Hakuna Matata

2008-10-31
16:45:58

Dagens fakta /L
På 1560-talet uppfanns kondomen av den italienske läkaren och anatomiprofessorn Gabriel Fallopius. Han tillverkade kondomer av linnetyg.


2008-10-31
16:40:28

YES! /L
Jag klarade tentan!
Woho!
Nu kan jag lämna denna hemska period och gå vidare. På måndag är det nya tag inför nästa matte-tenta. Men jag har i alla fall ingen liggandes släpandes efter mig! Fy fan vad skönt!



Nu ska jag dammsuga inför svärmors besök ikväll.
Ha en härlig helg!

Kram

2008-10-29
19:16:33

Nyheter! /L
På måndag börjar Tv4 Plus sända ett nytt program för oss hundmänniskor. I programmet som heter Hundcoachen möter vi Sveriges svar på Cesar Milan nämlgen Fredrik Steen. Kanske ska man skicka in en intresseanmälan och kolla om han vill "fixa" Åsas jag-hatar-andra-hundar-problem.

2008-10-29
12:06:14

Tack för den! /L
Dörrklockan ringer (en byggubbe) och jag Linda öppnar:

- oj, Hej, låg du och sov?
- nej...

Härligt när folk tror man är nyvaken fast man varit uppe i 3 timmar.

2008-10-29
11:46:34

Tävling hos Designtjejen /L


Jag är med och tävlar hos Designtjejen om ett snyggt durkslag från Gerbera.

2008-10-28
09:31:34

Where can I put my shoes? /L
shannon-scovell.jpg

Lite fräsigt lite dumt.
Hur kommer den väggen se ut efteråt? Fullt med leriga skoavtryck. Nej, inte smart, inte smart alls.

2008-10-27
17:26:11

Att känna sig maktlös /L
Stackars liten! Vad jag mår dåligt av sånt här!



2008-10-27
12:34:33

Ho ho /L
Helgen är över! Vad har vi gjort?

I lördags blev det middag hos Sandra och hennes familj - kycklingwok med nudlar. Efteråt gick vi hem till mig och gjorde drinken SPLASH. En helt otroligt god drink, den rekommenderas starkt! Så vi satt i soffan, tjata och drack. Igår fick jag ett sms på morgonen som löd "jag är seg" från Sandra. Haha tänkte jag som för en gångs skull inte kände någonting! MEN så reste jag på mig och huvudet snurrade till... haha... jäklar vad seg jag va. Men det gick an ändå för klockan 14 var det dags för jogging! Vi beklagade oss när vi gick uppåt mot skogen och spåret, vi kom runt i alla fall och försämrade inte tiden något värst trots att jag trillade - rullade runt i leran och trots regnet! Det var en syn när jag kom hem med lera överallt, J skrattade och jag kände mig som att jag precis avslutat tjurruset. Efter en skön dusch upptäckte jag att mitt feta ler-arsle lyckats "röra" vid garderobsdörrarna som nu även de blivit leriga.

Söndag kväll bjöd på tacos och tjat (igen) när Sandra kom, därefter såg vi den otroligt roliga filmen Kopps. Skrattade så tårarna rann.

Nu är det dags för jogging igen... Sandra tar kål på mig =P

Löv. L

2008-10-24
16:08:57

Everything is done! /S
Tenta inlämnad -check!
Joggingrunda avklarad -check!
Väskan packad - check!
Alla kursböcker bortstädade -check!

Nu har jag faktiskt inget annat att tänka på än att komma med tåget som går kl. 18.58.
Nu ska jag unna mig själv en glass i väntan på att älsklingen kommer hem så vi får umgås lite innan det är dags att åka...

Hoppas ni får en mysig fredagkväll, min kommer jag att spendera på ett tåg :op

2008-10-24
10:19:16

Fredag /S
Då var det fredag, dagen för tentainlämning och dagen då jag åker till Karlstad. Jag måste säga att det känns lite konstigt att åka till Karlstad då jag knappt sett Tobias då han varit på uni en hel del, och idag hinner vi nog bara ses en timma innan det är dags för mig att åka. Han tycker dock att det är lite jobbigare än vad jag tycker, men så är det nog alltid för den som får stanna kvar....

Idag är det som sagt dags att lämna in tentan. Jag är inte särskilt nöjd med det jag skrivit men jag tror det kommer sluta med att jag mest kollar meningar och stavning idag, jag har ingen energi kvar att lägga på den här tentan känns det som, också är jag lite för övertygad om att jag kommer bli kuggad så jag har gett upp på förhand - vilket är otroligt dumt men ibland går det inte att styra tankar och känslor helt...

När jag väl lämnat in tentan tänkte jag faktiskt ge mig ut på en joggingrunda på mardrömsspåret - förhoppningsvis har det varit någon där och krattat ut sågspånet lite så man slipper hoppa över högar var och varannan meter, annars blir det ännu ett superträningspass. Vädret är lite halvkul då det blåser en del... blåser det för mycket så får joggingen vänta till imorgon när jag är hemma i Karlstad.

Men nu är det dags att fixa det sista i tentan, wish me luck!

2008-10-24
02:28:34

Till önskelistan /L


Åsa önskar sig en sådan här smart vattenflaska i julklapp att ha med sig ut med matte. Kostnaden är 85 kronor från Le Chien. Lila blir nog bra.



För övrigt skulle nog en sådan här tröja, enligt matte, passa Åsa alldeles utmärkt. Åsa aka Lill-Gestapo.

2008-10-24
00:48:03

Drink - Apple Cosmopolitan /L
 
 

Apple Cosmopolitan


3 cl Vodka
3 cl Sourz Sour Apple
Ananasjuice

Häll ingredienserna i en shaker.
Skaka och servera med limeklyftor i ett cocktailglas.




2008-10-24
00:40:09

Recept - "Fjolliga" Alexander /L

Alexander


4 cl gin
2 cl vit kakaolikör
4-6 cl grädde

Skaka med is i en cocktailshaker.
Sila ner i ett cocktailglass.
Dekorera med ett rött körsbär om det inte känns för fjolligt.

Gissa vad jag reagerade på i detta recept. Vad innebär egentligen fjolligt? Vem har skrivit detta recept? Är "fjolligt" ett accepterat ord för att beskriva en känsla nu för tiden? Eh...?

2008-10-24
00:31:38

Drink - Splash /L
 Sandy girl kommer ju imorgon! Jag har saknat min bäste vän jättemycket därför hoppas jag verkligen att jag kan få "låna" henne på lördag. Tänkte mig mycket prat, tacos och alkohol. Vore supermysigt. Nu börjar jakten på den perfekta drinken. Hittade detta recept på coctailguiden.com Tips är välkomna. Gärna något som är lätt att göra, relativt billigt (inte många ingredienser) och gärna söt/fruktig.

