mål för det här året är att springa minst tre gånger i veckan fram till juni månad nästa år. Vi får väl hålla tummarna för att det blir en mild vinter om jag ska nå upp till det målet annars kan det bli tufft!
Det känns ju i alla fall riktigt skönt att jag kom ut idag. Vi får se om det blir någon mer runda under helgen eller ej...

Nu är i alla fall helgen äntligen här och imorgon tror jag att jag ska åka till stan eller Tornby, vart jag åker beror lite på om jag kan hålla mig ifrån elgiganten. Det är nämligen så att jag är oerhört sugen på att köpa en bakmaskin, en teknikpryl man verkligen kan klara sig utan, men å andra sidan vore det gott att få hembakat bröd varje vecka även om jag tror att man då och då även vill ha köpt bröd. Men vi får som sagt se... får också se vad T har tänkt om morgondagen.
Utöver det så har jag tänkt rensa i min garderob och så har jag lite plugg att göra inför måndagen även om jag och M gjorde det mesta på måndagens uppgift imorse.


Yes.... or no?

2008-08-22
09:06:11

Så jobbigt...! /S
Jag undrar om någon av våra grannar skaffat hund i sommar?
Det är nämligen en vovve någonstans i detta hus som känner sig väldigt ensam och står och skäller och ylar! Nu är det andra dagen jag vaknar av hans ylande och det börjar bli lite irriterande. Skaffar man hund får man ju se till att ensamträna den också eller skaffa dagmatte. Hoppas verkligen att det är ett tillfälligt problem annars kommer det bli väääääldigt jobbigt...

Det blev ingen joggingrunda imorse då jag var trött som en gris när klockan ringde. Jag har ju inget inplanerat idag förutom pluggstunden med Maria så jag ska jogga sen när jag kommer hem... det SKA jag!

Hej på er så länge...

2008-08-21
18:51:15

I´m coming home... /S

Yes, nu har jag bestämt när min hemresa blir. Efter att ha kollat schemat lite framöver så har jag bestämt mig för att åka hem den 18 september vilket är helgen precis innan min praktik. Det verkar också som att T kan åka hem den helgenså då kanske man kan få lite resesällskap. Så det är vad som kollas upp just nu innan jag köper någon biljett...

Mitt pluggande går uselt, har inte orkat ta tag att börja läsa än, men jag ska i alla fall se till att ta mig igenom den svenska artikeln så kanske den engelska får vänta till imorgon för just nu är motivationen i botten :(

Jag har i alla fall bestämt mig för att släpa min mig upp imorgon bitti så jag hinner jogga innan skolan. Jag räknar med att det tar en timma att jogga och duscha så det borde räcka om jag går upp strax innan 8. Lite tungt men å andra sidan så är det ju helg sen som jag får sova ut på. Känns dumt att bryta en vana som knappt är påbörjad!

NU ska jag läsa lite i alla fall... tyck synd om mig!


2008-08-21
14:46:51

Ack så fel jag hade! /S
Jag som trodde att jag kunde ta det lugnt imorgon, hade tänkt åka till stan för lite shopping av basplagg men icke! Idag fick jag nämligen veta att vi har en uppgift att göra till på måndag som inte verkade gå på 5 minuter direkt.
För att jag inte ska skjuta på det till söndag kväll har jag i alla fall bestämt träff med M imorgon på uni så vi ska sätta oss och klura på uppgiften tillsammans. Det i sin tur innebär att jag måste läsa texterna idag. Suck!

Har verkligen ingen som helst lust men vad har man för val...

Det dumma med att jag gjorde upp träff med henne imorgon är att jag inte hinner med att jogga på morgonen... eller det hinner jag ju om jag går upp tidigare än halv 9 men frågan är om jag orkar det... får väl klura på det en stund och se hur sen eller tidigt man kommer i säng ikväll...

Måste säga att jag är lite nyfiken på hur det går för kära L och hennes jogging, men hon har ju fortfarande helgen ledig innan allvaret börjar för henne och vi kanske kan få lite mer inlägg...?

Dags att plocka fram boken!


Update:
Jag döööör!!!! Har precis fått mail från min lärare som jag ska gå med på praktiken, och fått veta att jag 2 dagar i veckan kommer börja klockan 07.00!!!!!!!!!!!! Snacka om att jag kommer vara riktigt trött, stackars älsklingen...

2008-08-21
09:27:22

Torsdag /S
Nu är snart första veckan i Linköping avklarad. Idag kommer jag nog va på universtitetet hela dagen. Det börjar med föreläsning och därefter grupparbete som måste bli färdigt idag då det ska redovisas på måndag och en gruppmedlem är bortrest imorgon. Även om det kanske blir drygt idag så är du ju jäkligt skönt om man slipper åka dit imorgon!

Nej nu är det dags att försöka bli färdig, ha en bra dag!

