Hakuna Matata

2006-07-30
14:29:52

Min turdag! //S
Japp igår var det lördag och jag insåg att det var min turdag. Började dagen med att sova ut vilket var underbart skönt, sedan tog jag och min Tobias bussen ut till Bergvik köpcentrum där Tobias köpte skor och jag lite cider på systemet. Vi hade bestämt oss för att gå ut på kvällen med mina systrar och deras kompisar, jag drog med mig Linda också. Linda som var pank fick låna pengar till cider, köpte bara tre stycken var då vi hade annat hemma. När vi är där ringer min syster som OCKSÅ var där så då slapp vi ta bussen hem utan kunde åka med dem hem till Tobias som skulle byta om. När han var klar så vi kunde börja gå hem till mig började det regna för första gången på nästan tre veckor. Tobias ville vänta men jag trodde det bara skulle vara en kort men intensiv regnskur som snart skulle vara över. Inte ens halvvägs hem till mig vräker regnet ner och åskan mullrar! Det ösregnade i säkert 20minuter, vi var genomvåta och fick bli hämtade med bil av Linda och hennes mamma. Jag skrattade hela tiden då det helva var så komiskt, men Tobbe var bara förbannad. Men det VAR komiskt, jag var inte den enda som skratta, alla som cyklade förbi oss garvade också!

Väl hemma blir det lite likör och drinkar medan vi gör oss iordning för kvällen, när vi äntligen var klara åkte vi till min syster för förfest, det var kul, men min kära vän Linda drack liiiiiiite för mycket, det gjorde även TObias. Det var väl lite jobbigt men det töliga var att det klagade på att jag drack för lite och för långsamt! Enligt mig själv fick jag dock en perfekt lagom fylla. Vid halv 12 gick vi till Nöjesfabriken dit syrrans sambo hade fribiljetter. Väl inne så hade jag som sagt en perfekt fylla och syrrans sambo bjöd mig på cider så jag behövde inte köpa någonting därinne. vid 01.00 kom alkoholen ikapp Tobben och han ville hem, så Lindas mamma kom med sin bil och körde hem oss tre vid 1.30.
Imorse vaknade jag och insåg att det hade varit en perfekt dag igår!

1. Regnet kompenserar för att jag inte varit så duktig på att vattna hemma hos mamma och pappa!
2. Billig och lagom fylla!
3. Gratis inträde!
4. Skjuts hem (slipper taxi)!
5. Vaknar idag och mår prima (till skillnad från vissa andra)!

Sammanfattningsvis: En lyckad lördag för en hundring!

Måste bara avsluta med Tobias visa ord imorse är jag skrattade lite ondskefullt åt hans illamående;

" Ja du Sandra, du har nog rätt, man får nog vad man förtjänar! "

Ha det bra!                                         Puss från en pigg glad och icke bakfull Sandra!

2006-07-24
12:53:40

Åh vad längesen! /L
Åh vad längesen! /LJa, nu var det ett tag sedan jag skrev!
I tisdags natt åkte jag till Stockholm. Mamma och Magnus undrade om jag ville med och jag har ju absolut ingenting att göra så why not!?

Vi åt och gick mest hela tiden... När jag kom hem var mina vader stenhårda. Det var ett tag sedan de hade rört på sig så mycket *tss*
Cero var givetvis med (han kan man ju inte lämna hemma med vilden), han är nyklippt och ser åter igen ut som en skabbräv men det hindrade honom inte att dra till sig människor. Man kan nästan tro att folk inte har hund i Stockholm med tanke på att det var som om det var en älg eller björn skulle gå där istället för Cero.

En kväll när vi satt på Tiffanys (där Magnus jobbar) så dök det upp några Japaner eller Kineser, jag ser ingen skillnad *sorry*, och de blev heltokiga.
Cero, som vanligtvis inte har problem med nyfikna människor blev vettskrämd och försökte gömma sig mellan mammas ben men det hindrade inte dem.
Snacka om kulturkrock. Vi, svenskar, har ett visst avstånd när vi är i en grupp människor. Vi är ju inte direkt kända för att vilja stå nära någon när vi pratar. Jag tror inte kines-japanerna förstod det riktigt. Varje gång vi flyttade oss följde de efter... alltid roligt att möta nya kulturer! =)

I helgen slöade jag så in i bomben. Igår kväll såg jag och Jason på filmer. Vi var lite lätt uttråkade tror jag. Så alla fyra (katterna så klart) slog oss ner i soffan och lät filmerna gå. Först såg vi Failure to launch eller Hemma är bäst som den heter här. Rätt okej. Ingen film jag skulle se på bio men den var en typisk skön-jag-slipper-tänka-för-mycket-film. Till och med Jason skrattade i mellanåt, det händer ytterst sällan i sånna här filmer. Sedan drog vi igång Harrison Ford! Firewall heter den, handla om att han var säkerhetschef på en bank som skulle rånas och rånarna kidnappade hans familj. Sån där Jagad-film. Jag älskar Jagad så jag var nöjd. Ibland är det skönt att se förutsägbara filmer, man behöver det där lilla hoppet i vardagen om att allt slutar lyckligt!

