Hakuna Matata

2010-02-28
21:34:51

söndag /S
Hallå på er kära läsare vilka ni än må vara!
Energin har återvänt till mig för stunden efter denna UNDERBARA helg med regn, sol och en temperatur som hållt sig över nollan. Snömängden har minskat drastiskt och på flera av gångvägarna så är det nu bar asfalt. Känslan av att få promenera på bar asfalt är nästan löjligt skön... det är verkligen en efterlängtad vår för min del!!

Förutom att våren verkar vara på ingång så har helgen också varit trevlig tack vare ett bersök från svärföräldrarna som anlände i fredags kväll, och med sig hade de en stor superfin Hortensia och en liten chokladask :). Det har varit en lugn helg. Den började som sagt i fredags då vi stannade hemma och åt lite god mat och myste framför TVn. På lördagen blev det en sväng i några affärer som tidsfördriv då det kom massor med snöslask/regn som gjorde att man inte ville vistas ute. Det gav dock med sig så på eftermiddagen tog vi med Pepsi på en skön promenad i solen innan vi åkte in mot stan vid 18 för att äta lite mat på den kinesiska restaurangen Ming Palace. Det var vårt första besök där men det var god mat och hyfsat trevli miljö. Som pricken över i:et avslutade vi kvällen med en av mina favoritdesserter; friterad banan med honung och glass och en liten klick grädde - sååååå gott!!

Idag har vi inte gjort så mycket, en promenad med Pepsi, en sväng i Gamla Linköping och lite lunch här hemma innan de åkte tillbaks mot Karlstad.

Eftermiddagen/kväll har ägnats åt en promenad tillsammans där jag och T har gått och pratat och drömt om vad som komma skall. Det är ju en ganska oviss sådan och vi har ju egentligen ingen aning om var vi befinner oss om ett år då T är färdig med sin utbildning till sommaren och det är dags för även honom att söka jobb... kommer vi bli kvar i Linköping? Tillbaka till Karlstad? Helt ny stad? Vilket sorts jobb/lön? Hur kommer vi/vill vi bo - hyresrätt, bostadsrätt, hus? Som sagt så är ju tiden efter sommaren oviss men självklart också spännande och efterlängtad...


Nu ska jag återgå till Tv-tittandet innan det är dags att hämta tvätten och krypa ner i sängen och ladda inför morgondagen då en utflykt till stadsbiblioteket väntar för min 5års-grupp...

Kram på er!


2010-02-27
15:44:31

Varning for kansliga lasare /L
Hej hopp.
Min vecka har varit mindre bra. Åkte på magsjukan i onsdags namligen. Det borjade med en otrolig magvark och det kandes som om magen svullnade upp till det dubbla. Jag fick knappa upp brallan. 45 min innan jag egentligen skulle sluta skicka de hem mig då jag knappt kunde rora mig. Bilresan hem var olidlig och sjalvklart var det bilko! Sitta i bilko med magen-sprangs-snart-kansla ar inte att rekommendera. J kom hem tidigt också då aven han hade ont i magen men det gick over nar han kom hem. Jag å andra sidan plågades och på kvallen kom forsta spyan. Nar andra spyan kom låg jag i sangen och hade som tur var en hink brevid mig. Det hjalpte inte mycket nar det kom bakvagen samtidigt! Så jag sprang och spydde i hinken samtidigt som det rann nedfor benen. Så nar jag står på alla fyra i badrummet och spyr och skiter och gråter i panik over hela situationen vander jag mig om och ser J med tshirten dragen over ansiktet så bara ogonen syndes. I ena handen en skurmopp, i andra en sprayflaska med medel och torkar golvet med papper med hjalp av fotterna kunde jag inte låta bli att skratta. Om inte det var ett bevis på karlek så vet jag inte. Bara en riktig man kan torka skit från sin flickvan. :))
På torsdag morgon vaknade jag av att J kraktes.

Nu sitter jag har, snart inne på 3 dygnet. Hoppas kunna ata lite mat idag.

