Hakuna Matata

2006-05-31
15:28:32

Tröööööött..... //S
Idag träffades vår lilla bupp-grupp(=B-uppsatsgrupp) klockan 8.30 i skolan, som tur var hittade vi ett grupprum idag, men klockan 10.00 blev vi bortkörda. Något nytt grupprum hittade vi självklart inte men vi hittade i alla fall en ledig plats brevid ett vägguttag för datorn. Så där satt vi i lugn och ro och skrev tills vi blev bortkörda ännu en gång då bordet stod framför en brandpost!
Efter det ballade vi ur totalt, fick knappt något gjort, och till slut ville Josefine gå hem vilket chockade både Ludde och mig! Josefine är nämligen den ambitiösa av oss.
I alla fall kom vi ialla fall fram till att träffas ikväll hos Ludwig och fortsätta med skrivandet då.

Så jag gick hem och hämtade Frodo, käkade lite lunch och tittade lite på TV. Sen gjorde jag det underbara men jobbiga... har kompletterat en av mina två hemtentor i språkkurrsen som jag har liggandes... och det var den jobbiga jag gjorde! Mycket tack vare Josefin då jag fått låna hennes tenta och se vad hon tagit upp som jag missat.
Nu har jag bara en tenta kvar att komplettera vilket känns underbart!

När jag var hemma hittade jag ett par jättefina skor som inte fanns i min storlek, men idag hade Josefine ett par som såg nästan exakt likadana ut som jag är helt förälskad i nu så på fredag ska jag nog åka ut till Skopunkten och se ifall de är lika sköna som fina!

Nu ska jag vila lite innan det är dags att åka med bussen till Ludde!

2006-05-31
13:37:13

Nuru Sandra! /L
Nuru Sandra! /LKiss my ass Sanda!
Kolla vem som blommar!
Och du retade mig =P

<-- <-- <-- <-- <--


Ja, denna helgen har varit hård. Jag har försökt slänga ihop en rapport men insåg att jag borde ha startat tidigare... den blev kass. Den är så dålig så jag vill inte gå på opponeringen på fredag för jag vill inte ens höra vad dålig den är. Annars brukar man ha en gnutta hopp men inte denna gång.
Idag fick jag även rapporter som jag ska opponera på, ingen av oss hade gjort likt den andra så det blir intressant... undrar vilkens upplägg som är korrekt.

Sandra var här, som sagt... vi åt glass, hamburgare och såg på film. Skönt var de!

Snart är det sommarlov... jag slutar tidigare än Sandra så jag njuter! =) Hoppas bara inte jag får rest på denna kursen så jag slipper plugga under sommaren =(

Nej nu börjar Oprah... kan man ju inte bara missa!

Puss och kram
/Linda-som-har-sommarlov-tidigare-än-Sandra-ha-ha

2006-05-30
18:38:18

Tillbaks i Linkan! //S
Igår kom jag tillbaks till Linköping efter några härliga dagar hemma i Karlstad. Åkte hem i onsdags eftermiddag och fick äntligen träffa Tobias. Efter att ha spenderat natten hemma hos honom var det på torsdagen dags för min mammas kusins 60 års kalas, hemma hon henne i Östra Ämtervik. Hela familjen åkte upp, inklusive Tobias.
Mamma och pappa stannade kvar över natten i Sunne, och jag och Tobias liftade med syrran hem, och spenderade kvällen hemma i TV-soffan och tittade på lite film.

Fredagen tog vi en runda på stan och passade på att kolla in det nyöppnade Lagerhaus, det var dock inte så stort som jag trodde. På kvällen bjöd Tobias ut mig på middag och bio. Middag blev det på China House, maten var jättegod, men det kändes lite konstigt då vi var de enda gästerna just då. Efter det blev det ett snabbesök hos syster Linda innan det var dags för biofilmen Davinci-koden. Filmen levde dock inte alls upp till förväntningarna, för mig som inte läst boken var det ibland lite svårt att hänga med.

På lördagen hade Tobias lite saker att pyssla med så jag passade på att umgås lite med mamma och pappa innan jag på kvällen måkte tillbaks till Tobias då vi skulle grilla med hans föräldrar. Maten var jättegod och vi passade på att prata om lite semesterplaner, bl.a. så ska ju jag följa med Tobias föräldrar ner till Karlskrona och hälsa på Tobias under en helg i juni.
På kvällen blev det åter en film, denna gången hade vi hyrt "Den bästa av mödrar", den var bra, men lite deprimerande kanske att sitta och se fyra personer en lördagkväll.

På söndagen var det dags för Tobias att åka tillbaks till Karlskrona så jag följde med mamma och pappa till farmor och farfar för att fira mors dag. De hade köpt hem en stor smörgåstårta!
Efter det passade vi på att åka ut till Edsvalla och kolla in skor och även springa in på ÖoB. Efter det åkte vi hem och åt middag med mina systrar, och till efterrätt blev det marängtårta med svenska jordgubbar!
På kvällen var det äntligen dags att träffa Linda, så jag gick dit och vi tog hennes brummande bil ner till Pråmen för att äta lite glass i solen vid älven. Efter det handlade vi lite hamburgertillbehör som Jason sen gjorde smaskiga hamburgare av! Vid midnatt var det dags att åka hem då Linda hade en rapport hon skulle lämna in på måndagen.

Måndagen började dagen med att bada min hund, han tyckte inte det var allt för kul, men det var behövligt! Efter det var det dags att packa lite och sedan satt jag ute i solen med mamma innan det var dags att gå för att hinna med bussen. Vid busshållplatsen hör jag en bil som brummar ovanligt högt, och självklart var det Linda och Jason som kom i den röda lilla faran! Så jag liftade med dem in till stan och slapp betala 20spänn och minst 10 minuters restid.

Bussresan gick relativt smärtfritt, det var bara bussresan från Jönköping till Linköping som jag råkade ut för en jobbig kvinna som satt och förde en diskussion med sig själv angående kvinnors ställning i dagens samhälle... människor som pratar med sig själva skrämmer mig liiiiiiite!
Väl hemma upptäckte jag att Sofia städat lägenheten och jag alltså slapp det denna veckan =D

Idag hade vi vårt hanledningsmöte för vår B-uppsats. Det gick riktigt bra, det var bara litteraturgenomgången som vi fattat lite fel men den hade vi ju ingen riktig koll på så...
Det fortsatta skrivandet gick dock lite trögt då vi satt i cafeterian och skrev, och vid lunch är det alltid kaos där så mitt huvud pallade inte riktigt med.
Vid 14.00 gav vi upp och slutade för dagen. Jag passade på att handla på hemvägen och låna en bok på biblioteket. Det var jättelängesen jag läste något skönlitterärt, men nu när man vet att man har gjort alla tentor så kan man äntligen slappna av lite igen!

Nu ska jag återgå till min läsning!



2006-05-26
23:22:00

Sleten! /L
Idag gick jag upp klockan sju! Även fast jag är "ledig"! Kände mig riktigt duktig.
Anledningen var den att jag skulle vara på bibblan klockan åtta när det öppnade idag. Jag tog bilen och det var lite lätt pinsamt eftersom den låter förfärligt. Som tur var, var det nästan ingen där idag av någon anledning så det var typ bara tre personer som såg mig =D

Jag satt iaf ifrån 8-13-30 Nonstop! Kände mig riktigt duktig. Det tragiska är att jag ännu inte är färdig, men det blir arbeta hela helgen! 13.30 hade jag sån huvudvärk att jag var tvungen att avsluta, så jag åkte hem och somnade...hehe... vaknade 18.30... gissar på att det blir en lååång natt! =)

Nu ska jag återgå till livet...

Höres!
Puss och Kram
/Linda

2006-05-25
10:50:38

Äntligen hemma! //
Ja nu äntligen är man hemma i Karlstad igen!
Igår skrev vi på vår B-uppsats, men då de andra tröttnade efter bara en timme så blev det inte särskilt mycket gjort. Det var lite irriterande för då hade jag egentligen lika gärna kunnat ta en tidigare buss men istället fick gick jag runt i lägenheten i tre timmar och väntade på att få åka!

Väl på bussen blev det självklart en jobbig resa... första biten till Norrköping var det en jätteskön buss med underbara säten, var precis som att sitta i en mjuk fåtölj men väl framme i Norrköping efter 40 minuter var det dags för bussbyte. Jag satte mig ner och lutade ner sätet innan någon hann sätta sig bakom mig. Underbart tänkte jag... men självklart kommer det en halvflintis gubbe och sätter sig framför mig och fäller sitt säte så långt ner det bara går!! Jag som normalt har svårt att få plats med mina långa ben fick ju verkligen inte plats med dem då. Det värsta var att idioten vände sig om och tittade på mig, men brydde sig inte omatt jag såg ut som en dubbelvikt räka!

Efter några timmar var vi framme i Örebro och bussbyte igen. Skönt att slippa Jobbiga Farbrorn, men istället var det någon del av bussen somenvist vibrerade de sista två timmarna hem... och det lät verkligen högt!!
Väl hemma blev jag upphämtad av Jan, syrrans sambo, och hemskjutsad till mamma och pappa, där mina systrar sydde en kjol... utan vidare framgång dock.
Efter en timmes fika med familjen kom Tobias och hämtade mig klockan 22, och vi åkte hem till honom. Skönt att äntligen träffas igen, var så länge sedan sist!