Ha en trevlig dag, nu ska jag dra till stan!
Puss och Kram
/Linda-som-äntligen-gjort-någonting!

Ps. Jag glömde berätta. Jag var på Gröna Lund och åkte lite. Mamma tjatade mig upp på Extreme. SJÄLV! Om ni är nyfikna på hur modig jag är så kolla in www.gronalund.se. Lovar, ni blir imponerade =P Ds.

2006-07-21
18:30:35

Äntligen fredag! //S
Då var det fredag igen och jag har avverkat min andra arbetsvecka av fyra! Idag var det riktigt jobbigt att behöva stå i värmen och rensa rabatter och dra tunga skottkärror med jord. Som tur är så är våra arbetsledare jättesnälla så på lunchen tog de med oss till skutberget så vi fick bada allihop.... UNDERBART!

Idag stack familjen till Ullared. Jag ville verkligen med och se vad det är för ställe... jag har ju en svag sida vad gäller shopping, men Tobias var ledig denna helg så jag ville hellre träffa honom eftersom det bara är en månad kvar tills jag ska tillbaks till Linköping.

På tal om Linköping så kan jag meddela er om att mitt lilla kollektiv har fått en ny kombo som heter Erica. Hon är 87:a från Trollhättan och ska läsa till gymnasielärare, hon verkade trevlig på telefon i alla fall men det återstår väl att se hur hon är i verkligheten!

Idag fick jag brev ifrån min kära hoppande smålänning (Sofia), hon befinner sig i Thailand på en semester med en kompis. Hon skrev att hon saknade mig vilket gjorde att jag började sakna henne ännu mer då det gick upp för mig att hon inte kommer vara i lägenheten när jag kommer till Linköping. Stackars Erica... kommer kanske bli tufft för henne i början... jag menar jag är ju så bortskämd, har ju redan haft bästa tänkbara kombo ; )

Min lila racerbike, även kallad Bettan, är just nu under renovering, jag ska nämligen måla henne röd och vit... Och nej... inte polkagrisrandig! Hon kommer bli mest röd med lite vita detaljer.

Just nu sitter jag med en påse över huvudet och väntar på att klockan ska bli 20.00. Ja förresten... att jag har en påse över huvudet beror inte på att jag försöker kväva mig själv utan det beror på att jag är duktig och har en hårinpackning.

Nu ska jag fixa lite innan det är dags att möta min älskling!!

Puss på er!!

2006-07-13
20:57:30

Maskar och vänskap /L
God kväll!
Kristinas vistelse lider mot sitt slut. Hon far på lördag natt.
På söndag så, ja, Sandra jag vill gärna se på Stolhet och fördom då! Miss you.

Johnny har ju gått på avmaskningskur nu... här om dagen så såg jag något hänga ut ur hand bak.
Jag trodde ju det var ett gräslöksstrå (naiv som jag är) men Kristina bekräftade mina farhågor att det var en bit av en mask som hängde ut! *kväljer*
Jag vägrade dra ut den så det fick hon göra... den var ungefär en decimeter!!!!!!! Jag hoppas inte det finns fler... så nu går jag och kollar in hans bak hela tiden, Johnny funderar nog på vad som är fel på mig.

Iaf så har han och Stina blivit mycket bättre vänner. De kan nu vistas i samma rum och igår la jag honom brevid och hon dödade honom inte direkt. Det blir bättre!
Cero var här tidigare idag, han såg djupt oroad ut när han hamnade mellan Stina och Johnny. Han såg precis ut som jag skulle tänkas göra omringad av hajar. Stackarn!

Jason är ledig t.o.m Söndag vilket är skönt.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss och Kram
Linda

Ds. Vi såg aldrig Da Vinci-koden. Ds.

