Hakuna Matata

2006-12-29
14:51:20

Britney Spears & Kevin....
http://www.livevideo.com/video/9053237D85914BC58211FA28EA14BBF9/britney+k-fed.aspx?&v=mosthit


2006-12-29
14:26:38

Dagens tips! /L
Har ni missat www.roligaklipp.se så kolla in den!

2006-12-29
14:24:01

Julen är över! /L
54542-296Nu är julen över! Det gick rätt fort, och ingen snö fick vi heller. Jaja.
Julafton var i år mitt och Jasons ansvar, och jag tycker att vi fixa det riktigt bra! Vi hade helt beräknat fel och fick mat för en månad framåt över. Idag fick jag slänga allt eftersom det inte var såååå fräscht. Vi var 8 stycken, och vi klarade faktiskt att klämma in oss alla i vår tvåa. Kvällen spenderade vi med spel och trevligheter! Ja, en lyckad jul!

Fick MASSA paket, hehe, allt från grytor, fritös, koppar till spel och smycken! Massa skoj. Jag tror alla var nöjda. Jag fick äntligen tag på en bok som Jason önskat sig i fem års tid snart och mamma fick en bakmaskin av mig och Jason, så nu får ni vara nöjda! =)

Denna vecka har jag inte gjort möe. Har varit hos farmor och hälsat på lite, plus att pappa har varit här så då passade jag på att träffa honom. Sandra och jag begav oss ut på julrean men det var den sämsta jag varit på. Fick mig en tröja för 99 kronor, det var vad jag hitta.... Sandra hitta inget på rean! Dåligt! Ska det vara rea så ska det vara ordentlig rea, och inte på 5 plagg i hela affären.

Jag och Sandra har även varit så duktiga att vi sprungit i två dagar, idag klarade vi inte mer och tog en vila. Jag kan knappt röra mina ben av träningsvärk!!! Men nu känner jag iaf att jag lever! haha....

Ikväll kommer Jasons syster med man och barn, de ska sova här i natt men åker imorgon igen. Imorgon ska väl jag och Sandra försöka springa igen....

Snart är det Nyår också! Den kommer spenderas lungt antagligen. Jag och Sandra var iväg igår till Systembolaget och hade stora bekymmer att få loss en kundvagn. Jäkla svårt *Skratt*

Ha det bra!
God fortsättning!

Puss och kram
Linda
Julen är över /L

2006-12-23
14:47:20

I'm alive! /S
Ja jag kan nog erkänna att när jag är i Karlstad... då lägger jag ner skrivandet i bloggen... men jag läser ändå alla andra inlägg även om jag inte skriver några själv!... så jag kan i alla fall tala om att jag faktiskt är vid liv även om det inte märks på bloggen!

Nu är det jul imorgon... känns sjukt! Känns mer son om det vore en vårdag när man ser ut genom fönstret!
Igår firade vi en minijul hos syrran och hennes sambo, det var hela familjen + min farbror, farmor & farfar samt pappas moster med respektive. Jättemysigt, och gott med all julmat och syrrans hemmabakade julgodis! Vi fick även öppna 2 paket var trots att det inte var jul. Jag fick en mikrovågsugn och vantar och halsduk... superbra nu när jag flyttar och vantarna gått sönder!

Idag bytte jag och Tobias julklappar... och tyvärr alla ni andra men den här julklappen är nog en av de absolut bästa jag nånsin kunnat få... ALLA säsonger av serien FRIENDS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Jag blev så glad att jag blev tårögd :) Så nu har jag 90 TIMMAR med bara FRIENDS!

Det som är så underbart är att trots alla bra julklappar så är det ju inte jul förrän imorgon och då får jag öppna ÄNNU mer paker :D Känner mig lika glad inför julen som man gjorde när man var liten... det känns skönt för de senaste åren har julen gått ganska obemärkt förbi... men av någon anledning och trots avsaknaden av alla snö så ser jag verkligen fram emot julen och njuter!


Nu ska jag och Tobias snart göra lite julgodis... blev så inspirerad av min kära systers julbak!


GOD JUL på er alla.....!


PS. Välkommen tillbaks till Sverige, Sofia!! DS.

2006-12-21
20:41:22

Mamma och Åsa /L
Mamma och Åsa  /L

2006-12-21
20:29:57

Jullov! /L
Jullov! /LIdag var det min sista dag, nu är det JULLOV! Johoooo!!!
Kändes skönt när man kom hem och visste att nu var det relaxing som gällde! :D
Jag har varit rätt så slö idag, orkade inte göra så mycket efter skolan. Lagade faktiskt min egen mat idag, det är en stor bedrift för min del.
I morgon får vi pengar, och jag har världens schema!
Klockan 7.00 ska jag och Jason stå utanför ICA Maxi och handla allt vi hinner innan han börjar jobbet 7.30! Vi måste handla lite så han kan laga julskinka och lite sånt när han slutar jobbet, sedan kommer vi förmodligen behöva åka på kvällen innan det stänger vid 22. Allt för att slippa alla jobbigt pensionärer och familjer med barnvagnar!
Efter det ska jag hämta upp Jocke och vi ska handla julklapp till mamma (åt Jocke), och jag ska kolla om jag hittar något till Jason så han får något i sin strumpa. Han ville öppna en julklapp i förväg bara för att jag hade fått mobilen, så nu måste jag köpa något mer så han får öppna lite mer.... ja, det låter ju helt sjukt egentligen men vad gör man inte för dem man älskar ;D
Resten av dagen kommer gå åt att göra massa saker som kommer dyka upp, om inte annat städning.