Jag har börjat med en jobbig ovana. Varje morgon vaknar jag en gång i timmen från klockan 04.20. Det är samma sak varje morgon... SÅ irriterande! Trodde det berodde på stress över tentan, men imorse var det samma sak, skillnaden nu var att jag låg bredvid en person som sov sååå djupt.... och jag blev sååå avundsjuk! Kanske är jag lite stressad över tentaresultatet, men det kommer jag ju inte få förrän den 9/6!

Nu närmar det sig avslutning och Sofias flytt... kommer verkligen bli skittråkigt när hon flyttar! Sofia förresten, jag pratade med Tobias igår om ditt förslag om ett polygamiförhållande... han var helt på! Men han vill inte ha dig och Diana som nanny till våra möjligtvis framtida barn =p

Idag ska vi på släktkalas... jippie! Ska ändå bli lite kul att träffa mormor och kusinerna, ser dem ju inte så ofta längre. Och det är ju bara över dagen + att Tobias följer med så jag behöver ju inte "offra" min tid med honom. Vi har i alla fall bestämt att komma hem redan ikväll, så vi kanske visst kan träffas en stund imorgon Linda. Det positiva är att jag nog inte åker hem förrän på måndag och Tobias åker ju på söndag så då har jag ett dygn som är Tobias-fritt, som jag tänkte fylla med Linda-tid =D

Ringer dig imorgon gumman!!

See you guys!!

2006-05-24
16:16:28

Trött /L
Trött /LEn blåsig men solig dag!
Ja, äntligen har det slutat regnat, fast jag har iofs älskat det. Det bästa som finns är när det regnar och åskar (mycket för att då släpper spänningarna och min huvudvärk).

Jag har inte gjort ett skit denna vecka, jag har egentligen alldeles för mycket att göra och min personliga effekt på stress är total protest. Jag gör alltså ingenting för jag vet inte vilken ände jag ska börja i. Jag ska under denna vecka skriva en rapport om min VFU vilket jag började på först idag....*suck*, jag satt faktiskt nästan hela dagen igår men lyckades inte komma på vad jag skulle skriva. Så jag ringde till en vän (Sofie) som hade gjort detta arbete och fått VG så nu utnyttjar jag det. Hon har förklarat hur jag ska skriva och förhoppningsvis går det bra. Jag har inga problem att reflektera, analyser och sån skit men när det gäller den där litteraturgenomgången då kör jag fast. Det känns som jag bara skriver en massa citat och alla börjar med "Enligt Svaleryd...", det blir inget nytt.

Så hade jag tänkt att öka till biblioteket imorgon men det visade sig att det är röd dag och stängt så nu blir det stressigt på fredag. Jag kan inte låna hem de böckerna jag vill ha heller för alla är på utlån men det finns som tur är ett exemplar som inte är för utlån men som finns där! Så dit måste jag och läsa...

Min studiegrupp har hamnat i en liten svacka med vår pedagoglärare/handledare, vi är en grupp på sex personer men vi är bara tre stycken som gör uppgifterna (då är det ju självklart att man inte skriver till de andras namn). Vi har en i vår grupp som var ansvarig för en uppgift och skulle skriva klart och lämna in den men det gjorde aldrig personen så vi fick slänga ihop en ny i måndags. Så j*vla dålig stil tycker jag.
Rätt ska vara rätt så en av oss skrev till vår handledare och fick till svar att det typ var vårat fel hur hon nu resonera där?
I torsdags var det ialla fall min tur att skriva sammanfattningen över våra reflektioner. Alla skulle maila dem till mig senast torsdags så jag kunde få vara klar på fredagen innan jag skulle börja på rapporten. På fredag fick jag reda på att alla inte visste om det och sms:ade då till denna personen som inte visste. Personen svarade på lördag natt att han/hon var i Sthlm och skulle maila på söndagen. Jag har ännu inte fått någonting. Även då var det alltså tre stycken (samma personer) som inte mailade in sina svar. Då hade jag ändå telefonkontakt med två av dem... jag vet inte riktigt vad de sysslar med men de verkar inte bry sig om att klara av skolan. Jag skrev i alla fall som det var till vår handledare och hon sa inget som tur var. Jag tänker då inte ta på mig någon annans skit, alla är vi vuxna och då kan man ta eget ansvar. Det är en sak om man är sjuk eller har bra anledningar men att bara skita i det, nej du!

Idag var jag med mor till Maxi, ja, det blev dyrt tyckte hon... jag var ju med... hehe =)) Fick skor, ett bord, duk, kruka o annat... kul! =)

Jag hittade någonting till dig mamma i en av mina böcker:
"Man får inte, som ofta förekommit, förlägga problemen till eleven eller dennes hemförhållanden, eftersom problemen väl så ofta har att göra med andra elever i klassen, med skolans organistation eller rent av med lärarens sätt att agera. "
Tryck den i fajjan på dem!

Ja, Sandra du får höra av dig när du har tid, för jag fattar inte riktigt ditt schema, men jag är hemma så vitt jag vet!

Puss och Kram

/Linda



2006-05-23
11:25:32

May the force be with you! //S
Ja idag var dagen med stort T... japp.... tentadagen! Vaknade och hade ont i magen av nervositet från det att jag steg upp. Har aldrig varit så nervös inför en tenta förr och försökte se på det hela från det positiva hållet, att det nog berodde på att jag för en gångs skull skulle klara det på första försöket.

Klockan 8.10 cyklade jag iväg under en kolsvart himmel (okej kanske mörkgrå) mot campus.
Väl framme kände jag hur regnet började falla. Jag gick nerför den långa korridoren in i den hemska salen ( ett klassrum). Då det fortfarande var 15 minuter kvar tills tentans början hade bara hälften av studenterna kommit. Som tur var hade de i min umgängeskrets kommit och vi satt och hackade tänder tillsammans.
8.30....tentan börjar.... vår tutor börjar dela ut tentan och det sista jag hör är Josefin som sitter på min högra sida - "May the force be with you".

Nu i efterhand kan jag tala om att någon j**vla force INTE var med mig.
Fråga 1: vad hade Lev Vygotskij och B.F Skinner kritiserat varandra för (ungefär så).... Inte fan vet jag!! Jag hade stenkoll på Skinner... men jag hade väl aldrig anat att jag skulle kunna ryssens tankar!! Förhoppningsvis tycker han ungefär lika som mig, för det var de tankar jag skrev ner.

Fråga 2: Analysera textudraget från Populärmusik från Vittula utifrån ett klass- och genusperspektiv.
Jag hade stenkoll även på dessa två men jag kunde inte hitta så mycket att analysera ur ett genusperspektiv så den känns inte så säker heller!

Fråga 3: Diskutera observation som metod, några kännetecken, och tre för- och nackdelar.
Den här hade jag verkligen stenkoll på... jag skrev och skrev och skrev... ända fram tills det var dags för för- och nackdelarna... jag funderade och funderade och funderade.... och kom på några, men inte några vi tagit upp under seminarierna, vilket var vad de var ute efter, så vi får väl se hur den gick också.

För att analysera och reflektera över min insats, så kan jag väl säga att jag över lag ändå är ganska nöjd. Tror tyvärr att jag måste tenta om den, men jag tror inte att mer plugg hade hjälpt mig med det jag föll på.

Ikväll är det grillfest för de som vill, menjag har bestämt att jag inte vill. Ska istället ägna min tid åt att packa, laga mat och jobba lite med min komplettering på en gammal tenta. Jag vet att jag är en törris, men jag har varit så uppstressad över allt i skolan att jag bara vill vara hemma nu när det äntligen är över. Imorgon klockan 9.00 ska vi fortsätta med vår B-uppsats, så det är ju inte det att jag ska ligga på latsidan en vecka, det handlar ju bara om en kväll.

Nu har jag fått reda på att jag på torsdag ska fira mammas kusin som fyller 60år, och när vi ändå är i Sunne så stannar vi över natten, så tyvärr Linda,  kan vi INTE träffas på fredagen men jag LOVAR här och nu, nu har du ju det även skriftligt, att lördag kan vi träffas, i alla fall på förmiddagen fram till kvällen, sedan får du faktiskt ursäkta men då kommer jag vilja vara med Tobias.
Men den 10/6 när jag kommer till Karlstad har du mig för dig själv i flera dagar :D

Nu ska jag vila innan det blir kompletteringsdags!

Hoppas ni andra lyckats bättre!!

2006-05-21
13:04:11

Tentaplugg och tvätt! //S
Till skillnad från dig Pumba, så tycker jag nog att den här helgen har varit ovanligt lång. Igår gick jag upp 8.45 för att hinna plugga lite innan Joss och Ludde skulle komma, men som vanligt var jag lite trög och kom aldrig igång, pysslade med en massa annat istället. När Joss väl var här klockan 12 så började vi i alla fall plugga på en gång och diskuterade den kommande grillfesten. Efter en liten stund kom även Ludde. Det blev plugg lite av och till i ca två timmar innan vi totalt tröttnade och Ludde visade oss en sida där man scannar in ett kort och kan ändra utseende... kan tala om att ingen av oss var särskilt vackra som män eller negrer! För den som vill göra samma sak är det bara att gå in på http://www.dcs.st-and.ac.uk/~morph/Transformer/index.html det var riktigt skoj! Joss blev lite rädd då hon gjorde om sitt kort till en man och utbrast -" Fy fan... det är är ju min farsa i tupé!!
Hon var lite chockad sedan!

