Hakuna Matata

2008-11-30
23:56:43

Snart klar! /L
Liksom Sandra har julpyntandet fortsatt. Mamma plinga på dörren 11.30 redo att sy mina gardiner. Jag köpte ju tyg för 10 kronor metern med röda änglar på. Det fick bli café-gardiner, känns så sött. Av tyget gjorde mamma även tre dukar så jag har att byta med. Jag har inte riktigt bestämt hur det ska se ut i övrigt i fönstret. Min fina adventsljusstake som jag fick av Sandra nr 2 är pyntad och klar full av tomtar och svampar. Men den absoluta jul-favoriten är ändå jättestjärnan som pryder vardagsrummet, till det satte jag även upp två längder guldgardiner. Christmas time is here!













Bilderna visar inte den rätta röda färgen, IRL är det mörkare.

2008-11-30
20:15:47

Färdigt! /S
Middagen är tillagad och uppäten, lägenheten är dammsugad och julpyntad, den rena tvätten inlagd i skåpen och kylskåp och skafferi är påfyllt efter en tur till affären i kombination med en liiiiiten promenad så nu har vi i alla fall gjort något idag.
Jag tänkte jag skulle vara lika duktig som L och fota lite av det vi lyckats åstadkomma men jag var en kass fotograf men en ganska kass kamera, så ni får inte klaga på fotona utan bara le och vara glada :)

Här är vårt kök! Det blev byte av gardiner och duk samt lite små tomtar lite här och var. Klantig som jag var lyckades jag tappa en jättesöt liten ängel som jag fått av L så den gick i kras men jag lyckades i alla fall få upp den andra utan att göra samma misstag. Precis som jag misstänkte så blommade hyacinten lagom till denna helg :)


Här är vårt vardagsrum, det är inte direkt jättepyntat men det behövs inte så mycket, vår stora röda matta  kombination med tomtarna gör det ganska juligt :) Jag köpte faktiskt en liten julstjärna också som blev pricken över i för att det verkligen skulle bli någon julkänsla i vårt vardagsrum.

Min julstjärna bredvid min söta lilla skål som jag fått av mamma som nu fungerar som clementinskål, känner jag oss rätt så är den nog tom imorgon kväll :op den enda frukt som vi båda kan äta massor av!


Det här fick bli vårt lilla julpyssel i år! Mamma köpte apelsiner åt oss när de var här men varken jag eller T är väl särskilt förtjusta i det så vi tryckte i en massa nejlikor istället = Luktar jul!
Den fina skålen som de ligger i har vi fått av Ts duktiga kusin som läser till keramiker :)

Så där... som sagt inga superbilder men de är lite extra suddiga då de är tagna med någon inställning som ska fånga mysljuset vilket trots allt har en viss effekt när det gäller att skapa julstämning :)

Godisförbudsrapport
Jag kan glatt meddela att mitt godisförbud har börjat göra verkan och att jag denna veckan inte stoppat i mig en enda liten godisbit! Dels så syns det faktiskt lite på vågen (det beror dock också på lite annat) men det allra bästa är att jag faktiskt inte kände mig särskilt sugen när vi var i affären, jag brydde mig knappt när T stod vid godishyllan och var på väg att köpa choklad, min tanke var bara att vi hade clementiner hemma till mig :) Och samma sak kände jag sist jag var i affären. Jag ska dock inte säga att godissuget är helt borta för det är det inte men som sagt det är ändå en klar förbättring då det inte är lika tufft att stå emot längre :)

Nu ska jag gå och göra en kopp te och krypa ner i soffan. Ikväll blir det mer filmmys med Miami Vice, varken jag eller T har sett den förut så det blir bra. Hoppas er första advent 2008 varit bra.







2008-11-30
17:13:36

Lazy day /S
Idag har vi inte gjort någonting överhuvudtaget! Nu ska T i alla fall äntligen börja med maten, han har suttit med sitt nya dataspel hela dagen och jag har suttit vid TVn. Så snart vi käkat så SKA det julpyntas och vi ska gå ut en stund så vi har varit utanför dörren en liten stund idag iaf :op

Jag hoppas er dag varit mer produktiv :)

2008-11-30
12:30:19

Lugnt hus /S
Idag vaknade jag upp till ännu en grå dagmen jag ska erkänna att det inte gör mig så mycket då jag känner för en mysig dag inne. Idag ska det julpyntas och städas lite smått men just nu sitter jag bara och myser i soffan i väntan på att T ska vakna. Det var längesen han hade en riktig sovmorgon så jag försöker att vara så tyst som möjligt för att han ska kunna sova.

Idag är det första advent och det ska som sagt julpyntas, jag tänkte faktiskt koka lite risgrynsgröt till kvällsmat för att få ännu lite mer julstämning. Eventuellt så ska jag också köpa en julstjärna (blomma) då det verkligen är jul för mig :)
I övrigt så kommer det som sagt bli en riktigt lugn dag, jag försöker att behålla mitt lugn varje gång jag tänker på att det är 1 december imorgon och därmed ungefär 1,5 vecka kvar tills vi måste ha en god stomme till vårt examensarbete så att vår handledare kan känna sig säker på att låta oss anmäla oss den 15 december till opponeringen i januari. Jag tror vi kommer att klara det men det är en stressfaktor att vi inte skrivit mer, allra helst så hade man ju velat vara i stort sett färdig denna veckan men det är ju bara önsketänkande :)

2008-11-29
18:13:17

Hello! /S
Det blev ingen julpyntning idag det blev shopping istället, men även det bidrog till att julstämning skulle infinna sig då tomten satt utanför gallerian och pratade med barn, julmusik spelade i alla affärer i stort sett och hela stan var pyntad med julbelysning. Utöver att vi fick lite julstämning så blev det faktiskt en hel del shoppat, T stod dock för den mesta shoppingen då han unnade sig en uppdatering av sin garderob. Själv köpte jag två tröjor, en baströja och en lite halvrolig topp som jag nog kommer ha till jul, irriterande nog så glömde jag att köpa ett par tjockare strumpbyxor men det får jag väl ta en annan gång eller rota lite i garderoben och se om jag hittar de gamla.

Min brist på fantasi kombinerat med min lathet gör att jag lovat att bjuda älsklingen på mat från pizzerian, får väl se vad det blir då han inte var sugen på pizza. Sen blir det ännu en myskväll framför TVn :)
Imorgon SKA vi julpynta då är det j faktiskt första advent så det är väl på tiden då.

Jag måste säga att jag känner mig mindre och mindre nöjd efter mitt frisörbesök... inte för att det blev fult men det var inte vad jag bad om och jag hade föredragit att få behålla den frisör jag hade innan bara med fräschare toppar. Sen ångrar jag grovt att jag inte bad henne ta lite mer av luggen då jag kommer tycka att den är för lång inom 2-3 veckors tid.... men men man lär av sina misstag som det så fint heter :)

2008-11-29
14:11:28

Whats up? /L
Hola amigos!

Fredagskvällen spenderades hos mami. Vi pysslade hemma hos henne, jag var dessutom (hör och häpna) världens bästa dotter som STÄDADE mammas place medan hon jobbade. Gör om det ni. Hon vart superglad, bjöd på gott framför Idol. Såg ni Idol? Den tjejen som blev heltokig när Johan Palm sjöng för henne gjorde min kväll i alla fall. Humor!

Idag ska vi till mormor som blivit ett år äldre. Det bjuds på SMÖRGÅSTÅRTA!!! I love. Får se om hon är generös nog att låta mig få snika med en bit..... man kan alltid hoppas.

Vi (snarare mamma) har köpt ett väldigt roligt presentkort, jag talar om vad det är senare. Ska bli kul att se reaktionen.

Tror detta var allt för mig denna lördags eftermiddag...

See you later!

Ps. Mother provjobbar i en stor blomsterbutik i vår stadsdel. Ds.

Nu kan du tävla om Johans kamera. Foto: TV4

Klicka på bilden



Mohaha.

2008-11-29
11:36:00

Lördag /S
God morgon på er!
Idag är det riktigt grått och trist här i Linköping så man kunde ligga kvar i sängen med gott samvete :)
Jag hoppas ni fick en trevlig fredag, här hos oss åts det taco, som vanligt åt man alldeles för mycket! Ska man se något positivit med det så fanns det inte det minsta godissug efter det :op
Jag fick bestämma film igår, både jag och T längtade efter att se en bra film då vi bara sett mediokra filmer den sista tiden. Så mitt val föll i första hand på Broarna i Madison county, jag vet inte om den är bra men den räknas väl till klassikerna bland romantiska filmer? Tyvärr lockade den inte T så mycket igår så istället såg vi mitt andrahandsval som var Höstlegender med Brad Pitt.

Julpyntet glömde vi helt bort igår så det får vi ta idag eller imorgon, det beror på om det blir en tur till Tornby idag eller imorgon. Eftersom det gäller att spara pengar nu inför nästa månad när man bara får ungefär halva studiebidraget så blir det ännu en hemmamyskväll idag. Vad det blir för gott till middag vet jag inte än, så alla förslag är välkomna :)
dock så SKA vi se Broarna i Madison county idag om det inte går något bra på TV.

Nu är det dags för frukost :)  

2008-11-28
18:03:30

Friday night /S
Idag har jag varit och klippt mig, blev ingen drastisk ändring då jag bara skulle ta topparna. Det pinsamma var att jag för en gångs skull struntade i att tvätta håret igår då det var lite halvskitigt då jag inte vill tvätta det två dagar i rad och sen är det ju alltid roligt att få håret lite stylat när man är hos frisören. Så i förmiddags gick jag till frisören med mitt skitiga hår i en hästsvans för att dölja det lite. Väl framme får jag vänta några minuter innan det är min tur.
Att jag berättar att mitt hår var skitigt måste ju leda någonstans så för att komma till saken så var det första gången som jag INTE blev erbjuden en hårtvätt, hon börja klippa direkt!
När allt var färdigt undrade hon om jag ville ha lite glanssprej i håret... mitt svar blev"....ehm... nej tack jag ska nog hem och tvätta håret så det behövs inte..."
Usch va pinsamt, ska jag aldrig mer göra om!
Det som jag alltid tycker är lika fascinerande när man går och klipper sig är att trots att man bara ber dem ta topparna så gör de alltid en liiiten ändring på frisören, idag klippte hon t.e.x mitt hår i tapper vilket jag INTE bett om, men det är ju ändå ingen jätteförändring men det är ändå irriterande när man säger att det enda man vill göra är att toppa det.
Håret blev i alla fall bra, jag ångrar dock att jag inte bad henne klippa luggen lite kortare än vad hon gjorde för nu kommer den vara för lång igen inom en mycket snar framtid.

Idag är det fredag vilket innebär fredagsmys, idag blir det i form av taco och någon bra film.... vilken film det blir ligger på mitt ansvar så please, har ni några filmtips så dela med er!
Vad det blir annars i helgen vet jag inte, T pratade på att vi eventuellt ska åka ut till Tornby i helgen men jag vet inte vad det blir.

Ha en trevlig kväll!

2008-11-28
12:00:22

Goodmorning sunshine! /L
Mamma ringde nyss.
Det är tydligen någon på nya stället som driver henne till vanvett.
Jag kunde inte låta bli att skratta.

Welcome back to reality  mother dear ♥

2008-11-28
00:06:31

Min 50-lista /S

Tänkte försöka mig på en egen lista med 50 saker, tror dock det kommer bli svårt och ni får inte skälla på mig om jag stjäl saker från Ls lista då det beror på två saker; för det första så påverkas jag självklart av det jag nyligen läst, och för det andra så är jag och L väldigt lika när det kommer till vissa saker även om vi kan vara väldigt olika när det kommer till andra!

1. Jag har usel självdisciplin (jobbar dock på den i och med godisförbud och träning)

2. Jag är en periodare när det gäller det mesta; vad jag äter till frukost, träning, motivation, vad jag har lust att göra på fritiden,  o.s.v.

3. Jag är (tyvärr) väldigt dömande, inte när det kommer till första intryck o.s.v. men när det kommer till hur människor lever sina liv. Det är dock tankar jag behåller för mig själv.