Sandra är hemma, det märks, då stannar hela bloggen upp och inläggen blir få. Jag har inte ens fått se henne ännu, denna upptagna människa! (som spenderar otroligt mycket tid på Bergvik när hon är här!)

Jag är fortfarande förkyld, men kände mig lite bättre idag. Måste bara komma ihåg att köpa hostmedicin imorgon! Nu har dock den jäkla visdomstanden börjat värka! ÅH, orka ha så på julafton! Hoppas de går över innan dess.....
 
Nu ska jag göra något, här orkar jag inte sitta!
Puss och kram
Linda

PS. Idag såg jag en grotesk sak, en kille på 12-13 år klev på bussen. Han var jäääääääättestor och hade för småkläder! Hans jeans hängde så långt ner att man såg rövskåran och hans mage hängde nedanför tröjan. Jag är stor själv, men snälla, täck för, jag hade tyckt det var lika äckligt om de var en smal. Jag tyckte samtidigt så synd om honom för hela bussen kollade äcklade på honom när han tryckte i sin cheeseburgaren och åt med öppen mun.... han verkade själv inte bry sig. DS.

2006-12-18
13:35:41

Kul sida! /L

Hejsan svejsan,
har inte skrivit på ett tag nu. Jag har nämligen legat sjuk sedan RHCP konserten. Inte så kul. I natt vaknade jag av att jag hade feber och att mitt vänstra öra väääärkte! Så jag kunde inte sova. Som tur var hade jag bara 50 minuters seminarie idag klockan 11, imorgon däremot har jag en redovisning på 10 minuter som jag måste göra. Det är lite jobbigare att göra när man mår botten.

Kom idag över en kul internetsida som jag måste rekommendera för den som har tråkigt!
http://www.myheritage.com/FP/Company/tryFaceRecognition.php här kan man kolla vilken kändis man är mest lik - hur kul som helst! Jag fick ju bara vackra kvinnor, jag var mest lik Kristin Kreuk, men det visste jag ju redan! *haha*

Sandra däremot.... ja, hon är lik Meat Loaf och Queen Latifiah! *ASG*

Jag ska erkänna att det beror helt på vilka bilder man väljer att jämföra med, och den jag tog på Sandra är väl inte hennes bästa om vi säger så ;D haha....
Mamma var lika en rad kinser men det kunde vi ju nästan gissa :P
Jason var oroväckande lik många kvinnor och få män!

Nu ska jag vila, glöm inte kolla in sidan!

Puss och kram
Linda


2006-12-16
10:34:13

NEEEEEEJ /L
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ /LKAN DET BLI VÄRRE!?!?

Nu ska den omtalande blondinen Linda Rosing ska få ett eget tv-program.  :¨(
Det är hemskt!
WHY?
Vad är det som gör att denna människa hela tiden ska synas i tidningarna? Nu ska jag behöva oroa mig för att jag ska få syn på henne i min heliga tv! Jag var bara glad när hon lämnade Big Brother-huset!
Finns det verkligen en möjlighet att någon vill se hennes tv program???
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD!

// En skräckslagen Linda

2006-12-14
16:49:13

Red Hot Chili Peppers! /S
RHCp3Här kommer de utlovade bilderna ifrån konserten!

RHCP2Idag hade jag för övrigt min sista lektion innan lovet... så nu har jag JULLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RHCP

2006-12-13
15:51:04

Så var det... /S
Underbart och fantastiskt! Tyvärr... men svårt att sätta ord på hur det var att faktiskt få se favvobandet sedan 7 år tillbaks i verkliga livet...Det går inte....!

En halvtimme försenad anlände jag till Stockholm med Swebus, precis i samma stund som Linda och hennes mor anlände, även de en halvtimme försenade. Efter det bar det av till lägenheten där vi skulle spendera natten, för att lämpa av alla saker. Strax innan 19.00 åkte vi iväg.

Har man betalat för en konsert går man ju även dit och ser förbandet som i detta fall var Mike Watts & the Missingmen. Detta gjorde dock inte alla, faktum var att Globen knappt var halvfull under förbandet. Hade vi vetat det som kanske alla de som inte var där visste.... ja... då hade vi också väntat med att komma!
Fy fasen vilket fruktansvärt kasst förband....det var en plåga och faktum var att båda jag och Linda riktigt njöt när de lämnade scenen och vi fick sitta och lyssna på radiomusik under tiden de gjorde iordning på scenen. Som tur var hade jag och Linda öronproppar så vi slapp få ont i öronen av skiten. Superöronproppar var det förresten... blev lite lätt förälskad i silikonbollarna man självfick forma, jag hatar nämligen de där äckliga gula sakerna som jag aldrig får in i öronen, och om jag väl får det känns det som om öronen ska sprängas.

Åter till konserten.... ca en kvart försenade var det äntligen dags...! Efter sju års väntan fick jag äntligen se Red Hot Chili Peppers live :DDDD De spelade låtar från främst Stadium Arcadium men även en del låtar från de gamla plattorna. Både jag och Linda har Chad (trummisen) som favorit av konserten då han var så otroligt skicklig och verkoligen bjöd på sig själv. Att man gillar honom så mycket kan ju bero på att vi sett Musikbyråns program om dem där man får se hur de andra i bandet är värsta renlevnadsmänniskorna och alltid förbereder en konsert med en kopp te.... Chad däremot förbereder med en öl och cigg... och ciggen följer även med upp på scen... så jäkla skön kille.... eller ja... gubbe! Det som var lite synd var att det kändes inte som att ljudet var perfekt inställt... men vad gör det...?! När det är RHCP man lyssnar på så skiter man i om det raspar lite... det kan helt enkelt inte bli dåligt!