2008-08-20
22:01:37

Älskar henne.. /S
Som vanligt när man surfar runt på nätet så snubblar man över saker och ting, en del av det är nytt och annat är en trevlig påminnelse. Jag råkade i alla fall snubbla över en av mina favoritartister, Eva Cassidy och efter att ha lyssnat lite på hennes låtar på YouTube så blev jag påminnd om en annan av mina favvoartister nämligen tjejen nedan...


Katie Melua - Just Like Heaven

Så många sköna låtar...

2008-08-20
20:28:33

Hello! /S
God kväll kära läsare!

Den här dagen har varit lång. Det har varit en del pluggande, lite träning och lite mat.
Nu under kvällen är jag lämnad till mitt öde då älsklingen är iväg på partaj. För att roa mig själv har jag tittat på filmen What happens in Vegas... En förutsägbar film men helt okej om man inte har något annat att roa sig med!
Klockan 21 blir det Project Runway och därefter lite läsning innan det är dags att nanna då det ärö föreläsning imorgon bitti som gäller. Får väl se hur snart jag somnar... brukar inte gå särskilt bra när T är borta. Dels på grund av att jag inte är van vid att somna ensam i vår säng, det känns ju så fel som att man glömt något, en annan påverkande faktor är ju det att man är lite orolig för honom, att veta att han cyklar alldeles ensam på en väg som är rätt öde. Men man kan ju inte göra så mycket mer än att bara ligger där och vänta på att få höra honom sätta sin nyckel i dörren :/

Men för min egen del blir det alltså Project Runway och lite glass :)

Imorgon tänkte jag försöka att planera nästa hemresa, jag har ju en fyra veckor lång praktik, fyra veckor som att jag vet kommer bli tuffa - tycker riktigt synd om Tobias som kommer tvingas stå ut med en trött och grinig Sandra de veckorna. Hur som helst så har jag inga som helst planer med att trötta ut mig själv ännu mer genom att sätta mig på ett tåg mot Karlstad. Därmed måste en hemresa bli innan eller efter den praktiken. Och med tanke på att det är examensarbete som gäller efter de veckorna så kommer de veckorna förmodligen att bli rätt tuffa, därmed är det ju bättre om jag åker hem innan praktiken. Så imorgon ska vi kolla in Ts schema och se om vi ska boka biljetter tillsammans eller om jag ska åka hem på egen hand. Utöver det så ska det också bokas en klipptid så att jag får fräscha till topparna. Jag hade funderingar på att klippa det kort men har nu bestämt mig för att jag vill försöka att spara ut det lite på längden.

Jag måste också påpeka vilken skillnad det är att använda billiga hårprodukter jämfört med frisörprodukter, i alla fall när det gäller mitt hår! Under sommaren när jag bott hos mina föräldrar har jag använt frisörschampoo av samma märke som jag alltid använder (Lóreal) men har haft ett billigt elvital balsam. Till en början märktes ingen skillnad men i slutet på sommaren så blev håret alltid risigt , det gick lätt att kamma ut men det såg väldigt torrt och slitet ut. Det var väl därför tankarna på att klippa mig kort kanske främst kom ifrån då jag trodde det var slitet. Nu när jag var tillbaka här i Linkan så har jag använt både balsam och schampoo från Lóreal och efter bara två tvättar så ser håret bra ut igen!

Här är den senaste av de schampoon från Lóreal som jag har, luktar toppen och funka toppen, tidigare har jag haft ett schampoo för torrt hår som också funkat fint. Men nu har jag alltså det här schampoot, och sen ett balsam för torrt hår.

Så mitt råd är att kosta på er ordentligt schampoo, det kostar mer än schampoo du hittar på ICA och Konsum men det är drygare då frisörschampoon är mer koncentrerade och framför allt så tycker jag att man verkligen känner skillnaden!

2008-08-20
09:46:29

God morgon! /S
Klockan är 9.43 och jag sitter nu lite svettig och go i fåtöljen och tittar på nyheterna. Jag har nämligen avklarat joggingdag 2 nu på morgonen. Återigen ställde jag klockan på halv 9, fick på mig joggingkläderna. Spenderade en kvart framför TVn för att vakna till liv, tog sedan cykeln bort till joggingspåret som bara ligger ca 1 km härifrån.
Joggingen idag gick ungefär som sist, men lyckades i alla fall förbättra tiden med några sekunder.

Nu är det frukost och sedan en härlig dusch som väntar!

Ingen koll på vilka som läser, men det vore kul att få höra lite om era träningsvanor :)

2008-08-19
17:41:28

boooring /S
Då har man plågat sig igenom texterna inför morgondagen, den andra texten jag läste var i och för sig ganska intressant, men den var på engelska vilket alltid gör att det känns lite tyngre.
Jag är en bra läsare enligt mig själv men när det kommer till det där med att reflektera över det man har läst så är jag usel, och jag kan inte direkt påstå att jag är väl förberedd inför seminariet imorgon. Men nu är i alla fall allt läst. Får se om man kanske kan ta sig ännu en titt på dem senare ikväll men nu väntar jag på att T ska komma hem så att vi kan äta.