På måndag har jag en hemsk dag. Borjar 7.15, slutar 14.00 ska till mitt nya jobb på mote 15 och har personalmote kl 17-19 på mitt gamla. LÅNG dag. Måste spendera 2 timmar i bilen totalt på en dag dessutom, åkandes fram och tillbaka. Mindre kul. Darfor måste man ha bra musik. Dagens tips:

Musik
Sophie Zelmani (Album - I'm the rain)

Film
Shutters island - Valdigt bra!
Planet 51 och Prinsessan och grodan - Helt okej
Ser fram emot Alice in Wonderland och svenska filmen Farsan!

Bok
Inte last någon nu, men kopte 2 bocker fyllda med mandalas. Larorikt och kul for barn!

Ha det fint!

2010-02-25
19:07:50

Torsdag /S
Halloj!
Det är torsdag och bara en enda arbetsdag kvar innan helgen. Det har varit en riktigt lugn och skön vecka på förskolan med få barn och för en gångs skull har man verkligen haft tid att sitta ner en liten stund varje dag med alla barn utan några direkta avbrott. Igår sken solen och det var helt vindstilla så vi passade på att gå iväg med alla barn till en lekplats i området och åkte lite pulka, drack varm choklad och knaprade på lite mariekex. Det var supermysigt och alla barnen var på toppenhumör. Idag bestämde vi oss för att skoja till mellanmålet och tog med barnen på picknick till vårt samlingsrum där vi satt allihop och åt mellis på en filt - låter ju jättetöntigt men alla barn tyckte det var jätteroligt och de levde sig verkligen in i det hela och låtsades att vi satt i en fin park utan att jag eller min kollega behövde ge dem någon direkt målande bild... det är ju det som är så underbart med barn!
En annan anledning till att det har varit en skön vecka är att vi äntligen börjat få lite ordning på påklädningsprocessen när vi ska gå ut varje dag. Tidigare har det varit lite lätt kaotiskt då många barn mest springer runt och stör varandra. Men sedan i förrgår har vi tejpat upp 4 rutor på golvet i hallen med textiltejp som vi numrerat 1-4, sedan får helt enkelt 4 barn i taget klä på sig och de måste stanna i sin ruta hela tiden. Vi förbereder varje ruta genom att lägga allt de ska ha på sig i deras ruta. Det har funkat kanon från första stund och de barn som vanligtvis aldrig fått på sig sina kläder har nu faktiskt tagit på sig alla kläder direkthttp://www.uppslaget.se/annonser/images/1424129111.jpeg... tänk att det kan vara så simpelt! Så det är verkligen ett tips från lilla mig...

Imorgon kommer mina svärföräldrar på besök över helgen, det ska bli trevligt, alltid lika roligt att få lite besök! Våra planer från början var att åka skidor någonstans på lördagen men det senaste jag hörde om vädret var att det skulle komma ca 1dm med snö då så det lockar knappast längre!

Just nu är jag på toppenhumör då jag precis vunnit en Traderaauktion på en trimmer som jag tänkt köpa till Pepsi. Det billigaste pris jag hittat på den hittills har varit 900kr, men jag vann alltså en auktion på en helt ny Moser rex för enbart 570kr! Jag älskar att fynda.... :)
Nästa steg kommer bli att få hem den och få Pepsi att acceptera den... något jag räknar med kommer ta sin lilla tid... i värsta fall så får man väl sälja den vidare men jag tror knappast det kommer vara något problem att få igen pengarna i så fall.

Nu ska jag försöka roa mig på egen hand, T är borta ikväll på middag med sina killkompisar... men om jag får erkänna det så är det rätt skönt med en ensam kväll hemma ibland, jag är ju lite utav en ensamvarg och behöver mina små stunder av ensamhet, något man inte har så mycket av när man är sambo och jobbar heltid nu för tiden... :)

Hoppas ni har det bra!

2010-02-20
12:45:52

Lördag /S
Snö och OS.....