Det jag var mest besviken på var i så fall den törra publiken vi satt med.... det var fart på de flesta... men på den läktare vi satt var det bara törrisar i stort sett! Publiken bestod verkligen av människor i alla åldrar, allt från 10-åringar upp till kanske 50-åringar!

Jag läste Aftonbladets recension av konserten http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,952210,00.html och det var inget höjdarbetyg.... man jag säger som så.... hur ofta brukar recensenterna ha samma smak som en själv...?! Aldrig i stort sett vad gäller film, och nu har jag kommit fram till att det gäller detsamma för musikrecensenter.... varken Expressens eller Aftonbladets journalist verkar ha någon koll på RHCP, det verkar som om detta var första gången de hört dem...?! Mitt betyg är iaf 9/10, det som sänker är publiken, förbandet och ljudet som kanske kunde varit bättre. Linda&sandra utanför GLobenSå¨här glad är man när man snart ska få se sitt favvo band!

Tyvärr krånglar bloggen och jag kan inte lägga upp fler bilder från konserten just nu... men det kommer!
Nu måste jag ta tag i det sista pluggandet innan lovet!

Vill bara förvarna alla där hemma om att jag nu är än mer besatt av RHCP så förbered er på att de kommande 3 veckorna kommer det spelas enbart RHCP, o tyvärr funkar ju inte min stereo i källaren... Ses på lördag pappa :P

2006-12-12
10:37:44

ÄNTLIGEN!!!!! /S
Äntligen är det dag! Har läst artikeln på expressen men är inte särskilt orolig med tanke på de inlägg som folk skrivit mot artikeln där alla verkade tycka att konserten är grym! Nu ser jag fram emot det hela än mer.... tror det kommer bli ett grymt drag ikväll!

Jipppieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

2006-12-12
09:08:18

IDAG = RED HOT CHILI PEPPERS /L
Konserten fick idag botten betyg hös Expressen! Publiken hade älskat dem men inte reportern. Vad skickar de för jäkla ****** om jag får fråga!!!
Han klaga på för mycket solon, det är ju det som är poängen med konserter!
Jag och Sandra kommer med andra ord bli mycket nöjda!! =D
FY för expressen!

http://www.expressen.se/index.jsp?a=788809

2006-12-11
20:14:50

Kursstart, nedräkning och provsvar! /L
Kursstart, nedräkning och provsvar! /L23 timmar och 30 minuter kvar... till RED HOT CHILI PEPPERS!!! Nu har man börjat räkna timmarna, fatta!
Jag fick svar idag ifrån globen angående kamera, och det är givetvis kameraförbud! Men de kan tillåta poketkameror, man jag är ju inte så haj på de där så jag fattar nada? Vad är en poketkamera?

Imorgon bär det av till Stockholm, innan det ska jag träffa min personliga tränare för första gången... ja, det är dags att ta tag i fläsket men jag kör igång på allvar först efter jul. Jag vet hur det blir annars!

Idag fick jag svaret på min salstenta. Jag fick Godkänt, vilket jag var överlycklig av eftersom jag var helt inställd på att jag skulle få göra omprov. Jag hade ju trots allt skrivit fel årtal! Men nu när jag insett att jag var bara 3 poäng ifrån VG blir jag besviken. Fast jag borde egentligen inte men ändå... jaja...
Jag kan iaf med gott samvete dra på konsert imorgon!

Idag började religionskursen. Verkade rätt okej, läraren artikulerade väldigt mycket vilket jag kände blev rätt jobbigt faktiskt mot slutet. Mycket att läsa var det också, och hon sa till och med att det var svårta texter, mycket  filosofiska... YEAH... NOT! Räcker ändå tycker jag.

Mitt schema har ändrats också, så jag är ledig den 22 december =) Plus att de flyttat fram några lektioner så jag är ledig hela vecka 1! Ja, det är mindre än dig Sandra men jag lever fortfarande på att jag hade längre lov förra året och i sommar =P Nu har jag lite längre än vad jag trodde ifrån början... haha!

Puss och kram
Linda

2006-12-10
22:28:42

En dag kvar.../S

Nu är det endast en dag kvar tills dagen med stort R....ed Hot Chili Peppers!
Helgen har inte alls varit som jag velat och planerat den. Hade tänkt tokplugga hela helgen, valde till och med att inte följa med några kompisar ut på en liten get-together innan julfirandet på grund av att jag skulle plugga så mycket. Gårdagen fick jag ingenting gjort förutom att skriva en rubrik! Efter att inte lyckats göra något vettigt i pluggväg när klockan var 15 valde jag att lägga ner pluggandet för dagen och istället lägga krut på pluggandet idag.