SPLASH!


6 cl AIVY vodka

Fyll upp med Sprite och färskpressad lime i ett glas fyllt av is
Garnera med några limeklyftor

AIVY vodka kan inte bytas ut mot "vanlig" vodka. AIVY har en smak som kombinerar det fruktiga och söta från päron och jordgubb med en subtil touche av mynta för en fräsch och behaglig eftersmak.

2008-10-23
22:10:28

Soon. /L


Uhh vad skönt det ska bli när månadens pengar trillar in på kontot. Imorgon blir det storhandling av mat. Underbart med fyllt skafferi och frys. Cant wait.

2008-10-23
20:43:38

Tentor suger /L
Fy fan för tentor.
Idag hade vi salstenta mellan 8.15-11.15 i matematik. Det sket sig totalt.
Grejen var inte det att jag inte kunde men jag hann verkligen inte svara på alla frågor. Därför känns det så jävla surt. Efteråt skulle vi gruppvis sitta och gemensamt komma fram till svaren på tentan, med andra ord märkte man snabbt hur det gått för en. Jag ville bara gråta när jag satt där och insåg alla fel jag gjort och vad jävla tråkigt det var att jag inte hunnit svara på allt! Jag räknade med att jag lyckades skrapa ihop 22,5 poäng om jag är snäll mot mig själv, tyvärr är 25 gränsen för Godkänt så jag kommer med största sannolikhet behöva göra omtenta. Jävla skit.
Nu är självförtroendet på bott och jag är så less på allt IGEN. Nu är jag "ledig" fram till torsdag då jag har tenta nummer 2. Nu blir det plugga för jag vill inte ha en till omtenta liggandes. Hur ska jag palla med delkurs två som börjar om en vecka? Jag är ju kvar i denna........!!!! Åh... vart är min bäste vän när jag behöver henne =///

Love.

2008-10-23
16:15:24

"färdig" /S
Så där... då har man äntligen skrivit om alla tre uppgifterna och är färdig för dagen!
Imorgon blir det till att gå igenom texten ordentligt och se vad som behöver ändras vilket nog är en hel del tyvärr.
Men tentan ska inte vara inne förrän kl 17 imorgon så jag har ju hela dagen på mig.

Stackars T ska snart iväg och ha fler lektioner idag, medan han är i skolan tänkte jag passa på att packa inför hemresan imorgon så att jag slipper stressa med det imorgon ifall det skulle bli kris med tentan.

Jag måste säga att risken tyvärr är ganska stor att jag blir kuggad på den här tentan, jag har skrivit men jag är inte så nöjd med innehållet. Men just nu vill jag bara bli färdig med den, jag har gjort mitt bästa och mer än så kan ingen människa göra. Så imorgon när jag lämnar in den ska jag glömma den tills dess att man får resultatet på mailen. Blir jag kuggad så blir jag, då är det helt enkelt omtenta som gäller i december...

Men det finns ingen anledning till att deppa ihop förrän man vet helt säkert att det har gått åt skogen :op

2008-10-23
13:20:13

Pausdags /S
Nu börjar jag nästan bli lite smått yr så nu är det dags för en paus i pluggandet.
Det har inte gått fullt så bra som jag hoppas på men det har inte heller gått dåligt så jag ska väl inte klaga. Nu blir det lite Friends och en promenad i solen innan det blir någon mer tid framför datorn.

Hej så länge!

2008-10-23
11:39:43

Hur ska det här gå?! /S
Nu har jag spenderat en stund i telefon med M för att se om hon tolkat den sista uppgiften likadant som mig, vilket hon hade så det känns ju skönt. Vi pratade en stund och jag måste säga att det samtalet gjorde mig riktigt nervös då hon var supernervig över den här tentan, klarade knappt att äta, bröt ihop och grät då och då, fick skrivkramp o.s.v.
Självklart tycker jag synd om henne, men jag kan samtidigt inte låta bli att oroa mig inför det kommande examensarbetet som vi ska skriva tillsammans.... Nog för att den här tentan har gett mig magont och framkallat visst illamående men jag är ju inte så stressad att det hindrar mig från att faktiskt skriva den....

Så nu känner jag mig som sagt lite nervös inför det!

Men nu är det en sak åt gången som gäller, tentaskrivande går hittills bra, men jag måste ju erkänna att det är lite distraherande att ha T tillbaka för nu sitter jag mest och väntar på att han ska komma hem :op
Det är ju tur att jag fått vara själv när jag skrivit de andra uppgifterna i alla fall!

Det ska bli riktigt skönt att få komma hem till Karlstad också, längtar verkligen efter mina söta syskonbarn och att få hänga med min buddy L och ventilera allt med skolan. Det är så underbart skön att ens bästa kompis läser precis samma sak som en själv, och kommer att vara färdig med utbildningen samtidigt - på så vis oroar man sig för samma saker samtidigt och kan prata om det med någon som verkligen förstår. Jag kan självklart prata med T också men han förstår inte lika fullt ut som L...
Men på fredag 22.15 rullar tåget in på Karlstad station och sen åker jag som sagt inte därifrån förrän den 4 november :D

2008-10-23
09:53:45

Torsdag /S

God morgon på er!
Då var det dag 3 av hemtentaskrivning och idag ska jag ta tag i den sista av de tre deluppgifterna så att jag kan ägna mig åt att ändra det som behöver ändras imorgon.
Idag är jag på bra humör, vilket är beror helt och hållet på att T är hemma igen. Det var så mysigt när han äntligen kom hem igår kväll att bara få hålla om honom, sitta och prata i soffan och ha någon som håller om en när man ska somna :)

Nu är han i alla fall i skolan men han kommer hem om några timmar. Tyvärr har han en riktigt dålig dag då han har lektion mellan 17-21 ikväll så vi får ju inte träffa  varandra så mycket som vi kanske hade önskat med tanke på att jag lämnar honom imorgon för två veckor i Karlstad.

Men nu är det dags för frukost så att jag kan komma igång med tentan :)


2008-10-22
22:48:42

Min älskling är hemma!! /S
Nu är allt som det ska vara, min älskling är hemma :D
Har saknat honom så himla mycket!

2008-10-22
19:01:59

The danger of... /S
....taking a break!