4. Ett motto som jag lever mycket efter är att har du inget snällt att säga så säg inget alls,inte alltid ett så bra motto då det leder till min femte punkt

5. Oerhört dålig på att konfrontera människor som jag tycker behandlar mig fel/orättvist.
6. Anledningen till att jag hamnade på Linköpings lärarprogram och inte i Karlstad är att mina betyg inte räckte till
7. Mådde periodvis oerhört dåligt under tonåren.
8. Har av någon anledning oerhört svårt för att säga ordet förlåt, är näst intill omöjligt för mig! Kan inte förklara varför men det känns nästan som att det vore fysiskt omöjligt. Så alla människor som förtjänat ett förlåt någon gång - även om jag inte uttalar det så tänker jag det
9. Precis som L så tycker jag inte om att prata i telefon MEN jag tycker dock om när folk ringer till mig
10. Jag hatar kedjebrev, verkligen hatar!
11. Jag har inte mått fullt bra under min tid i Linköping då jag inte har något socialt umgänge utanför skolan
12. jag ser på min examensdag med skräckblandad förtjusning,
13. Jag har en oerhörd beslutsångest för vart jag ska bo när jag är färdig med min utbildning,
14. Första gången jag verkligen vågade konfrontera en vän jag tyckte behandlat mig illa så förlorade jag henne - det har tagit mig 3 år att helt släppa den händelsen och sluta tänka på vad hon gör med sitt liv idag
15. T känner mig bättre än alla andra, och jag menar verkligen än alla andra
16. T och jag blev tillsammans när vi skulle fylla 16= mitt första seriösa förhållande
17. Första gången jag flög var jag 19 år gammal, T och jag reste till Kreta
18. Tack vare min mamma och syster så anser och tror jag att jag är ganska fri från de flesta fördomar
19. Jag är en riktig TV-nörd som tittar på TV minst 3 timmar/dag även om det bara är skit att se
20. Jag hatar kyla, är därmed ganska nöjd med att snön som låg på marken har smält bort
21. Jag är konfirmerad trots att jag redan vid den åldern var ateist
22. Jag ångrar djupt att jag inte lyssnade till min egen vilja när jag ville ta ett sabbatsår efter gymnasiet
23. Jag lever i framtiden! Jag kan aldrig komma på något att göra för stunden; T brukar säga så här om mig att om man frågar mig vad vi ska hitta på idag så svarar jag; "jag vet inte men vad vi ska vi göra nästa helg..."
24. Jag är fruktansvärt dålig på att trösta gråtande människor, att se en annan människa gråta får mig att bli illa till mods då jag inte alls vet hur jag ska tackla situationen
25. Jag är 100% nöjd med att jag och T delar allt "hushållsarbete" 50% och blir nästan arg när jag hör andra som inte gör det då jag är övertygad om att alla skulle må bäst med en sådan fördelning och att allt annat är ego
26. Min stora dröm är en riktig Svenssondröm med villa,kombi,vovve och 2-3 barn
27. Jag tycker själv att jag är ganska bra på heminredning och får faktiskt ständigt medhåll av Ts familj
28. Jag älskar att titta i fotoalbum vilket förmodligen är anledningen till att jag orkar fixa mina egna
29. Jag var bortskämd under hela min uppväxt då jag i stort sett aldrig behövde hjälpa till hemma
30. Min stora längtan just nu är att få starta ett liv med T i Karlstad, att känna att att det faktiskt är ett permanent hem istället
31. Jag är barnsligt förtjust i jultomten, jag kan inte tänka mig en julafton utan en tomte som ger mig paketet - det beror på att jag under alla jular hittills har fått ha en jultomte tack vare att släkten hela tiden fylls på med barn :)
32. Jag tycker det ska bli jobbigt att läsa en kurs i Norrköping, att behöva lära känna ett nytt campus och att pendla.
33. Längtar oerhört mycket efter den dagen jag kan börja leta efter en Fransk bulldog på riktigt och inte bara drömma om det
34. Är oerhört lat och det i kombination med min dåliga självdisciplin gör att jag kan sitta instängd i min lägenhet ett helt dygn utan att sticka näsan utanför dörren.
35. Är (naivt) övertygad om att mitt liv kommer bli oerhört mycket bättre när jag kan börja mitt liv i karlstad med T
36.Jag är helt övertygad om att jag valt rätt utbildning och att jag kommer tycka om mitt jobb
37. Även om jag tror att jag valt rätt så fick min senaste praktik mig att inse att jag är en sån person som ganska lätt skulle kunna bli utbränd om jag får en för tuff klass att börja med
38. Jag hatar att vänta på besked och leva i ovisshet - det spelar ingen roll om beskedet jag väntar på är helt oväsentligt, jag kan ändå inte slappna av förrän jag fått ett svar!
39. Jag läser i stort sett dagligen serien Elvis som jag ÄLSKAR (elvisthecomic.com)
40. Jag har bott hos min mormor under ett års tid tillsammans med min familj medan vi letade hus på den orten
41. Min absoluta favvoserie är Friends som jag är stolt ägare till
42. Jag vet att jag har förmågan att manipulera T genom att se på honom med det han kallar "cat eyes", och det utnyttjas :op
43. Jag har aldrig i hela mitt liv haft hål i en tand, något jag är oerhört stolt över (och kanske lite förvånad)
44. Jag drömmer om att någon gång besöka Afrika och få åka på en safari
45. Jag ÄLSKADE naturprogram när jag var liten, såg alla som gick på TV
46. Jag var en äkta bokmal när jag var mindre och kunde spendera hela dagar med att bara läsa
47. Jag tror att jag är en ganska givmild person
48. Jämför mig ständigt med andra
49. Är en riktig familjemänniska! Jag vill ha min familj runt mig även om jag aldrig vill vara i centrum
50. Att vara en del av Ts familj har fått mig att inse att det faktiskt finns saker som jag önskar att det funnits mer av under min egen barndom och tonårstid, t.ex spelkvällar eller att bara samlas runt middagsbordet på fredagskvällen

Puh... det var inte lätt att komma på så många punkter, och det tog alldeles för lång tid, så nu ska jag gå och nanna...

Sov gott mina vänner...



2008-11-27
23:06:56

Lär känna mig! /L
Blondinbella gjorde en sk 50-lista över vem hon är. Tyckte idéen var rolig främst för mig själv. Snälla gör en du också!

1. Jag är ett matvrak
2. Jag har efter Åsa insett att jag är en hundmänniska
3. Var inte säker på mitt val av utbildning förrän andra praktiken
4. Älskar tv-serier och film
5. Har inte som helst drömmar om att besöka alla världens länder
6. Min högsta dröm är att få avla av mig
7. Är alldeles för konflikträdd
8. Bryr mig för mycket om vad andra tycker
9. Har ett starkt behov av att vara omtyckt
10. Är jätteblyg
11. Får ångest när jag ska tala inför en grupp men har inga större problem inför barn
12. Tror att jag är/kommer vara en riktigt bra lärare
13. Jag läser alltid nyhetsrubrikerna men läser SÄLLAN artiklarna
14. Blir lätt berörd
15. Har nära till tårar
16. Önskar verkligen att jag hade ett överskott av pengar
17. Ifrågasatte livet mycket i mina yngre dar, kände ofta att jag inte trivdes
18. Har ingen nära kontakt med släkten förutom min mor
19. Jag har jättesvårt att bestämma mig i allt
20. Är i grunden riktigt snål
21. Hatar att prata i telefon
22. Avskyr David Hasselhoff, Spencer Pratt och David Caruso
23. Känner jättelätt empati
24. Kan bara skälla på J
25. Är otroligt lat
26. Blir irriterad på andra människor som är lata
27. Tycker att lite övervikt är trevligare än en spinkis
28. Lagar (möjligen) mat högst en gång i månaden
29. Sköter all städning hemma
30. Gråter när andra gråter
31. Tycker våren är härligast
31. Är traditionsfast
32. Anser gärna att J ska offra sig för min skull
33. Är väldigt långsint (men döljer det)
34. Minns inte mycket av min barndom
35. Vill köpa en bil
36. Funderar seriöst på att söka till Norge efter skolan
37. Har en vision om att en dag ha gång avstånd till Sandra
38. Är väldigt beskyddande om de jag tycker om
39. Kommer förmodligen bli en riktig hönsmamma
40. Tycker att samhället lägger alldeles för stort ansvar på skolan idag
41. Tycker att inställningen till barnuppfostran idag är väldigt slapp ofta
42. Hatar när ingen bryr sig oavsett vad det är
43. Hatar väntetider/telefontider
44. Vill gärna se ett helt nytt parti i regeringen
45. Måste ha mina rutiner på morgonen annars mår jag dåligt
46. Är något av en pedant
47. Får massage av J praktiskt taget varje kväll så jag kan sova
48. Vill ha en stor familj
49. Är jättenervös över år 2009
50. Hoppas en dag att känna mig riktigt nöjd över mig själv

/Linda

2008-11-27
21:57:02

Att skapa julkänsla /L
Igår mös jag och J med bakning här hemma. Vi gjorde knäck och lussebullar, smakar smaskens!



Receptet för lättare knäck:

2 dl  vaniljvisp
2 dl  sirap
2 dl  socker
0,5 dl  sötmandel, skållad, hackad


Tillagning

1. Ställ knäckformar på ett fat.

2. Blanda vaniljvisp 12%, sirap och socker i en vid gryta. Använd hushållstermometer.

3. Koka kraftigt tills termometern visar ca 120 grader.. Eller prova det så kallade "kulprovet" Det kan ta längre tid för smeten att får rätt konsistens om grytan är liten.

4.Tillsätt mandeln och fyll formarna med hjälp av två teskedar. Förvara knäcken svalt och tänk på att inte stapla dem på varandra. Lägg smörpapper mellan varje lager, annars klibbar de ihop.

Tips! GÖR kulprovet så du vet att knäcken stelnar!


2008-11-27
20:36:04

Så irriterande! /S

Kul att höra att vissa har fått svar på alla sina frågor! Själv har jag faktiskt också mailat min studievägledare för att få svar på några frågor om hur jag ska skriva i min ansökan till CSN. Jag hade cirka 3-4 frågor och jag fick svar på EN!!! Hon nämner inte ens de andra frågorna i sitt svar vilket kanske gör mig mest irriterad... hur som helst så fick jag svar på den viktigaste frågan i alla fall men det är ändå irriterande!
Det är väl kanske inget jättemisstag men det som är superirriterande är att jag aldrig lyckas få svar på de frågor som jag skickar till studievägledarna, eller också skickar de världens flummail där de försöker svara men det är inget riktigt svar....

Jag kan ju passa på att uppdatera er i mitt godisförbud; jag kan stolt meddela att jag inte ätit en endaste liten godisbit hittills denna veckan. Det kanske låter jättefjantigt men att jag nu snart inte ätit godis en enda gång på två veckor är verkligen en stor skillnad! Jag kan tyvärr dock inte säga att mitt godissug är borta, jag dreglar nästintill varje gång jag går förbi godishyllan eller ser chokladreklam på TV. Det jag är mest sugen på är faktiskt mörk choklad av någon anledning?
Men jag ska som sagt hålla ut tills den dag då jag tar jullov vilket blir den 18 december och därefter kommer godisförbudet gälla 6 av veckan 7 dagar precis som det ska vara :)

Är det kanske någon som vill hänga på i mitt godisförbud som alltså går ut den 18 december?


2008-11-27
20:20:11

The solution /L
Idag har jag ääääääääntligen fått svar över hur våren ser ut.
Mitt kontrollbesked som kom hem i brevlådan är tydligen utskickad för tidig, innan de gjort bedömningen. Därför står det obehörig men i datasystemet i skolan står det att jag är behörig. Så det problemet var ur världen. Nästa problem, alltså att jag inte kunde söka in för att skriva examensarbetet beror på att det är något fel på kurskoden. Inte ens antagningshandläggarna själva kan fixa detta, därför är vi som läst min inriktning automatiskt antagna. Antagningen till den sker brevid lite senare. Så nu ska allt vara ordnat! Nu kan jag pusta ut.  Helg, helg,helg igen. Underbart.