Idag vaknade jag flera gånger på morgonen men valde att inte gå upp förrän klockan 9.30. För en gångs skull kände jag mig faktiskt pigg när jag gick upp. Jag fick en del pluggat fram till klockan var 12 då Tobias ringde. Efter det blev det inte så mycket gjort, jag käkade lunch och hamnade framför TV:n. När klockan närmade sig 16 tog jag på mig joggingskorna och sprang en bit. Gick halvbra, men det var ändå skönt och komma ut och känna att man i alla fall tränat sig svettig. Väl hemma igen hamnade jag i köket en liten stund pratandes med Erica, och därefter en skön dusch och lite middag. Efter det var jag pigg igen och fortsatte pluggandet. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag är dock inte riktigt färdig med uppgiften, har en sida kvar att skriva, något jag planerar att hinna med imorgon kväll. Efter det har jag faktiskt suttit och läst kurslitteratur i ca 3 timmar. Så även om jag inte pluggat så mycket som jag velat i helgen så har jag fått en del gjort.  Det värsta är att jag ändå inte hann med allt som ska göras till imorgon, har bara hunnit snegla på det. Jag fattar inte hur de tänkt att vi ska hinna göra alla kursuppgifter och läsa all litteratur på 40h/vecka??! Trots att jag nu ägnat en helgdag åt pluggande så har jag inte hunnit med allt...

Nu har jag i alla fall köpt mina bussbiljetter till Stockholm, så nu är allt helt klart inför en kväll med RHCP. Har kollat upp det hela nu och förbandet börjar tydligen 19.30 och sen klockan 20.45 - 22.45 kommer de äntligen och spelar....
Visste ni att de faktiskt blivit nominerade i sex kategorier inför Grammy Award som är i februari 2007. De räknas faktiskt som ett av världens genom tiderna mest framgångsrika band... Det du pappa! Och dem ska JAG se.... har som plan att komma därifrån med en T-shirt som minne...
Kanske något sånt här skulle passa?  Den nedersta känns kanske lite vääääl fanatisk, helst vill jag att det ska vara märket och bara stå RHCP eller namnet utskrivet... men men, får väl se om det finns något.

 

See you soon Linda!


2006-12-10
16:17:39

En rolig historia /L

En kvinna är till läkaren för sitt årliga besök
Sjuksystern frågar om grundläggande frågor.
- Hur mycket väger du?
- 65 kg svarar kvinnan
Hon ställer sig på vågen och systern antecknar
74 kg.

Sjuksköterskan frågar:
- Vad är din längd?
- 1,73 svarar kvinnan
Sjuksystern mäter och antecknar 1,66

Så tar systern blodtrycket och säjer till kvinnan
att det är mycket högt.
- Ja, vad fan förväntar du dig!
När jag gick hit var jag lång och slank!
Nu är jag liten och fet!


2006-12-09
11:33:00

Besök, Bag-Ladyn och VG! /L
54542-282Igår var sista dagen på VFU:n. Jag var nöjd med mitt slutomdöme. Jag visste redan vad det var hon tyckte jag skulle jobba på och nu vet jag också att det är det här jag vill göra!

Igår när jag klev på bussen på morgonen upptäckte jag att mina hörlurar till mobilen inte satt i som de brukade göra. Jag hoppades innerligt att jag hade kvar dem hemma. Men när jag kom hem var de inte där, så det var bara att ge sig ut och leta. jag hittade dem inte någonstans, varken i bilen eller ute.
Som "tur" är, har mamma haft i sönder Jockes mobil så han hade ett par exakta hörlurar liggandes hemma som jag kunde få. Imorse när jag pratade med Jason (han stod och väntade på bussen) så sa han att han hittade ett par hörlurar exakt lika dem jag har... hehe... då var det bara att erkänna vad jag gjort och förhoppningsvis fungerar de, men det tror jag inte. Det är en ANING blött ute. Åh, innan jag får ett inlägg om att vi pratade i mobil så hade vi inte pratat färdigt när han gått och vi betalar bara en fast uppkopplingsavgift så det är lungt! =P

Ja, åter, igår när jag skulle åka hem klev ingen annan än Bag-Ladyn på bussen. Alla i Karlstad vet vem det är, men för er och Sandra (som förmodligen inte vet som vanligt) är det en sinnesjuk kvinna som åker runt i stan med 49580345 påsar/kassar/väskor och pratar med sig själv. Hon satte sig givetvis framför mig och i det yttersta sätet. Jag som satt innerst, gör ju att när hon kollade åt höger så såg hon ju mig i ögonvrån. Jag är livrädd att titta på henne eftersom hon då brukar få ett av sina utrbrott. Jag har nog aldrig kollat ut igenom fönstret så mycket som jag gjorde då, jag hade nästan nackspärr när jag kom hem. I mitt huvud cirkulerade tankarna "titta inte dit.... hoppas hon går av vid nästa.... titta inte dit..... hoppas hon går av vid nästa". Första gången jag stötte på Bagladyn, var sommaren då Pearl Harbor kom på bio. Mamma och jag skulle gå och se den, medan vi väntade gick vi längs Drottninggatan och hörde då någon skrika vad vi trodde löd "Låt mig sitta ifred". Efter en stund insåg vi att det var inte alls vad hon skrek....det var "låt in fi**a vara ifred".... sedan dess har jag absoluta paniken av att se henne.... usch. Skulle ju dö om hon började skrika så till mig när jag var själv.

Idag kommer min moster på besök med 2 av sina 3 ungar. Har inte träffat min ena kusin och moster har jag inte träffat på typ 4 år.

Idag såg jag på min universitetssida att jag fått VG i slutbetyg på Geografin!!! Kändes som att jag behövde det nu, känns som att man får ny energi! Så idag känner jag mig glad!

Nu ska jag göra mig iordning!

Puss och kram
Linda


2006-12-08
11:50:43

Grupparbete och jogging! /S
Igår gav jag mig ut på min andra joggingtur, denna gången gick det dock inte lika bra. Jag hade nämligen inte väntat tillräckligt länge efter att jag ätit så jag blev lite lätt illamående efter en kort stund. Men jag sprang dock 5 minuter utan att gå, något jag inte gjort hittills då jag bara sprungit i intervaller på kanske 2 minuter.