Ja, faran med att ta en paus är i alla fall för min del att det kan vara svårt att hitta motivationen sen när det är dags att börja igen. Just nu är jag så less på den här uppgiften och vill bara lägga ner arbetet, det är som att jag har en liten djävul på ena axeln och en ängel på den andra. Djävulen kommer hela tiden med argument om varför jag kan tillåta mig själv att lägga ner tentaskrivandet för dagen medan ängeln försöker peppa mig och säga att det är ju så lite kvar och det är skönt att börja på den andra uppgiften imorgon och kunna lägga den här uppgiften bakom mig till fredag.

Jag vill verkligen bli färdig med den här uppgiften idag men attans va det går segt nu. Det svåra nu är att komma på hur jag ska få in de sista två referenserna, och det jobbiga är att båda texterna är på engelska och jag har inte läst någon av dem tidigare (jag vet, dumma jag!) så jag har ingen större koll på om det är något jag kan använda och trycka in någonstans eller ej.

Vi får väl se var det hela slutar... om jag ger upp för dagen eller om jag lyckas bli färdig idag trots allt!


Update: Nu har jag lyckats få med alla referenser men jag är långt ifrån nöjd med texten men den får ligga och vila tills imorgon eftermiddag eller fredag. Alltid lättare att se alla brister i en text om man låtit den ligga ett tag.
Nu ska jag gå och köpa något gott och sen ska jag ha en skön TV-kväll och glömma allt som har med den här jäkla tentan att göra!

2008-10-22
14:48:22

Dags för en paus! /S
Nu börjar magen kurra lite smått och koncentrationen svikta så nu är det dags för en joggingrunda som följs av middag.
Jag kan inte påstå att det går jättebra med tentan, jag skriver men är inte så nöjd med innehållet men min stora skräck är vita papper. Jag skriver hellre än att jag stirrar mig blind på en blank sida. Dessutom tycker jag att det lättare att arbeta utifrån en kass text än att inte ha något alls. Så det kan ju sluta med att det jag skrivit ändras helt och hållet eller också kan jag bara göra några små ändringar som gör texten bra!
Det jag tycker är svårt är att skriva om två saker i en och samma text som får vara max 3 sidor med 1,5 radavstånd och ändå få till en bra text....

Men nu blir det som sagt paus i cirka 2 timmar med jogging, lite styrkeövningar hemma, middag och en skön dusch samt en stund framför TV:n. Därefter blir det lite mera plugg innan jag lägger ner arbetet för dagen.

Vad har ni för er denna soliga dag då?


Update: Fy fasen vilken jobbig joggingrunda!!!!!!!!! De hade lagt på ny bark på spåret men de hade inte brytt sig om att kratta ut det så det var stora högar varannan meter som man tvingades jogga i. Nu har jag i alla fall fått anstränga mig till max, puh!

2008-10-22
12:34:03

Ordbajsa /S
Herregud, jag har ingen aning om vad jag håller på med eller hur de vill att man ska skriva så herrejisses vad jag ordbajsar. Det är jag lite av ett proffs på förstår ni, att bara skriva och skriva men utan att egentligen ha full koll på vad jag skriver eller ens om jag håller mig till uppgiften, men det märkliga är att jag faktiskt alltid kommit undan med det.

Så vi kan väl alla hålla tummarna för att mitt ordbajseri faktiskt slutar i en bra text som svarar på uppgiften :op

2008-10-22
10:43:51

Onsdag /S
Då har man nått mitten på arbetsveckan och jag måste säga att det pirrar lite i magen av nervositet över tentan. Det gick ju superbra igår när jag väl fått tentan men det är egentligen de svåra uppgifterna som jag har kvar att göra, men vi får väl se... det kanske går jättebra även med de uppgifterna bara jag väl börjar med den vilket jag ska göra nu.

I övrigt så blir det inte så mycket annat idag. Jag ska dock ta en paus i tentapluggandet om ett par timmar och ta en joggingrunda i solen sen blir det mera plugg och förhoppningsvis hinner jag i stort sett färdigt med den andra uppgiften idag precis som planerat. Sen ikväll ska jag städa upp lite så T kommer hem till en fräsch lägenhet och en fräsch flickvän :)

Dags att starta uppdrag 1 = tenta!


Update: Då har en timma gått sedan jag skrev inlägget och först NU har jag öppnat ett dokument för att börja skriva... men det är ingen lätt uppgift då jag känner att jag inte alls har koll på litteraturen. Det jag ska göra är att analysera och diskutera konflikter och konflikthantering i skolan ur ett yrkesetiskt perspektiv och alltså förankra det jag skriver i ALL litteratur som är relevant... inte lätt när man inte har koll på vilka böcker som kan vara relevanta. Men någonstans måste man ju börja så det gör jag nu :)
Har laddat med dubbel-cd Absolute relaxed för att lugna nervösa nerver så vi får väl se om det hjälper...

2008-10-22
09:29:52

Slingrigt värre /L
Jag älskar massage men även jag har mina gränser. Jag skulle aldrig någonsin utsätta mig för detta:



Läs mer här.

2008-10-21
21:08:03

Hello /S
Hej på er mina vänner!
All stress är nu som bortblåst för tillfället, jag är dock övertygad om att den kommer komma över mig igen innan det är dags för inlämning. Jag borde förmodligen ha jobbat lite mer på tentan men jag orkade inte hämta nya krafter när jag var färdig med den första uppgiften... även om jag inte jobbat så mycket på tentan idag så har det varit det enda jag tänkt på sen jag vaknade imorse och det tär på krafterna. Imorgon tror jag faktiskt att jag ska börja dagen med en joggingrunda och sen blir det till att ta tag i den andra av de tre uppgifterna.
Det bästa med morgondagen är dock att min älskling kommer hem igen :D Han kommer dock inte förrän sent på kvällen men ändå, ska bli underbart skönt att få sova bredvid honom och få prata om allt och inget. Vi har ju pratat med varandra i telefon men då varken han eller jag tycker om att prata i tele så mycket så blir det inte samma sak.

Nu ska jag titta på lite Friends innan jag hoppar i säng, det gäller ju att vara utvilad så man orkar med morgondagen!

Natti natt

2008-10-21
15:42:51

En lugnare S /S

Jag tänkte att jag skulle bidra med ett inlägg där jag inte håller på att bli totalt galen på grund av min tentan. Tentan verkar inte vara direkt enkel, och det beror framför allt på att man måste få in ALL obligatorisk litteratur, något som jag fortfarande inte alls förstår hur jag ska få till, men det är så underbart att det är bara två av de tre uppgifterna som kräver det, så jag försöker nu ta en sak i taget och har självklart börjat med den "lätta" uppgiften som det faktiskt går riktigt bra med... det går faktiskt så bra att nästan all stress har lagt sig och den där klumpen i magen är nu bara stor som ett sandkorn.
Tentan består av tre uppgifter och jag har tänkt ägna en dag åt varje uppgift så mitt mål är att hinna klart med den uppgift jag har påbörjat idag, och den tror jag att jag ska klara utan några som helst problem faktiskt.
Imorgon väntar uppgift 2 och på torsdag uppgift 3, därmed har jag en dag till godo att sitta och fila igenom tentan i sin helhet eller skriva klart någon uppgift som jag absolut inte hunnit med. Så nu känns faktiskt allt ganska så bra igen...