Suck... är verkligen inte kul att läsa vissa texter!

2008-08-19
10:52:15

Trött /S
Imorse hade jag en föreläsning klockan halv 9. T var ute igår kväll och skötte sin fadderroll för de nya nollorna och själv lade jag mig och läste tills klockan var 11. därefter dröjde det ytterligare cirka en timma innan jag äntligen somnade. Nör jag precis somnat vaknade jag av att Ts mobiltelefon ringde. Han hade alltså tydligen kommit hem redan. Eftersom jag inte ville riskera att den skulle ringa och väck mig igen så ropade jag på T som fick hämta telefonen. Efter ytterligare en stunds vridande fram och tillbaka så somnar jag äntligen, men väcks mycket snart av att T råkar trampa på en plastpåse i sovrummet, denna gång somnar jag ganska snart men vaknar en tredje gång av att T råkar trampa på mitt ben när han försöker klättra över mig när hans ska lägga sig! Så tre gånger lyckas jag alltså vakna och somna om = en trött Sandra som tvingades gå upp när klockan ringde imorse.

Som tur var så hade jag bara den föreläsning idag så nu sitter jag redan hemma igen. Idag måste jag försöka ta tag i läsandet då vi har seminarie imorgon :(
Men det får vänta någon timma då jag är alldeles för trött och slö nu...

Imorgon börjar jag kl 13, så jag tänkte vara duktig och gå ut och springa på morgonen precis som jag gjorde igår. Det var väldigt skönt för det kändes som att jag verkligen tog till vara på de timmarna som man faktiskt har ledigt innan skolan. Om jag inte går ut och springer så kommer det bara sluta med att jag går upp sent och zappar fram och tillbaka på Tvn innan det är dags att åka iväg till skolan.

Nu ska jag ta något att äta, hej så länge!

2008-08-18
17:01:07

Scary! /S
Då har man avklarat terminens första dag som kom med lite spännande information. Jag fick veta att kursen består av tio veckor, varav 5 veckor är ute på fältet, det vill säga att jag kommer vara på praktik. Efter de tio veckorna har jag inget schemalagt, då följer istället tio veckor som ska ägnas åt mitt examensarbete.
Fattar ni vad det innebär?!!! Det innebär att jag har fem veckor kvar av min lärarutbildning som kommer att ske i form av undervisning på universitetet. Låter kanske fånigt men jag tycker att det är superhäftigt. Nu har ju jag i och för sig bestämt mig för att läsa ännu ett halvår för att få jobba i förskolan, men faktum kvarstår ändå att om jag klarar allt så kommer jag att vara färdig lärare i januari... det är lite svårt att få in faktiskt, känns så himla overkligt.
Men så var det ju det där med att man ska klara av alla uppgifter och tentor också....

Nu ska det fixas mat och sen ska jag ta de lugnt framför TVn en stund innan man får plugga lite...

Hoppas ni andra stackare som börjar terminen idag också haft en hyfsat bra första dag!


2008-08-18
08:54:19

Monday morning /S
Då var det första dagen på nya terminen. Som tur är börjar vi inte förrän klockan 13 men tyvärr har vi ett seminarie efter introduktionen så jag lär inte vara hemma förrän 17.15 och då väntar tvättstugan, så man kan ju verkligen säga att man kastas in i verkligheten igen.
För att se till att det blir en bra start av terminens första dag så ställde jag klockan på halv 9 och hoppade genast i mina joggingkläder, så när jag väl publicerat detta inlägg så ska jag cykla iväg till det närliggande motionsspåret och ta en runda. Det ska bli kul att se hur långt jag klarar att springa på det varvet och hur lång tid det tar. Jag har hittat Ts gamla digitala klocka så den får följa med och klocka mig :)

Vi hörs senare, hej så länge!


Update

Puh! Ingen direkt vidare joggingrunda, men med lite jogging varvad med promenad så tog jag mig i alla fall runt även om det tog längre tid än jag önskade. Men det viktiga är ju ändå att man i alla fall tog sig ut, så nu efter lite situps och armhävningar så är det äntligen dags för frukost innan jag hoppar in i duschen.

2008-08-17
19:11:15

Back in Linkan /S
Ja då var man tillbaka i Linköping precis som L redan informerat er om. Vi (mamma, pappa och lilla jag) var framme i Linköping vid lunchtid igår och överst på vår lista stod fika med macka då jag var superhungrig. Nr 2 på listan var att installera den Tv vi lånat av min syster tills vidare då min Tv lagt av. Efter att det var ordnat blev det en runda i Tornby (som vanligt) där det handlades en massa mat och kollades på cyklar på Biltema åt älskingen. Då den cykel han tänkt köpa var slut så ville han inte kolla på någon mer (envis som han är). Det gick en del pengar till mat vilket aldrig är roligt men det är ändå skönt att öppna skafferi, kyl och frys och se att de är helt fyllda.
På kvällen kom jag med förslaget att vi skulle gå och se Mamma Mia! på bio men vi var tyvärr lite sent ute då det bara fanns platser allra längst fram kvar, vilket inte lockade direkt. Så istället blev det supergod gorgonzolapasta med kycklingfilé till middag, därefter kolla vi in Madonnadokumentären på 5:an innan vi kollade på filmen  The Counterfeiters (Die Fälscher).