2008-11-27
15:36:24

Trött! /S
Dagen blev lite längre än jag räknat med men det har varit en bra dag där vi hunnit med allt vi hade planerat. Det känns helt sjukt att det är fredag igen imorgon, jag är ledsen om jag tjatar om det men dagarna går verkligen helt otroligt fort, att jag tjatar om det hänger kanske ihop med att för varje dag som går så är man en dag närmare slutet på sin utbildning!
Idag när jag kom hem väntade ett tjockt kuvert på golvet och i det så fanns det broschyrer med texter som "snart börjar det roliga...", "Grattis" o.s.v. det var hekt enkelt broschyrer för att välkomna lärarstudententen in i arbetslivet... det kändes lite overkligt faktiskt...!

Ikväll har vi tvättid + att det är min tur att laga mat och jag kan inte påstå att jag känner för något av det få jag är sjukt trött. Jag somnade lite för sent + att jag gick upp tidigt. Men imorgon har jag ännu en ledig dag med frisörbesöket som mitt enda inbokade möte :)

Hoppas ni har haft en bra dag (där allt krångel med kurser ordnat sig :)

2008-11-26
21:27:45

Imorgon är en annan dag /S
Nu har jag haft två dagar där jag gjort så lite som det överhuvudtaget är möjligt för en människa att göra. Men imorgon kommer M och hämtar upp mig kl 7.15 och vi ska iväg för att genomföra våra sista observationer och intervjuer, M lär ju knappast bli frisk över natten men då det här är något som vi inte kan boka om så skulle hon släpa sig iväg hur hon än mådde.
Jag tycker lite synd om M som förmodligen skulle må bäst med ännu en dags vila men jag måste säga att jag tycker det ska bli skönt att få något att göra under en dag även om det innebär att jag måste gå upp ohyggligt tidigt imorgon.
Imorgon blir ju faktiskt sista dagen som vi kommer arbeta denna veckan då M ska till stockholm på fredag. Min fredag ska jag ägna dels åt ett frisörbesök men sen tänkte jag även ta tag i julpyntadet precis som L :)

Önska mig lycka till med morgondagens intervjuer :)
Natti natt på er!

2008-11-26
19:02:28

Julpyssel /L





2008-11-26
14:01:22

Kill me now /L
Jag känner mig som ett nervvrak.
De ringde tillbaka från antagningen eftersom systemet inte fungerade förut. Hon kunde inte se att de gjort något fel. Självklart. 
Så av någon anledning anses jag vara obehörig till min inplanerade kurs?
Det står så här under obehörighetsinformation: Ej uppfyllt allmänt utbildningsområde samt godkänd på en inriktning (avser student som läser 210 hp). Men jag är godkänd i allt!!!! Så jag förstår inte!!!!!!!!

Jag fick givetvis ETT till nummer som jag skulle ringa angående varför jag inte är behörig, men tro på fan att djävulen är på tjänsteärende. Det är så jävla dåligt att man inte kan få tag i nåååååååååågon som kan hjälpa en!!!!!!!

Jag dör.

2008-11-26
12:03:15

Årets önskelista /L

* DVD-boxen "Sex and the city shoebox" (http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/49769?opendocument&URL=http%3A%2F%2Fwww.onoff.com%2Fonline%2Fse%2Finet.nsf%2FvProd%2F49769%3Fopendocument)

* DVD filmen Sex and the city (http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/60700?opendocument&URL=http%3A%2F%2Fwww.onoff.com%2Fonline%2Fse%2Finet.nsf%2FvProd%2F60700%3Fopendocument)

* Presentkort till kläder

* Nytt batteri till datorn

* Sängkläder i bomull exempelvis (http://www.hemtex.com/sv/Start/Sovrum/Baddset-och-paslakan/Ovriga/)

* Slagborrmaskin

* Liten termos
* Badrock i frotté

Är det något speciellt du önskar dig?


Kram Linda


2008-11-26
11:20:11

Onsdag.... /S

Precis som jag misstänkte så fick jag ännu en ofrivilligt ledig dag då M fortfarande ligger utslagen med en kraftig förkylning. T verkar tro att hon fejkar det då hon varit sjuk en hel del men då har det varit migrän - och det är ju faktiskt så att livet kommer emellan ibland och till livet hör sjukdomar.... Jag känner fortfarande ingen panik över arbetet men jag skulle mycket hellre sitta och skriva idag än att vara ledig! Dels då vi trots allt har en deadline den 18 december då jag åker, och jag vill gärna att vi blir klara innan det datumet så man slipper stressa. Min andra anledning är att jag inte har något alls att göra om dagarna så jag blir bara sittandes liksom...
Det kan ju tyckas att jag kan skriva pån arbetet själv men det kan jag faktiskt inte, dels för att jag verkar ha glömt hur man skriver själv och sen har jag inte tillgång till all litteratur då M har en del + att jag inte kan gå igenom intervjuer eller enkäter då även hon har en del av det materialet...

Så... nu blir det ännu en dag att sitta och glo in i väggen tills T kommer hem :/


2008-11-26
10:31:34

Jäkla liv /L
Irritationen fortsätter!
Vi fick ett meddelande igår om att de sökt oss för utkvittering av nya nycklar så jag ringde vår bobutik idag. Enligt dem har de varit här flera gånger och sökt oss... jag tycker det känns j*vligt skumt med tanke på att jag brukar vara hemma relativt tidigt (14.00) om dagarna plus att jag varit hemma varje fredag. Varför kan de inte sätta ut tider när de kommer och ska lämna ut nycklar. Det kändes som att mannen i telefonen tyckte att vi var dåliga som inte varit hemma när de plinga på dörren. Vanligt folk jobbar ju faktiskt de tiderna när de kommer. Puckon. Så nu måste jag åka dit, självklart är det på andra sidan stan mitt i ingenstans.

Irritation nummer två.
Jag ringde om mitt kontrollbesked nu på morgonen, till KAU:s handläggare. Tro på fan att systemet inte fungerar nu så hon kunde ingenting göra. Jag åkte inte till skolan pga detta! Så nu kunde jag ju gått på föreläsningen och lärt mig med om rymdgeometri. VARFÖR HAR ETT SYSTEM SOM ALDRIG FUNGERAR?


2008-11-25
19:01:48

... /S
Ja idag har jag som sagt inte gjort mycket men jag har i alla fall fått lite små saker gjorda nu under eftermiddagen. Jag har bland annat bokat klipptid till på fredag, mitt hår börjar bli lite slitet och tovar sig lätt så det är dags att ta topparna, och dagtid är det studentrabatt så jag tänkte passa på då vi ändå inte kommer jobba med ex-arbetet den dagen.
Nästa grej som är avklarad är att jag och T har köpt tågbiljetter till Karlstad för den 18 december, och sen har vi betalat månadens räkningar.
Något jag gjort för min egen skull är att jag har gjort lite styrkeövningar. Det var ett tag sdan sist, jag är lite sämre på att planera in sådana övningar än vad jag var med mina joggingrundor så det är lätt att jag glömmer bort dem helt och dagarna bara går, men idag har jag i alla fall gjort dem :)

Nu blir det TV och datorn resten av kvällen, puss på er!

2008-11-25
16:40:31

Värdelös dag /S
Jag måste vara sämst på att utnyttja mina lediga dagar, eller också är jag bäst på det det beror kanske på hur man ser på saken men jag har i alla fall inte gjort ett piss idag. Helt ärligt talat så har jag inte ens varit utanför dörren.... vinter och snölandskap har en avskräckande inverkan på mig och älsklingen har varit i skolan hela dagen såhan har inte kunnat släpa med mig ut heller. Nu är det dock så mörkt att även det har en avskräckande effekt.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen så att jag kan börja med maten när T kommer hem, idag blir det något så vardagligt som korvstrofanoff, inte direkt jättekul men jag har verkligen ingen fantasi när det kommer till matlagningen idag :op

Hoppas ni nyttjat er dag bättre än mig :)

2008-11-25
13:41:30

Nu ska jag berätta... /L
hur det är att läsa på ett jävla skituniversitet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jag är så arg!!!!!!!!!!!!!

fick mitt kontrollbesked idag om antagningen till vårens kurser. Ni kanske kommer ihåg att jag klagade över att det krånglade när vi skulle anmäla oss då inte kurserna fanns att välja? I alla fall slutade det med att jag var tvungen att ringa och anmäla mig via telefon.
Idag kom beskedet. För det första står det att jag ej är antagnen pga obehörighet till första kursen. Den andra kursen (examensarbetet) finns inte ens med!

Så jag ringer till studera.nu. Samtalet bryts pga jävla fi** bredbandsbolaget. Jag ringer igen och kommer fram, förklarar läget får "OJ!" som svar och veta att jag måste prata med en handläggare som finns tillgänglig efter 13.00......och samtalet bryts igen. Väntar....ringer, bryts, ringer, bryts så där håller det på tills jag beslutar att jag går hem till mamma och lånar hennes telefon. Samtalet avbryts åter igen då hon också har skit BB. Till slut når jag fram och får som svar då att jag ska inte alls prata med studera.nu:s handläggare utan universitetets! Så jag börjar ringa till de olika 15 handläggarna och alla är ute, på konferans, inte tillgängliga etc. Det vidarekopplasav misstag till växeln som informerar mig om att telefontiderna till universitetets handläggare är mellan 10-12. Fytti fan!!!!!!!!!!!!!!!!! Då har ju normalt sett studenter LEKTIONER jävla skiiiiiiiiiitpuckon!!!!!! Fy fan för universitet, telefonbolag och myndigheter vad fan ni än håller på med. Jag hatar er alla just nu.

Varför ska jag behöva krångla med detta när jag blivit antagen till ett program??? Kan nån snälla svara på detta!!!!
Vem kan jag klaga hos???

2008-11-25
12:12:46

Anders Eklund /L


Jag vet i alla fall vad jag tycker det äcklet förtjänar, och jag anser han har det alldeles för bra redan NU. Satsa på skolmaten istället.

"Vi är väl inte grisar som skall äta ändå?" - Anders Eklund
Förolämpa inte grisarna, du är värre äckel-Eklund.

2008-11-25
10:12:47

Tisdag /S
Idag är jag ofrivilligt ledig igen. M är sjuk vilket jag nästan väntade mig då hon var riktigt genomförkyld när vi träffades igår så idag får hon en vilodag så att hon förhoppningsvis orkar med morgondagen.
Igår fick vi i alla fall en del gjort då vi avslutade allt som behövde göras på L-skolan + att vi fick kontakt med en sista skola som vi kommer att besöka på torsdag. Jag som har känt mig stressad över arbetet gör det inte längre då vi igår satt och pratade och kom fram till att vi faktiskt bara ligger en dag efter vår ursprungliga planering.... eller ja... idag ligger vi två dagar efter men enligt den ursprungliga planeringen så hade vi inte tänkt skriva något innan men vi har ju faktiskt ägnat 1,5 dag åt att skriva redan.
Något annat vi kom fram till var att det är okej om jag åker hem den 18 december, vi ska verkligen försöka att bli färdiga tills dess annars så får vi helt enkelt försökt att bli färdiga på varsitt håll. Men jag tror verkligen att vi kan hinna med att bli klara då vi har 2,5 vecka på oss till att bara skriva från och med nästa vecka.

By the way... idag upptäckte jag att det snart kommer att komma en Ice Age 3!!!! Ice Age är ju så mysig och bra,inte den andra men hoppet är ju det sista som överger en så jag tror att den här tredje filmen kommer att bli lika bra som den första :)

2008-11-24
10:01:16

Måndag /S
God morgon på er!
Idag har jag tur som har en lång sovmorgon, det är ytterligare en timma kvar innan jag måste gå iväg för att möta M. Det var tur då jag fick se att marken är vit och det snöar och blåser ute.... kyla är inte riktigt min grej även om jag kan se det charmiga med snö, så nu har jag fått en stund att vänja mig vid tanken.
Stackars T började 8 imorse och jag tror inte han har sovit så bra under natten på grund av en värkande axel, jag vaknade någon gång under natten av att han gick upp och tog en värktablett. Jag hoppas att det fick värken att släppa lite så han fick sova... Förmodligen sov han konstigt natten innan så det är därför han hade ont.