Eftersom det trots att jag fick tentan så sent, faktiskt har gått riktigt bra så funderar jag på att eventuellt ge mig ut på en jogginrunda lite senare nu när solen äntligen verkar titta fram. Jag tror det kan vara bra för mig att komma ut lite och bara släppa allt som har med tentan att göra även om jag inte jobbat på den länge så har jag gått och varit stressad över den i över en vecka.  Och av någon konstig anledning så verkar det totalt omöjligt att tänka på tråkiga och jobbiga saker när man joggar med lite musik i öronen :)

Men vi får se, ska ju hinna med att fixa käk också...


Hoppas ni får en fortsatt bra dag :)


Update: Så där! Är man en stjärna eller vad?! Två timmar senare är den första av tre uppgifter gjord så nu hoppar jag runt till Miss Lis härliga låt Ba Ba ba som alltid får en på bra humör :))  Jag vet att jag hade med låten härom dagen men den är ju så bra och får en att bli så glad :D


Nu ska jag fixa lite middag, joggingen får vänta till imorgon.
Hej så länge, säger en happy S!

2008-10-21
14:26:26

Finally! /S
Nu ska ni slippa mer av mina hysteriska inlägg för nu, 30 minuter försenat så finns äntligen hemtentan på hemsidan. Så nu är det dags att sätta igång på riktigt!

2008-10-21
14:17:21

Horton /L


Horton Hears a Who! handlar om elefanten Horton (Jim Carrey) som hör ett dammkorn ropa på hjälp och det visar sig att på detta dammkorn finns en hel värld av "vemlingar". De behöver nu Hortons hjälp att få dammkornet till en säker plats. Problemet är att hela djungeln tror att Horton blivit tokig då de inte kan höra vemlingarna med sina små öron. Värst av alla är Kangaroo som har som motto att det man inte ser, hör eller kan känna, det finns inte. Horton är en söt film som tar upp hur vi värderar varandra, allas betydelse oavsett hur vi ser ut etc. Jag gillade filmen trots att det inte lever upp till Ice Age-humorn.

2008-10-21
14:14:43

Jag blir galen! /S
Nu har jag spenderat de två senaste timmarna med att var 30:e sekund uppdatera kursens hemsida och mailens hemsida för att se om det kommit upp någon ny info om tentan som skulle läggas upp senast kl 14... det har det inte!!

Om jag var nervös och stressad imorse så är det inget emot vad jag är nu - jag håller helt seriöst på att flippa ut totalt! Jag vet inte vad jag ska göra... man kan ju tycka att jag borde passa på att fixa lunch eller ta en joggingrunda som tar max 30 min men jag kan inte släppa datorn då jag fortfarande väntar på min jävla tenta......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008-10-21
13:51:48

Här är jag! /L
Hola!
I´m alive.
Anledningen till min dåliga uppdatering beror på mitt humör. Jag har mått skit de senaste dagarna, mycket beror på prestationsångest och framtiden. Man blir väldigt stressad av allt som rör sig i huvudet, det hjälper inte att alla kurskamrater känner likadant och vi triggar varandra. Så jag stängde in mig själv i fyra dagar - utan blogg, utan plugg bara dega i soffan. Nu känner jag mig mycket bättre. På torsdag väntar en matematiktenta utan dess like. Jag förstår verkligen ingenting och allt känns kaos - men jag kommer klara den, jag SKA klara den. Nästa torsdag är det tenta IGEN men denna gång är det didaktik, något som känns lättare. Men jag tar en dag i taget.

Så vad har jag gjort förutom tyckt synd om mig själv och förpinat vardagen för alla runt mig?
I fredags begav jag mig ut och joggade igen, tänkte att det skulle få mig att må bättre. Men det är inte den stora grejen, nej, J följde faktiskt med! Till min förtvivlan gick det bättre för honom - men jag tröstar mig med att det går alltid bra första gången sen blir det värre. Men stackaren hade verkligen inga träningsbyxor och fick jogga i jeans (haha). Så idag ska vi åka ut och köpa oss ett varsitt par - redo för att träna. Äger man inte brallor då har man inte tränat på länge. Känns kul om vi kan jogga ihop, det är lite obehagligt att springa själv i skogen just nu på grund av att man lätt kan halka och bli liggande om det vill sig illa.

I Söndags upptäckte jag en glad överraskning! Det fanns nämligen en summa pengar på mitt konto av oförklarliga skäl. Jag trodde ju det ekade därinne så jag har inte kollat på flera dagar. Så jag var som en frågetecken och våndades över att jag skulle behöva lämna tillbaka pengarna till dess rätta ägare. Jag ringde i alla fall pappa (för han är den enda jag kan tänka mig skulle sätta in pengar), då visade det sig att det var min farmor som ville vara snäll. Woho säger jag, Bockar och bugar. Tack!

Just nu försöker jag tänka positivt genom att se fram emot

- Sandra kommer hem
- Mårbackas julmässa 7/11

Ha det skönt!

Kram

2008-10-21
13:41:19

Jag döööör! /S
Nu är klockan 13.40 och det finns fortfarande ingen tenta att ladda ner!!!!!!
Jag mår nästan illa ju, när fasen kommer tentan egentligen, jag har ju redan förlorat en halv dag i stort sett!!!!!!!!!!

2008-10-21
11:06:49

Så stressad /S

Idag är jag hyperstressad då det är dagen med stort T som i detta fall står för tenta!
Den skulle delas ut på seminariet som var imorse men lilla jag vaknade med fruktansvärd huvudvärk och orkade verkligen inte åka dit.
Nu har jag i alla fall varit i kontakt med tutorn som talade om att den kommer läggas ut på hemsidan mellan 12-14!!!! Så nu måste jag sitta här och vänta samtidigt som jag vet att mina kurskompisar redan har den i sin hand....

Den värsta huvudvärken har i alla fall släppt och ligger nu bara som ett lätt dunkande så när jag väl får tag på den där jäkla tentan så är jag redo att sätta igång. Men som sagt, jag är så stressad och nervös så att jag har ont i magen....

Wish me luck....!