Drama/thriller från 2007 av Stefan Ruzowitzky med Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow m fl.

Salomon Sorowitsch är en judisk konstnär som för att rädda sitt eget liv samarbetar med nazisterna i en plan att förstöra de allierades ekonomi genom att infiltrera falska pengar och samtidigt fylla sina egna kassakistor med amerikanska dollar och engelska pund. Filmens manus är baserat på Adolf Burgers memoarer. Burger var gruppens ljustrycksexpert som ansvarade för kopiering av sedlarna.


Jag tyckte att filmen var lite seg och händelselös men den var ändå intressant. Efter filmen var vi alla ganska trötta så vi gick och lade oss. Det var faktiskt riktigt skönt att få somna i sin egen säng, med sin egna kudde och framför allt att få somna bredvid T. Vi har ju bott ihop större delen av sommaren men det var skönt att få sova bredvid honom i VÅRT hem...
Idag sov vi ganska länge, i alla fall om man har i åtanke att mina föräldrar sov här inatt, och min pappa vaknar alltid supertidigt. Men imorse sov vi i alla fall till halv 10 och sen blev det frukost innan vi åkte ut till Tornby (igen, jag vet) denna gång var det dels för att T skulle kolla in de andra cyklarna på Biltema(efter lite tjat från mig) och för att jag och mamma ville kolla in Ikea sedan nya katalogen kommit ut, och kära pappa ville till Jula. Så medan jag och mamam kollade in Ikea gick de till Jula. Jag kan inte påstå att jag hittade så mycket nyheter men det kanske berodde på att vi inte kolla så noga heller. Därefter sprang vi in på ICA maxi och handlade ännu lite mera mat. Sist så sprang T in på Biltema och köpte en cykel som efter lite slit nu står monterad i vår hall.
Mamma och pappa lämnade oss vid halv fyra och sedan dess har jag sprungit runt och plockat här hemma så att det är gjort, nu ska vi snart se på Sex and the City-filmen. Jag har ju redan sett den en gång men jag tror att det kan vara bra att se den igen då jag redan glömt typ halva filmen.

Imorgon väntar första dagen på ht -08 och jag kan inte påstå att jag ser fram emot det, inte ens tanken på att det faktiskt är sista året får mig att se fram emot det... Men det kanske blir bättre bara man väl kommer igång, det är nog mest tanken på det hårda arbetet som tar emot!

Nu ska jag sluta skriva då jag själv tycker att långa inlägg är jobbiga att läsa, och för det andra så har jag väl egentligen inte så mycket mer att tillägga förutom att önska er en trevlig kväll :)

2008-08-16
16:03:15

Min brors flickvän /L
Nu ska ni få höra på årets sämsta filmtema; Dan Burns (Steve Carell) är en ensamstående pappa till tre döttrar. De beger sig till en släktträff och han stöter på sina drömmars kvinna (Juliette Binoche). Hon visar sig senare vara hans brors flickvän. I resten av filmen försöker Burns stå emot svartsjukan som härjar inom honom. Ni kan ju själva gissa hur det hela går. Dan In Real Life (Min brors flickvän) är otroligt svår att ta till sig, förstå eller skratta åt eftersom jag kan inte ens tänka mig hur det är att vara kär och försöka stjäla någons flick- eller pojkvän. Det blir bara sjukt. Den tillför ingenting, vilken onödig produktion. Skippa skiten!


2008-08-16
15:50:03

Vänner för livet /L


Reign over me (Vänner för livet) handlar om tandläkaren Alan Johnson (Don Cheadle) som lever ett ensamt liv trots fru och barn. Han möter sin gamla collagekamrat Charlie Fineman (Adam Sandler) vars familj dog i terroristattackerna den 11 september. Charlie lever i total förnekelse och Alan gör sitt bästa för att hjälpa en vän i nöd. Sandler spelar otroligt bra som den trasiga Charlie, ingenting av hans tidigare verk kan jämföras med denna. Det gör ont i kropp och själ att se honom och förstå den smärta han bär på. Reign over me är absolut sevärd!

2008-08-16
15:27:58

Rolles palsternacka /L


Här kommer även en av mina och Sandras favoritscener med de genialiska brudarna Mia och Klara (SVT).