2006-07-11
16:47:34

Underbar dag! //S
Ja idag har det verkligen varit en perfekt dag sett ur mitt perspektiv. Det har varit mulet med en lätt svalkande bris vilket varit perfekt när man står och sliter med ogräs, krattor och häcksaxar. Eftersom vi blev klara med vårt sista projekt lite tidigare fick vi sluta redan klockan 15. För er som missat det kan jag tala om att det började regna ca 14.55 och det slutade inte förrän jag klev innanför dörren här hemma dränkt som en katt... så ja Linda....skratta på, men ha då i åtanke de 106kr jag tjänade för varje timma samt den timma jag cyklade hem =P

Att se Davincikoden på bio är bara dumt, se något annat!! Den kanske inte är kass men den är medioker, även om man inte läst boken så tycker man att de går igenom handlingen alldeles för snabbt. jag skulle vänta tills den kommer på dvd och lägga pengarna på en annan film.

Igår började folk få sina antagninsbesked tror jag vilket bör innebära att jag snart får ännu mer mail rån eventuella kombos! Jippie...!!

Linda, vad sägs om att se "Stolthet och fördom" på söndag kväll?


Ha det gott!!

2006-07-11
15:59:02

Ja må han leva! /L
Ja må han leva! /L

Idag fyller min kära bror 15 år! Stor! =) Känns som det var igår han hade megastora glasögon och var rädd för tjejbaciller. Tiden går fort, jag har haft svårare än mamma att förstå att han inte är "liten" längre...  men det är inte så lätt.

Idag kom det efterlängtade regnet! Gud vad skönt. Har känt i en vecka nu att jag behöver regn, helst åska också... Hoppas du hann hem Sandra innan det började ösregna... hehe... =)

Ikväll ska vi kanske på bio, Da Vinci-koden. Jag har hört att det är skitdålig och bra så nu återstår det att bedömma själv! Man kan ju inte helt förlita sig på vad andra tycker alltid....

Ha en härlig eftermiddag!
Puss och kram
/Linda

2006-07-10
19:26:01

Låååång helg och lååååång måndag!
Ja den här helgen har varit lång. Fredagen var jag hemma och gjorde ingenting, Tobias var ute på Vänern med sin familj och Linda har ju fortfarande sin svärmor på besök. LÖrdagen åkte vi upp till Sunne för att vara med och fira min kusin Rebecca som konfirmerade sig. Det var jättetrevligt, men själva konfirmationen och stunden i kyrkan var hemsk...! Jag är verkligen ateist, sitta och sjunga en massa jäkla psalemer om hur Gud älskar en och att han ska rädda oss alla... Jag ångrar så grymt mycket min egen konfirmation, mitt motiv var så pinsamt! Jag menar, enda anledningen till min konfirmation var presenter och nya vänner (som man inte fick), det hade inget med någon religiös tro att göra. Men men... lite sent att ångra sig nu.
På kvällen ville jag hem och träffa Tobias eftersom han åker tillbaks till lumpen nästa helg. Så jag liftade med syrrans sambo Jan hem till karlstad och ett tomt hus. När jag äntligen får tag på Tobias visar det sig att han inte vill träffa mig då han är så himla trött. Snopet! Där satt man alldeles själv i ett stort hus. jag gjorde ett försök att ringa Linda då jag tänkte vi kunde passa på att se tjejfilmen "Stolthet och fördom" men då var tydligen Jason ledig och de skulle hitta ¨på något med svärmor.
Jag spenderade kvällen genom att se filmerna "Wedding date" och "Happy endings". SOm tur var så skulle jag i alla fall få träffa Tobbe på söndag.
När man väl vaknade på söndag morgon och ringde sin kära pojkvän visade det sig att han var sjuk, vilket innebar ännu en dag att tillbringa alldeles själv då familjen inte skulle komma hem förrän ¨på eftermiddagen/kvällen. Den dagen spenderade jag genom en liten promenad, filmen "På spaning med Bridget Jones" och lite TV-tittande.
Tobias kom senare vif 21.30 för att sova här då vi båda skulle jobba, TObias skulle med pappa och jag skulle göra min första dag på KBAB.