Om det är något som jag är ofantligt trött på.... så är det snö.... och OS....!
OS skulle kunna gå näst intill obemärkt förbi om det inte vore för det faktum att min kära sambo är en riktig OS.nörd som tittar på i stort sett allt och som gärna tittar på repriserna av de tävlingar han redan sett. Av och till hör jag de entusiastiska heja-ropen ifrån sovrummet, och med jämna mellanrum kommer han ut i vardagsrummet för att berätta läget vad som händer. Varje gång tittar jag på honom och försöker se någorlunda intresserad ut, och varje gång suckar han och förvånas han över mitt totala ointresse...
Men jag förstår verkligen inte hur det kan vara en sån stor grej, det är ju samma tävling med samma konkurrenter som i alla andra tävlingar så jag har väldigt svårt att se att prestationerna skulle vara särskilda. Tobbe försöker förklara det med att tävlingen bara hålls vart 4:e år men jag kan fortfarande inte förstå OS-statusen... tyvärr!

Imorse sov vi ända till 10.30 alla tre, och det var helt underbart skönt! Jag vet inte varför Pepsi helt plötsligt har börjat sova länge på helgen?! Tidigare så har han väckt oss med sitt gnäll redan vid halv 9 varje helg men nu sover han som sagt så länge vi sover och det är helt underbart skönt. Väl uppe så kikade jag ut genom fönstret och får se att snöstormen de varnat för redan var här... Det är i sådana stunder man önskar att Pepsi kunde rasta sig själv eller hoppa upp på toaletten... men tyvärr är ju så inte fallet. Har man tagit på sig ansvaret att ta hand om ett djur så finns det inte så mycket att välja på så det var bara att ta på sig massor med kläder och ge sig ut i blåsten. Någon megalång promenad blev det knappast men vi orkade i alla fall vara ute i 40 minuter... särskilt lång runda blev det inte på de 40 minutrarna då det var en del snö att pulsa i.

Planerna för dagen är att inte sticka ut näsan genom dörren förrän det är dags för nästa promenad senare i eftermiddag/kväll! För att roa mig själv så har jag planer på att titta på mina brittiska serier som jag köpte för ett några veckor sedan, kanske eventuellt baka något gott och även baka lite bröd att fylla på med i frysen, en liten städrunda kanske vore på sin plats, fortsätta att sätta in foton i album och rent allmänt bara mysa...
Pepsi har jag försökt roa med lite hjärngympa som kompensation för bristen på motion idag. Jag kan tipsa om en billig aktivitetsleksak; det är att göra ett snitt i en tennisboll (över ca halva bollen) som man sedan stoppar godis i... han brukar få kämpa med den bollen ganska länge då godisarna inte kan rulla ut bara genom att rulla på bollen, han måste trycka lite på bollen samtidigt för att glipan ska öppna sig...bra med lite variation på leksakerna så han listar ut hur han ska göra alltför snabbt...

Hur som helst, den här dagen kommer alltså bli en mys/pysseldag... hoppas alla ni andra får en skön dag trots snöstormen ni med!

2010-02-18
18:17:53

Torsdag /S
God afton!
Det är torsdag kväll och äntligen börjar den här veckan att nå sitt slut. Den här veckan har verkligen känts evighetslång. Det beror antagligen på att förra helgen gick alldeles för fort, kändes inte som att jag varit ledig något alls + att vi hade personalmöte igår kväll. Personalmötet var dock riktigt roligt, vi fick göra en ganska rolig och intressant övning; Vi satt två och två, ena skulle vara berättare och den andra lyssnare. Den som var berättare fick i uppdrag att berätta något i två minuter och lyssnaren hade ett hemligt uppdrag som berättaren inte alls kände till. Första uppdraget som lyssnare (den roll jag hade) var att man under berättarens berättelse inte fick titta berättaren i ögonen samtidigt som man skulle vara engagerad i samtalet. Jag kan meddela att det var riktigt plågsamt, det är svårt att spela intresserad samtidigt som man inte har någon som helst ögonkontakt med människan som försöker berätta något för dig! Under berättarens nästa berättelse var uppdraget att man var tvungen att hålla ögonkontakt men ändå vara nollställd, fick inte säga något och inte visa något kroppsspråk - något som var ännu mer plågsamt! En väldigt givande övning som ledde till en hel del diskussioner om lyssnarens betydelse för samtalet och hur vi behandlar barnen och lyssnar på dem mitt i all stress om dagarna och hur de kan känna sig när vi bra lyssnar på halvt öra och samtidigt är på väg någonstans hela tiden - det var i alla fall en övning jag kan rekommendera!