Idag blir det mer arbete med ex-arbetet, vi ska iväg och intervjua elever i ytterligare två klasser + en lärare, det blir nog det enda vi gör idag, skrivandet får nog vänta till imorgon.

Nu ska jag äta lite frukost, jag tror faktiskt att det får bli lite havregrynsgröt idag... eller kanske en toast...

Hur som helst, hej på er så länge...!

2008-11-23
17:29:28

Min helg /S

Hej på er!
Nu har familjen K lämnat oss och jag och T är ensamma igen. De kom igår förmiddag då vi bjöd dem på våfflor till lunch. Vi spenderade några timar på stan där vi strosade runt lite i affärerna innan vi åkte hem igen helt stelfrusna. Vi blev inte jättevarma när vi kom hem heller då vi har en kall lägenhet. Vi fick låna ut sockar och filtar till hela familjen. När inte ens det fick mig och Ts mamma att bli varma så korkade vi upp en flaska vin som T och hans föräldrar drack medan jag och L fick varsin drink. På kvällen tog vi bussen tillbaka in till stan och besökte en mongolisk restaurang där vi åt av deras goda buffé. Jag tror aldrig jag har ätit så mycket i hela mitt liv och det gällde nog oss alla, men gott var det! Vi spenderade större delen av kvällen där innan vi åkte hem med bussen kl 22.
Idag har vi varit i Gamla Linköping och en snabb vända på Biltema då Ts pappa ville prova att lufta elementen för att se om de kunde bli varmare då, men tyvärr så var det inte det som var problemet.

Det var i alla fall roligt att de kom, och det var särskilt kul att båda Ts mamma och syster båda blev jätteglada för sina födelsedagspresenter :)

Imorgon väntar en ny dag med elevintervjuer men det är skönt då jag inte kommer att bli hämtad förrän vid halv 11 så jag får en sovmorgon. Utöver det så kommer jag få en ledig fredag då M ska bort då så kommer vi inte kunna ses och jobba - tyvärr får man väl säga för jag vill verkligen utnyttja alla de dagar vi har så jag är säker på att vi är färdiga innan jul och kan få ett ordentligt jullov som jag verkligen känner att jag behöver innan det är dags att sätta sig in i en ny kurs som dessutom blir på ett nytt campus! Jag ska dock prata med M imorgon och se om vi kan komma överens om att jobba järnet så att vi är färdiga så att jag kan åka hem tillsammans med T den 18 december och då hinna hem till pappas födelsedag den 19e. Man kan ju alltid sitta och peta i texten även i Karlstad men då vill jag som sagt att den ska vara så gott som klar så att det bara är meningsbyggnad och stavfel som man behöver gå igenom.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det Tv-kväll med filmen Da Vinci-koden :)


2008-11-22
23:26:07

Snön har kommit /L


Nu är det dags för kängor och vinterjacka. Diva är överlycklig och springer med ett skott runt när snöflingorna faller. Åsa däremot våndas, hon längtar till sommaren och sooolen.....

2008-11-22
23:09:14

Nazi is back? /L


Jag besökte ett loppis i veckan. I min jakt på skatter såg jag till min förfäran denna brosch (bilden) var till salu. Om jag inte har helt fel så är det en typisk nazist-symbol? Den kändes väldigt malplacerad om vi säger så då detta loppis är en ideell organisation och pengarna går till Erikshjälpen. Självklart snurrar det runt frågor i mitt huvud som; Vem var den tidigare ägaren? Kommer någon att vilja köpa den? Kommer någon våga fråga personalen om att öppna glasskåpet broschen ligger i för att ta fram den? Kommer någon ens våga ställa sig i kassan och köpa den? Vet personalen ens vad det är de säljer (det måste de göra då de placerat den i ett låst glasskåp)? Framför allt; Vad tänkte de som såg mig fotografera detta?


2008-11-22
17:16:02

Världens bästa låt? /L


Jag såg på kanal 5:s Musikmaskinen. Där hade Queens Bohemian Rhapsody blivit vald av svenskarna (vilka nu som röstar?) till världens bästa låt. Jag älskar den men som de flesta vet är min favoritlåt faktiskt Righteous Brothers - Unchained Melody. Jag tycker den är så vacker. I alla fall undrar jag nu vilken/vilka som toppar din lista över favorit låtar? Jag har själv VÄLDIGT svårt att välja...


2008-11-22
17:09:00

Johan Glans /L


Som vanligt erbjuder inte tv:n någon vidare underhållning, så mitt tips är Johan Glans stand-up show som nu finns på DVD. Hur rolig och underhållande som helst. Absolut sevärd.


2008-11-22
10:52:03

Lördag /S
Hej mina vänner!
Hoppas ni hade en skön fredagkväll. Min älskling lyckades till slut slita sig ifrån datorn och göra mig sällskap, det blev lite gott att dricka med Aivy vodka med tuttifruttismak, lite glass med banan och chokladsås (mitt godisförbud inkluderar INTE glass) och sedan tittade vi på den nya bondfilmen. Tyvärr var ljud och bild inte direkt toppenbra så det var lite svårt att hänga med i handlingen ibland men jag tror nog att jag tyckte den var helt okej. Den har ju fått så dålig kritik så mina förväntningar var ju inte höga och det gjorde väl sitt. Även om den var bra så slår den inte casino royal :)

Idag kommer Ts familj hit, vet fortfarande inte vad vi ska hitta på men det löser sig nog när de väl är här :)
Vädret är i alla fall toppen så det blir nog en bra dag....

Ha en skön helg!

2008-11-21
21:14:10

Tråkmånsen i rummet bredvid... /S
All by myself...

Idag är min älskling en riktig tråkmåns! Han har återupptäckt ett gammalt dataspel som han har suttit med under hela eftermiddagen och kvällen, enda gången han lämnat datorn är när jag tvingade honom att moppa golven i lägenheten och för att käka middag med mig. Han har också lovat att vi ska se en film tillsammans under kvällen men som sagt... idag är han en tråkmåns! Jag hade ju gärna haft en myskväll tillsammans eftersom hans familj kommer imorgon och stannar till på söndag.
Men så är det ibland, man har lite olika viljor och tankar om saker och ting och eftersom han sitter vid datorn så sällan så får jag väl försöka vara lite förstående kanske.

Jag måste erkänna att jag idag föll gällande mitt godisförbud, men jag är ändå inte jättebesviken då jag bara föll lite grann då jag köpte en liiiiten chokladbit och därmed har jag ändå lyckats ganska bra, faktiskt bättre än jag trodde då jag verkligen har usel självdisciplin! Men nu är i snar min första godisförbudvecka över så vi får väl se hur det kommer gå under kommande vecka, jag tror faktiskt att det kommer gå toppenbra då :)

2008-11-21
19:28:42

The Hills /L


Anledningen till min dåliga uppdatering denna vecka beror på MTV:s serie The Hills. Vilken skitserie men man fastnar ändå. The Hills handlar om ett gäng unga vuxna som lever för shopping, mode, fest och relationer. Den ena är värre än den andra och det är drama hela dagarna långa. Alltså hur sjukt roligt och intressant som helst. Mitt hatobjekt är Heidis pojkvän Spencer, vilken hemsk människa. Ni måste se serien för att förstå, och det rekommenderar jag.

2008-11-21
19:12:36

Du har väl inte glömt? /L
 

Gloria Gaynor - I will survive



David Bowie - Life on mars
 


River Phoenix - Stand by me

 

ACDC - Thunderstuck



R.E.M - Everybody hurts



The Eagles - Hotel California



Donna Summer - Hot stuff

2008-11-21
15:20:12

Fredag! /S
Då var det fredag och ledighet som väntar i två dagar :D

Idag har vi faktiskt jobbat riktigt bra med examensarbetet om jag får säga det själv, vi började kl 10 imorse med elevintervjuer som var avklarade på cirka 30 minuter, därefter åkte vi hem till mig och började skriva på metoddelen av arbetet som vi har arbetat med hela dagen förutom de 30 minuter som det tog från skolan och ett snabbt besök på Konsum. Så nu är hela metoddelen färdig förutom rubriken Genomförande men det är ändå den lättaste delen.

Igår gjorde jag mina kakor, de flesta blev bra, det var bara en plåt med kakor som inte var inne tillräckligt länge så de blev lite mjuka men det gjorde inget då de andra blev bra. Idag hade jag eventuellt tänkt baka mina morotslimpor så jag slipper köpa bröd inför familjen Ks besök i helgen men jag hade inte räknat med att vi skulle sitta så länge och skriva så vi får väl se om jag orkar då jag även ska städa och laga maten idag, och ikväll vill jag bara mysa och ha det skönt. Jag och T får väl även försöka planera helgen med hans familj och komma på något. Det enda planerade nu är att vi ska gå ut och äta någonstans imorgon för att fira att hans mamma och syster fyllt år, men vi ska väl hitta på något att göra dagtid också :op

Nu ska jag lägga mig och titta på Greys anatomy och därefter blir det eventuellt bakning och därefter städning, träning och en skön dusch! Hoppas ni får en härlig fredag....

2008-11-20
17:13:11

Skönast just nu! /S


 
Gabriella Cilmi - Sweet about me

2008-11-20
11:53:46

Torsdag /S
Hej på er!
Idag var det alltså torsdag, jag vet inte om jag är ensam om att tycka att veckorna bara rusar förbi just nu, och jag pendlar fram och tillbaka mellan att vara superstressad till att tycka att vi har gott om tid på oss för examensarbetet. Den där stressen finns nog dock med mig hela tiden innerst inne då jag inte kunde somna igår så det var en trött S som blev upphämtad av M imorse.
Idag genomförde vi våra första barnintervjuer som gick hyfsat, det är ju inte så lätt att få utförliga svar från barn men som sagt vi fick i alla fall hyfsade svar. Utöver intervjuerna så gjorde vi ännu en observation i en ny klass och imorgon ska vi tillbaka till den för att göra våra elevintervjuer, sen är vi faktiskt färdiga med den skolan, och på måndag kommer vi vara färdiga med vår andra skola. Förhoppningsvis kommer vi få tillåtelse att besöka en tredje skola men det får vi ta imorgon.

Igår bakade jag kladdiga chokladmuffins som tyvärr inte alls blev lyckade då de blev jättekladiga så man måste typ bita ifrån pappret. Inte direkt några muffins jag vill bjuda Ts familj på! Så idag ska jag baka de andra kakorna som jag inte orkade göra igår, chocolate chip cookies och så kanske jag bakar en sockerkaka eller något på lördag morgon om ork finns.  Det jobbiga med att muffinsen är goda men inte direkt något man bjuder på att man själv då försöker rättfärdiga för sig själv att det är okej att trycka i sig muffinsen själv för det är ju bättre än att kasta dem iaf...?! Hm... vi får väl se vem som vinner den diskussionen, jag eller jag.... det går ju inte så väl ihop med mitt godisförbud precis....

Nu ska jag ta det lugnt i soffan en stund innan jag kör igång med bakningen! Hej så länge...!

2008-11-19
21:18:34

Något för mig? /S
Nu har jag läst på flera bloggar om något som heter Gratisgen där man samlar poäng på enkla sätt och som sedan kan växlas in mot olika saker så som presentkort eller tekniska prylar.
Jag tror kanske inte att det här är något för mig men man kan ju inte veta säkert förrän man har testat så nu är jag även jag en medlem av just Gratisgen, om ni är nyfikna och inte är medlemmar ännu så kan ni klicka här!