2008-08-16
15:21:51

Amy MacDonald /L
Dagens tips blir underbara Amy MacDonalds debutalbum This is the life.This is the life
 


Mr Rock and Roll

2008-08-16
15:16:01

Hey you! /L
Åh snyft. Min bäste vän har lämnat staden. Så sorgligt. Fick i alla fall glädjen att se henne igår kväll! Vi satt och kollade på klassikern "Stränder" och efteråt blev det en heeel deeel skratt på balkongen. Det är Lördag och jag känner mig liite sugen på en jogginrunda men samtidigt orkar jag inte bli svett =P Har faktiskt joggat tre dagar i rad nu så en vilodag bör jag väl kunna unna mig. Vi får se! En vecka kvar till eländet börjar igen (yes, skolan). Ingen dröm direkt men som medborgare i ett i-land bör jag vara tacksam för möjligheten att som kvinna kunna utbilda mig. Ni ser, jag kan vara positiv! Madonna fyller 50 bast, kunde inte bry mer mindre men samtidigt fascineras jag av hennes mycket slankare kropp än min.

Ha det gött!


2008-08-13
10:31:05

Onsdag /S
Fy vad dagarna går fort...! De senaste två dagarna har jag dock ändå hunnit med att hälsa på och luncha med syster, spendera ett dygn hos min mormor i Sunne( där jag också fick min första fästing, så jävla äckligt!), hälsa på min moster och slutligen en kväll hemma hos L.
Idag ska jag träffa L igen, gäller ju att passa på nu när man inte setts så mycket. Idag tänkte vi ta en lugn joggingrunda. Det blir min första sen mitt knä hoppade ur led så jag vill mest känna efter hur bra jag klarar det med tanke på att jag fortfarande inte kan gå normalt. Förhoppningsvis kommer jag inte känna av det alls utan är redo att köra igång igen...
Sen i eftermiddag ska jag följa med L att välja tapeter och golv inför hennes lägenhetsrenovering - sånt gillar jag så det ska bli riktigt roligt :)

Imorgon kommer moster med mina två kusiner och vi ska ha en "tjejdag" med dem. Vad en tjejdag innebär för en åtta- och tioåring återstår dock att se. Veckans största utmaning kommer på fredag jag åtagit mig att vara barnvakt åt min söta systerdotter som är 1 år gammal. Kommer nog vara hyfsat trött när mamma kommer hem från jobbet vid 13 och kan hjälpa mig så att jag kan packa för återresan till Linkan på lördag.

Nej, nu ska jag byta ut min morgonrock mot joggingoutfit och vänta på att kära L ska vakna till liv hemma hos sig så vi kan ge oss iväg :)

Hej på er!

2008-08-11
13:12:43

Härliga Värmland! /L
Nu är jag tillbaka för gott. I alla fall ett tag till. Två veckor kvar av sommarlovet sen drar det igång igen. Skolan lider mot sitt slut och jag känner en viss ångest av att börja arbetslivet. Nu har jag varit några dagar i Stockholms skärgård och besökt släkten. Vädret var skit så det blev inge bada alls. Vi bara åt hela tiden, kändes det som i alla fall. Men det var kul att se alla kusinerna. Hundarna levde rövare och njöt av omgivningen i fulla drag, med egen skog, strand, god mat och massor av människor som ville kela med dem. Det var så skönt att bara slappa även fast vi blev lite rastlösa mot slutet. Nu är det skönt att vara hemma i sköna Värmland. Ska ta tummen ur och göra något idag. Igår blev det bullbak men man bör väl vara lite social också.

Ps. Mamma har en tv du kan få Sandra om du orkar få hem den vill säga. Så slipper du köpa en direkt. Ds.Gäststugan som vi bodde i. Jag tvingades dela bäddsoffa med brorsan men han led nog mer än jag. Äkta syskonkärlek.En av båtarna, som tog oss till restaurangen i fredags. Mycket god mat!Här ser ni gäststugan (t.v), båthuset och deras sommarvilla.Jag har alltid trott att Åsa inte badar och avskyr vatten. Till vår förvåning var det inte så alls.När jaktinstinkten tar fart spelar det ingen som helst roll hur kallt än vattnet är.Åsa kan t.o.m simma.Åsa trivdes väldigt bra med egen strand där hon kunde jaga alla dess konstiga varelser.Det var inte bara Åsa som tyckte änderna var spännande. Diva ville gärna också leka men hon gick dock inte i vattnet.

2008-08-10
13:53:54

J*vla skit!!!! /S
De senaste dagarna har jag börjat se fram emot att få komma hem, det vill säga hem till mitt och Ts hem... att få krypa ner i min egen soffa och se på min egen TV.

Idag ringde dock älsklingen och talade om att min älskade tv har dött, han får ingen bild! Så nu är jag både depp och förbannad då jag verkligen inte hade planerat att spendera några pengar på en ny tv... :((((

2008-08-09
12:55:49

Lördag /S
Hello!
Då var det lördag då... min sista lördag i karlstad för nästa lördag är det nämligen dags för lilla mig att åka tillbaka till Linköping. Min älskling skjutsade jag till tåget redan imorse så om någon timma är han framme och ska börja ladda upp inför sin fadderroll inför den kommande nolleperioden.