Sedan diskuterade vi tisdagens grillfest som tutorgruppen ska ha för att fira att tentan är över, ska tydligen vara nere vid Stångån... får väl se om vädret håller och om man hittar! Kan inte säga att jag känner för det så där jättemycket, inte Joss heller men då vi kom fram till att vi kanske båda är lite asociala annars så får man väl bjuda till lite på tisdag, egentligen vill jag ägna den tiden åt B-uppsatsen, men det hinns väl det med antar jag.

Ludde och Joss stannade till klockan 17, lite för länge för vårt eget bästa tror jag då de sista 2 timmarna blev rätt ineffektiva vad gäller pluggandet. VÄdret passade i alla fall för plugg... det ÖSREGNADE i omgångar under hela dagen!
När de väl gått hade jag ändå tröttnat på pluggandet och jag vilade lite framför TV:n tills Sofia kom in och vi pratade lite om hennes lilla deppighet, tror hon mådde lite bättre sedan. Diana funderade på vad vi gjorde och kom in så till slut hamnade vi i köket där vi pratade och fixade Dianas hår, då hon skulle på korridorsfest.

Lite senare på kvällen köpte jag och Sofia en pizza som vi delade på och efter det blev det lite Eurovision SOng Contest... var dock lite drygt. Sofias kompis Jocke kom för att hämta spriten han lämnat i fredags och det blev lite småsnack innan han gick och jag och Sofia slängde oss på soffan igen och pratade. Sofia som bara fått tre timmars sömn natten innan gav dock upp och gick och lade sig vi 22.15 ungefär, och då det bara var jag kvar så lade jag mig i sängen och kollade istället... var dock ganska ointressant då det stod klart ganska omgående vem som skulle ta hem segern.

Ringde Tobias igår också som var övertygad om att jag var berusad??! Han frågade om vi drack vin, när jag svarade nej så frågade han vad jag drack? Och hans kompisar tyckte tydligen också att jag lät berusad... hm? Ska i alla fall bli skönt att träffa honom!

Idag är det söndag och som vanligt har vi tvättid, dock har vi den under dagen, vilket alltid är lika trist! Idag insåg jag också att tentan är på tisdag!! Redan Sandra.... det har du ju inte vetat om sedan kursens början?!!! Idiot! Så nu sitter jag och försöker trycka in allt i skallen.
Fattar inte att jag är så trögfattad.... brukar aldrig fatta förrän tre dagar innan tentan att man faktiskt måste lägga ner sig i pluggandet!
Ska bli skönt med lov och en ny fräsch start i höst... då ska jag ha skaffat mig självdisciplin!

På onsdag denna vecka är det jag kommer till karlstad, och jag stannar till och med fredag förmiddag. Kanske kan vi träffas på fredag Linda?

Nu ska jag ner i tvättstugan!           


2006-05-21
12:19:42

Ännu en helg har passerat! /L
Och det gick fort... jag har tagit mig själv ledigt denna helg ifrån pluggandet. Mycket pga att jag inte kan,orkar,fattar vad det är jag ska göra =P Men idag ska jag ta tag i min rapport och fixa mig själv ett VG i denna kurs! Man kan ju alltid hoppas i alla fall...

Igår var Jasons syrra här med familj och två vänner. Så Jason hade i uppdrag att laga middag (förvånande?), det blev pepparstek, whiskey pepparsås med potatis klyftor och sallads lök. MYCKET GOTT! Jag känner mig bortskämd när han gör sådan mat, det är precis som att gå ut att äta fast hemma får man äta hur mycket man vill och det blir billigare =) Önskar att jag också kunde laga sån mat... men jag skaffar mig någon som gör det åt mig istället =P
Vad har du ätit då Sandra? Hur går det med utrensningen =P hehe...

Denna helg är mamma till Stockholmo. Hon skulle till Ikea så jag skickade med en lista med saker jag ville ha, hoppas den är uppfylld =D Vi får se ikväll!
Cero är här, tyvärr gav jag honom rester igår så han har gjort sina behov i väldigt stora lass idag. Tror jag få ta det lite lungt hedanefter, han pallar inte trycket.
Stina gjorde som vanligt ett starkt intryck igår, hon var som en igel på mig så alla tyckte ju att hon var supersöt som var så kelsjuk, de ska bara veta hur hon är annars....

Vaknade förresten upp idag kvart i sju, helt pigg och är fortfarande pigg dessutom, annars brukar jag bli trött igen vid nio men inte idag! Kanske man kan få något gjort.

Jason ska jobba idag och jag är inte ett dugg avundsjuk! =) Själv ska jag försöka komma igång med pluggandet....

Är det denna vecka du kommer Manny?

Puss och Kram
/Linda full og energy

2006-05-20
09:50:10

Plugga mera... //S
Igår var det en lugn dag. Började dagen med en lång superonödig lektion i skolan om informationssökning.... eller den var väl bra men fruktansvärt lång, hade räckt med halva tiden tycker man!
Sedan tog jag cykeln och hämtade Frodo och tog en liten promenad innan vi kom hem.
Väl hemma blev det samma sak som varit i stort sett hela veckan, jag blev jättetrött!! Hade verkligen tänkt plugga hela dagen men jag var så trött så jag kom mig aldrig för att sätta igång.
Efter att ha lämnat Frodo gick jag för att handla lite för mina 94kronor men upptäckte då att min snälla mamma satt in 1000kr åt mig... så du kunde jag köpa lite fika och bjuda dem på iag som jag lovat!

På vägen hem kom det där regnet de talat om i flera dagar.... trodde faktiskt att det skulle börja åska för himlen var alldeles gulsvart och det var jättekvavt, men det blev bara regn. Väl hemma insåg jag att jag glömt cykeln borta vid Frodos ägare.... suck!!

Mellan 16-20 lyssnade jag på Sofias tjat om ifall hon skulle gå ut eller ej... snacka om en obeslutsam tjej! När hon precis berättat för sin kompis att hon inte skulle med ut och lagt på, så ångrade hon sig!!! Så då började hon tjata igen.... ska jag gå ut... eller inte?? SÅ då tvingade jag henne praktiskt taget att gå ut!! Och nu på morgonen fick jag höra att hon hade haft jättekul.. så det var ju tur att hon gick ut!

Själv satt jag ute i vardagsrummet framför TV:n till klockan var närmare 21.30 innan jag provade ringa Tobias, men fick inget svar så då satte jag ÄNTLIGEN igång med mitt pluggande. Blev dock inte så mycket pluggat men jag fick in en del i skallen tror jag.

Idag kommer Jossan, Ludwig och kanske David för att tentaplugga tillsammans, så nu är jag förberedd med en vaniljlängd och lite glass. Ska försöka plugga lite innan de kommer också så man får ut lite mer av det gemensamma pluggandet. Känns konstigt att tentan är på tisdag! Har inte riktigt insett det tror jag... men det är bara för att man vet att efter tentan är det så himla kort tid kvar i skolan, och det är väl kanske mer DET som man inte insett än.
Ska i alla fall hem på onsdag och äntligen få träffa Tobias, sedan ska man tillbaka hit i två veckor, tillbaks till Karlstad för sommaren, och sedan den 16/5 ska jag förmodligen med Tobias föräldrar till Karlskrona för att gå på famljedag på Tobias båt, ska tydligen ut och åka med den i skärgården om jag fattat det hela rätt.

Nu ska jag klä mig och som sagt försöka få lite gjort!

Have a nice day!                                          
                                                                                       SANDRA

2006-05-18
17:56:18

Ransonering! //S
Den här veckan har varit intensiv jämfört med hur mina veckor brukar se ut. Till och börja med så har det varit något i skolan varje dag, seminarier eller föreläsningar, och för det andra är det ju tenta på tisdag!!!

Måste dock erkänna att jag inte gick på mina två föreläsningar jag skulle haft igår, jag stannde hemma och tentapluggade istället. Föreläsningarna är ju faktiskt inte obligatoriska! Idag på seminariet fick jag vet att föreläsningssalen i stan hade blivit dubbelbokad, så när föreläsaren och de 350 studenterna kom så hade de ingen stans att vara och föreläsningen blev inställd. Den föreläsningen som skulle vara en timme efter den första hade tydligen varit jättedålig, handlade om genus, men det man hade tagit upp var ingenting nytt, sådant som diskuteras i stort sett varje dag!

Ja med tanke på bristen på pengar har jag börjat ransonera min egen mat! Än så länge fungerar det bra, har inte spenderat ett öre sen jag upptäckte ekot på mitt bankkonto. Har räknat med att inte behöva köpa middagsingredienser förrän imorrn och då handlar det bara om en förpackning ädelostsås för 10 spänn, annars tror jag att jag bör klara mig tills dess att man ska hem till Karlstad på onsdag kväll.

Skönt att det omtalade regnet inte kommit än i alla fall, de har sagt att det ska bli regn i flera dagar nu men än har jag inte sett till något! Det är det positiva här i Linköping, det regnar väldigt sällan! Kanske flyttade Sola i karlstad med mig hit :P

Två till har varit intresserade av det lediga rummet i lägenheten också.... dock var det två killar, en fransk och en slovakisk utbytesstudent, så det blev inget med det. Det vore ganska kul med en utbytesstudent, men då får det vara en tjej i så fall.

Linda... du får lova att du inte stänger in dig de tre veckorna din svärmor kommer!! Jag har ju förlitat mig på att du ska göra mig sällskap mnär Tobias ligger i lumpen!!
Hon kommer ju inte åka hem förrän det är dags för mig att börja jobba!
Fick mail ifrån kultur- och fritidsförvaltningen idag om att de fått min ansökan och nu skulle börja tillsätta platserna. Chansen att man får något är nog dock ganska liten då det var ca 140 sökande! Men man ska ju aldrig säga aldrig...