I övrigt så har det inte hänt något särskilt denna veckan. Pepsi fick göra sitt andra besök på hundtrimmet för att raka öronen och han blev så söt min lilla grabb. Han skötte sig jättebra men det märktes tydligt att han visste vad som väntade denna gång då han hukade ihop sig och satta klorna i golvet när hon skulle gå iväg med honom till trimbordet. När jag ändå var där frågade jag lite om trimkurser då jag verkligen skulle vilja kunna trimma honom själv men jag har insett att det inte är jättelätt. Hon som äger trimmet gav mig massor med tips och numret till en cockeruppfödare som brukar hålla kurser på trimmet och som tydligen var väldigt duktig. Så vi får väl se om jag får tummen ur någon gång och kanske ringer och bokar något. Till våren funderar jag på att lämna in honom för en heltrimning, det vore lite kul att se hur han skulle se ut när han är trimmad, men det kostar ju en liten slant så vi får väl se...

Den här månaden har jag lyckats spara lite pengar så jag tänkte unna mig själv en ny mobil, meeeeen precis när jag insett att jag har råd med en ny telefon så fick jag ett mess från mamma om att bilskatten kommit och ska betalas senast 1 mars = bye bye phone! Så jäkla typiskt men det kanske är lika bra... jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag vill ha men det lutar mest åt en Sony Ericsson W508 då min nuvarande sony ericsson vikbar modell har varit helt underbart bra och den är efter 5 år fortfarande riktigt bra gällande batteritid och fortfarande inte en enda repa i displayen och inte ett dugg glapp vad gäller det "vikbara". Men vi får se, det lär ju som sagt inte bli någon ny telefon denna månaden i alla fall!

Den här helgen hade jag planer på att åka hem till Karlstad då jag har min tidiga fredag imorgon. Idag bestämde jag mig dock för att hoppa över en hemresa denna helgen då T inte vill följa med pga OS och plugg + att hans föräldrar skulle vara borta i helgen, sen skulle det tydligen komma en hel del snö under helgen och att köra själv känns inte så lockande då, det är framför allt resan tillbaka till Lkpg som jag tycker är jobbig, jobbigt att man måste åka hem på söndagen även om man skulle vara trött ha ont i huvudet eller vad det nu kan vara, och det inte finns någon annan som kan köra. Istället blir det nog en ny hemresa om 3 veckor då jag har min tidiga fredag nästa gång. Så mina nya planer för helgen är att ta tag i de foton jag framkallade i somras - nu ska de in i album!

Dags för middag - pizza idag då varken jag eller T har ett uns av energi för att laga mat idag! Puss på er...

2010-02-13
23:49:00

Lördag /S
Hej mina vänner!
Idag hade jag min längsta sovmorgon på länge, jag vaknade inte förrön strax innan kl 11 och det var helt ofantligt skönt... sov verkligen djupt hela tiden vilket verkligen inte hör till vanligheterna för min del.
Idag har jag och darling spenderat några timmar på stan, väl där insåg jag dock att jag inte alls var särskilt sugen på shopping, men en tröja från rean på Esprit fick jag åtminstone med mig hem innan jag  gav upp, och T hade hittat några böcker.
Efter att ha ätit middag tillsammans så åkte T hem till en kompis för att titta på OS i skidskytte, något som var helt okej för min del då mitt intresse för OS är lika med noll, finns inte en gnutta intresse i mig till Ts stora förtvivlan. Med honom borta så var jag ju tvungen att göra något för att roa mig själv. Till min stora glädje så fick jag napp på en chansning jag gjorde när jag sökte på New moon på Icefilms! Så tillsammans med en Marabou och en Pepsi snarkandes nedanför fåtöljen har jag den senaste timmen eller två suttit och tittat på den andra filmen i Twilightserien, något jag verkligen längtat efter då jag precis såg den första filmen... Nu längtar jag desto mer efter att få se den tredje filmen.