Jag önskar alla lycka till i poängsamlandet :)

2008-11-19
19:12:31

Hello /S
Ja det blev ju en ledig dag istället för plugg då M hade migrän, tyvärr kan jag inte påstå att jag utnyttjat min lediga dag särskilt bra då jag inte gjorde något på hela förmiddagen. När klockan var två tog jag och T bussen in till stan där vi köpte födelsedagspresent till Ts mamma, det blev en feng shui- bok och två jättesöta lucior som jag gärna hade behållt för mig själv!
Vi ligger faktiskt väldigt bra till vad gäller inköp av presenter då vi nu har inhandlat födelsedagspresent till både hans mamma och syster + julklapp till hans föräldrar och syster + studentpresent till hans syster. Studentpresent kanske är lite väl tidigt men vi valde att köpa en kombinerad julklapp och födelsedagspresent i form av alla säsonger av Sex and the city och istället spara det vi tänkt ge henne i födelsedagspresent i studentpresent istället då vi köpt en massa flytta- hemifrån-grejer som är rätt passande som studentpresent :)

Övrigt idag så har jag spenderat eftermiddagen i köket, först genom att laga mat och sedan för att baka muffins :)
Jag hade tänkt träna idag men jag glömde helt ärligt talat bort det och kom inte på det förrän jag stod helt näck i badrummet på väg in i duschen, och jag var lite för lat för att orka klä mig igen för att träna, så det får bli träning imorn istället :)
Det var inget direkt passande joggingväder idag i alla fall då det faktiskt snöade och det kom riktigt stora snöflingor. Det var mysigt men då jag hatar kyla så är det snarare en hatkärlek jag har till snö.

Hoppas ni har haft en bra dag :) 

2008-11-19
10:31:05

Onsdag /S

God förmiddag på er!
Idag är det onsdag och min och Ms skrivdag, tyvärr så skickade hon ett sms förut och talade om att hon hade migrän så det blir inget idag. Känns lite jobbigt men det är ju inte så mycket man kan göra åt saken. Jag tänkte eventuellt börja skriva lite själv men vi får se. Nu kan jag i alla fall följa med T till stan och köpa födelsedagspresent åt hans mamma som kommer i helgen, vi tänkte köpa en feng shui - bok då han tydligen önskaqt sig det och sen kanske det blir någon prydnadsgrej men vi får väl se vad vi hittar....

Nu har jag i alla fall avklarat projekt fotoalbum under morgonen så nu ser inte vardagsrummet lika kaotiskt ut :op
Nu återstår det bara att skriva men det känns inte lika jobbigt, det går ju trots allt ganska fort.

Utöver en runda på stan så ska jag träna idag, antingen om jag orkar mig ut på en joggingrunda eller om det blir lite övningar här hemma.

Ha en bra dag!


2008-11-18
18:18:50

Tisdag /S
Hey there people!
Idag har vi haft ännu en dag med observationer, den här gången var det lite jobbigare då lektionerna var ganska långa så man blev rätt sömnig när man bara suttit och glott i 1,5 timma. Den andra klassen som vi observerade verkade vara klassen från himlen! Jag var verkligen chockad över hur tysta och koncentrerat de arbetade under HELA lektonen.... låter kanske konstigt då det är så det borde vara men det var verkligen första gången jag upplevde en sådan klass...Å andra sidan så såg jag ju bara en lektion med dem så det kanske var en engångs grej.

Imorgon kommer M hit och det blir mer skrivande, denna gång tänkte vi ta oss igenom metoddelen på arbetet så det går hela tiden framåt, det känns faktiskt riktigt bra hittills då vi verkligen har tagit till vara på dagarna hittills. Torsdag blir det mer observationer och fredag blir det mer skrivning :)

Min träning går så där och jag har kommit fram till att jag ska köra styrkeövningar här hemma tre dagar i veckan nu då joggingen går lite trögt, men istället för att sluta träna helt så ska jag i alla fall göra de övningarna. Det är nu man verkligen önskar att man hade en crosstrainer eller träningscykel här hemma för det som tar emot mest är just vädret nu när det börjar bli kallt och mörkt ute :/

Nu har vi precis käkat middag, T bjöd på stekt makrill och mos och det var faktiskt riktigt gott. Det var faktiskt första gången jag åt stekt makrill men det var väl ingen större smakupplevelse då det var väldigt likt strömming i smaken. Nu ska vi ut i tvättstugan och starta en ny maskin och sen ska jag ta tag i mina foton igen då jag köpte det jag behöver för att göra färdigt det lilla projektet.
Så ha en trevlig kväll hörrni!

2008-11-17
21:10:03

Min älskling är tillbaka! /S
T är just nu min stora hjälte då han gjort så att jag just nu sitter och skriver på MIN laptop som funkar precis som den ska. Jag tror dock att T är gladare än mig för att han har fått den att fungera igen, då han nu slipper låna ut sin laptop till mig. Ni förstår att min älskling är väldigt rädd om sina saker och även om han älskar mig så tycker han att det är lite jobbigt att jag har hans dator och berättar hela tiden hur jag ska ha sladden och dra ur sladden och hur jag ska göra.

Men nu slipper han det, och jag slipper hans oro. Det känns skönt att slippa förlita mig på att jag får låna hans dator nu när jag är mitt i arbetet med examensarbetet. Han måste ju trots allt ha sin dator till en hel del av hans eget plugg...

Jag har tagit det där sköna varma badet som gjorde susen så nu är jag varm igen. Som pricken över i så kokade jag faktiskt risgrynsgröt till kvällsmat idag vilket är en av mina favoriter från barndomen. T och hans kompisar var också superduktiga och blev klara mycket tidigare med sin laboration så han var hemma redan till kl 19 istället för 21.

Imorgon är det observation i ytterligare två klasser som gäller, det känns skönt men jag ska erkänna att jag känner en enorm tidspress och stress över det här examensarbetet och jag räknar i stort sett varje dag, och jag kan tala om att det nu är nästan exakt en månad kvar tills det är dags att göra anmälan till opponeringstillfället i januari.

Nu ska jag ge programmet Hundcoachen en andra chans, jag tyckte ju att det var rätt dåligt sist jag såg det men som sagt, jag ska i alla fall ge det en andra chans!  Jag försöker också överkomma mitt sug efter något att äta (jag äter när jag är uttråkad) genom att knapra på några solrosfrön. Det är nämligen inte det att jag är hungrig som gör att jag blir sugen på något utan snarare behovet av att tugga på något...

Update: Fy fasen va äcklig han är! Hundcoachen lät en rottweiler slicka i hans kaffeglas och sen fortsatte han att dricka ur det själv efter det att hunden slafsat med sin stora tunga!!! Jag älskar hundar men jag skulle aldrig dela glas med en hund som slickar sig själv i röven och på lite fler ställen!!

2008-11-17
19:19:24

Mia och Klara /L


25 januari!

2008-11-17
16:00:15

Måndag /S
Nu har kylan kommit till Linköping! Imorse var det 3 grader kallt när jag gick iväg till Konsum där M skulle hämta upp mig så vi skulle åka iväg till vår första klass som vi skulle observera. Dumma jag hade totalt glömt bort att vi skulle följa med dem på en mattelektion i skogen så där stod jag och huttrade i min höstjacka och snekaers, när det äntligen var dags att återvända till skolan var jag verkligen helt genomfrusen, och jag har fortfarande inte tinat!

Själva observationen och intervjun gick väl hyfsat men kanske ändå inte så bra som jag hade hoppats på... jag är dock inte helt på det klara med vad jag hoppades på heller. Kanske är det för att jag inte riktigt vet hur jag ska använda det vi fick reda på idag till att bli ett bra examensarbete. Som tur är så uppvägs min negativitet av Ms positivitet :op

Idag har älsklingen en mördardag i skolan då han inte slutar förrän klockan 21 ikväll så jag får roa mig på egen hand. Jag hade vissa planer på att gå ut och springa men då jag som sagt var stelfrusen och dessutom ganska hungrig när jag kom hem så blev det inget av det idag heller. Nu tänkte jag istället tappa upp ett härligt bad åt mig själv och sen ska jag sätta mig och skriva ner alla tankar kring dagens arbete och därefter ska jag krypa ner i soffan igen och titta på någon bra film tror jag :)

Jag kan också meddela att jag klarat av min första dag på godisförbudet, det var dock inte lätt då jag var så grymt sugen på något när jag var och handlade. Jag ska erkänna att jag köpte med ett paket glass hem för de dagar det verkligen kommer krisa men det är sällan jag blir sugen på det så det ska nog gå bra ändå....!

2008-11-16
19:35:52

No more candy... /S
Det blev ingen jogging idag då det var svinkallt ute och regnade lite smått, så istället körde jag lite styrkeövningar här hemma. I övrigt så har jag inte gjort något idag av värde.
Även om jag inte gjort något så har jag gett mig själv ett godisförbud från och med imorgon och fram till jullovet, det handlar för visso "bara" om en månad men det räcker som utmaning för min del med tanke på vilken godisråtta jag är.

Imorgon ska jag och M ut och observera en klass, det känns riktigt kul och framför allt skönt att komma vidare i processen, vi ska göra samma sak på tisdag i två olika klasser. Sen får vi se om vi kan få komma till någon mer klass denna veckan eller om vi ska fortsätta med skrivandet.

Idag pratade T med sina föräldrar och nu har vi bestämt att hans familj ska komma och hälsa på oss nästa helg. Hans mamma har fyllt 50 och hans syster 18 så vi ska väl fira det på något sätt, kanske genom att gå ut och äta eller något på lördagkväll. Hur som helst så måste jag se till att hinna med att städa någon dag innan helgen.
Så utöver plugg så är det städning, godisförbud och träning som står på mitt schema för denna veckan :)

2008-11-16
14:43:57

Vad hände med solen?! /S

Jag är ju bara för seg....!
jag som tänkte ta en skön jogginrunda i solen.... jag kan tala om att nu är det alldeles grått ute och det ser bara jävligt och kallt ute... tror jag är lat idag och skippar joggingen. Ska gå och handla nu och sen får det bli någon minut med hopprepet och lite styrkeövningar bara. Jag vet.... dåligt att skippa jogging bara för att det är mulet men jag känner verkligen inte för det.... sen vill jag nog att T ska vara hemma ifall det skulle hända något med knät, så vill jag känna att någon faktiskt vet var jag är någonstans och kanske till och med saknar mig om jag skulle vara borta lite för länge.

Men nu är det som sagt lite matshopping som gäller så att jag kan göra plättar sen när älsklingen kommer hem från sin pluggdag!


2008-11-16
12:35:37

Söndag /S

Jag var glad över att veckan gick så fort och att helgen redan var här, men helgen har gått lika fort som resten av veckan så nu sitter man här med lite söndagsångest. Jag vet att jag har det rätt bra nu egentligen då det som sagt är jag och M som själva lägger upp vårt schema men man vill ju allra helst ha helg eller hur :op

Igår skulle vi mysa med film och det blev faktiskt två filmer, en som jag valde och en som T valde.
Jag valde filmen Kärlek i kolerans tid:
Unge FlorenDVD Film: Kärlek i kolerans tidtino förälskar sig i den vackra men egensinniga Fermina, som han har känt sen barnsben. Men Ferminas far sätter stopp för deras kärlek och Fermina blir istället gift med läkaren Juvenal Urbino. Florentino kan inte glömma sin älskade Fermina och väntar hoppfullt på henne. 53 år, 7 månader och 11 dagar efter att han första gången erkänt sin kärlek för henne, får han en ny chans - när Urbino dör. "Kärlek i kolerans tid" är Mike Newells (Fyra bröllop och en begravning, Harry Potter) storslagna filmatisering av Nobel-pristagaren Gabriel Garcia Marquez bästsäljare om kärlig som aldrig vill dö.
Både jag och tyckte nog den var rätt dålig och händelselös. Jag var nog mest besviken då jag längtat efter att se en bra romantisk film men jag såg egentligen inget romantiskt i den - det som skulle vara romantiskt tyckte jag nästan blev fånigt, en man som blir förälskad i en kvinna han bara har sett, och att han är kär i henne hela livet.... tyvärr men den sortens kärlek blir för mig nästan skrämmande - han kändes mer som en stalker! Men det äEichmannr min åsikt...