Mitt plugg går lite trögt, idag har jag legat i sängen i 5,5 h och gjort nada på grund av en envis dunkande huvudvärk, men den har äntligen gått över och det är dags att sätta igång med pluggandet igen! Linda... nästa gång du står på en betalparkering ser du till att lägga i liiite extra :p Även om det är trist med en bot så tror jag du ska vara jäkligt nljd med att den var så billig... och du tjänade väl ihop pengar till den idag när du jobbade :p
Det är helt enkelt Gud som straffar dig för att du inte ville cykla!

Love U...pusspusspusspuss


2006-05-18
15:18:42

Otur... /L
Otur... /LVaknade upp, tittade ut och insåg att det kom att vara en regning dag!
Och det har det varit!

Idag var min första dag som vikarie!
Började lite lätt med att leta upp en den person som hade vikarienyckeln, den första klassen dök upp och allt rullade på. Den första klassen jag hade var den klass jag tidigare nämnt den värsta jag någonsin sett. Men jag hade en sådan tur att dessa bråkstakar inte var där (eller hade träslöjd?) så det var hur lungt som helst. Tjejerna var dock en aning värre än jag trott, eftersom de kunde gå ut ur klassrummet och försvinna en timme. Ja, tonåringar....

Den andra klassen gick jättebra, men det var där mina bekymmer som vikarie sattes igång. De var duktiga vilket betyder att frågorna de ställde var svåra... typ hur man börjar sticka och virka...??? Jag som aldrig någonsin har kunnat det kände hur paniken steg och försökte övertala dem att börja på någonting annat... Jag kände mig inte så duktig om man säger så. Men det är trots allt inte mitt ämne och jag lyckades iaf hålla två klasser lugna så de kunde arbeta de som kunde! =)

När jag var klar för dagen begav jag mig till expeditionen för att återlämna nyckeln, ja, då skulle jag fylla i timmar, pedofil-ansöknings-polis-grejer och annat för att få lön. Jag hade tagit bilen så jag betalde biljett till 12.31, när jag kom ut stod en lappfis där och fotade min bil. Jag sprang fram och sade att nu kommer jag och frågade om jag var väldigt sen... nej, så sen var jag inte men han hade tydligen redan sms i väg min bot vilket betydde att jag fick 200 kronor i böter för att jag var sen i 8 minuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag hoppas ni förstår min ilska... som om jag inte var pank nog! Gud tyckte väl att en räkning till gör väl inget! (/¤"(/¤(/¤"?(¤"?=)¤"(&/?%)=!!!!!!!

Menmen nu är det så!

Min pojkväns syster och hennes familj kommer på lördag och ska se hur vi bor, så nu står Jason och lagar iordning såsen... väl planerat!
Har även fått reda på att min svärmoder kommer den 24/6 och stannar i typ tre veckor.

Hoppas er dag är bättre än mig,
Love Linda

Ps. Idag får vi hoppas Sverige tar sig vidare i Eurovision, även fast jag inte gillar Carola. Ds.

2006-05-17
15:06:04

Yes! //S
Nu är det bekräftat! Under nästa år kommer jag läsa grundläggande färdigheter istället för svenska som ämne. Känns jättebra, för det känns som att man på något vis blir bredare om man läser det som ämne istället för specialisering.
Var inne på arbetsförmedlingens hemsida och kollade lite också och nu fanns det nästan 500 lediga 1-7lärarjobb i landet + över tusen lediga förskollärarjobb så nu känner jag mig inte lika stressad över att man läser en akademisk utbildning bara för att bli arbetslös.

Har även fått mail ifrån en tjej som kanske ska komma och kolla på lägenheten måndagen den 29/5. Idag har jag tentapluggat hela dagen, och ska väl fortsätta med det tills ikväll. Har även påbörjat min matransonering... hahaha.... idag blev det vegetarisk soja-taco-grejs tillsammans med pasta..-. inte alltför gott men man tager vad man haver!

Tobias ringde mig på dagen också, den lilla skitungen hade varit på Gotland idag med sin båt så nu har han redan hunnit se hela Visby, så någon Gotlandsresa blir det nog inte i sommar. TObias nämnde lite i förbifarten att man kanske ska ta en restresa istället, och jag måste säga att det låter väldigt lockande! Behöver ju inte bli så mycket dyrare än en Sverigeresa egentligen. Men vi får väl se, i så fall köper vi nog en i sista stund.

Nu ska jag plugga vidare kanske skriver mer ikväll!

2006-05-16
21:03:25

Ångest... //S
Japp... Veckan började i måndags med att man slår upp tidningen och det är en stor rubrik som skriker ut sitt budskap; KOMMER BLI ETT ÖVERSKOTT PÅ LÄRARE!
Underbart... nog för att jag redan upptäckt att det inte är gott om jobb direkt, men ändå..... känns inte så kul när man precis har påbörjar sin utbildning! Det kommer säkert bli som någon sa... vi kommer alla hamna i kassan på något lågprisvaruhus!
Någon försökte komma med den positiva tanken att det är en merit med en akademisk utbildning i bakfickan för vilket jobb man än söker, men ska jag vara ärlig så tror jag inte att en akademisk utbildning är värd särskilt mycket idag, alla läser ju vidare känns det som, universitetsstudier känns ungefär lika vanligt som gymnasiestudier!
Om man bara ser till Linköpings lärarutbildning så är vi i denna årsgrupp ca 450 lärarstudenter som ska bli allt från åk 1 till gymnasielärare, men sedan har du ju de andra årskullarna! Om det då är ca 400lärarstudenter i alla årsgrupper innebär det att det kanske bara i Linköping finns...kanske 1600 blivande lärare. Sedan är det ju tyvärr så att lärarutbildningen finns på väldigt många av landets universitet och högskolor!

Idag är det även exakt en vecka kvar till min hemska tenta! Allt kändes någorlunda okej, jag har för en gångs skull börjat plugga i god tid, och jag trodde att åtminstone lite av det hade fastnat... men icke sa Nicke! Idag skulle vi nämligen öva oss i lärteorierna genom att plocka ut vissa undervisningssituationer ur en film vi såg och sedan säga till vilken lärteori man vill placera situationen... kan säga att det gick åt skogen!! Jag har tydligen bara lyckats trycka in behaviorismens idéer... kognitivismen, konstruktivismen och sociokulturell teori har jag ingen aning om vad skillnaderna är... tycker alla verkar bygga på samma idéer! Men som sagt en vecka kvar... kan ju hoppats på ett litet mirakel!
Som tur är har de ändrat lite på tentan så nu längre behöver man inte ha godkänt på alla frågor för att ha godkänt på tentan, samt att man bara behöver komplettera den del man misslyckas med istället för hela tentan... men jag vet inte om det känns bättre eller sämre, för idag insåg jag och Josefin nämligen att de tre frågorna som ska vara på tentan förmodligen kommer vara uppbyggd med en massa underfrågor, vilket gör att jag känner mig ännu mer efter i pluggandet!

Så den här ångesten jag har inför tentan och läraröverskottet är inte rolig! Igår kväll gick jag och lade mig tidigt för en gångs skull men det hjälpte ju inte då jag inte somnade förrän någon gång efter klockan två. Ville inte käka mer sömnpiller då det blivit ett par den senaste tiden.
I och med det blev det inte så mycket sömn så idag efter skolan var jag tvungen att lägga mig och sova.... vilket jag lyckades så där med då Frodo tyckte jag var alldeles för tråkig då och hela tiden kom och knuffa på mig med tassar och nosen! Så jag känner mig fortfarande inte direkt utvilad!!

Som om inte pluggandet vore nog upptäckte jag idag att jag enbart hade 94kr kvar på mitt konto!! Känns ju lite sådär eftersom jag tänkt åka till karlstad nästa onsdag och bidraget kommer inte förrän på torsdag. Jag hade som tur var 400kr sparade på ett annat konto, pengar som jag fått i och med att jag har Frodo. De 400 kronorna kommer dock att gå till bussbiljetterna... varenda slant! Så nu ska jag försöka klara mig på 94 kronor i en vecka... får väl se hur det går, får väl käka havregrynsgröt och äta upp nudlarna i skafferiet! Blir nog svårt dock!
Egentligen är det min tur att bjuda på fika på lördag när kompisarna kommer och ska tentaplugga, men som det ser ut nu får jag nog slänga över det på någon annan!
Anledningen till min pengabrist är att jag denna månad har spenderat mer än vanligt + att jag jobbat mindre än vanligt... inte en särskilt lyckad kombination!! var tvungen att köpa en jacka så de pengarna var ju väl investerade... min Red Hot Chilipeppers skiva för 225kr känns ju nu ganska idiotisk... men ändå väl investerade pengar... har lyssnat på båda skivorna konstant sedan jag köpte dem, sedan har min längtan efter Tobias varit lite mer än vanligt så det har gått pengar till våra mobilsamtal, men även de känns ändå som väl invsterade pengar!
Tyvärr måste man nog kanske lyfta på luren och be någon om ett litet lån på åtminstone 100kronor... men det bär emot, ska i alla fall göra ett försök att leva på de 100 kronor jag har kvar! Man vill ju klara sig själv, och jag vet att nästa månad kommer bli tajt den med då man inte får fulllt bidrag, men då blir det till att ta en promenad till banken och sälja lite fonder... kan ju alltid köpa nya sen i höst kanske för sommarlönen.