Imorgon tror jag får bli en pysseldag. Det börjar bli lite rörigt här hemma så det känns som att en rensning är på plats. Under kvällen har jag också tagit tag i trimning av Pepsis päls så nu återstår bara hans bad i stort sett vilket jag också tänkte ta tag i imorgon. Efter det återstår bara en vända till hundtrimmet där de får raka hans öron igen så de blir lite lättare ...

Kommande vecka väntar ännu ett kvällsmöte på jobbet, det är tredje veckan i rad nu så man börjar bli lite trött på det, speciellt när man vet att ännu ett väntar nästa vecka eller den därefter då det är dags för årets första föräldramöte... Trots det så tycker jag ändå att det känns lite lättare på jobbet, dels på grund av känslan jag får av och till att jag verkligen känner mig "hemma" på jobbet och i min roll som förskollärare... jag kan självklart inte påstå att jag kan allt och känner mig fullärd men jag känner mig heller inte helt färsk och bortkommen som jag gjorde när jag var helt ny. En annan bidragande orsak till att det känns lättare är för att vi går mot ljusare tider, det kanske låter löjligt men det ger så mycket mer energi bara av att det faktiskt är ljust om eftermiddagarna när man åker hem från jobbet... som sagt vi går mot ljusare tider och jag längtar efter de dagar när solen skiner och värmer och man kan höra snön smälta genom takdroppar, eller den dag när man kan ta fram den tunnare jackan, eller hitta den första tussilagon... ja ni fattar...!

Nu ska jag se slutet på en annan film helt i min smak som visas på TV just nu, Becoming Jane....

Hoppas er helg varit bra hittills, puss på er!


2010-02-11
16:19:43

Upprepning and so on /L

Här har man tipsat om låtar så har min enda läsare Sandra total-skeeete i att ta till sig denna ytterst viktiga info. Nu kör du samma tips IGEN, come on liksom. :P

Glada nyheter! Jag sitter i nuläget och väntar på att min far ska komma hem så ska vi dra till posten och eventuellt (om det är rätt paket) hämta ut min iphone :D YEAH!!!!!!! Materialisten och tekniknörden i mig njuter. Me like me like!
Eftersom det är 32GB så har jag massa utrymme vilket innebär att jag vill ha tips på bra musik. Gärna ny då, inte sånt jag själv tipsat om för flera månader sen Sandra

Dagens TIPS från min sida är John Mayers nya album, riktigt sköna låtar.


2010-02-10
19:55:12

Onsdag /S
Hej på er!
Dagarna går, men tyvärr går de ganska långsamt just nu. MIn förkylning har blivit lite bättre men jag känner mig fortfarande lite tröttare än vanligt + att snoret inte vill ge med sig. Jag var hemma i måndags för att kurera mig, vilket gjorde att jag också fick en liten mjukstart på tisdagen då jag öppnar och slutar tidigt. När jag väl kom hem på tisdagen var jag dock dödstrött då jag sov riktigt uselt under natten av rädsla för att jag skulle försova mig. Till min stora glädje låg det då en avi och väntade hemma på hallgolvet så jag knallade iväg och hämtade mitt paket från CDON innehållandes mina 6 miniserier och filmen Twilight som jag njöt av. Efter att ha sett den så går jag och längtar efter att få se även den andra filmen igen, och givetvis efter biopremiären av den tredje filmen till sommaren!! Just nu är jag inne på nördvarningsterritorium när det gäller Twilight då jag älskar filmen, böckerna och mycket av musiken på soundtracket, och den största nördvarningen är väl att jag seriöst funderar på att läsa om alla böcker som jag läste innan och under julledigheten :p

Favoriterna på soundtracket just nu är;

Robert Pattinson - never think... Sätt på den på hög volym och släck ner med lite tända ljus... så härlig låt!!!!

The Black Ghosts - Full Moon

 

 

Ännu en låt, vet inte om den är från soundtracket men det är en låt jag återupptäckt i alla fall som är riktigt skön...