Idag hade vi grupparbete i skolan då vi skulle förbereda oss för en redovisning vi har första dagen efter jullovet. Jag var GANSKA så irriterad. Redovisningen ska vara ca 20 minuter vilket innebär att vi som är 5 personer i gruppen har 4 minuter/person att tala, alltså en ganska kort redovisningen. Det står också att vi ska vara kreativa och göra den intresseväckande, något som min grupp verkligen tolkar bokstavligt, så varje litet moment vi ska ta upp i redovisningen vill de göra konkret med exempel eller scener! Ursäkta mig... men är det så jäkla intressant när det BARA blir en massa exempel... då tar man ju fokus från det som sägs??! Jag var riktigt irriterad när det var dags att gå hem, ännu mer irriterad blev jag när vi skulle prata om hur långt innan redovisningen vi skulle ses för genrep. Mitt förslag var ca 30 minuter innan, men de andra har nu bestämt att vi ska ses i skolan klockan 9.30 och redovisningen börjar klockan 13!!!!!

Den här helgen ska ägnas åt plugg. Egentligen vill Joss och Ludde ha med mig på partaj men jag känner att jag har för mycket plugg nu + att jag får min superkväll på tisdag så jag är inte i behov av ännu en partykväll! Som sagt... tisdag är det äntligen Red Hot Chili Peppers... ska bli såååå underbart!!!!!!!!!

Hoppas din dag med klassen ensam gick bra :)

Ringer på söndag, Linda!

2006-12-08
00:04:49

STRESS! /L
Usch, känner mig så stressad.
Hjärtat slår i 600 och jag kan inte sova.

Imorgon är sista dagen på VFU:n, visst, det känns tråkigt. Man lär sig en hel del men samtidigt är det skönt att  återgå till lektion mellan 8.30-12.00 ca. varannan dag. Det negativa är all läsning som jag vet att jag kommer ha jobbigt med.
Jag kommer ha sammanlagt 5 muntliga redovisningar i december plus ett antal inlämningsuppgifter angående VFU:n... detta stressar mig ännu mer!

Imorgon ville även min handledare ha en sammanställning av min tid under VFU:n. Så jag ska försöka skriva en. Vilket jag inte har någon som helst lust med.

Imorgon förmiddag har jag klassen alldeles själv. Min handledare ska spela upp en pjäs för förskolan så hon kommer vid lunch.
Jag såg riktigt fram emot att få vara helt själv tills jag igår fick reda på att en förälder ska komma och vara med sitt barn. Det känns lite taskigt. Igår var en till förälder med men då hade jag ändå handledaren att rådfråga om något hände. Känns inte som om jag får riktigt slappna av.
Efter varje dag går vi igenom mitt agerande och jag får tips om sånt jag ändra och vad jag gör bra.

Hittills så har jag fått reda på att jag ibland suckar. Exempel *suck*, och nu tar ni fram böckerna.
Detta tyckte min handledare kunde ge ett "fy fan vad tråkigt"-intryck, vilket jag håller med om! Vad pinsamt, detta har jag inte tänkt på alls att jag gör. Så idag när jag läste en bok för klassen kom jag på mig själv sucka när jag bytte stycke!
Jag ska även tänka på att sträcka på mig mer (inte min starka sida), det visar att det är jag som bestämmer blabla...
Hon tyckte även att jag kunde använda min röst ännu mer, det blir ju att man låter läraren sköta tillsägelserna. Känns så dumt att göra det tycker jag. Men jag försöker.
Min handledare tyckte att jag var/är väldigt lugn hela tiden och stressar aldrig upp. Pratade med mamma om det och hon är likadan. Grejen är den att jag aldrig/sällan visar mig stressad men har en inre stress istället vilket är mycket farligare. Det är ju de som oftast slutar i sjukskrivningar. Jag måste lära mig att koppla bort mycket känner jag redan nu.
Redan under praktiken kan jag ligga vaken och tänka på allt som jag måste hinna med under lektionerna.
Hur ska det här gå!? =]
Imorgon ska vi ha ett längre samtal om min tid där, då kommer den slutgiltiga domen.

Jag lyssnar på radio varje morgon, eftersom jag nu har en sån modern mobil =P. I alla fall så dyker det upp någonting varje dag som jag hade tänkt att jag skulle skriva in här. Men jag orkar ju inte skriva när jag kommer hem tyvärr.
Jag tänkte i alla fall dra några nu!
- Dansk forskning visar att mobilstrålning inte ger cancer - men man forskar vidare eftersom man ännu inte vet hur barn påverkats (de påverkas lättare än vuxna). Kändes bra att höra att man inte hittat något som tyder på mobil=cancer men det är ändå lite obehagligt att tänka på strålarna som går igenom kroppen. Det kan ju inte vara bra.
- Inbrott i hus har minskat. Idag är de flesta husen bra larmade. MEN lägenhetsinbrotten har ökat med 20%! Jag som trodde jag kunde vara relativt trygg i mitt hem. Har alltid tyckt det var obehagligare i hus...

Åhh, har ni inte hört Adam Alsing sjunga upp för Idoljuryns Daniel så gör det. Tror de lagt ut klippet på www.mixmegapol.se. Jag hörde det när jag satt på bussen, och försökte så gott jag kunde hålla mig för skratt! Kände mig en aning dum som satt för mig själv och fnissade...