Idag insåg jag även att jag inte vill läsa svenska som inriktning längre, vill istället läsa grundläggande färdigheter ( = läsa alla ämnen under ett år istället för ett halvår), känns som att det är bättre att ha det när man sedan ska söka jobb. Så idag slängde jag iväg ett mail och försöker mig på ett byte, är dock tveksamt om det kommer fungera!
 Anledningen till att jag ändrat mig är att jag ska läsa en inriktning i Norrköping och då få förskollärarbehörighet, men då måste jag byta ut en specialisering som är på 20 p. Min nya studieplan är då istället att läsa grundläggande färdigheter 40p(om jag får), en breddning med förmodligen specialpedagogik på 20p, en inriktning på 40 p i Norrköping, och sedan 10 p pedagogiskt arbete block 3... tror i alla fall att det blir så.

Nöjd nu Linda...? Bara en massa ångest och tycka-synd-om-sig-själv-grejer jag skrivit om, men just nu känns det som att det börjar bli lite mycket. Har inte varit någonting positivt på länge nu, det som stör mig mest är nog Tobias semester som infaller de fyra veckor av sommaren som jag jobbar... har sett fram emot den här sommaren ända sedan förra sommaren, och nu är det bara skit i alla fall!

En sommar utan pengar och en sommar ledig... men fortfarande ifrån sin pojkvän som man träffar knappt en gång i månaden annars!
Har fortfarande inte fått tag på någon ersättare efter Sofia flyttar heller. Jag är i och för sig övertygad om att någon kommer flytta in i höst, men det skulle vara skönt om allt sånt var klart innan man sticker hem till karlstad över sommaren.

Nu ska jag inte plåga er med mitt snack längre... ska nog ta en liten promenad och bara andas lite... känns inte som att jag gjort det idag!!



// en väldigt stressad och deppig Sandra :^(

Elvis

2006-05-16
19:59:39

Dåligt Manny! /L
=P
Ja, Sandra hon klagar på mig minsann över mitt dåliga skrivande här på bloggen! Men nu tycker jag allt att Sandra har blivit lite slapp i fingrarna!? Var är inläggen? =P

Idag har jag glada nyheter!
För det första så har jag äntligen fått reda på vad jag ska göra så jag får godkänt i förra kursen. Jag ska svara på fem frågor om en bok vi läste där. Jag måste nog läsa den igen eftersom jag inte kommer ihåg någonting.
Det andra är att jag även fått reda på att jag fortfarande har en chans att få VG i kursen, de sätter nämligen betyg sen efter att jag lämnat in min rest, och är min uppsatts jag skrev VG kommer jag antagligen få det! Vilket jag hoppas, det är skönt att veta att jag fortfarande har en chans iaf.

Nu kommer det mest poistiva av det positiva!!! Jag ska jobba på torsdag!!!!
Jag ska vikariera på min VFU plats, vilket förmodligen innebär att jag gjorde lite bra ifrån mig, de hörde trots allt av sig till mig! =) Jag ska ha syslöjdslektioner, så jag hoppas det ska gå bra men det tror jag nog! Det är bara såååå skönt att få jobba lite! Och på väldigt väldigt länge få en liten liten lön =P Jippi!!!

Puss och kramar

/En väldigt glad Linda

2006-05-16
07:11:22

Lika ska vara lika /L
Jag var så irreterad att jag inte orkade skriva igår.
Här är anledningarna:

Igår möttes jag och min studiegrupp för att sätta ihop en introduktion till vår pedagogiklektion idag. Jag ska prata om grundskolansskolplan och vad det står om språk i den. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad jag ska säga och kände mig igår alltmänt irreterad när min studiegrupp vägrade förstå mitt lilla problem.
Hatar att känna mig underlägsen.

Vi hade en lektion igår där vi endast pratade om VFU:n, visst det är nyttigt och intressant att höra andras erfarenheter men det blev väldigt långtråkigt till slut och mina ben kliade eftersom jag nu är van att få röra på mig och springa i korridorer. Svår omställning!

Nu kommer det mest irreterande av allt i hela världen. Min lärare som jag har rest i har inte hört av sig ännu. Jag fick igår reda på att det var fler än jag som fått underkänt i kursen. Några för att de inte "lämnat in" en dansuppgift, men då har danslärarens mail krånglat och detta kunde hon alltså inte kontaktat när hon märkte så alla kunde lämnat in innan betygen sattes?! Det var alltså så många så studentservice hade reagerat när alla ringde o frågade varför de hade dansuppgiften kvar.
Det är även en i klassen som fått VG som varit borta mer än mig, men jag missade en historialektion när jag var sjuk och fick alltså IG, detta betyder att det gäller att missa rätt lektioner.
Dessutom hade vår kursledare sagt till en att om han lämnar in sin rest kan han fortfarande få VG, betyder det att jag också kan få det?
Varför behandlar de alla så olika? Jag trodde att det skulle vara annorlunda på universitetet men tydligen inte. Jag blir förbannad av att känna mig så här... lika ska vara lika!

/LINDA


2006-05-14
15:33:59

Vilken seg helg! //S
Den här helgen har jag inte gjort något annat än att plugga... trots de timmar jag lagt ner på det så fastnar ingenting i huvudet!! Det är så himla irriterande.... har varit seg och slö trots korrekt antal timmar sömn, men som sagt inget fastnar. Som tur är har jag ju ytterligare en vecka på mig att banka in alla lärteorier och skit innan det krävs av mig att jag ska kunna printa ner mina kunskaper på ett papper.

Pratade med min älskling i telefon igår... saknar honom jättemycket, det gör jag alltid när jag vet att vi snart kommer ses, och nu är det bara 1,5 vecka kvar! Idag blev det lite onödigt tjafs mellan oss då han tog ut sitt dåliga humör över mig... och det är bland det värsta som finns när folk har en grinig attityd mot en när man absolut inte förtjänar det. När vi lagt på luren kändes det inte alls bra! Det är det jobbigaste nästan... att bli ovänner genom telefon och inte kunna reda ut problemet face-to-face. Men sedan ringde han igen och bad om ursäkt och det hela är glömt, men hela grejen rubbade mig ändå i tentaplugget.

Nu har jag käkat vitaminer i en vecka. Min kära moder köpte en gigantisk förpackning med multivitaminer + en ask med C-vitaminer. De flesta i min bekantskapskrets känner nog till min mors kärlek till alla former av vitaminer... det har hon fått från sin mor som är om möjligt ännu värre! Jag ska dock erkänna att jag själv ville ha vitaminer, B-vitaminer då jag tappat grymt mycket hår den senaste tiden... man vill ju inte bli flintis vid 20 års ålder! Problemet med vitaminerna är... eller rättare sagt mitt problem med dem är att pillren är så stora! De som känner mig vet att jag är jättefjantig när det kommer till att svälja tabletter. Det blir ju inte direkt lättare av att de ska tas två gånger om dagen och att de smakar skit, första gången jag skulle svälja dem så kräktes jag... men det berodde enbart på att de smakade just det! Nu har jag dock börjat vänja mig vid det men det är fortfarande en kamp varje gång de ska sväljas...Linda, du kan sluta skratta nu!

Nej... nu har min pluggpaus varit tillräckligt lång och det är väl dags att fortsätta!

Kram på er!


// En trött Sandra

2006-05-13
23:12:00

Lördagkväll... //S


Ja nu är snart helgen över... Det är lördag kväll och jag sitter i mörkret och lyssnar till Sophie Zelmani. Kvällen har jag spenderat med näsan i kurslitteraturen, men utan några vidare framgångar. Känner att jag har lite svårt att fokusera mig på tentan, det jag tänker allra mest på är det faktum att jag om mindre än en månad kommer vara i Karlstad, för en längre period. Det innebär ju att jag och Tobias kommer träffas i stort sett varje helg.... vilket i vårt fall är rena rama lyxen!!!
Även om jag börjat vänja mig vid livet här i Linköping så har jag fortfarande inte vant mig vid hela den här distansförhållandegrejen... är lika jobbigt nu som de första månaderna, men som tidigare nämnt går det ändå över förväntan!

Även om det ska bli skönt att lämna kollektivet och Linköping under sommaren så har jag lite separationsångest över att min goa, tokiga och alltid lika glada Sofia ska flytta ifrån oss när skolan är slut nu i juni.... kanske kommer fälla en tår eller två när det är dags att läma henne. Kommer bli så himla tomt i höst utan henne! Jag har dock fortfarande en liten förhoppning om att hon ska ångra sig och komma tillbaka hit, men det är nog inte särskilt troligt.Sofia
Hon har i alla fall lovat att komma och hälsa på mig i Karlstad i augusti, så det är ju inte det att vi inte kommer ses igen, men vi kommer ju förmodligen inte bo ihop igen, vilket innebär att det inte blir fler "badrumspartyn" om kvällarna, ingen studsande tjej som springer fram och tillbaka i lägenheten vid dagens alla måltider, inte någon som besvarar mina knackningar i väggen, ingen som hela tiden klagar på att saker bara är "borta", och ingen som ALLTID är senare än vad man själv är på morgonen, och ingen som man kan sitta och ventilera med om livets alla små och stora problem, framför allt kommer jag sakna den där fruktansvärt otekniska tjejen som fäller kommentarer som "- Sandra, kan det här vara sladden till min skrivare, den är ju svart men skrivaren är ju grå? Det är ju inte logiskt?!!
Hur ska jag klara mig?! 