T valde filmen Eichmann som handlar om nazisten Adolf Eichmann som skickade miljoner judar till döden. För det mesta brukar jag tycka att filmer om nazismen och andra världskriget är bra och intressanta men den här filmen var precis som den första vi såg lite för händelselös även om den hade vissa bitar som självklart är obehagliga att se. Tyvärr lyckades man inte göra den här filmen orginell, det känns som att man sett det förut så vi blev inte så imponerade vilket är synd..

Både igår och idag har jag ägnat några timmar åt att sätta in mina kort i album, men irriterande nog så har jag nu slut på albumpapper och kan därmed inte avsluta mitt lilla projekt. Det är jäkligt störande med tanke på att jag var på stan igår men då totalt glömde bort att köpa det jag behövde. Så nu sitter jag här med mitt lilla vardagsrumsbord fullt med kort som jag nu inte vet var jag ska göra av det då det är sorterat i högar. Men jag får väl hitta någon tom vrå för det tills jag kan göra klart det.
Mina planer för den här söndagen är rätt tomma, jag ska till affären och jag har tänkt att jag ska ge mig ut på en joggingrunda. I övrigt har jag som sagt inga direkta planer. Jag borde också sätta mig och plugga men just nu är studimotivationen i bott så det får vänta till i eftermiddag.

Jogging är som sagt i alla fall en plan för dagen, men jag ska erkänna att jag är ganska nervös då jag som sagt fick ont i knät senast, men jag tänkte i alla fall prova, det kan ju faktiskt ha varit en engångsgrej....

Ha en skön söndag!


2008-11-15
16:39:18

Lördag /S
Hej mina vänner!
Haft en bra dag? Själv har jag tagit en runda på stan med älsklingen, tyvärr hittades inget av intresse :/
Igår var det som sagt myskväll, maten blev okej, inte riktigt så god som den brukar då det blev lite för salt. Tobias saltar nämligen alltid maten lite extra när jag står vid spisen så den här gången såg jag till att salta rejält från början - tyvärr blev det som sagt lite väl salt...

Ikväll blir det hembakad pizza till middag och sen blir det någon film som T hade :)

För att tala om något helt annat så kan jag återigen rekommendera det täcke jag fick av mamma och pappa i en tidig julklapp. Jag älskar vår säng numera, det är så fluffigt och skönt att man nästan längtar efter att få gå och lägga sig (jag är seriös)! Till och med T sa det samma här om dagen. Det kanske är lite för varmt egentligen att sova två under då det kan bli lite väl varmt ibland.... men skönt är det!

Ha en trevlig kväll!

2008-11-15
15:56:33

Tävling hos Sweetkay /L

Sweetkay/Lindas place har en tävling just nu, där du kan vinna godis. Tävlingen avslutas onsdagen den 19/11, 21:00.

2008-11-14
20:16:40

Dekorera mera /L
Jag gjorde iordning min fina present jag fick här om dagen. Orkar inte vänta till jul, den är ju så fin. Kul med ett hantverk! Jag tog i alla fall bort ljushållarna så länge och la i stenar och värmeljus, plus några glasstenar. Det blev jättefint på bordet.

2008-11-14
15:48:26

Fredag /S
Nu har arbetet med examensarbetet lagts ner för dagen. Det gick faktiskt riktigt bra för oss så det känns bra, nu kan man njuta av helgen med gott samvete!
Lite plugg kommer det dock bli då jag inte pluggade något igår, men utöver det så tror jag att jag ska ta mig ner på stan imorgon och titta efter lite julklappar om jag kan få med mig älsklingen.

Ikväll blir det myspys här hemma med något gott till middag och kanske någon bra film. Veckan har gått väldigt fort men det är ändå skönt att helgen är här redan.

Jag måste säga att mina tankar om framtiden snurrar fram och tillbaka men jag har börjat känna mer och mer en längtan efter att bo i Karlstad igen där jag har alla nära och kära utom T.... jag har fortfarande några månader kvar innan jag måste bestämma mig för vad jag ska göra när jag är klar med utbildningen men som sagt... innerst inne så vill jag nog tillbaka till Karlstad, kunna träffa familj och vänner i veckorna när jag känner för det... Tänk så jobbigt livet måste vara.... varför kan man inte få saker och ting att flyta precis som man själv vill, t.ex genom att T också skulle vara färdig med sin utbildning :/

2008-11-14
11:46:40

Det går bra nu! /S
Just nu sitter jag och M hemma hos mig och pysslar med examensarbetet och tro det eller ej men just nu går det som på räls! Har fått inledning och syfte skrivet och vi har fått svar från 2 skolor om att vi får komma och just nu försöker vi få kontakt med ytterligare en :)

Nu känns det riktigt bra :)

2008-11-14
09:38:18

Madagaskar 2 /L
They are back! Minns du de fyra vännerna som rymde från New York Zoo? Lejonet Alex (Ben Stiller), zebran Marty (Chris Rock), giraffen Melman (David Schwimmer) och flodhästen Gloria (Jada Pinkett-Smith) lämnar i uppföljaren Madagaskar och hamnar i Afrika. Där möter de för första gången sina "egna" och till lejonet Alex stora chock även hans föräldrar. Det visar sig även att hans pappa Zuba är "the king" och hans fiende Scar utnyttjar nu läget att ta tronen. Madagaskar 2 når tyvärr inte ända upp till samma nivå som första filmen, men den har fortfarande sina stunder! Filmen är bättre än många av de senaste animationerna och de fyra karaktärerna (+ deras vänner) charmar fortfarande tittaren. Min personliga favorit är giraffen Melman, så töntig och så charmig. Jag tycker trots att den inte är lika bra att den ändå är värd att se, så gör det.


2008-11-13
19:09:16

Lax med krämiga rotsaker /S
Det var längesen vi hade något recept i bloggen så jag tänkte dela med mig av det recept som älsklingen gjorde idag som faktiskt var jättegott! Vi var båda väldigt tveksamma till receptet men som sagt så visade det sig att det var supergott :)
Lax med krämiga rotsaker

Ingredienser:
4 laxbitar
salt och peppar


2 tärnade potatisar
2 tärnade morötter
100g rotselleri tärnad
100g vitkål
2,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
0,5 dill, hackad

Tillagning:

Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka (ca 15 min ?). Häll av vattnet och låt ånga av. Koka ihop grädde och buljong, vänd ner rotsakerna, dillen och kålen. Värm hastigt. Vi hade även i lite redning för att få vätskan lite tjockare.

Lax

Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla ca 3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan. ELLER stek laxen i ugnen i 175grader i ca 20 minuter. Servera sedan tillsammans med rotsakerna :)


2008-11-13
18:34:35

Ont i knät :( /S
Är lite depp då jag har ont i knt av min joggingrunda :(
Jag kände ju av knät när jag joggade men eftersom jag inte kännt något i knät på länge så trodde jag det var tillfälligt men nu har jag alltså ont i knät...

Håller tummarna för att det går över under natten :/

2008-11-13
17:39:55

French-style /L
Var det en sån här du ville ha Sandra? Haha.




2008-11-13
16:50:13

Att vara hundägare... /L
... innebär att man måste ta hand om lera och skit efter en promenad.









2008-11-13
16:42:17

Joggingrapport /S

Jag överlevde min jogginrunda, inga fula gubbar som lurade i buskarna och ingen hjärtattack på grund av dålig kondition!
Det var tufft som förväntat men inte fullt så jobbigt som jag var rädd för. Det som kändes mindre kul var dock att jag för första gången på länge kände av mitt onda knä :( Jag hoppas att det var en engångs grej.
Väl hemma blev det som vanligt lite situps, armhävningar och rygglyft så nu känns det som att jag är på G igen så nästa runda får bli i helgen om vädret är okej, vill ju trots allt inte riskera att bli sjuk igen.

Nu är jag i alla fall nyduschad och sitter här och väntar på att min sambo ska vakna från sin tupplur och börja med maten. Blir nyttig mat idag då T ska testa ett recept med lax som mamma gav oss när de var här i helgen så trots att jag inte pluggat något så var det en bra dag med städning och träning :)


2008-11-13
15:40:37

Min sambo är en gubbe /L
J gick precis ut. Han skulle gå ut och GÅ. Jag funderar faktiskt på att ta fram väggfärgen och måla ett kors i taket. Jag tvingade honom att ta med Åsa också. Så tillsammans gick han, Åsa och hans vän S ut och gick i skogen. Gissa om jag skrattade där jag stod i fönstret och såg trion, då S hade stavar och Åsa bar sin Pippi-Långstrums-tröja (se bilden). Är det inte vuxenpoäng när två killar kommer med stavar och en påklädd hund. Möjligen liiiite gay? Haha


2008-11-13
14:27:07

Wish me luck...! /S
Inget plugg har jag åstadkommit hittills idag men jag kan inte påstå att jag har så dåligt samvete över det då T har sagt att han ska plugga hela helgen så jag kan ju alltid ta igen det då när jag ändå inte har han som roar mig :Op
Istället har jag har jag gått omkring här hemma med skitigt hår och plockat lite, jag tänker nämligen göra ett seriöst försök att hålla det så här städat nu tills det är dags för jullov.... hur det nu ska gå till vet jag inte då jag har en förmåga att sprida mina saker i hela lägenheten. Sen har jag tagit ett varv med dammsugaren då jag mördade en gigantisk spindel som kröp över sovrumsgolvet... jag inbillar mig att jag genom att dammsuga också dammsugar upp eventuella spindelbarn.
Jag har också tagit reda på den rena tvätten som jag lovade T igår så nu återstår städning av badrummet och köket men det får vänta till helgen.

Vädret är fortfarande fint och mitt hår är fortfarande skitigt, så jag tänkte faktiskt göra mig själv ännu mer ofräsch innan jag hoppar in i duschen genom att ge mig ut på en joggingrunda på spåret. Jag måste erkänna att det tar emot en hel del, jag har ju inte joggat på 2 veckor nu på grund av att jag har haft ont i halsen och inte varit särskilt kry. Jag känner mig fortfarande inte 100% frisk men av det jag läst och hört så är det när man har halsont eller feber som man inte ska träna, och då jag inte har något av det så tänkte jag alltså göra ett försök.

Mitt mål med att jogga 3dagar/veckan har jag totalt kraschat men jag har faktiskt hållt igång med joggingen under en ganska lång period nu så jag vill inte ge up bara för att jag inte uppnått mitt ursprungliga mål....

Så.... önska mig lycka till!!!!!!

2008-11-13
12:19:21

Slött värre /L

Idag är jag "ledig" (och imorgon). Vi har möjligheten att sitta i en sk räknejour idag, fungerar ungefär som en vanlig mattelektion fast vi har ingen sal så vi sitter överallt. I alla fall så har jag gjort veckans uppgifter och det verkade inte som om någon skulle åka in idag heller. Jag försökte, precis som Sandra, sova ut men vaknade för tidigt. Jag är ju van att gå upp 6.15 så lite sovmorgon blev det ändå. Idag är det städning och tvättstugan på schemat, mindre roligt måste.

Jag har tänkt att ge mig ut i skogen igen, sedan Sandra åkte. Men varje gång tänker jag på en hemsk historia som Sandra berättade så jag har inte vågat. Dessutom mötte vi på en skuuuuum typ i skogen sist så jag är rädd för att bli mördad. Åsa och jag har därför försökt hålla oss där det finns människor, så som på gräsmattan. Fy för rädsla.


2008-11-13
10:22:19

Torsdag /S
Idag har jag lite egen pluggtid här hemma och tänkte passa på att sova ut men som vanligt när man planerar att man ska sova ut så vaknar man tidigt. Jag vägrade dock att kliva upp innan kvart i tio.
Solen skiner och det är hyfsat fint väder så jag ska försöka ge mig ut på en promenad under dagen som paus i plugget. Jag har insett det att jag inte bara vill ha en hund, jag behöver ha en hund, jag r nämligen usel på att gå ut och gå själv... så en dag som denna när jag egentligen inte behöver gå ut så kan det sluta med att jag sitter inne hela dagen.... det som är riktigt roligt är att jag upptäckt att T också börjar längta efter den dag då vi faktiskt kan skaffa en liten vovve, det känns bra att det är något som vi båda vill...
Men den dagen har ju inte kommit riktigt än, först prioriteras ett fast jobb och en bil.