 

Placebo - running up that hill.

 

Dags för mat, hej på er!


2010-02-07
20:31:20

Sunday, bloody sundaaaayy.... /S
U2 är ju för sköna... :)

Hej mina vänner! Det är söndag och helgen är redan slut... antar att tiden gärna springer ifrån en när man mestadels spenderar dagarna i sängen/ på soffan. Jag tyckte att jag började må bättre för en stund igår men det var tyvärr bara för stunden för helt plötsligt började jag må illa?! Fick lite smått panik och tänkte att det inte kan vara sant att jag ska drabbas av en dunderförkylning och magsjuka samtidigt och som tur var så verkar inte heller det vara fallet... men illamåendet höll i sig och jag orkade knappt äta något trots att det var mina absoluta favvorätt med gorgonzolapasta. Lite mat tryckte jag dock i mig då jag tänkte att illamåendet kanske berodde på matbrist?

Kvällen spenderades i soffan, jag kollade på Melodifestivalen medan T gjorde en ominstallation på sin dator. Tyckte det var hyfsade bidrag. Favoriten var Pain of salvations (?) Road salt, men jag vet inte hur bra jag tyckte den var då jag låten igenom väntade på att den skulle ta fart då jag fattat att de var ett rockband, men någon "boom" kom aldrig, den var lugn rakt igenom, men jag gillade det jag hörde i alla fall. Jag gillade även A place to stay, men jag var tvungen att titta på något annat då hennes scenkläder var ruggigt fula!! När väö Melodifestivalen var slut så tittade jag på filmen Shall we dance innan jag kröp ner i sängen för att sova.

Idag när jag vaknade kunde jag andas genom båda mina näsborrar! Det mina vänner, det är vad jag kallar framsteg! Jag kände mig även hyfsat pigg så efter att vi gått en promenad med vovvsingen tog vi bilen och åkte till ÖoB då jag var lite desperat efter att bara ha varit hemma så länge. Som vanligt så handlade man lite smått och gott, saker som man behöver och saker man definitivt inte behöver - men det var hur som helst skönt att komma hemifrån en liten stund åtminstone.

Att bara vara hemma är riktigt jobbigt, speciellt då jag hade tänkt shoppa en del i helgen för att fylla på min garderob med åtminstone ett par jeans till. Men istället har jag alltså fått vara hemma... nu i denna moderna tidsålder så är ju dock inte det något hinder för shoppandet :p Det blev inga kläder, istället har jag varit inne på CDON.se och beställt Twilight-filmen! Jag kunde inte hålla mig när jag såg att den bara kostade 69kr. Förutom den köpte jag även 2 DVDer med tre serier på vardera, det är serier helt i min stil då det är kostymdrama med kärlek i stil med Jane Austens romaner (tror jag), de kostade bara 1119kr/st, alltså 240kr för sex serier vilket jag tyckte var riktigt billigt.

På tal om annat så har jag under eftermiddagen tagit beslutet att jag stannar hemma från jobbet imorgon då jag inte känner mig helt kry än, och även om jag känner mig ganska pigg så mär jag trots allt pigg bara i mitt eget hem, jag tror inte att jag skulle ha energi nog för att vara i barngrupp. Men på tisdag tror jag inte att det ska vara några problem att gå till jobbet, då jobbar jag ju dessutom kort dag så det bör man ju orka igenom i vilket fall som helst...

Hoppas ni har haft en roligare helg än mig, puss på er mina vänner!

2010-02-06
16:58:46

Lördag /S
Halloj mina vänner!
Det är lördag, och det har hittills varit en mycket trist och händelselös sådan. Kan börja med att jag igår var lika tråkig då jag spenderade hela eftermiddagen/kvällen i soffan. När klockan närmade sig 21 gjorde jag lite nytta då jag fick ett ryck och ville skrapa bort tandstenen på Pepsis tänder. Jag gjorde ett försök i somras men då gick det inte alls då han inte låg stilla ens för en sekund. NU har han dock ätit Plaque off sedan i somras så jag räknade med att jag inte skulle behöva skrapa så mycket - något jag hade rätt i då jag fick bort tandstenen där den var som värst (hörntänderna). Kan förresten tipsa om Tradera om man ska köpa PLaque off då jag precis vann ett bud där på en stor burk för enbart 240kr inklusive frakt, en burk som vanligtvis kostar 399kr! Burken skickades direkt och den var plomberad så inget fuffens där, bara ett rent fynd :)
När det var gjort så gav jag upp och gick och la mig, klockan 21.45 en fredag... snacka om pensionärsvarning! Men är man sjuk så är man och jag inbillar mig att sömn är det allra bästa.