I fredags var jag med om en liten pinsam grej som jag glömt skriva om. Det var ju jättefint väder även då, och jag hade solat lite och var lite allmänt äcklig, med skitigt hår och hela baletten. Då hade jag ju självklart ingen lust att träffa Frodos ägare, eller någon annan man känner för den delen! Så jag bestämde mig för att lämna Frodo ca 40 min tidigare än vanligt. Väl framme vid deras lägenhet så är hans husse visst hemma... såklart... inte nog med det, för när jag kliver innanför dörren är även hans X där och håller på att flytta ut! Det var inte alltför roligt att komma inklampandes, inte det att det var konstig stämning eller så, men ändå... det finns trevligare tillfällen att komma hem till folk!

Nej, nu ska jag ta och sova... måste försöka sova ut så pluggandet går lite bättre imorgon än vad det gjort hittills, sedan måste jag ju vara pigg när Tobias ringer :)

Natti natt på er!

2006-05-13
10:03:09

Tidig morgon /L
Tidig morgon /LGod morgon!
Idag gick jag upp tidigt, vaknade av väckarklockan 7.30 när Jason skulle upp och arbeta =) Skönt att veta att man inte behöver gå upp när man ser den andra göra det... hehe..

Solen skiner förvånansvärt idag! Jag trodde inte det eftersom det förespås fult väder! Tur är väl detta, jag klagar då inte =)

Ikväll kanske jag ska på fest, jag har inte bestämt mig ännu. Det är en i klassen som fyller år. Gammal =P Hela 26 år, jag tyckte mina ynka 20 år var mycket... =)

Tänkte jag skulle plocka iordning lite idag. Jason nämne snabbt att det såg skitit ut här hemma innan han for! Då kände jag att då kan ju han ta och städa men det lär inte hända eftersom han jobbar de närmsta dagarna... så det får väl bli jag!

Ha en strålande dag!

/Linda

2006-05-12
16:10:50

Linda &Stina
Linda &Stina
Jo då, min praktik var jag helnöjd med, likaså med min mentor, så jag kanske kommer få gå min ämnespraktik hos henne!

Nu är man dock tillbaka i skolan sedan en vecka tillbaks och det är inte alls lika kul, känns som om man får ut tio gånger mer av en vecka på praktiken än en vecka med seminarier och kurslitteratur! Den dagen jag är färdig lärare kommer jag ha gjort 20 veckor praktik, men jag tror man borde ha typ 10 veckor till! Inte just för själva undervisningstränmingen utan mer´för den sociala biten med konfliktlösningar och så!

Nu är det inte långt kvar till tentan, men jag måste säga att jag ändå känner mig lite lugnare inför den sedan jag fått  veta mer exakt vilka teman de olika frågorna kommer behandla. Nu handlar det bara om att trycka in allt i skallen!

Idag var det lite skumt för Frodo fick något anfall eller något. Han låg och sov när han plötsligt kastade sig upp och började ragla omkring på golvet med en skrämd blick. Det gick över fort men det är lite otäckt när det inte är ens egen hund, och man har ingen bil så man kan åka till vetrinär eller något. Resten av dagen har han dock varit som vanligt.

Nu ska jag lämna honom, och sedan blir det mer plugg till min superbraiga nya skiva med Red hot chilipeppers! Linda, om du vill ha den så är det bara att säga till men jag vill ha två två tomma skivor i utbyte, för jag har inte så många kvar.

Ha det bra allihop!

2006-05-12
15:02:27

Slutet! Men ändå början... /L
Slutet! /LHej!
Idag var sista praktik dagen =/ Det känns inte så kul att bege sig till skolan (min egen) igen på måndag. Nu måste man börja läsa igen!

Min handledare var hemma idag för vård av sjukt barn, som tur var kikade hon in vid elva med mitt omdöme! Jag tror att det är ett relativt bra omdöme, jag fick inte anmärkningar på någonting speciellt. Vissa andra hade tydligen fått en hel del klagomål ifrån lärare. Säger inte så mycket mer.

Så här skrev hon så snällt:
"Min uppfattning är att Linda kan skapa en relation med eleverna och att hon bemöter dem med respekt och på ett lämpligt sätt. Hon visar en vilja och ett engagemang för skolan och dess funktion i samhället. Hon reflekterar över situationer som man ställs inför som pedagog."

Jag känner mig efter praktiken nöjd med min egen insats och över det jag lärt mig. Jag trivdes jättebra och jag tycker att man lär sig mycket mer av pedagogik i ett klassrum än i böcker!
 Min handledare rekomenderade även att jag skulle skriva in mig på vikarielistan så det har jag gjort idag! Så förhoppnigsvis ringer de in mig så jag kan få mer erfarenheter och lite pengar =)
När hon frågade mig vilka ämnen jag kunde tänkas vicka i så drog jag till med det mesta, jag tog till och med matte och gymnasitik. Ja, nu sitter de som känner mig och skrattar men det är ju inte direkt som att jag ska UNDERVISA i ämnena.... =) Jag sa faktiskt nej till musik och tur är väl det!

Jag hoppas att du också är nöjd Sandra med din praktik! =)

Förresten, så fick jag idag besöka en sjua i ett annat lärarlag. Jag kan tala om att jag gapade mest hela tiden. Det var bland det värsta jag någonsin sett och insåg att jag har haft en väldans tur med mina klasser. Denna sjua var väldigt stökig, killarna hade ingen som helst respekt för vuxna. När man såg dem i ögonen vek de inte undan utan snarare blev mer hotfulla. Tjejerna hade urringat, jag såg några behåar, och givetvis kortkorta kjolar! Det var hemskt, och jag förstår inte vad det finns för föräldrar idag, lägg av med curlingfasonerna please! =P Tålamod....tålamod.... jag beundrar den klassens lärare.

Hoppas ni har haft en bra vecka, solen kommer inte hålla i sig till nästa vad jag hört så se till att njuta så länge ni kan!

/Linda-en-nästan-fulländad-pedagog

2006-05-11
16:56:02

Hmm...varför? /L
Trött! /LHej!
Äntligen! Jag har försökt skriva ett inlägg i flera dagar nu, den har varit väääldigt seg och blivit error när jag har försökt. Så nu vet du varför Sandra =P Det är inte jag som varit "dålig" som du så fint beskrev det =) Nej, min sambo har inte heller sagt att du har ringt! Ska bita honom i örat för det.

Imorgon är det sista dagen på VFU:n, till min glädje sa min handledare att hon inte visste hur hon skulle klara sig utan mig sen! Vilket jag hoppas betyder att jag gjort ett bra jobb =)
Det har även skett tragiska saker sedan jag skrivit, jag fick i helgen reda på att jag blev underkänd i min allra första kurs! Den kursen "som ingen brukar bli underkänd i", kul! Har nu i en vecka försökt få reda på varför men det är ingen som har något svar!!! Så jag är väldigt väldigt grinig över det, och känner att min studieanda inte är på topp! Jag som hade hoppas på ett bra betyg. Jag har försökt klura ut varför, jag tycker personligen inte att min uppsats är ett IG och jag har lämnat in allt vad jag vet så jag är som ett enda stort ? =/ Tycler synd om mig själv!
Men nästa vecka är det nya tag, såg i mitt schema att jag har tre-fyra dagar av lektioner kvar denna termin sedan är det sommarlov! Jag har ju inte fått något arbete heller! Jag hörde av mig till kbab (där Sandra den fuskisen ska arbeta) men de hade tillsatt alla men skulle tänka på mig om det blev något återbud, tur det iaf. Sedan har jag inte hört någonting ifrån någonstans...
Tur att Jason har arbete under sommar, då vet jag att jag klarar mig! I värsta fall får jag väl slöa på stranden hela sommaren ;-)

Nej nu ska jag byta glödlampa!

Härlig sommar på er alla!

/Linda-full-of-summer


2006-05-10
09:55:29

Underbart! //S
Ja om man ser till hur vädret varit i snart en vecka så har det varit rena sommarvärmen! Molnfri himmel med en strålande sol, + 30 grader i solen. Vår balkong har ju även det perfekta läget så vi har sol precis hela dagen.

Nu är praktiken över och man är tillbaka i den hårda verkligheten med en massa plugg! Jag hade stora planer för mitt plugg, hade tänkt läsa en massa under VFU-veckorna men hjälp så dum man kan bli! Har ju vart helt slut på eftermiddagarna och knappt orkat hålla mig vaken, så något läsande har det inte blivit av. Min tenta närmar sig med stormsteg också, är bara två veckor kvar och jag har inte hunnit börja plugga till den, har ju fullt upp med de uppgifter och den läsning som är just nu. Fick veta att man måste få godkänt på alla frågor för att få godkänt på tentan så det känns ganska hopplöst! Jag brukar alltid få blackout på minst en fråga!
Men men, Josefin puschar mig att i alla fall försöka att tänka lite positivt, och hon hjälper mig jättemycket, hoppas bara att det kommer gå bra!

I och med att jag är tillbaka i plugget så har jag även börjat ha Frodo igen. Den stackaren sover sig igenom värmen om dagarna, han är underbart lugn, vilket gör att jag får plugga ostört.
Pratade med hans husse igår och han har tydligen fått en ny lägenhet bara 20 m från den gamla, så det är också bra, för nu är det ju spikat att jag får fortsätta som dagmatte om jag nu bara lyckas hitta en inneboende som tycker det är okej.