Nu är det dags för frukost!

2008-11-13
09:43:38

Once upon a time in LA /L


Anthony Kiedis (sångaren i Red hot chili peppers) liv ska bli tv-serie uppger Aftonbladet. Serien kommer utspela sig på 70-talet och skildra Kiedis uppväxt med bland annat en knarklangande farsa. Som Red hot chili peppers-fan hoppas jag serien kommer till Sverige, men prisa gudarna för Internet. Hehe.

2008-11-12
18:23:30

När inte lust eller ork finns kan man nästan gå med på vad som helst....! /S
Nu har vi precis käkat middag, det var jag som stod för matlagningen och det fick bli riktig husmanskost med älgfärsbiffar potatis och sås till detta. För en gångs skull gjorde jag egen sås istället för pulversås och den blev helt okej faktiskt.
När maten väl var uppäten väntade bänken med all disk men desperat som jag var bytte jag bort den disken som tar kanske 10 minuter att diska, mot att T ikväll ska få 40 min massage, att jag städar lägenheten själv och att jag tar reda på den rena tvätten....

Det är skönt att slippa disken men jag tror jag kommer ångra mig om en stund :op

Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska göra för att komma in på CSNs hemsida. Det krävs ju e-legitimation men min dator är ju fortfarande obrukbar och jag vet inte om det går att installera två e-legitimationer på samma dator. Det tog jävligt lång tid att installera allt också så lust till det finns inte riktigt nu. Å andra sidan så har jag just nu bara ett bidrag kvar som jag får utbetalt eftersom pucko-S skrev att studierna kommer avslutas i januari. Tänk om jag var lite smartare och skrev juni, alltid lättare att se till att bli av med pengarna än att få mer... :OP

2008-11-12
18:01:23

En glad överraskning! /L


Idag när jag kom till skolan fick jag en present av Sandra nr 2. Det var en ljusstake som hennes man hade gjort. Vi såg några liknande på julmässan men de kostade 380 kronor. Jag, med hjärna, föreslog att Sandra kunde be sin man som är snickare att göra en åt henne. Han tyckte att jag var en sann realist och förtjänade en också! Glad blev jag som ska pynta med mossa och sätta i ljus. Snart juuuuuuuuuuuul!

2008-11-12
13:53:45

Från 0 till 100! /S
Idag har jag varit på handledningsmöte, vårt tredje i raden och idag ringde väckarklockan i mitt lilla huvud.... från att ha varit oerhört avslappnad och lugn inför arbetet så känner jag nu en enorm stress och oro över det.
All den stressen kom i och med samtalet då jag dels insåg hur mycket vi har att göra men framför allt när jag insåg hur lite tid vi har kvar...
På fredag är det exakt en månad kvar tills arbetet ska anmälas om vi vill opponera i januari och innan det ska vår handledare ha läst och godkänt att det får gå vidare. Han sa i och för sig att det räckte om man hade en bra stomme för arbetet och om man inte han klart med det innan deadlinen den 2 januari så kan man alltid ta bort arbetet och gå upp med det vid nästa tillfälle. Men grejen är att jag verkligen vill bli klar med det innan jul så jag kn få lite ledighet innan nästa kurs drar igång, och jag vill framför allt slippa att sitta alldeles ensam i Linköping på nyårsafton.

Vi har dock kommit en liiiiiten bit på vägen idag då vi har två möten inbokade för observation och intervjuer och vi ska eventuellt boka ännu en tid imorgon. Så kanske kommer det att gå jättebra, men hela tanken blir lite överväldigande... men det är som M sa, vi får helt enkelt ta ett steg och en dag i taget...

Imorgon blir det studier på varsitt håll och på fredag kommer M hit och vi ska börja skriva på arbetet, förhoppningsvis hinner vi skriva färdigt hela inledningen och metoddelen så att vi kan börja med litteraturgenomgången i nästa vecka...

2008-11-11
12:32:37

Tisdag /S
Då var man hemma efter två timmar på uni, då jag och M äntligen träffades för att gå igenom nästa steg i examensarbetet och för att gå igenom det vi gjort hittills. Det var ju inte så lång träff men det kändes ändå bra efteråt då vi nu vet hur vi ska lägga upp åtminstone denna veckan. Jag är fortfarande seg i skallen så det var skönt att vi bara träffades en kort stund.

Imorgon är det handledning som gäller, är lite jobbigt då vi egentligen inte har något att fråga om förutom när det ska vara färdigt men vi kanske kommer på något när vi väl är där och får höra de andra gruppernas frågor...

Mitt orosmoment för tillfället är dock min laptop som T skulle installera om igår, och när han raderat ALLT och skulle starta installationen så funkade det inte!!!! Han ska göra ett nytt försök när han får tid men tänk om han inte får igång den?! Jag säger inte att det är T som pajat den för den var verkligen knäpp och han har installerat om den åt mig förr utan problem... T trodde att det kanske var hårddisken som flippat ur :(

Nu ska jag lägga mig med min nya bok som jag lånade på bibblan och mysa med varm o´boy och mackor :)

2008-11-11
12:27:14

Sex med djur /L


Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så svårt att skaffa en lag mot tidelag (djursex). Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) sa "Ska det vara tillåtet att smeka en tik på spenarna av kärlek, eller ska det räknas som ett sexuellt utnyttjande", vad fan säger det inte om den gubben? Om jag smeker hans bröstvårtor då - räknas det då inte som sexuellt utnyttjande?  Det är dessutom liiiite skillnad på att köra in näven i ett hästarsle och smeka spenen, jävla pucko. Ämnet tidelag gör mig så förbannad.

2008-11-10
22:18:55

My day /S
Idag har det varit riktigt pissväder ute med regn och blåst så jag har tillbringat näst intill hela dagen i soffan med en lätt huvudvärk, och enda gången jag varit ute var för att gå till biblioteket och låna en bok.

Nu under kvällen tittade jag på nya programmet Hundcoachen eller vad det hette och tyvärr tyckte jag det var rätt uselt. Dels så kändes det rätt fattigt i jämförelse med Cesar Millan som visas innan, han är rätt dålig på att förklara och sen går vissa han emot vissa av Cesars metoder, och eftersom Cesar är min stora idol så tyckte jag alltså att hundcoachen var rätt uselt som sagt.

Imorgon hoppas jag på att slippa sms från M som talar om att hon är sjuk så att vi kan sparka igång med nästa steg examensarbetet. Jag har inte känt av halsen nästan något idag så jag hoppas på att kunna ge mig ut på en joggingtur innan veckan är över.

Nu ska jag se klart Boston Tea Party innan det är dags att krypa ner i sköna sängen, natti natt på er!

2008-11-10
17:21:47

Wall-E /L

Wall-E är namnet på roboten som fått i uppdrag att städa jorden efter att människan på grund av allt skräp tvingats fly till rymden. Han fördriver dagarna med att röja och studera människan alla uppfinningar. En dag dyker roboten Eve upp och Wall-E blir kär, men hon slutför sitt uppdrag (hitta en växt/planta som bevis för att jorden nu är frisk och kan bebos igen) och därmed åker Eve tillbaka till skeppet där människan nu bor. Wall-E följer efter och det blir inte bara en jakt på kärleken utan också en kamp för människans överlevnad. Wall-E är verkligen en sockersöt film, men jag fann mig själv frågande till om den verkligen är så lämpad små barn (vad är åldergränsen?). Det är inte mycket dialoger så det gäller att faktiskt se filmen. Själva konceptet tyckte jag var intressant och skulle nog vara rätt rolig att diskutera med elever i miljöarbetet. Jag tyckte Wall-E var en riktigt bra film som väckte många tankar.

2008-11-10
17:03:15

Bäst just nu /L


The Ting Tings - That's Not My Name

2008-11-10
16:58:18

Tropic thunder /L


Jag hade höga förväntningar på Ben Stillers nya film. Reklam som fått en att tro att filmen skulle vara årets komedi men tyvärr håller Tropic thunder inte måttet. Det är kända skådisar men inte ens det hjälper. Tropic thunder handlar om ett gäng skådisar (bla Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr) som ska spelar in en krigsfilm vid namn Tropic thunder. Deras sätt gör att regissören (Steve Coogan) med hjälp av en krigsveteran (Nick Nolte) lämnar dem i djungeln och tvingar dem att uppleva filmens handling i äkta miljö. Det hela går inte riktigt som tänkt. Filmen riktar sig till testestoronsfyllda karlar som älskar krig, action och dum humor - alltså inte min genre alls. Den enda som (tro det eller ej) faktiskt är rolig är Tom Cruise. Jag såg inte först att det var han bakom masken. Han spelar den odrägliga producenten, jag bjuder nedanför på Tropic thunders trailer där no får se Mr. Cruise dansa. Roligt, roligt.


2008-11-10
11:47:56

Stillastående... /S
...är precis vad processen i examensarbetet är!
Idag skulle jag träffat M för arbete med just examensarbetet, men jag fick ett sms som talade om att hon var sjuk även idag...! Så det blev ännu en dag utan något på agendan..det är faktiskt lite frustrerande. Det jobbiga är att det är svårt att göra något själv på det då vi befinner oss lite mitt emellan, vi har precis avslutat litteraturläsning och nästa steg är egentligen fältundersökningar, och det är väl de vi behöver förbereda tillsammans, lägga upp en plan och så...

Hur som helst så blev det inget examensarbete denna dagen. Istället ligger jag här i min morgonrock och myser, men nu ska jag nog hoppa in i duschen och käka lite lunch. Lite senare idag tänkte jag gå iväg till biblioteket och se om man kan hitta någon bra bok som man kan ägna sig åt under kvällarna :)
Någon som har något bra boktips?

2008-11-09
19:09:17

Skön helg /S

Fy vad irriterande! Hade skrivit massor men så försvann allt bara...så nu får ni nöja er med en snabb resumé av min helg :)

Anledningen till att det inte kommit några inlägg från min sida denna helg är att vi faktiskt har haft besök under helgen av mina föräldrar som kom igår förmiddag och åkte hem under eftermiddagen idag.
Fredagen hade jag och T en riktig slappisdag och det var riktigt underbart skönt... Det blev lite brödbakning men bullarna fick vänta till lördagmorgon då jag hoppade upp lite tidigare ur sängen för att mina kära föräldrar skulle få något gott att fika med till kaffet. I stort sett i samma stund som mamma och pappa klev innanför dörren så var mina bullar klara, tyvärr lyckades jag bränna några av dem då jag glömde bort dem lite men de blev ok åtminstone.

Dagen spenderade vi på olika håll, pappa och T åkte och kollade in Linköpings flygvapensmuseum, medan jag och mamma åkte till ett ställe som intresserade oss mer.... Tornby köpcenter :D
det blev inte så mycket shoppat för vår del men jag hittade i alla fall en skjorttunika på Vero Moda som fick följa med hem. Nästan precis när vi hade gått över alla affärer så kom T och pappa och jag och T storhandlade innan vi åkte hem igen. Väl hemma blev det en TV-kväll med massor av gott; vi började med pizza till middag som följdes av kex och brieost, chilinötter, vindruvor och mörk choklad :)
Idag hann vi med en promenad till Gamla Linköping, middag och fika innan det var dags för dem att resa hem till Karlstad igen :/

I och med deras besök så fick jag årets första julklapp! Att jag fick en julklapp så tidigt berodde främst på paketets storlek (lite jobbigt att släpa på tåget) och på att jag var med och köpte det :)
Julklappen innehöll ett stort, härligt och fluffigt termotäcke - det känns precis som ett duntäcke men tack vare att det är just ett termotäcke så kan jag tvätta det själv! Jag kan meddela att det var underbart härligt - kändes verkligen som en prinsessäng gjord för lilla mig :)
Jag tyckte att täcket var jätteskönt men T märkte ingen större skillnad, jag vet dock inte om jag hade förväntat mig att han skulle göra det heller :op
Täcket finns på Hemtex och heter Perfection (medelvarmt) för den som är nyfiken, tror dessutom att de fortfarande säljer ut det för halva priset.