Har precis fått lite info av M som berättat vad tentan handlar om och jag kan säga att den där klumpen imagen nu har växt till den dubbla storleken. Fy fasen vad jag hatar tentor....!!!!!!!

2008-10-20
16:42:31

Tvättdags /S
Då var man hemma igen efter en dag på uni! Den första föreläsningen vi hade var riktigt bra och den andra kunde ha varit intressant men upplägget var rätt trist och jag var av någon anledning supertrött och orkade inte riktigt koncentrera mig.
Att låna böcker inför ex-arbetet gick sådär då vi knappt hittade hälften av böckerna som vi hade tänkt leta efter och eventuellt låna, men vi fick i alla fall med oss 5 böcker var och sen ska jag även kollla igenom de böcker jag redan äger så det kanske blir lagom många ändå att läsa på 1,5 vecka.

Nu ska jag snart plocka ihop tvätten och gå ut i tvättstugan, sen ska jag förbereda inför tentaskrivningen genom att diska och plocka lite här hemma så jag inte behöver bli distraherad av sådant när det är dags imorgon eftermiddag att skriva eller i alla fall förbereda skrivandet av tentan.
Alla är skitnervösa inför den här tentan, även jag, men jag måste säga att jag samtidigt ser fram emot att få lägga den bakom mig. Det har varit en så otroligt tuff kurs så det ska verkligen bli en befrielse. Fast för att det ska kännas som en befrielse så krävs det ju att det känns som att man har gjort ett bra jobb med tentan, och det återstår väl att se.....

2008-10-20
08:30:31

Måndag /S
När jag vaknade imorse fick jag först för mig att det fredag... det kanske berodde på att jag verkligen skulle vilja ha ytterligare en eller två dagars ledighet till, jag kände inte att jag fick allt det gjort som jag velat göra.
Den här dagen på universitetet är inte obligatorisk men det är en VFU-dag med två gästföreläsningar, den första handlar om anti-mobbningsarbete och den andra om hedersrelaterat våld, två föreläsningar som känns väldigt viktiga och som man inte fått nästan något av under utbildningen.
När klockan är  14.30 och de föreläsningarna är över ska jag och M till biblioteket och låna litteratur att läsa för examensarbetet, och sen blir det direkt hem för att tvätta och göra den kursuppgift som jag inte orkade göra igår. Så med andra ord så finns det inte så mycket tid till att vila och bara slappa :/

Hur som helst, hoppas ni får en trevlig dag :)

2008-10-19
18:10:49

Det går framåt... /S

Jag tog mig ut på den där joggingrundan precis om jag sa att jag skulle, och precis som jag trodde så var det jätteskönt när jag väl var igång. Det blev faktiskt en ganska så perfekt joggingrunda då det inte var för kallt, solen var på väg ner, det fläktade lite lätt, marken var täckt av gula löv och det luktade så där underbart härligt höst. Själva joggingen gick faktiskt över förväntan, det var självklart inte så bra som det har gått men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag nu sprungit 4 gånger på 4 veckor, men det gick heller inte så dåligt som det gjorde sist. Det var bara de sista 500 m som var lite tuffa då jag fick håll men jag orkade ändå ta mig ända fram joggandes.

Precis som jag trodde så blev jag också lite piggare så nu ska jag faktiskt plocka fram dammsugaren och i alla fall slarvdammsuga lite så det är hyfsat rent om jag inte skulle orka med att ta det någon annan dag. När det är gjort ska jag äntligen hoppa in i duschen och sen får det bli en TV-kväll :)


På tal om träning så tittade jag på reprisen av programmet Toppform tidigare idag, och där berättade de att elever som idrottar regelbundet har bättre betyg än de som inte gör det - så där ser man åter igen vad viktigt det är att uppmuntra barn att röra på sig. Att de eleverna hade bättre betyg berodde bland annat på att träning är avstressande, du får en ökad koncentrationsförmåga och ett bättre arbetsminne, sen var det säkert en massa annat som jag inte minns.

Det var även en mentalcoach med som sa att om man bara skulle arbeta med en metod i mental coachning så var det absolut den fysiska formen med träning då träning har så positiv inverkan även mentalt... lite intressant och peppande fakta, eller vad säger ni :)


Update: Nu är lägenheten dammsugad, köket ser åtminstone liiiiite bättre ut, toaletten och handfatet är städat och jag är nyduschad. Så nu känns allt bra, har i alla fall gjort en del av alla "jag borde.." :)

2008-10-19
16:21:26

Ingen lust /S

Idag är en sån dag då jag inte känner för att göra någonting alls....
1. Köket ser för jävligt ut så jag borde verkligen ta tag i all disk!
2. Jag har inte joggat något denna veckan och om jag inte joggar idag så blir det första veckan sedan i terminsstarten som jag inte joggat en enda gång på en vecka och det känns som ett stort misslyckande om det blir så...
3. Jag har en kursuppgift som ska redovisas på tisdag som jag verkligen borde göra då jag har fullt upp hela dagen imorgon.
4. Jag borde ta ett varv med dammsugaren då det inte kommer hinnas med under veckan och jag vill ju att T ska komma hem till en fräsch lägenhet!

MEN idag är som sagt en sån dag då jag inte känner för något alls, allt känns så ansträngande och jobbigt....

Det är dagar som dessa som det är så bra att man har en blogg så att man kan rada upp allt det, för nu medan jag sitter och skriver så inser jag att hur jobbigt och trist det än känns att gå ut och springa så känns det ännu jobbigare om jag inte joggar något denna veckan, och jag kan ju alltid avsluta med en skön dusch som följs av ett härligt skumbad.
Och om jag åtminstone orkar med det så kanske jag även får energi till att ta tag i köket senare ikväll...

Så jag ger mig själv 10 minuter innan jag går och byter om för att ge mig iväg till joggingspåret... Wish me luck!


2008-10-19
09:44:36

Söndag /S
Idag fick jag inte ligga kvar i sängen riktigt så länge som jag ville, då jag måste cykla iväg om en halvtimma för två timmars barnpassning. Känner inte direkt för det men jag behöver verkligen de slantar som det ger.

En liten påminnelse till mig själv är att ringa kära mammsen som idag fyller år! Det känns alltid lika trist att sitta i en annan stad när någon i familjen fyller år och man vet att de förmodligen samlas för lite födelsedagsfika - särskilt trist känns det ju när ens egen dag är så fruktansvärt händelselös. Men vi får väl se hur länge till det blir så eller om man kanske blir karlstadbo till sommaren igen permanent eller inte....

Nu är det dags för frukost!

Ha en trevlig dag :)

2008-10-18
22:50:41

Julklappstips! /S
Här kommer ett litet tips till de i min närhet som brukar inhandla julklappar till mig!