Har börjat fundera lite inför sommaren nu också, jag och Tobias vill åka någonstans, men jag jobbar de veckor han är ledig så jag vet inte hur vi ska hitta någon tid att åka bort på. Det jag kollat mest på är Gotland, har aldrig varit där, och det verkar så himla fint, och Tobias har hakat upp sig på att han vill till någon ö så Gotland skulle ju i så fall passa oss båda. Men planering och bokning får vänta tills vi ses i Karlstad om två veckor. Måste även sälja lite fonder om jag ska ha råd att åka någonstans. Först ville jag inte det eftersom det skulle innebära att jag hamnar över skattegränsen, men sen kände jag att då jag lever som en "råtta" under övriga delen av året vill jag njuta av att kunna göra saker i alla fall under sommaren.

Nu ska jag fortsätta plugga!

Linda jag saknar dig, ringde igår men det kanske din kära sambo glömde tala om?

2006-05-09
19:59:49

Skriver bara lite... /L
God kväll!
I söndags var mamma och jag ute med djuren, Stina var ute utan koppel för första gången i sitt liv. Det gick riktigt bra, men hon morrade åt mig när vi skulle gå in sen. Det var i alla fall skönt att se att hon kommer när jag ropar på henne utomhus.

Igår och idag har det varit rätt lungt på praktiken. Men igår skulle jag hålla min första lektion någonsin! Jag skulle undervisa sexan om satsdelar, det var inte det lättaste! När de började skrika "jag fattar inte" hoppade min handledare in (som tur var) och när hon förklarade så fattade de inte heller vilket jag kände att det var lite tur eftersom då var jag inte bara helt kass! Ego men jaja.... =)

Nu börjar Gilmore Girls... I´ll be back.

/LINDA





2006-05-07
16:06:23

Så var helgen över... //S
Den här helgen har gått så himla fort! Började i fredags med att det var underbart väder så jag och Sofia lade oss på balkongen med varsin kursbok och solade lite, efter det att jag kommit hem från praktiken. Sedan var det min tur att städa lägenheten + att vi hade tvättid, så jag försökte städa och tvätta så effektivt som möjligt, var lite stressigt men vid halv sju var jag färdig och det var dags att handla lite käk inför kollektivets lilla myskväll. Efter lite shopping på svindyra Konsum, bar det av hem för att göra Taco och Sofia hade köpt hem lite vin. Jag tycker egentligen inte om vin, men har bestämt mig för att lära mig göra det!
Sedan blev det mat och vin och Bailey's i soffan framför TV:n, och vid 21 började vi titta på Braveheart. Det blev lite vin och lite skitsnack, sedan pratade jag med min kära pojkvän på telefonen, och sedan var jag så grymt trött! Det har tärt på mina krafter att gå upp klockan 6 hela veckan, och ja, jag vet att många gör det varje dag, men det handlar om att jag inte är van att göra det! vid midnatt gav vi alla upp och föll i våra sängar.
Min plan var att sova ut på lördagsmorgonen, men som vanligt fungerade inte det så bra! Jag vaknade första gången vid 7 och andra gången strax innan 8, precis då ringde syster Linda på hemtelefonen så Sofia kom in. Syrran ville självklart inget viktigt, men då gav jag upp, insåg att jag inte skulle kunna somna om, så jag förflyttade mig från sängen, ut till ena soffdelen i vardagsrummet och tittade på TV med Diana. Där låg jag ganska länge innan det blev en dusch och lite frukost.

Familjen från Karlstad kom vid 10.45 så då blev det lite fika innan vi åkte in till stan, där vi strövade omkring i klädbutikerna, men det blev inga direkta inköp förutom att jag äntligen köpte Red hot chilipeppers nya album, det var också nära att jag köpte en väska jag hittade som jag verkligen älskade, har tittat på den förut med Tobias, men den kostar 499kr, och när man är student utan lån så är det lite för dyrt.
Efter det åkte vi till Gamla Linköping och strövade omkring där, avslutade med kulglass på cafét, innan vi stressade iväg till Tornby och IKEA! Började vid det laget att bli lite trött i fötterna.
det blev lite småsaker inhandlat på IKEA, bl.a. köpte jag 6 fina och framförallt BILLIGA vinglas, kostade bara 19kr/st:http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15591&catalogId=10103&storeId=2&productId=10481&langId=-11&parentCats=15591*15820*15822
Jag längtar efter den dagen man inte längre bor i kollektiv utan kan köpa på sig lite saker. Skulle vara jättekul exempelvis med ett vitrinskåp till alla glas, men det vill man ju inte köpa när man bor i kollektiv!
Efter IKEA handlade vi mat inför kvällen och sedan blev det raka vägen hem, där vi gjorde klyftpotatis, kycking och bearnesås...simpelt men gott! Vi invigde även mina nya glas, och sedan blev det självklart en massa godis :P

Eftersom vi var så många var jag tvungen att ge upp min säng för natten åt mamma och pappa, själv fick jag sova på ena delen av hörnsoffan, på en andra låg Linda och Jan. Det var inte alltför bekvämt, och eftersom det inte finns några persienner och gardinerna är genomskinliga så vaknade jag tidigt även idag av solen! Vi var alla trötta efter gårdagen så idag blev det lite lugnare, blev frukost och efter ett tag bestämde vi oss för att åka till trädgårsförening, en park i stan. Hade inte varit där tidigare, och det var verkligen fint, men kanske inte så mycket att gå runt och titta på, men perfekt att sitta och picknicka! Efter den lilla rundvandringen åkte vi hem och satte oss på balkongen och käkade lite glass. Efter det plockade de ihop sina saker och påbörjade färden till Karlstad. Själv fastnade jag vid datorn, har kollat upp lite småsaker inför sommaren och så.
Men nu börjar det bli lååååångt!

Nästa gång jag kommer till Karlstad blir den 24/5... skriv upp det i kalendern Linda :D

Puss på er!
 

2006-05-06
10:01:03

Sommar, praktik och kalas /L
Lördag, åh härliga lördag!
Denna vecka...hm.. ja, började måndagen med förkylning och att Jason fyllde 25 år. Allt var lungt då den åldersnojiga födelsedagsbarnet inte ville fira alls, han fick dock en tröja av mig (som jag använt för att det är för skön) =) På tisdag sjukskrev jag mig, kunde inte gå pga av feber. På onsdag fyllde jag ju 20 år! Dagen var lugn, och eftersom jag var sjuk så gjorde vi ingenting speciellt heller. Mormor kom vid halv sju på tårta, Anette kunde inte komma för hon var dålig.

I torsdags när jag återvände till skolan jag praktiserar på hade det skett en incident som kom att förändra lite grann. En elev hade nämligen försökt bryta armen på min handledare så han kommer inte tillbaka till klassen och hon hade satt in vikarie för vissa lektioner. Ja, jag vet, men erfarenheter ger färdigheter. Jag vet efter den här praktiken mer om menorskapet än själva undervisningen, men det är bra det också!
Jag fick i alla fall sedan på eftermiddagen gå på en teater niorna gjort, jättebra! Så jag slutade tidigare och det var väldigt skönt!

Igår var dagen lugn, jag hade svensk lektioner och försökte i mitt minne hjälpa till så mycket som möjligt med adjektiv, substantiv och allt som hör till det. Jag hade totalt glömt bort positiv, komerativ och superlativ grejen så jag stod som ett frågetecken mest hela dagen. Min andra handledare ( i svenskan) föreslog att jag nästa vecka kunde få undervisa, och välja vad jag ville ta... hon nämde några saker och jag kände att shit, ska jag kunna det där om några år utan till =) Nästa vecka ska jag undervisa sexan i satsdelar.
Jag ska alltså stå framför tavlan och prata om subjekt, predikat, objekt och allt som hör till. Att berätta om det är en sak med när de börjar ställa frågor, det är då det blir svårt!
Som igår när en elev undrade om "tillsammans" var en substantiv... ja, det var inte så lätt att svara på rak arm. Sedan ville han inte ha min hjälp för han litade mer på den orginala läraren än mig, vilket jag förstår men det kanske inte blir så bra i mitt betyg ifrån praktiken =)
Jag försöker i alla fall!

Igår eftermiddag kom farmor, hennes gubbe Björn och pappa. Jag fick massa paket, vilket jag tycker är väldigt roligt... =) Jag fick en karaff, 4 matchande glas, en strykbräda, bakformar, 8 djupa och 8 vanliga tallrikar, blommor, kräftor och pengar =) Så nu väntar jag bara på presenten ifrån Anette så är jag färdig =P Efteråt gick vi ut och åt mat, jag åt så jag inte kunde gå och jag hade ont i magen när jag vaknade. Pepparstek med pommes och bearniesesås och till efterrätt kladdkaka... mår illa av att tänka på mat =D

Idag arbetar Jason, pappa skulle bo på statshotellet idag så han hör kanske av sig sedan.

Ha de bra alla glada ute i sommarvärmen!

Puss och kram
/Linda-som-fyller-år-och-firar-det-i-en-vecka

Ps. Jag fick blommor av min moster när jag fyllde år, jättefina! Stina gillade dem också! Ds.




2006-05-05
18:19:24

Som en sommardag! //S
Nu äntligen är värmen här! Både ígår och idag har det varit en molnfri himmel och 20 grader varmt! När jag satt på bussen hem låg det massor av folk ute på gräsmattorna och solade i bara bikini, och jag mötte flera som kom i shorts och linne.