Sedan mor och far åkte har jag tagit det väldigt lugnt, min onda hals verkar vara mer än bara lite halsont då jag nu är seg i skallen, och lite smått snuvig så kanske kommer jag åka på en rejäl förkylning?!
Jag hoppas jag slipper det då Ts föräldrar kanske kommer om 2-3 veckor, och sen vill jag ju inte bli sjuk nu när vi är mitt i examens arbetet!

Hoppas ni har haft en lika bra helg som mig, hej så länge!


2008-11-08
20:24:37

Mårbackas julmässa /L
Igår tog faktiskt jag bussen upp till Sunne, där mötte Sandra nr 2 och hennes dotter T upp mig (vuxenpoäng när kompisarna har barn =P). Hon hade med mat och vi avnjöt detta hemma hos hennes mamma. Det var en vegetarisk rätt med bland annat mozzarellaost, pasta, spenat, torkade tomater och nötter. Jag gillade det faktiskt =P Till efterrätt blev det äppelpaj. Sedan for vi till Mårbacka! Det var jättemysigt men litedyrt. Å andra sidan sålde de inga skitsaker heller, det fanns mycket fint och jag skulle gärna velat handlat julklappar där men min plånbok ville inte gärna det. I alla fall köpte jag faktiskt EN sak till mamma (Sandra tyckte jag skulle kostat på mig själv något men hittar man inget, så hittar man inget). Jag köpte en liten hund i tenn av rasen nakenhund. Tyckte den var så speciell då det tyvärr inte finns mycket i den hundrasen. Mamma blev glad och jag var nöjd med dagen. Det tråkiga var nog att när jag skulle hem så var tåget inställt som tur var, var det fler än jag som skulle hem så de fixade fram en buss. Sandra stannade och höll mig sällskap trots en liten T! Jag, till skillnad från Manny är inte avskräckt från att skaffa barn och att umgås med sockersöta T en dag gjorde mig bara mer sugen. Uh vilken söt unge! Hon charmade mig totalt med sitt leende. Här kommer lite bilder från mässan!









2008-11-08
15:18:53

Lärartips - How not to do /L
Jag irriterade mig oerhört mycket på den läraren vi får se i SVT:s dokumentär Från Bill till Barack (ca 19 minuter in). Hon frågar sina elever vilken presidentkandidant de hejar på, när några säger McCain så visar hon en tydlig avsky över detta. Se själva, tänk att ha en sådan lärare. Lärare ska väl vara objektiva, i alla fall i Sverige. Absolut inte göra som den här kvinnan gör hoppas jag!

2008-11-07
15:24:08

Jippie!!!!!!!!!! /S
Så jävla oväntad och så jävla underbar nyhet!!
Jag har haft en slapp dag med tv-tittande, läsning och nu brödbakning. Under tiden som degen jäser så passade jag på att låna Ts dator för att kolla mailen och där ligger en alldeles underbar överraskning, nämligen mail ifrån min tutor som talar om att min examinationsuppgift är GODKÄND!!!!!!!!!!!!!!
Jag var så jäkla övertygad om att jag skulle få underkänt, fanns inte det minsta hopp inom mig att jag skulle klara den - men ack så fel jag hade!
Nu är det bara att pusta ut och satsa på examensarbetet till 100 %!
Jag har inte hört något från M och hur det gått för henne, jag tror att jag väntar på att hon hör av sig då hon var rätt så knäckt när hon lämnade in den. Men om JAG klarade den och fick ett godkänt på min text så är jag ganska övertygad om att även hon klarade den...

Nu ska jag återgå till mitt brödbakande och sen får vi se om jag även orkar med bullbaket... är ju min tur att stå för middagen idag så det kanske blir lite väl mycket tid i köket...

Hur som helst.... Jippie säger jag till mitt underbara G i PA3!!!!!!!!!!!!!!!

2008-11-07
11:18:31

Fredag /S
Hej på er!
Hoppas ni sovit gott, själv har jag kommit in i något dåligt mönster så jag somnar ganska sent och sover ganska länge men är fortfarande superseg när jag vaknar, antar att det beror på att jag kanske sover lite för länge.
Det känns jättekonstigt att det är helg redan men det är ju bara för att jag kom tillbaka mitt i veckan, är så van att komma hem på söndagar när jag varit i Karlstad.

Idag ska jag ha en liten bakdag och göra vaniljbullar och morotsbröd. Det är i alla fall planen men vi får väl se om energi finns till att göra båda eller ej...
Älsklingen ska plugga idag så jag får underhålla mig själv på egen hand!

2008-11-06
18:30:25

Cleaning day /S
Ja idag har jag äntligen tagit mig tid till att genomföra den där storstädningen som jag har haft i tankarna under en längre tid och det känns riktigt skönt. T var väl kanske inte överlycklig över mitt projekt men även han är glad över att ha det gjort.
De nya gardinerna är på plats, måste medge att det blev lite mörkare än jag tänkt men efter en stund hade jag kommit över det och nu är jag jättenöjd. Det jag är mindre nöjd med är det klisterband som jag använde för att lägga upp gardinerna. Jag kanske gjorde fel eller något för den ena gardinen är som den ska medan den andra har släppt och alltså fortfarande är för lång. Som tur är skyms den gardinen bakom en fotölj.
Imorgon skulle jag träffat M men hon har nu skjutit upp vår träff tills på måndag då hon mådde dåligt, så imorgon fuderar jag på att ha en bakdag och baka bröd och vaniljbullar... men vi får väl se!

Nu ska jag fortsätta uppdatera mig i Tv-seriernas värld. Grey´s anatomy avklarade jag imorse, och nu ikväll tänkte jag titta på Gossip girl och Brothers &Sisters!

hej så länge!

2008-11-06
10:22:12

Home sweet home... /S
Nu är lilla jag tillbaka i Linköping och jag måste säga att det är oerhört skönt att vara tillbaka i sitt eget hem med sina egna saker och framför allt med min älskling.
Idag skulle jag träffat M och diskuterat det vi läst inför ex-arbetet men hon vat tvungen att boka om den tiden till imorgon så idag har jag planerat att baka bullar och städa lägenheten och sätta upp mina nya gardiner :)

Men allra först ska jag uppdatera mig på mina kära serier :)

Ha en bra dag!

2008-11-04
18:58:35

Kommunikationsproblem /L
Hemma hos mig för 5 minuter sedan.

J kommer in och berättar en historia. Den låter så här:

En kille går till affären för att handla och noterar att en mycket attraktiv kvinna vinkar på honom...

Hon säger 'Hej på dig !'

Han blir lite ställd därför att han kan inte placera var han sett henne förut.

Så han säger: 'Känner du mig?'

Hon svarar : 'Jag tror att du är far till en av mina ungar'

Nu vandrar hans minne tillbaks i tiden till den enda gången han varit otrogen mot sin fru.

Han säger: 'Herregud är du den där strippan från min svensexa som

jag satte på på biljardbordet medan alla mina kompisar såg på

och din väninna smiskade mig på baken med en våt purjolök ?

Hon tittar på honom lugnt och säger:

' Nej, jag är din sons lärarinna...


Jag - Vadå, vad sa han sa du. Jag fattar inte.
J      - Men, han sa ju ***** och hon sa *****. Fattar du inte det roliga? Hon var ju lärarinna till hans barn. Han hade ju inte varit otrogen med henne. Fattar du inte.
Jag - Men vem var hon? Var hon lärarinna?
J      - Men jaaaaaa, du fattar ju ingenting!!!
Jag - Jo, hahahaha nu fattar jag
J      - Åhhh, fy fan vad trög du är.

2008-11-04
18:46:43

TVkvällen /L
Delkurs 2 i matematik är påbörjad!
Vi läser just nu om algebra - det finns inget "bra" alls i detta enligt mig. Fyttifan beskriver nog mina känslor rätt så bra.

Ikväll då?
Jag bjöd in mig själv till mamma och sa att det var bra på tv:n ikväll. Hon visste att det inte var någon idé att invända och då tänkte jag - jag kör fullt ut och bjuder in Sandra aka Manny också. Så förhoppningsvis står det en brunett och blondin i mammas hall cirkus 19.58.

Vad är det på tv:n ikväll då, jo det ska jag tala om!

Kanal 5 hela kvällen:

20:00Ugly Betty
21:00Desperate housewives
21:55Christine
22:25Brothers & sisters
23:20Racet till Vita Huset - Filips & Fredriks valvaka

2008-11-02
15:54:29

Dagens fakta /L
Fredrik den store, Kung av Preussen på 1700-talet, löste arbetslöshetsproblemet på sitt eget speciella sätt i sitt rike. Varje gång han såg en arbetslös slog han till honom i nacken med en tung bambupåk.

Bild:Friedrich Zweite Alt.jpg

2008-11-01
22:38:52

Movie classics! /L
 

Whitney Houston - I will always love you




Berlin - Take my breath away
 
 

Wet wet wet - Love is all around



Maria McKee - Show me heaven




Sixpence None The Richer - Kiss Me



Bonnie Tyler - Holding Out For A Hero



The commitmens - Mustang Sally



Cher - Shop shop song



Dolly Parton - 9 to 5



Maxine Nightingayle - Right back where we started



Monty Python - Always look on the bright side of life



Grease - You´re the one that I want



Bill Medley and Jennifer Warnes - Time of my life



Righteous Brothers - Unchained Melody



Cheap Trick- I want you to want me

Vilka fler tycker du platsar i kategorin för bra filmmusik?


2008-11-01
21:34:42

Tävling hos Style by Emelie /L

Nu ska jag försöka vinna en goodiebag hos Style by Emelie!
Allt du behöver göra för att delta är att skriva din bloggadress + att du vill delta i tävlingen till Style by Emelie. Därefter skriver du ett inlägg i din blogg om att du är med och tävlar om denna fina goodiebag och hennes bloggadress + kopeira denna bild. Så är du med i tävlingen! Tävlingen avslutas måndags kvällen den 3/11.

Heja på mig!

2008-11-01
16:44:34

Vi lever i ett IT-samhälle /L
Bevis 1:



En body till lillen/lillan med iphone på. Ipop my baby kostar 18 dollar och kan köpas här.

Bevis 2:


En mjukis "iphone" (ibone - så fyndigt namn då!) för din fyrbenta vän.

2008-11-01
16:27:09

Dagens fakta /L
  • På 800-talet e. Kr. blev 1 november en kristen helgdag som kallades Saints Day eller All Hallows Day och hos oss Allhelgonadagen. 1 november är helgdag i många länder och var så även i Sverige till och med år 1772.
    Allhelgonadagen inträffar alltid 1 november.
  • Alla helgons dag är en rörlig helgdag (lördag mellan 31 okt och 6 nov) som infördes år 1953 för att vi skulle få en helgdag på hösten. Söndagen som följer heter Alla själars dag. Gravsmyckningen med blommor och levande ljus är en sed från 1900-talet här i landet.
  • Halloween härstammar från en 2000 år gammal sed. Kelterna som levde i England, Irland och norra Frankrike firade sitt nyår den 1 november. Kvällen före, alltså 31 okt, ansåg deras präster, druiderna, att onda makter vandrade runt på jorden. För att skrämma bort dessa, så att de inte följde med in i det nya året, klädde man ut sig, tände eldar med mera. De karvade ur rovor och kålrötter som fyllda med glödande kol blev lyktor som de bar omkring. Halloween tog irländare med sig till nya hemlandet USA, där pumpan blev symbolen.


2008-11-01
04:53:09

Design by Martin Sämmer /L


NI vet hur irriterande det kan vara när man har en väska med alldeles för många fack i. Det slutar alltid med att man inte hittar någonting och tvingas tömma hela skiten. Nu finns en liknande möbel designad av Martin Sämmer.



Till slut hittar du INGENTING. Den kommer fungera precis som tvättmaskinen (där en strumpa försvinner varje gång).