Nej, nu måste jag plugga. Ja, jag vet var klockan är.

Puss och kram
Linda

2006-12-06
11:35:21

Duktiga jag :)) /S
Medan dagen ännu är ung, och jag fortfarande har känslan av att ha varit oerhört duktig så vill jag passa på att anteckna detta i bloggen.

Duktiga Sandra började igår då jag under favvoprogrammet Grey's anatomy blev sugen på att ta en joggingtur. Fråga mig inte varför för det var kolsvart ute, klockan var nästan 22.00 och det blåste riktigt ordentligt. Min första tanke var att skjuta upp joggingturen till morgondagen, alltså idag. Men sedan blev jag irriterad på mig själv då det nog är 2 månader sedan jag senast var ute och sprang och varje gång jag tänkt gå ut den senaste tiden har jag kommit på någon löjlig bortförklaring och struntat i det.

Men klockan 22.05 gick jag ut med min mp3-spelare i mörkret och sprang en sväng. Tro det eller ej, men det var faktiskt riktigt skönt. Väldigt jobigt också eftersom jag tappat den lilla kondis jag byggde upp under min senaste joggingperiod. Ca 23 minuter senare var jag hemma igen svettig och knallröd i fejset! Men skönt var det!!! Efter det hoppade jag in i duschen och somnade strax efter klockan 23. Jag blev till och med så inspirerad att jag funderar på att ta med joggingskorna hem under jullovet så att jag verkligen håller igång med joggingen den här gången och inte kommer av mig under lovet. Vem vet... jag kanske lyckas dra med mig buddyn Linda ut  på några joggingturer? :D


Idag fortsatte jag vara duktiga Sandra genom att kliva upp klockan 08.40 som enligt min dygnsrytm är tidigt, gick direkt ner i tvättstugan och började tvätta. Nu är klockan 11.30 och jag har under denna morgon/förmiddag hunnit tvätta tre maskiner + skriva klart två av mina kursuppgifter. Det som återstår att göra i pluggväg idag är att läsa en massa litteratur.... något som brukar bli rätt trist väldigt snart så därför passar jag som sagt på att skriva hur duktig jag varit hittills!

Linda.... jag vill höra mer hur det går för dig på VFU:n??!

2006-12-05
18:15:47

Färdig! /L
Nu har jag gjort testet Sandra! Eftersom jag är väldigt inne på Red hot chili peppers så är det bara dem på min mp3! Men lite kul var det väl i alla fall.... speciellt om man lyssnar mer på vad själva låten handlar om än titeln... 

Will it be ok? - Dani California
How are you feeling today? - We belive
How do your friends see you? - Soul to squeeze
Will you get married? - Give it away
What is your best friend's theme song? - So much I
What is the story of your life? - Breaking the girl
What was high school like? - If
What is the best thing about your friends? - 21st Century
What is tonight going to be like? - Hump de bump
What song describes you? - Universally Speaking
To describe your grandparents? - Hey
How is your life going? - My friends
What song will they play at your funeral? - Higher ground
How does the world see you? - Fortune faded
Will you have a happy life? - By the way
What do your friends really think of you? - She´s only 18
Do people secretly lust after you? - C´mon girl
How can I make myself happy? - Suck my kiss
What should you do with your life? - Otherside
Will you ever have children? - Slow cheetah

Min favorit blev;  What should you do with your life? - Otherside. Hur ska man tolka detta?
Eller What is the story of your life? - Breaking the girl?
How do your friends see you? - Soul to squeeze!!!  Vad positiv jag känner mig just nu!

What is your best friend's theme song?
- So much I <--- Agree! =P


Puss och kram
Linda

2006-12-05
17:22:13

Sååååå typiskt!! /S
Har precis pratat en stund med Tobias.... och guess what...?!!
Nu när TObias ÄNTLIGEN bestämt sig för att INTE söka internationell minröjningstjänst(=IM) så ringer hans befäl och talar om att han kan få en tjänst som gnist inom IM, alltså den tjänst han från första början ville ha men som alla var tillsatta. Så nu är vi tillbaks från början då han måste bestämma sig för hur han ska göra. Tack gode gud så verkar det som att han lutar mycket åt att tacka nej till tjänsten. Han skulle fundera på saken tills imorgon så nu behöver jag i alla fall inte vänta så länge...

Vad han än väljer så kommer han i alla fall flytta hit.... men det skulle vara skönt att veta att han flytta hit utan risken att bli inkallad för minröjningstjänst i 6 månader!

Av någon anledning så är jag helt trött och lite lätt förvirrad, både igår och idag! Har inte fått något gjort nästan och när jag handlade förut så var jag i min egen lilla värld och överbetalade kassörskan! Jag hoppas att jag kommer känna mig piggare imorgon då jag har en hel del att göra den här veckan!!!

2006-12-04
14:48:53

RED HOT CHILI PEPPERS!!!! /S
Okej... nu är det inte långt kvar... för att vara lite mer exakt.... 8 dagar!! Sedan kommer vi stå där och skrika oss hesa till det mest underbara och genialiska bandet RED HOT CHILI PEPPERS! Har precis sett videon "Snow" och det fick mig att längta på riktigt... så nu är det nog bara RHCP som kommer spelas på min stereo den närmsta veckan.

Hade tänkt snåla och skita i att köpa något från konserten... men sorry... det här har jag väntat på  sedan jag köpte deras platta Carlifornication 1999!!!

Chad, Flea, John och Anthony.....  Vi ses den 12/12!!!!!!!!!!!!!!!!


photo by: Heather
photo by:
photo by:
photo by:

Så jäkla bra!!