Halv 6 ringde klockan imorse och jag var måttligt road! Efter att ha packat och gjort mig iordning och det var ett par minuter tills man skulle iväg så kom regnet!! Som tur var så fick jag låna bilen till jobbet så jag slapp att cykla.
Väl på jobbet visar det sig att jag är den äldsta av sommarjobbarna, de andra var mellan 15-17 år. Min nya arbetsledare var en 25-årig tjej som jag med en gång kände att jag skulle komma ha svårt för. Mycket riktigt, på mötet gjorde hon klart för oss att med henne gällde nya regler mot vad vi tidigare haft!! Nu skulle det ske mer varierade arbetsuppgifter vilket innebara att man kan få vara halva dagen på Färjestad och halva på Långtäppan (hur logiskt verkar det systemet!),  sedan berättade hon alla naledningar som kunde få oss sparkade (vilken härlig början från chefens sida!), och även att vi som är sommaranställda direkt av KBAB saka agera arbetsledare åt kommunarbetarna (=sitta barnvakt!), och vi fick ta korta raster varje timma men då var vi absoolut tvugna att gå och gömma oss i personalrummet eller tvättstugan (vilket leder till att rasten bara blir ansträngande!).
Jag fick med mig två 15-åriga killar som snackat om mopeder och EPA-traktorer hela dagen... arbetet hade de inte riktigt tid med verkade det som. Själv orkade jag inte ens försöka föra någon vidare konversation med dem utan koncentrerade mig på ogräset. Efter någon timma kom min arbetsledare och sa att vi var alldeles för noggranna! Någon timme innan lunch kom en annan av sommarjobbarna och han är nog den enda av de anställda som jag verkligen tyckte var trevlig och som man kan prata med om lite vettiga saker.
En dag gjord.... nitton kvar! Får väl trösta mig med tanken på pengarna... för var timma som går ramlar 106kronor in på kontot. De pengarna kan verkligen komma väl till pass med tanke på de 9000kronorna jag är skyldig pappa samt den kommande lägenhetshyran på ca 3000kr.

Ha det bra!                                                  PUSSELIPUSS

2006-07-09
23:11:33

VM äntligen över! /L
VM äntligen över! /LJa, äntligen är VM över!
Italien vann, precis det lag Jason hejade på så nu är han glad också. Men jag måste säga att jag tyckte synd om den fransman som missade straffen... samtidigt vill jag även säga att den där Zidane sjönk låg med sin tjur-grej. Snacka om onödigt.
Mitt i all denna glädje över att det äntligen är över kläcker Jason att Allsvenskan börjar snart och att tv4 ska visa matcher varje lördag... *grr* Det är aldrig över!!!

Idag har jag slöat... ett tag trodde jag att det skulle åska och regna men icke, känns på klimatet att det är dags nu. På vädret lovade de regn imorgon men de har iofs alltid fel...

Stina är fortfarande sur, men igår kväll fick hon en kel-attack när Johnny hade somnat. Jag kände en viss skuld över hennes avundsjuka men vad ska man göra, man kan ju inte tvinga henne till att gosa. Alla vet ju hur en grinig katt är.
Johnny kissade i min säng förut, som tur är kom det bara över mitt DUNtäcke men jag har tvättat det och hoppas att allt blir bra!

Ha en trevlig natt
/Linda


2006-07-09
00:03:09

Johnnys första dag /L
God kväll!
Hur har det gått nu då?
Jo, Johnny somnade mellan mig och Jason inatt. Stina blev givetvis skitsur och lade sig på golvet och sov i ren protest (hon sover alltid vid mina fötter). Klockan sex vaknade jag av att det var någon som bet och lekte med mina händer. Bäst att gå upp och försöka få herrn att kissa i lådan tänkte jag, men icke.
Vi somnade om sen och vaknade vid tolv. Keligare katt får man ju leta efter. Stina har blivit det på senare år men Johnny är det redan nu.
Jag försökte få honom att gå på lådan hela dagen men i eftermiddags upptäckte jag att han höll på att kratta i mina byxor som låg på golvet.... ja, han hade kissat. Men tidigare ikväll bar jag honom IGEN till lådan och då äntligen uträttade han sina behov! *puh* Nu vet jag att han kan dela lådan med Stina.

Förut gick vi (Johnny och jag) till mamma, där visade han sin bästa sida och mamma började längta efter en katt själv. Men nej! Det räcker med fåglar och hund! =)
Johnny gillar inte Cero, han försökte göra sig så stor som möjligt... men Cero ser ju ändå ingenting.

Nu sover han... Stina är fortfarande jättearg och förut hoppade hon upp och kelade med Jason även fast jag satt och kallade på henne. Hon gav mig en arg blick och gick ut ur rummet... hoppas det blir bra snart igen...

Puss och Kram
/Linda

2006-07-07
21:58:51

Here comes Johnny! /L
Idag fick vi tillökning i familjen.
Som jag sa skulle vi få en honkatt, men det visade sig att ägaren bara hade en hankatt. Med ett hjärta av guld så kunde jag inte neka (speciellt när Jason så gärna ville ha den katten). Så det blev en hane... ja, jag vet, men vi ska kastrera honom så fort kulorna har kommit =)
Vi mötte upp ägaren som gav oss Johnny, vi bollade hela dagen om ett lämpligt namn och Johnny kändes rätt på något sätt. Väl hemma (dum som jag var) släppte jag ner Johnny utan en tanke på Stina. Vi såg Stina helt plötsligt kuta in i köket och tränga in Johnny i ett hörn... Jason sprang i mellan (lagom smidig). Usch vilket möte!
Johnny började även utsöndra en härligt arom. Obeskrivligt. Det slutade med att Kristina fick duscha honom så vi kunde stå ut... Vi har iaf redan hunnit med att avmaska och skabb-tvätta båda två. Efter att Johnny fick duscha satte jag mig ensam med Johnny i knät och Stina brevid. Hon fräste lite lagom och stirrade men hon gick iaf inte till attack. Detta ska nog gå bra... just nu har vi delat av lägenheten så Johnny får känna sig lite trygg innan nästa möte...
Pusspuss
Linda!