Med min älskling i linköping, mina systrar på bröllop och L på väg hem från Sthlms skärgård så räknar jag med att denna lördag kommer bli lite långtråkig. Jag har i alla fall försökt att göra något kvalitativt av min dötid och har nu under förmiddagen badat vovvsingen och rensat ut tre kassar med kläder som jag har haft liggandes. Vad man ska hitta på resten av dagen har jag ingen aning om...

Under veckan som gått så har jag faktiskt också varit lite produktiv. Jag, syrran och T plockade lite blåbär. jag och T fick ihop 1 liter som får följa med till Linkan så att man kan baka lite blåbärspaj :) T var duktig och plockade lite kantareller i början på veckan så även det får vi med oss nu när jag äntligen hittat ett bra recept som är superenkelt och riktigt gott. Ännu mer bärplockning blev det i torsdags då jag fick med mig T hem till min farmor och farfar där vi fick plocka hallon som jag tänkt ha i muffins :)

Nu ska jag hjälpa pappa att inviga hans nya soda streamer... ha det gott!

2008-08-06
03:00:08

Ps. I love you /L


Ja, bloggen har råkat bli en filmblogg just nu. Men men! Jag läste boken Ps. I love you (skriven av Cecelia Ahern) i sommar. Den var verkligen helt fantastisk, jag både grät och skrattade. Jag vet att filmerna alltid är sämre än böckerna men man måste ju se dem. Därför hade jag inga större förväntningar heller. Ps. I love you handlar om 29 åriga Holly som förlorar sin man. En dag får hon ett brev skrivet av ingen mindre än hennes avlidne make, de återkommande breven blir sedan ett sätt att gå vidare. Om jag skriver om filmen så kan jag säga att mycket av "godbitarna" från boken är borta tyvärr. Det finns inte många fler likheter mellan boken och filmen mer än att den handlar om en änkas sorgearbete. Visserligen stämmer namnen men karaktärer har försvunnit eller har inte alls samma relation som i boken. Filmen skrapar lite på ytan av allt som händer i boken så 90 % är egentligen borta, vilket är mycket synd. Jag tycker ändå att filmen fungerar, detta kan dock bero på att jag läst boken tidigare så jag vet hur Holly känner sig och tänker. Hilary Swank (Holly) gör sig väldigt bra i rollen som sörjande änka och man kan riktigt känna/förstå hur hon mår. Ps. I love you är en väldigt fin kärlekshistoria utan "lyckligt" slut, men det kan man inte alltid få heller. Till allas vår sorg.


2008-08-06
02:36:05

Mia och Klara! /L
Klockan 10 far jag till Stockholm. Här sitter jag klarvaken och väntar på att nagellacken ska torka.
Idag blev det tandläkaren med stackars mamma därefter städa hemma och på kvällen kom Sandy-girl. Det blev först en film som sedan avslutades med "Mia och Klara"-avsnitt. Vi skratta så vi grät. Har ni inte sett dessa helsjuka damer så har ni gått miste om något vill jag lova!

Vill du se? Klicka här!


2008-08-05
10:29:29

tisdag /S
Godermorgon gott folk!
Då var det tisdag och det ser ut att bli ytterligare en grå och trist dag här i Karlstad. Igår regnade det i stort sett hela eftermiddagen och kvällen! Igår var förresten en riktigt skön dag, min ursprungliga plan för dagen var att följa med T och titta på cykel och sen följa med han ut till stugan men då han var så dryg med att höra av sig så nappade jag på Ls sms som jag fick. I väntan på att hon skulle hämta mig läste jag, kollade på tv och surfade vilket var riktigt skönt, det berodde nog främst på att jag var ensam hemma - något som jag upplevt som en bristvara under sommaren kanske... I alla fall hämtade L och hennes mamma upp mig till slut och det blev en eftermiddag/kväll med lite spelande och mycket prat vilket var hur mysigt som helst då vi som sagt knappt setts i sommar.
Jag gjorde ett försök att få med L till stan idag men då hennes plånbok ekade tomt så nappade hon inte, vilket jag kan förstå. Jag är inte heller jättesugen på att åka ner men det är Pers mässa vilket innebär att det är rea överallt och en massa erbjudanden och jag skulle vilja ha lite av varje så man får väl släpa sig ner och hoppas på att man hittar det man söker till reapriser idag kanske :)

I eftermiddag ska jag i alla fall kolla cyklar med älsklingen och sen åka ut till stugan, så gårdagens planer får bli idag istället...

Hoppas ni får en skön dag, hej så länge!