Igår fick vi i kollektivet höra att en kvinna blev attackerad med kniv klockan 06.00 förra veckan. Sådant händer väl lite då och då hör man, men det läskiga är att han fortfarande går fri och han slutade bara för att två killar såg honom göra det + att polisen misstänker att det är samma man som mördade en 8-årig pojke och en kvinna i oktober för två år sedan! Så en mördare går lös i stan, och det senaste överfallet skedde bara 3-4 km härifrån.  Det som är jobbigt är att man inte vet hur rädd man ska vara, jag menar senast han gjorde något var ju två år sedan, kanske kommer det dröja två år till?

Jag har även kommit fram till att jag kanske ska läsa ännu längre, ett halvår utöver min utbildning, då jag fått reda på att om jag byter ut en specialisering på 20 p mot en kurs i Norrköping som är på 40 eller 60p, så får jag även förskolelärarbehörighet! Hur mycket de än tjatar om lärarbristen så ser jag inte särskilt många som söker lärare, det mesta är bara vikariat, och då är det ju alltid bra om man kan söka även förskollärarplatser! Men vi får väl se... jag är ju redan trött på plugg!

Idag var min sista dag på VFU:n också. Det var en kort dag, började med att 2/3 av klassen gick till musiken medans de 7 andra eleverna hade vanlig lektion, var jättelugnt o skönt. Sedan följde jag med de 7 eleverna till sin musiklektion som de hade med paralellklassen, de håller på att lära sig spela blockflöjt. Hur bra de än var på att spela så lät det förjävligt när 20 barn spelar samtidigt och självklart finns det ju de som inte är fullt lika duktiga som andra, så det var inte många rena toner jag hörde, hade lite ont i öronen faktiskt!
Efter det spelade vi brännboll med barnen då det var så skönt väder, mitt lag vann självklart!
Efter det fick jag följa med och äta med barnen, det var tortellini, jättegott tänkte jag och passade på att ta en stor portion eftersom det var gratis,  en elev frågade om jag gillade sån mat och jag svarade självklart ja... ända tills jag tog en tugga.... fy va vidrigt det var! Tortellini med köttfyllning är inget jag rekommenderar! Stackars barn!
Eftersom det var sista dagen fick jag även min bedömning och jag fick massor av beröm i det, och det avslutades med att hon trodde jag skulle bli en underbar lärare då jag hade det lugn som krävs för att arbeta med barn. Så nu känns det skönt, har även fixat så att jag förmodligen hamnar hos samma mentor nästa gång det är dags för praktik.

Ikväll ska kollektivet käka taco och ha lite tjejsnack över två flaskor vin... jag gillar inte ens vin men jag ska lära mig. Får väl se hur gott vinet är, då Sofia valde vin efter namnet! Så det blir en flaska rött och en flaska vitt och det ena vinet heter självklart Sophia!

Imorgon kommer mor och far och förmodligen syster med sambo. Ska bli kul, var ett tag sedan de var här, och då brukar det alltid fyllas på med mat :P Har i alla fall städat i all hast inför besöket och just nu tvättar jag! Känner mig så ambitiös!

//Sandra

2006-05-03
17:52:30

Gratulerar! //S
Ja grattis då Linda, nu spelar vi i samma liga igen :P

Idag har jag haft ännu en fantastisk dag... nädå, inte lika hemsk som igår men jag är så fruktansvärt trött!! Eftersom min cykel är trasig måste jag nu åka buss till praktiken, så imorse fick jag stiga upp klockan05.55 för att hinna med bussen som gick 6.35! Väl framme på skolan var det bara att invänta att klockan skulle slå 8 och lektionen börja. Som tur var så var den andra lärarkandidaten där idag så jag slapp ha lektionerna själv.
Dagen började med idrott som vi fick hålla i, inte så avancerat då de är så små så vi körde med klassiska lekar som pepparkaksgubben, flaggan och fånga svansen. Tyvärr fanns ingen visselpipa till hands och nybörjare som vi är glömde vi ge barnen ett tecken när det var dags att avbryta, så istället fick jag med min starka röst (ironi) överrösta de 22 lekande barnen, inte helt lätt!

Nästa lektion var det svenska och vi hade förberett det genom att skriva "börjor" alltså början på en berättelse som barnen ska avsluta.... lyckades inte så bra, en del av barnen fick bara ihop 3-4 rader med avslut som "människorna blev rädda för trollen och dog, och de levde lyckliga...", efter det var vi rastvakt en halvtimme och sedan var det dags att ha lektion för den lilla gruppen, alltså halvklass, även mdär svenska som ämne där vi började med övningsstenciler på vokaler, något som vissa av barnen hade väldigt svårt för, och andra var bara lata och var riktiga ögontjänare. Den lektionen avslutade vi med en ordtävling där vi delade klassen i tre lag och de fick bokstäver att försöka komma på rätt ord. Det här var dagens höjdpunkt då allt gick över förväntan, jag hade räknat med att det skulle bli skrik och tjafs om fusk eller att det kanske skulle vara för svårt men alla var fokuserade på spelet och det var väldigt lugnt i klassrummet, till och med läraren var lite imponerad av hur bra det gick.

Efter detta fick vi den "roliga" uppgiften att rätta barnens läxor, och efter en timme var det dags att ge sig av till vårt VFU- seminarie.
Jag åkte hemifrån klockan 6.30 och klev innanför dörren igen 17.25..... jag är såååååååå trött!

2006-05-03
11:41:29

Grattis på födelsedagen till mig själv /L
Happy20 hela år!
Idag är försvinner jag in i vuxen världen! No more teenyears! 
Jag känner mig faktiskt lite gammal, jag är inte längre tonåring, och kan inte heller längre skylla på min ungdom vid felsteg =P Jag kommer sakna den tiden... 
men nu kan jag äntligen stå på mina egna ben! Jag behöver inte längre be om hjälp vid alkohol-frågan! Jag kan gå själv och handla hur mycket som helst, alldeles själv! Nu dricker jag typ tre gånger om året men ändå, jag behöver aldrig mer böna och be! 

Hittills är jag inte så väldigt glad över min födelsedag, jag har inte fått ett enda grattis! Min så kallade sambo ligger och sover, vilket innebär att jag har inte fått min födelsedagsfrukost som mamma har gett mig i alla år! Så här sitter jag och tycker synd om mig själv, ingenting på mobilen heller och klockan är redan 11.32! Min bästis har inte ens hört av sig! =/ 
Sen så är jag sjuk också, men som tur är känner jag mig rätt så bra idag, ingen feber! Men det är väl typiskt.
Nu väntar jag på att min telefon ska gå i ett..! Och klockan ett när posten kommer ska jag kolla efter födelsedagskort! Men jag kommer säkert inte få något, den enda jag kan tänkas få ifrån är mina småsyskon och det har jag redan fått (har iaf fått ett =)
Det är det här som är tråkigt med att bli vuxen, man blir inte firad på samma sätt längre. Folk glömmer bort en... jag är en person som inte gillar att bli bortglömd! =]

klockan 18.00 ska min mormor, mamma, bror, Anette med familj komma, så då blir det tårta! Smaskens! =) Och förhoppningsvis mer presenter, men min sambo och mamma har inte lyckas hålla sig så dem har jag ju redan fått ifrån, ingen själv disciplin alls  =)

Grattis Linda!

/ 20-åriga-Linda

Ps. Sandra, jag vet vad min favorit Red Hot Chili Peppers låt är nu! Otherside! Kanske var den du sa? Ds.

2006-05-02
18:37:07

Skitdag, skitdag, skitdag! //S
Japp, den här dagen är skit! Det har jag och kombon S kommit överens om nu. Här kommer anledningen till varför;
Min dag
  1. Börjar med att det regnade ute för typ 8:e eller 9:e dagen i rad
  2. Fortsätter med att jag skulle hänga rätt min tavla som hängde snett som självklart ramlade ner(hann dock ta emot den)
  3. Väl framme på praktiken är jag den enda lärarkandidaten som är där idag, vilket innebar att jag fick luncha själv, och risken för att jag får hålla alla lektioner själv imorgon!
  4. Jag får under cirka 10 minuter ansvaret för klassen då min mentor lämnar klassrummet för att reda ut ett bråk... det går inte särskilt bra, situationen blir kaotisk!
  5. Slutar 16.30... behöver jag säga mer än så!
  6. Upptäcker att de ringt mig från KBAB så jag ringer upp och får veta att jag fått sommarjobb... jättebra kanske man kan tycka om det inte vore för det att det var v. 28-31 som är mitt i sommaren då det ska bli stekande varmt + att jag tror det var exakt de veckorna Tobias är ledig!!
  7. Börjar en skön cykeltur hem i solen och lyssnar till fågelkvittret, hinner ungefär halvvägs hem när min cykelkedja går AV, och jag tvingas GÅ hem.
  8. Att cykeln är trasig innebär att jag måste åka buss resten av veckan vilket innebär att jag måste åka hemifrån senast klockan 6.20!
  9. När jag kommer hem och ska laga mat inser jag att jag glömt köpa en massa saker så det blir en fruktansvärt tråkig köttfärssås.
  10. Ringer hem till far som inte är villig att köpa en ny kedja utan ska laga den gamla, vilket jag är tacksam för, men det betyder att risken är stor att den går sönder igen, och den gången kanske det blir i en nerförsbacke!
  11. Då den här dagen är så kass vill jag bara lägga mig i sängen och tröstäta min glass som ligger i frysen... då är den borta för att kombon S ätit upp den, vilket är okej då vi brukar "låna" av varandras godsaker.

Om ni nu ursäktar ska jag ta en dusch och sedan sätta mig i sängen och tjura resten av kvällen!!!