2006-12-03
20:30:09

Roligt tidsfördriv! /S

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.
NO CHEATING!


Will it be ok?
Goodbye - Sophie Zelmani
How are you feeling today? Something´s going on - Lambchop
How do your friends see you? 21st Century - Red Hot Chili Peppers
Will you get married? Foxtrot Unicorn Charlie Kilo - Bloodhang gang
What is your best friend's theme song? Something Pretty - Patrick P???
What is the story of your life? Give me your eyes - The Cardigans
What was high school like? Kiss me - Sixpence Non the Richer
What is the best thing about your friends? Trouble - Coldplay
What is tonight going to be like? Shame on me -Marit Bergman
What song describes you? Slipped Away - Avril Lavigne
To describe your grandparents? On Mercury - Red Hot Chili Peppers
How is your life going? Smiley Faces - Gnarls Barkley
What song will they play at your funeral? What If - Coldplay
How does the world see you? Slow Cheetah - Red Hot Chili Peppers
Will you have a happy life? Just A Ride - Jem
What do your friends really think of you? Til Kingdom Come - Coldplay
Do people secretly lust after you? I Cried For You - Katie Melua
How can I make myself happy? Glow - Nelly Furtado
What should you do with your life? Anything But Ordinary - Avril Lavigne
Will you ever have children? Get Together - Madonna

Ha ha ha.... ser kanske skittrist ut, det tyckte jag med... men vissa titlar blir så sjuka svar på frågorna. Som exempelvis mina svar;

What is your best friend's theme song? Something Pretty - Patrick P??? Linda.... det måste väl vara din passion för smycken och väskor.. hahaha!

What was high school like? Kiss me - Sixpence Non the Richer  .... hm... vadå...??

What is the best thing about your friends? Trouble - Coldplay.... kan det kanske handla om kära Sofias problem med grabbarna.... eller Lindas "livsproblem" :P

What is tonight going to be like? Shame on me -Marit Bergman..... eh.... no comments!

How is your life going? Smiley Faces - Gnarls Barkley .... ja just nu har jag ett enda stort leende på läpparna eftersom jag snart får BO med min kära pojkvän :)))

Will you ever have children? Get Together - Madonna.... Jo men det ser väl ganska just ut för min del :)

Som sagt.... ett ganska roligt tidsförfriv :D


Ps. Linda... jag vill se ditt testresultat här också!! Ds.


2006-12-03
15:47:00

Helgen är över...IGEN! /S
Förra helgen fick jag ingenting gjort på grund av partajet. Så denna helg hade jag tänkt göra klart en kursuppgift och ha den ur vägen... hm.... gick inget vidare. Nu är det söndag eftermiddag och den kursuppgift jag ska göra är uppdelad i två delar som sammanlagt ska bli 10 sidor....jag har under denna helge skrivit knappt 3... :( 
Jag vet... jag är en latmask! Idag har jag varit barnvakt igen. Det var väl förmodligen sista gången innan jullovet, tror inte jag kommer hinna vara barnvakt nästa helg. Skönt att få in lite pengar... försöker spara och få in så mycket pengar som möjligt så att mamma och pappa inte ska behöva låna mig så mycket till mina hyror. Än så länge ser det väl lite halvbra ut. Hyrorna kommer bli på ca 4600 sammanlagt och själv har jag just nu ca 3000kr på kontot och ca 1000kr kontant. Ska i alla fall försöka att klara mig på de 1000kr jag har kontant så jag kan lägga allt det andra på mina hyror.

Igår köpte jag mandelbiskvier, vaniljglass och nyponsoppa så snart har jag tänkt lägga mig i ett härligt bad... får ju passa på när tjejerna är borta! Sedan ikväll tänkte jag ta min nyponsoppa och sätta mig framför One Tree Hill....mmm!

Snart sitter Tobias på planet till Karlskrona... men nu är det sista gången... nästa fredag när han kommer så är det för att stanna :D

2006-12-03
14:14:19

*suck* /L

Idag är det söndag! Vilket betyder att imorgon är det måndag!
Det känns ju inte allt för roligt, avskyr måndagar.... men men förra veckan gick rätt fort och när denna vecka är över är det inte lååååååångt kvar till RHCP! =D Såg igår att man på msn kunde tävla om RHCP-biljetter och annars skojs av dem. Gå in och kolla det Sandra, värt att chansa iaf!
Igår fick jag rätt mycket gjort, vad gäller tvätt och disk m.m. Senare åkte vi till mormor som fyllde 65 i veckan. Hon bjöd på mat och fick paket.
Idag har jag inte gjort något. Gick upp med Jason imorse vid 8 men sedan blev jag så trött att jag somnade och vaknade alldeles för sent. Detta har blivit lite av en söndags-ritual för mig. Jag sover alltid för länge på söndagar vilket gör att jag har skitjobbigt på måndagar.
I fredags var jag på mitt studiebesök med alla barnen. Det gick faktsikt bra och min handledare gav mig beröm, och ansåg att jag hade kunnat klara det helt själv utan att ha henne med. Det kändes ju bra!
Det värsta var att hon frågade om jag skrev loggbok... vilket jag är väldigt kass på att göra... och ville gärna läsa den sen! Åhh.... jobbigt....
Sandra, lär mig skriva loggbok =P
Snart tänkte jag åka till mormor, för jag glömde givetvis min mobil där.