Väl uppe imorse så mådde jag lite bättre men den irriterande nästäppan kvarstår. Vi åkte iväg för att gå en promenix, valde att gå i en annan stadsdel för att slippa gå på de uttjatade rundorna här i området + att det kan vara kul att spana in nya bostadsområden som vi kan tänka oss att bo i då det med all säkerhet kommer bli en flytt även om vi blir kvar i stan efter Ts examen. På tal om examen så ledde promenaden till att vi lyckads spåna fram en idé som T kan göra som ex-jobb så han ska kolla upp lite med sin handledare under veckan.

Väl hemma igen återgick jag till mitt vågräta läge i soffan medan T åkte till några kompisar en liten stund. Ända sedan jag läste Twilight-böckerna så har jag varit lite lätt besatt av serien så för att stilla det så har jag böjat titta på filmen, men tyvärr äger jag den inte utan ser den online vilket är irriterande då den buffrar varannan minut men är man besatt så är man :p Men de två första filmerna i serien ligger nog överst på min önskelista...

Resten av dagen ska jag vila, ta ett skönt bad, och fixa middag som idag kommer bestå av en kycklingpaj förmodligen.

Hoppas ni andra har haft en lite mer spännande dag än mig!

2010-02-06
15:48:20

And the winner is /L
Livet i Norge rullar på som vanligt.
Denna vecka har två hørt av sig før jobbintervju så jag hoppas på jobb soon.
Var och såg Daybreakers igår, mådde illa av allt blod. Jag brukar vanligtvis gilla zombie/vampyr filmer men den dær var lite før mycket faktiskt. Man behøver inte få se ALLT. Ugh.

Denna vecka har jag haft big problemas med min mobil. Visserligen har den inte varit sig sjælv den senaste tiden så jag visste att denna dag skulle komma. Men nu hænger "luckan" bokstavligen på en tråd (fungerar fortfarande, det ær bra kvalle de sony) men det lustade efter mycket om och men att jag køpte en 5 mån gammal mobil av Js kompis. Det blev en Sony Ericsson w995 før 800 kr. Så det kændes rimligt. Men jag har næst intill bestæmt mig før en iphone nu. Det finns ingen telefon på marknaden som lockar mig och mina behov ;) så jag fungderar verkligen starkt på att unna mig denna lyx. Nu ska jag bara få pappa att sætta sig på abonnemanget åt mig. Inte lætt att vara invandrare.

Rekommenderas
Vampire diaries. Gillar du Twillight och True blood gillar du førmodligen den serien. Rekommenderar också musiken från serien, se spellistan.
♣ Kings of Leon igen. Upptæckte att de slæppt 4 album. Jag har totalt missat två album. Dåligt av mig. Dåligt.
♣ Motorvärmare (Det ær løsningen på allt Sandra)
♣ Melodifestivalen. Det ær tradition ændå.

Rekommenderas icke
♣ Daybreakers
♣ Melodifestivalen. Visserligen ær det tradition men varje år ær man lika irriterad øver denna popularitetstævling dær samma jævla skit ær med varje år. Pling pling pling. Hur många låtar ska en låtskrivare egentligen få ha med? Kanske dags att låta nya få visa upp sig. Dessutom ær Bjørkmans diktatur sooo 2009.
♣ Køp inte en Dumlepåse som du sedan hetsæter. Inte speciellt gott.

Thats that.

Love.