Best Of 061122-071122 (2CD)
 

Miss Li

Best Of 061122-071122 (2CD) (Album)

Jag hade inte hört Miss Li innan jag var på Winnerbäcks konsert i somras men där fick jag chansen att höra både henne och Maia Hirasawa och jag gillade faktiskt båda två riktigt mycket. Så därför önskar jag mig Miss Lis album här ovanför, men även Maia Hirasawas platta här under;

Though, I'm Just Me (New Edition)

Though, I'm Just Me (New Edition) (Album)

De finns bland annat på cdon.se för 99kr/st :)


Miss Li -Ba ba ba
Man kan ju inte bli annat än glad av den här låten, och med en sådan text så kan ju vem som helst sjunga med. Om ni inte hört henne så måste ni kolla in hennes låtar för man blir verkligen glad av de flesta låtar som har samma glada melodi :)


Maia Hirasawa - Mattis & Maia

Det är den här tjejen som gjort den där sköna versionen av The Worrying kind som hon spelade på melodifestivalen.

2008-10-18
19:11:04

Fattiglapp /S
Är man fattig så är man!
Nu har jag mailat en tjej som eventuellt kan vara intresserad av mina gamla kursböcker - det är böcker som jag inte fastnat direkt för och med tanke på hur mycket gammal kurslitteratur jag har som tar upp plats i bokhyllan så tänkte jag försöka bli av med lite!

Så håll tummarna för att hon vill ha dem så jag kan bli 600kr rikare :)

2008-10-18
17:18:14

Sant eller ej? /S
Aftonbladet har skrivit en del om misshandelsincidenten med Papa Dee, själv hade jag väl inte så mycket tankar om det förrän jag läste artikeln efter det att det blivit känt att det var han som var artisten som misshandlat sin fru.
I artikeln så säger hans fru att hon slog sig själv i huvudet med blockljuset och att det inte var han.... jag vet inte man jag tycker det låter osannolikt att man ska kunna få så mycket kraft att slå sig själv med ett blockljus att man slår upp ett stort jack så det kommer en massa blod...?!

Om han faktiskt är skyldig eller inte vet jag inte, men som sagt det finns vittnen till att han dragit henne i håret, och "ursäkten" om att hon slagit síg själv i huvudet med ett blockljus så att det blev så mycket blod, känns inte helt trovärdig....

Eller vad säger ni...?

?Det har varit en mardröm? Daniel Wahlgren, 42, och hustrun
För att läsa artikeln, klicka här

2008-10-18
17:00:30

Forget it! /S

Glöm allt vad jag skrivit om storstädning!

Nu har jag spenderat 4 timmar oavbrutet med pärmar och papper som antingen har flyttats om eller slängts eller åkt in i plastfickor, och tro det eller ej.... jag är fortfarande inte färdig! Men nu är plastfickorna slut, och då jag inte vill göra hål i de arbetsstenciler jag införskaffat under praktikperioden så får jag istället försöka hitta något bra ställe åt den pappershögen som återstår tills dess att jag införskaffat fler plastfickor.

Om man ska se något positivt med det hela så är det att jag verkligen sett vad mycket material jag faktiskt fått ut av denna praktiken vilket alltid är bra, och dels att jag nu har det gjort även om det fortfarande är en del papper som ska in i pärmar eller som ska byta pärm. Men nu har jag fått nog, jag orkar verkligen inte mer! Jag har suttit så länge att jag fått ont i axlarna.


Jag hade även tänkt jogga idag men det får faktiskt också vara då jag är svinhungrig och måste få äta något och sen är det lite för mörkt för att jag ska våga ge mig ut ensam i skogen.


Skönt att man faktiskt har gjort något vettigt idag, men samtidigt lite irriterande att man har hunnit med ungefär en femtedel av vad jag hade tänkt att jag skulle göra.


Imorgon är det barnpassning och plugg som gäller och beroende på hur lång tid det tar så kanske man kan ta den där joggingen och del av städningen imorgon. Jag vill dock ha en rätt lugn dag imorgon då jag har en heldag på uni på måndag och på tisdag får vi tentan så då kommer det vara den som gäller tills på fredag då det är dags att hoppa på tåget mot Karlstad!


Är det någon mer än jag som är nyfiken på vad L gör om dagarna förutom att se på film :op


2008-10-18
16:33:53

Step brothers /L


Jag och J har längtat efter att få se Will Ferrells nya film "Step brothers". Äntligen vad det gjort. Filmen handlar om Brennan Huff (Will Ferrell), han är 39 år gammal och bor fortfarande hemma hos mamma (Mary Steenburgen). När hon en dag möter kärleken visar det sig att även han har sin 40-åriga son Dale Doback (John C. Reilly) boende hemma hos sig. Snart är giftemålet ett faktum och de båda familjerna flyttar ihop. De två sönerna kommer inte överrens till en början och försöker i stort sett ta livet av varandra till sina föräldrars förfäran. MEN en dag blir de två helt plötsligt bästa vänner något som faktiskt är ännu värre. Nu har det två fullvuxna bebisar hemma hos sig som inte visar något som helst intresse för att växa upp och flytta hemifrån. Step brothers är oerhört rolig. Ferrell och Reilly är extremt bra som mansgrisar, emellanåt glömmer man faktiskt bort att de ska vara 40 år. Jag tycker verkligen att ni ska se den här filmen och få ett gott skratt.

2008-10-18
15:15:58

Rapportering /S
Fy fasen alltså... det här skulle ju då bli min städdag men nu har jag suttit i två timmar och gått igenom mina pärmar och rensat ut så jäkla mycket papper. Hittills har jag lyckats få ihop en pärm av tre pärmar så det går ju framåt i alla fall, men de där pappershögarna jag hade på skrivbord har inte precis blivit färre, istället har högarna nu spridit sig vidare till byrån. Så jag lär nog bli sittandes med alla jäklar papper i ytterligare någon halvtimma innan jag kan komma igång med städningen på riktigt men nu är jag så less på alla papper att motivationsnivån minskat drastiskt...

Det känns ändå skönt att gå igenom alla papper från utbildning och rensa för att spara de man faktiskt tror att man kan ha användning för... det blir liksom en förberedelse för ett avslut av utbildningen även här hemma... men nu är det dags att återgå till pappershögarna och alla anteckningsblock som jag ännu inte hunnit gå igenom :OP

Vad gör ni andra människor i världen denna dag då?