2006-07-07
11:54:00

I'm back! //S
Japp då var man hemma igen! Bulgarien var härligt fick allt man kan tänkas önska sig; värsta regnovädret på 10 år, varmaste sommaren på 40 år och ett tvåstjärnigt hotell på 10:e våningen! Vi hamnade i Sunny Beach på samma hotell som syrran och hennes sambo och veckan bestod av massor av shopping och bad och självklart några utflykter. Det jag tyckte var jobbigt var att se alla lösspringande vildhundar, speciellt när vi fann två små valpar.... det var nära att de blev mitt handbagage.

Väl hemma så är detta min sista helg innan jag börjar jobba... jag har rejäl ångest över det! Den här sommaren bara springer ifrån mig. Juni gick i ett ögonblink, juli månad jobbar jag så det kommer säkert också gå fort, och när jag jobbat färdigt är det august och bara några veckor till terminsstart!!

Jag är fortfarande på jakt efter ny kombo. Nu har man i alla fall fått mail från flera intresserade men det är svårt att veta vem man ska välja när man inte träffats. Tänkte vänta ännu en vecka med att lova bort rummet till någon eftersom det är först då folk får antagningsbesked.

Tobias är ledig ännu en vecka men sedan drar han till Stockholm för att marscera i tre veckor... stackarn! I 10 dagar ska han gå högvakten på drottningholm så är det någon som har vägarna förbi där...

Min kära Sofia befinner sig fortfarande på varmare breddgrader... tror jag i alla fall! Är grymt avundsjuk efter att ha läst och sett hennes kort och inlägg på resdagboken.com. Sofia... se till att höra av dig!!

Linda umgås fortfarande med sin svärmor vilket gör att jag får roa mig på egen hand i värmen, och imorgon ska jag på min kusins konfirmation.

Nä, nu är det dags att hitta på något!


Pusselipuss =)

2006-07-03
23:14:07

Where´s Waldo?
Where´s Waldo?
Tyckte du som jag, när du var liten, om att kolla i Where´s Waldo-böckerna så finns det nu en sida där man ska försöka hitta Waldo.
 ---> http://www.ebaumsworld.com/flash/waldo.html

2006-07-03
19:36:53

Storken kommer! /L
SJa, nu ska jag och Jason få en liten bebis! =D

Stina ska få en lilla syster.
Nej, ni alla som nu trodde det var en riktig mänsklig varelse trodde fel, vi ska få en liten kissemiss till.
Om tre veckor är hon redo att hämtas. Vi har bett om en hona eftersom vi inte vill ha några "barnbarn".
Förhoppningsvis går allt vägen och jag har nu börjat funderat på namn.
Jag behöver nu tips på namn....

Sandra är i Bulgarien... fuskit... hoppas det regnar =P
Jag var på stranden idag, fick nog lite färg, måste vara brunare än Sandra. Hon ska minsann inte få njuta över att hon är det! =P Finns bra sol i Sverige också!

I fredags körde jag hem ifrån Jönköping/Nässjö. Det gick bra, förutom att det var såååå varmt och vi har ingen AC i bilen heller... Helgen var lugn. I lördags åkte jag och Jasons mamma till travbanan och spelade lite (första gången för mig). Det gick så dåligt, att Kristina till slut sa att nu ger vi upp. Det hade aldrig gått så dåligt för henne tidigare sa hon... kanske för att jag har otursgener! =P (MAMMA)
Igår åkte jag, mamma och Joakim till Stockholm.... vi körde och körde, stannade i Stockholm utanför Magnus hus (han var på väg ifrån Grekland så vi skulle hämta honom) och åkte sedan tillbaka igen. ungefär 6-7 timmar fram och tillbaka för 1,5 timmes Stockholm.... kanske inte så logiskt? =P
På vägen hem skulle vi bada... det finns inga badställen i Sverige. Det var antingen till att betala eller badförbud! Jesus!

Nu ska jag låta Jason få datorn... har har typ abstinens.... =D

Puss och Kram
/Linda