Grattis Sandra och Tobbe, hoppas ni trivs i den nya lägenheten =)

Puss och kram
Linda

Ps. Jag berättade om nyårs-middagen, Jason var INTE intresserad av vårt önskemål Sandra. Operation övertalning! Ds.







2006-12-02
23:16:28

Filmtips! /S
För en gångs skull så tänkte JAG komma med ett filmtips!

Jag och Erica har precis sett filmen "Den vita massajen" som vi båda tyckte var jättebra, framför allt intressant.  Jag har alltid velat läsa boken men det har aldrig blivit av, och nu har den alltså kommit på film.

En ung, framgångsrik schweizisk affärskvinna reser på solsemester till Kenya med sin fästman. Hennes liv tar en oväntad vändning när hon träffar den stolta samburu krigaren Lemalian och blir upp över öronen förälskad i honom. Ödet har fört dem samman och på ett obeskrivligt sätt vet hon att hon hör hemma i Afrika och med Lemalian.

Om han vill ha henne är hon beredd att ge upp hela sitt gamla bekväma liv och leva med honom i hans hemby. Carola och Lemalian försöker övervinna kulturkrockar och hårda prövningar, och tillsammans upplever de stark passion och stor kärlek.

Så det här är en film jag verkligen kan rekommendera om man vill se en film som skiljer sig från andra i handling. Det negativa var väl att jag nu verkligen vill komma till Afrika någon gång... något som är ganska dyrt :P




2006-12-02
16:51:11

Sandra goes sambo :) /S
Allt är nu klart för min boendesituation i vår samt mitt förhållande med Tobias. Tobias kommer INTE att ta någon lärartjänst i Karlskrona och han avstår från att ingå i beredskapsstyrkan för den internationella minröjningen då han fått veta att han kommit in på historiakursen på Linköpings universitet. Det innebär i sin tur att han kommer att bo med mig i lägenheten :))

Nästa grej som nu är klar är att Erica och Diana inte kommer bo kvar i lägenheten. De har hittat en 3:a i studentgettot Ryd och kommer flytta dit redan den 1 mars... bye bye kollektiv :/ Att de flyttar innebär i sin tur att det inte kommer flytta in någon i mitt rum som gör att jag slipper dubbel hyra i januari :(

Igår hade jag min bedömning eftersom det var min sista dag på praktiken.Det gick väl sådär... hon tyckte att jag utvecklats sedan förra praktiken men att jag i fortsättningen måste detaljplanera mina lektioner bättre samt bättre planera lektioners avslut... eller rättare sagt göra eleverna införstådda med vad de ska arbeta med när de är klara med lektionens första uppgift. Jag vet inte...jag tyckte hon var elak som pikade mig för små detaljer jag gjort fel i mina lektioner... borde hon inte istället lyfta alla positiva delar med tanke på hur nytt det är för mig att undervisa helklasser?! Men men, jag får väl försöka se till alla positiva delar själv. Hennes andra kritik var att hon tycker att jag borde reflektera och diskutera min praktik och lärarrollen med andra vuxna på skolan....??? Lätt när man inte känner någon av dem och knappt vet i vilken klass de undervisar samt att man knappt har några raster eftersom jag måste sitta med under barnens lunch och sedan äta min egen lunch av det som återstår av tiden. Måste säga att det är skönt att jag bara ska vara hos den här mentorn under en praktik till, sedan ska jag vara i en klass på mellanstadiet i en annan skola förmodligen.

Idag hade jag tänkt plugga en massa men det har inte gått särskilt bra. Jag försökte komma igång direkt på förmiddagen men jag var så himla trött så efter att ha fått ihop en sida knackade jag på hos Erica och vi gick en promenad tillsammans i duggregnet. Vi gick till Gamla Linköping och inhandlade bl.a. romerska bågar och mandelbiskvier... mm....! Så imorgon blir det varm nyponsoppa, vaniljglass och mandelbiskvier :D
Ikväll ska vi faktiskt umgås lite genom att käka lite taco och se den verklighetsbaserade filmen "Den vita massajen" Jag har aldrig läst boken men jag tror ändå att filmen kan vara intressant, gillar verklighetsbaserade storys! På vägen hem stannade vi till på Mcdonalds och åt en varsin cheeseburgare till lunch.... SÅ underbart gott!!!! Var jättelängesedan jag åt det.... men mmm så gott det var!

Just nu sitter jag och småäter av mandelbiskvierna och försöker komma igång med pluggandet... måste säga att det går ganska dåligt. Kan hända att jag lägger ner pluggandet för dagen och råpluggar innan jag ska vara barnvakt imorgon.

Insåg också att min prövotid på körkortet nu är över :D Den gick ut i november... tror jag i alla fall, för den är väl bara på två år?

Har insett att det inte är alls långt tills jag får åka hem på lov! Det är bara denna vecka som kanske blir trist, men nästa tisdag drar jag ju till Stockholm tisdageftermiddag för att se RED HOT CHILIPEPPERS!!!! Så då går ju halva tisdagen och onsdagförmiddag bort, och sedan är det torsdagen då vi har sista seminariet innan jul då måste jag packa på kvällen för på fredagen har vi grupparbete och vid 15.00 kommer syster Therese och Tobias hit för att hälsa på och sedan för att åka tillbaks till karlstad redan på lördagen!!!! Börjar faktiskt längta efter jul... mest för att Tobias har en stor julklapp på G som jag för en gångs skull inte har en aning om vad det kan vara... hoppas han orkar hålla sig tills det är dags att öppna den!

Ha en trevlig kväll och första advent imorgon :)