2008-08-05
00:03:49

What happens in Vegas /L


I What happens in Vegas möter vi paret Fuller som i fyllan och villan gängar sig. Pricken över i-et är att de även vinner 3 miljoner dollar, något som ingen utav dem är villiga att dela med den andre. De tvingas i alla fall leva som gifta i 6 månader annars får de aldrig se röken av pengarna. Cameron Diaz (som för övrigt ser helt weird ut i denna film) är den pedanta planeraren medan Ashton Kutcher spelar slashasen som lyckas få sparken av ingen mindre än sin egen far. Precis som i Made of honor kan du redan nu lista ut hur det hela går. Men till filmens försvar tycker jag ändå att den är skön som kvällsunderhållning när det inte finns någonting bättre. Ha inga höga förväntningar för den här filmen är verkligen typisk Diaz/Kutcher genren - alltså inget Oscars material om vi säger så.

2008-08-04
23:54:37

Forgetting Sarah Marshall /L


J rekommenderade filmen Forgetting Sarah Marshall (Dumpad) för han tyckte den var så rolig. Så jag och moder satte oss ner för att se den. Sicken besvikelse. Den här filmen är bara pinsam. Jag fick hålla för händerna för ögonen för jag klarade inte av att se allt det pinsamma. Vi kunde inte skratta ens för vi skämdes hela tiden över hur jäkla patetisk Peter (spelad av Jason Segel) var. Forgetting Sarah Marshall handlar om Peter försöker komma över sin ex-flickvän och "kända" skådisen Sarah. För att komma bort från allt reser han till Hawaii men olyckligtvis gör även hon det. Jag kan inte säga att jag tyckte filmen var bra, men den har fått bra recensioner. J tyckte den var pinsamt-rolig, men jag klarar inte av sånt. Vi äro alla olika.

2008-08-04
12:27:54

Made of honor /L


Igår passade jag på att se Made of honor (eller Brudens bäste man) då J sov. Jag tänkte att det är förmodligen en sliskfilm så han kommer inte gilla den. Vad rätt jag hade. Påminde mycket om Min bäste väns bröllop fast med ombytta roller. Den handlar om Tom (Patrick Dempsey) som inser att han älskar sin bäste vän Hannah (Michelle Monaghan) när hon berättar att hon ska gifta sig. Hon vill att han ska vara hennes "brudtärna" och Tom ser sin chans att sabba bröllopsplanerna inifrån. Den är lika klichig som den låter. Redan nu vet du slutet eller hur? Jag hade för det första jättesvårt att se Dempsey som en obotlig ungkarl, rollen passade inte alls av någon anledning. Allt blev så överdrivet då hans vänner hjälper till i det hela, något jag har svårt att tro på. Nej, hela filmen var överdriven. Men se den om du vill, se den för vad den är, en slisko-hollywood-happily-ever-after-film.

Update:
Ju mer jag ser på den här bilden desto mer stör jag mig på retucheringen. Seriöst, ser inte hennes arm väldigt konstig ut? Den hon håller blommorna i? Och brudgummens huvud är mycket mindre (det vi ser) än både Dempseys och Monaghan. Nej, bland de sämsta jag sett.

2008-08-04
12:16:54

Kung fu panda /L


Ja, Sandra jag vet att jag ser mycket film men tänk på att jag varit ledig i 8 veckor så det blir inte så mycket filmer ändå. =P Igår såg jag Kung fu panda, not as good. Jag trodde den skulle vara mycket roligare, jag drog på läppen en gång i alla fall. Det var mest dialog (och de var inte roliga) och action, mycket kung fu som titeln avslöjar. Nej, den var verkligen skittråkig när jag tänker på det. Förstår inte att jag orkade se hela. Jag tror inte ens min småsyskon skulle orka det. Tråkig. Boooring.

2008-08-04
12:07:26

Hola /L
Tjolahopp!
Nu har jag tagit igen mig lite från Gbg resan. Dagarna har spenderats med kortspel och avkoppling. J:s mamma har åkt hem nu så de har blivit väldigt tomt här. Skönt att få komma till vardagen igen ändå. Jag har även börjat kolla på mina Cesar Milan dvd:er som mamma gav mig. Jag är snart The dog whisperer.

Eftersom Sandra snart börjar igen tänkte jag att det är nog bäst och kolla upp det. Till min lycka har jag 3 veckor kvar av sommarlovet. Uhh, vad gött. Så jag slöar lite till.

På onsdag sticker jag igen. Då bär det av till Stockholms skärgård för sol och bad. Ska hälsa på släkten där. Stackars J började jobbet idag.

Nej, nu tviiiingar Sandra mig att åka till henne eftersom hon är för lat för att gå hit.
Det är inte lätt att vara vän med henne =D

Kram!Cesar Milan är hundpsykolog och visar i sitt program The dog whisperer hur man blir flockledare över hunden. Med lätta metoder tar han an svåra fall av aggressiva, rädda och dominanta hundar. Han är riktigt häftig att se faktiskt, det verkar så lätt. Jag måste bli mer konsekvent med Åsa och dominera promenaderna. Nu är det jag som bestämmer.