Nya mobben


2010-02-05
15:15:27

Fredag /S
Hej på er!
Imorse när jag vaknade var det svinkallt ute, -15 grader kallt! Dagen fortsatte lika illa då jag börjar blöda näsblod trots att jag bara varit vaken i 5 minuter... det är evigheter sedan jag blödde näsblod och jag hade glömt vad otäckt det är då det verkligen känns som att det forsar blod ur näsan! När jag kommer ut till bilen så är alla rutor täckta med frost - invändigt! Att skrapa rutor är alltid trist men att behöva skrapa framrutan invändigt är ju nästintill omöjligt! Iväg kom jag i alla fall till slut men dock lite väl sent för att komma i tid till jobbet.

Morgonen på jobbet började i alla fall bra men tyvärr började det dala efter bara en timma då jag knappt kunde andas pga nästäppa och mitt huvud kändes som bly och jag svettades och frös om vart annat... givetvis är det ju dessa dagar när barnen är som jobbigast! Barngråten avlöste varandra konstant och vår nya minstingen nöjde sig enbart med att bli buren vilket jag varken hade tid eller ork för... Jag ville verkligen åka hem men då det redan var två sjuka och vi därmed var två man kort på förskolan så kändes det inte riktigt okej. När jag väl kom iväg på den efterlängtade rasten så "tvingade" dock mina två kollegor på de andra avdelningarna hem mig då det var lugnt inne hos dem och jag såg väl inte alltför kry ut. Så den senaste timmen har jag spenderat hemma på soffan med en filt över mig. Idag insåg jag verkligen att det inte funkar att jobba på en förskola om man känner sig krasslig, för nu när jag väl är hemma så är jag förvisso trött och sliten och allt annat jag kände på förskolan men det känns ändå ganska okej, men att befinna sig i barngrupp och känna allt det där var en katastrof! Nu hoppas jag istället på att jag ska bli piggare innan det är dags att gå till jobbet på måndag. Jag har också ställt in träff med M ikväll då vi tänkt käka och gå på bio men just nu vill jag bara vara hemma...

För övrigt så händer inte så mycket. Mina tankar handlar för tillfället om att spendera pengar då det är så mycket jag vill ha just nu! Jag börjar känna ett desperat behov efter en egen dator då min nuvarande är näst intill helt värdelös. Jag startade den härom veckan då jag verkligen behövde använda datorn och T behövde sin, och då tänkte jag helt ärligt på att slänga den i golvet för att få mig at må bättre för jag visste att jag aldrig någonsin kommer starta den igen, den går helt enkelt inte att använda när det går sååååååååååå långsamt vad man än ska göra!
En annan sak jag vill ha och som jag också känner att jag kanske borde köpa är en ny mobiltelefon. Min nuvarande är 6 år gammal (minst!) och det har verkligen varit en bra telefon men den senaste tiden har den låst sig av och till vilket jag antar är ett tecken på att den börjar lägga av. Att ha en fungerande telefon känns ganska viktigt nu när man åker så mycket bil, i samma veva tänkte jag byta från kontantkort till abonnemang då det också känns lite säkrare att veta att man alltid kan ringa och inte bry sig om att pengarna på kortet snart är slut.

Ytterligare en sak jag funderar på att köpa är en digital systemkamera, inte en ny utan i så fall en begagnad då min svåger ska sälja sin. Jag har varit lite smått sugen på en systemkamera den senaste tiden då det blir så otroligt fina bilder med en sådan kamera, men egentligen känns det som ett onödigt köp då min kamera bara är 6 månader gammal, men å andra sidan vill man ju ha en bra pocketkamera också då systemkameror är lite väl stora att ta med sig överallt. Om jag nu ska ha en systemkamera så borde jag kanske slå till nu då jag får en för halva priset mot att köpa en ny och jag skulle bara våga köpa en begagnad kamera från någon jag känner.... så ni kanske förstår mitt resonerande fram och tillbaka som egentligen inte leder någon vart :p

Nu ska jag återgå till att bara vila samtidigt som jag önskar att kände mig frisk och orkade gå en riktigt lång promenad med vovven i det underbart soliga vädret då det faktiskt bara är -5 grader ute nu trots den kalla starten imorse.

Ha det skönt mina vänner!