2008-10-18
13:19:55

Städdag /S
Idag hade jag tänkt ha en riktig hemmapysslar dag med att plocka i hyllor och lådor + en ordentlig städning av lägenhetens alla vrår.  Hittills så har jag dock haft en riktig slappismorgon då jag rört mig mellan sängen och soffan i mina sköna stickade sockar, mina mjukisbrallor och min hoodtröja... vissa skulle nog tycka att det vore en bortkastad morgon men jag älskar att få ha sådana dagar ibland :)

Men nu ska jag i alla fall sätta lite fart med städningen! Till att börja med ska jag gå ut och se om man kanske kan få en tid i tvättstugan nu så man kan tvätta soffklädseln och därefter ska jag börja plocka i alla papper som jag har liggandes överallt samt gå igenom mina gamla anteckningsblock som jag har haft under min utbildning för att se vad som är vart att spara, samt var jag ska spara det för nu börjar de ta upp lite för mycket plats. Tänkte också att jag ska se på den gamla litteraturen och se vad jag vill spara och vad jag kan tänkas sälja för även den börjar ta lite för mycket plats...

Hoppas ni får en bra dag :)

2008-10-17
23:08:41

Trötter... /S
Det är fredag och klockan är inte jättemycket men jag är trött och jag har längtat varje morgon efter att få sova och vakna morgonen därefter och faktiskt få ligga kvar i sängen... Så nu tänker jag göra just det, sussa sött och vakna imorgon bitti och njuta av att jag inte behöver gå upp.
Övrigt imorgon så har jag bestämt mig för att städa lägenheten grundligt imorgon, sätta in alla papper från praktiken där de hör hemma och kanske eventuellt börja pyssla med fotoalbumen om tid och lust finns...

Den här fredagkvällen har jag spenderat dels genom en stund i telefonen med mamma och sedan T, och dels framför TVn, så man kan väl knappast påstå att det varit en händelserik kväll, men det var faktiskt lite skönt att prata med mamma då det var ett tag sedan jag pratade med någon hemifrån.

Hoppas ni har haft/får en trevlig fredagkväll, natti natt!

2008-10-17
15:31:08

It´s over... /S
Ja då var sista praktikdagen gjord. Barnen skötte sig hyfsat bra under dagen men tyvärr blev det ett ganska intensivt bråk under sista rasten vilket gör det lite tungt att lämna klassen innan det är utrett, speciellt då jag inte fick chansen att säga hejdå till ena killen, en av de som jag fastnat lite extra för, då han var så upprörd att han slapp vara med på sista lektionen och istället vara på fritids.

För att då istället prata om något roligare så kan jag berätta att min bedömning gick gudomligt bra då jag fick högsta "mycket bra" på alla punkter, vilket var det bästa man kunde få, och hon sa att jag gärna fick ange henne som referens sen när det blir dags för att söka jobb :D
Jag önskar att T vore här så man kunde fira lite, men jag får väl fira på egen hand.

Helgen kommer bli lugn, det ska bli skönt att få vara ledig... man blir verkligen trött av praktiken! Tyvärr har jag lite plugg att ta tag i och på söndag ska jag vara barnvakt och tvätta, men utöver det så är det ledighet som gäller :)

2008-10-16
21:47:54

Miss my darling... /S
Fy fasen va det är tråkigt när min älskling inte är hemma....
Då och då händer det att jag får frågan hur länge vi varit tillsammans och svaret på den frågan är att det blir 7 år i januari.
Det är nästan löjligt lång tid! Jag förstår självklart att det finns de som varit tillsammans längre och de kanske tycker att 7 år inte alls är länge, men med tanke på att vi då gick i nionde klass, och med tanke på hur mycket man förändras under de år som följer så är det ganska så fantastiskt att vi trots det fortfarande känner precis samma sak för varandra, enda skillnaden är självklart att de känslorna har hunnit fördjupas.
Att ens försöka att föreställa mig hur livet skulle se ut utan honom är omöjligt för mig, precis som det är omöjligt för mig att tänka på framtiden utan att han finns med i de bilderna.
På ett vis är det som att vi växt samman, ibland är det nästan som att han känner mig bättre än vad jag känner mig själv - låter jättekonstigt men det är faktiskt sant...

Hur som helst så är jag så oerhört lyckligt lottad att ha funnit en sådan människa så tidigt i livet och som har funnits där som mitt stöd genom alla upp och nergångar här i livet.

Just nu sitter jag och lyssnar på Lars Winnerbäck, så många sköna låtar!
I somras såg jag honom tillsammans med T live för första gången och även om jag tyckte han var bra förut så växte han enormt i mina ögon efter den konserten som var toppenbra. Jag tror jag kan svara även för Ts del när jag säger att vi definitivt kommer att åka och se en konsert med honom även nästa sommar om han befinner sig någonstans i krokarna :)

Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du Lämnade mig Nu

Lars Winnerbäck - Elegi

2008-10-16
15:41:04

Torsdag /S
Hej på er!
Idag var det skogen som gällde hela dagen. När jag vaknade så hörde jag att det smattrade på rutan och ville helst bara vända på mig och fortsätta sova. Men det gjorde jag inte, istället hoppade jag i min långärmade nya joggingtröja, ett par leggings och över det mina sköna slappa jeans. Efter lite frukost så packade jag ihop min lilla matsäck som fick bestå av enbart frukt och en vindtröja att ha under jackan under dagen.
När det väl var dags att cykla iväg så regnade det inte så farligt och tack vare mina regnkläder så var jag torr när vi kom fram.
Vi började gå från skolan halv nio, men det visade sig att vi gått fel, så vi irrade runt en timma i skogen innan vi kom fram till rätt plats där eldplatserna redan var igång och förberedda för grillning.

Det var faktiskt en jättemysig dag och barnen skötte sig näst intill exemplariskt! Vi var tillbaka på skolan när klockan var halv 1 och då barnen fick sluta. Jag fortsatte dagen med att sätta upp barnens teckningar, samt planera morgondagen. Imorgon blir det en skön dag hoppas jag då vi ska se en film med barnen då det är vår sista dag med dem och det är deras belöning för att de skött sig bra. Sen blir det stavprov, läsning och lite skrivning innan vi avslutar dagen med ett utvärderingssamtal samt lite hejdå-prat och eventuellt någon lek beroende på hur lång tid samtalet tar.
Dagen börjas dock lite nervöst då jag direkt imorgon bitti har mitt utvecklingssamtal med mentorn då hon ska fylla i resten av bedömningsblanketten. Så just nu sitter jag och går igenom de olika punkterna för att se vad jag själv har att säga om dem. Jag känner mig dock inte lika nervös inför bedömning som jag gjorde i början på veckan då jag insett att bara för att det inte var ifyllt så betyder inte det att man hamnar längst bort på skalan...
Men hur det verkligen går återstår alltså att se imorgon :)

Nu står en fiskgratäng i ugnen och jag ska hoppa in i duschen så jag blir av med den äckliga röklukten! Senare ikväll ska jag faktiskt ringa familjen C och se om de vill ha barnvakt i helgen. Jag har egentligen inte lust men min ekonomi är riktigt usel så jag känner inte att jag har så mycket att välja på. Sen är jag ju helt ensam i helgen så jag har ju inget annat för mig heller...!