2008-08-04
11:50:32

Baby-boomen fortsätter /L
Meet Vivienne & Knox Jolie-Pitt | Angelina Jolie, Brad Pitt

Första bilden på Brangelinas bebisar. Ahhh... Jag vet inte. Får en dålig magkänsla av det paret. Men det är jag det.

2008-08-04
10:38:04

hello /S
Då var man inne på sin näst sista vecka av det härliga sommarlovet, till helgen åker T tillbaka till Linköping för att vara fadder för de nya nollorna, och helgen därefter är det min tur att återvända.
Fram tills det är dags har jag i tankarna att spendera lite tid med T, och därefter försöka träffa L som jag knappt träffat denna sommar på grund av jobb och resor. Överhuvudtaget så känns det som att denna sommar har gått alldeles för fort! Men det enda man kan göra är ju att försöka att ta till vara på dagar som återstår...

I helgen har det varit firande som stått på schemat. I fredags gick vi på stan i jakt på fina whiskeyglas till T i födelsedagspresent, en fin doppresent till min systerson och en klänning att ha på dopet. Vi hittade till slut fina glas som jag köpte till T och en liten present till min systerson. Någon klänning hittade jag dock aldrig men jag råkade hittade en fin höstjacka som också var billig som fick följa med mig hem. Sen inhandlades även en ny kalender för det nya läsåret så att jag är förberedd. När shoppingen var avklarad åkte vi ut till älsklingens sommarstuga där hans kusin med sin söta familj befann sig. Det blev fika, solande och bad innan de packade ihop för att ge sig av hemåt Gbg. På lördagen vaknade jag av att det smattrade på rutan vilket för mig är det samma som en perfekt läs- eller filmdag. Älsklingen snickrade på familjens veranda och jag hade ingen lust att ockupera deras vardagsrum på egen hand så därmed fick det bli en läsdag. På kvällen kom hans släkt för att fira hans födelsedag en dag i förskott. Det blev god mat, lite presenter och lite snack innan vi begav oss hemåt till mina föräldrar. Igår fick vi gå upp tidigt då vi skulle hjälpa min syster att förbereda dopfikat. Så vid 8.15 befann vi oss på församlingshemmet, och ca 2 timmar senare var möblering, dekoration och dukning avklarad. Sen bar det av hemåt där mina mostrar och kusiner väntade. Vi åt lunch tillsammans innan det var dags att byta om och åka iväg.
Själva dopceremonien var lite för "gudig" för min smak men lilla L var glad hela tiden i kyrkan. Efter fika och städande av lokalen så hade klockan hunnit ticka iväg och vi åkte hem för att käka middag och T åkte ut till stugan. Själv hade jag tänkt spendera kvällen med L som jag som sagt inte träffat på länge, men de planerna gick i kras då ingen svarade i telefonen. Jag hade tur då kära syster L ringde och bjöd in mig på filmkväll så jag spenderade kvällen hos dem istället där vi tittade på Sweeney Todd. Jag tyckte nog ungefär som L om filmen, men tyckte att den var bra - främst slogs jag av att jag verkligen gillar Johnny Depp, han gör verkligen roller av alla de slag!

Idag är det mulet vilket jag tyckte var en perfekt dag för att sitta lite vid datorn och uppdatera mig i bloggvärlden. Jag ska fortsätta med det en stund till innan jag käkar lite frukost och hoppar in i duschen. Sen får vi se vad det blir av den här dagen!

L... I´m waiting for your call :)

2008-08-02
01:35:50

Sagt av Dennis Rodman /L

Chemistry is a class you take in high school or college, where you figure out two plus two is ten, or something.2008-08-02
01:32:29

Dagens fakta /L
Det finns faktiskt flera olika typer av orgasmer, dessa är följande; klitorisorgasmer, vaginalorgasmer, blandorgasmer, g-punktorgasmer, intensivorgasm eller extatisk orgasm, totalorgasm, helkroppsorgasm, energiorgasm, multipelorgasm, the Big O, den överlägsna orgasmen.


2008-08-02
01:24:16

Guldkompassen /L


Jag har faktiskt fått läsa lite ur Philip Pullmans bok-triologi "Den mörka materian" som Guldkompassen bygger på. Med det lilla jag läst kan jag ändå påstå att böckerna är bättre. Guldkompassen handlar Myra (Dakota Blue Richards) en föräldralös flicka vars enda anhörig är farbrorn (Daniel Craig). Han har nämligen en teori om att det finns andra världar och att dessa binds samman av något som kallas stoff. Magisteriet och dess Undersökningskommission som leds av Nicole Kidman, gillar inte denna hotande teori. Myra ger sig ut på en farlig resa där hon möter alla dess konstiga varelser i kampen om att rädda en vän. Guldkompassen påminner om Harry Potter och Narnia, som vanligt ska det massproduceras en genre. Men ändå håller filmen måttet. Jag tycker definitivt att den var bra och välgjord. Jag fann även mig själv undrandes när fortsättningen kommer, vilket jag hoppas.