2008-10-15
22:14:48

Natt natt /S
Nu mina vänner ska lilla S hoppa i säng för att sussa sött. Jag har spenderat hela kvällen framför TVn.... det är verkligen skittrist att vara ensam och jag saknar redan min älskling och då är det en hel vecka kvar tills han kommer hem igen :(
Men som sagt... jag tror ändå att det är bra att man får chansen att verkligen sakna varandra ibland.
Jag har i alla fall pratat med honom, han hade hunnit med en hel del, dels hade han och hans pappa kaklat tvättutrymmet i sommarstugan, och de hade flyttat in sängarna i deras nya bostadsrätt.

Nej, nu är det som sagt dags att nanna...!

Natti natt

2008-10-15
17:38:53

The end! /S
Nu är det alltså helt färdigt då paret själva gått ut nu och talat om att de kommer att gå skilda vägar. Paret jag pratar om är Madonna och Ritchie. Jag vet inte om någon är särskilt förvånad då det varit en hel del spekulationer gällande dem den senaste tiden.  Men hur det än är så är det ju alltid trist när ett äktenskap slutar i skilsmässa....



2008-10-15
16:19:00

Two days left... /S
Nu har man klarat av mer än halva veckan och därmed har vi bara två dagar kvar av vår slutpraktik. Den är dagen gick ganska bra, den gick riktigt bra med "min" klass, men under det engelska språkvalet med 6:orna så var det rätt stökigt.
Imorgon ska vi ta med eleverna och spendera hela dagen i skogen, jag hoppas på att vi slipper regn, och efter vad jag hört och sett så verkar det som att vi kommer få slippa det.
Därmed så har jag egentligen gjort vad jag kunnat för att visa vad jag kan då utvärdering är direkt på fredag morgon... jag måste erkänna att jag är lite nervös, jag tänkte att jag skulle ägna mig åt bedömningsblanketten imorgon eftermiddag så jag har några bra svar om hon undrar eller ifrågasätter något.

Men sen är det alltså över för den här gången... då gäller det att vila hela helgen så att man är laddad för hemtentan som delas ut på tisdagen.

Nu ska jag gå till affären för att inhandla något passande att ta med till skogen imorgon. Sen ska jag faktiskt vara en latmask och köpa en färdig paj till middag idag :op

2008-10-15
16:10:51

Vem gör vad? /S
Vem gör vad?

1. Vem tvättar? Det gör vi nästan alltid tillsammans, få Ts dagar ofta är längre än mina så kanske jag tar liiiite mer
2. Vem diskar? Både jag och T, vi har varannan dag :)
3. Vem dammsugar & skurar? Vi turas om, men mest jag skulle jag tippa på 
4. Vem dammtorkar? Båda två
5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv? Den delen står nog T för helt och hållet i stort sett :op
6. Vem sköter om bilen osv? Ingen eftersom vi inte har någon , men när dagen kommer så tippar jag på att svaret blir T
7. Vem stryker kläderna? Ingen, här tar vi hellre en rynka än att plocka fram strykjärnet
8. Vem rengör avlopp osv? den vidriga sysslan turas vi om att ta men jag har lurat T till att ta någon mer gång :op
9. Vem storhandlar? Det gör vi tillsammans, men inköp där emellan är det jag som gör för det mesta
10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv? Mesta dels T som brukar traska iväg  även om vi försöker dela på även det
11. Vem lagar mat? Båda två, vi lagar mat varannan dag precis som med disken

Denna lilla lista hittade jag på en annan blogg, det kändes som en skön lista då jag är så nöjd med min vardag tillsammans med T. Vi delar verkligen på i stort sett allt :)
Jag förstår att det kanske är lite annorlunda när man får familj men jag hoppas verkligen att jag och T kommer hålla fast vid detta och inte falla in i några könsroller...

Hur ser det ut hos er?

2008-10-14
17:35:10

Tisdag /S
Hej!
Då var man hemma efter ännu en dag... Idag gick det faktiskt riktigt bra förutom sista timman då de ballade ur lite, men då hade jag bara halva klassen så det kunde jag ändå stå ut med. Eftermiddagen har ägnats åt konferens och papperskopiering. Men nu är jag i alla fall hemma igen.

Inte lika kul att åka hem när man vet att lägenheten är tom.... min älskling lämnade ju mig idag för att spendera en vecka i Karlstad. När jag pratade med honom så var han säker på att han klarat sin tenta, och det känns ju väldigt skönt...
Jag är ganska trött idag men det beror väl kanske på att dagen var så lång igår... hur som helst så blir det nog en tidig kväll i alla fall...

Hoppas även er dag varit bra :)

2008-10-13
20:40:27

13 timmar.... /S
...så lång har min dag varit och jag är så trött så jag vet knappt vart jag ska ta vägen....
Jag cyklade hemifrån kl 07.15 och klev åter igen innanför dörren kl 20.15. Att det finns människor som har sådana här regelbundet(däribland min egen mamma) är ju sanslöst.
Min dag har inte heller varit en bra dag. Barnen var riktigt hemska, de lyssnade inte på mig överhuvudtaget och jag kände hur huvudvärken kom direkt - vid ett tillfälle var det nästan så jag bara ville resa mig upp och gå och åka hem, de var verkligen hopplösa och det kändes inte som att det spelade någon roll vad jag gjorde...
Dagen fortsatte sen med att det kom en praktikant som var lite vilse då ingen av de ordinarie lärarna tog emot henne så den stackaren hängde med vår klass hela dagen och hon fick försöka jaga sin mentor för att få lite svar (som hon inte fick), tyvärr hade jag inte många lediga minuter över så jag kunde sitta ner och prata med henne heller.

Därefter kom mentorn och gav oss vårt bedömningsunderlag där hon kryssat i sådant som hon var säker på och sedan lämnat de rutor tomma som hon antingen inte själv förstod helt eller som hon tyckte att vi skulle tänka på resten av veckan. Tyvärr hade jag en del tomma rutor vilket inte direkt gjorde mig på bättre humör... att jag sedan faktiskt fått högsta "betyg" på det som var ikryssat spelade liksom ingen roll då man som vanligt bara ser det negativa...

Därefter var det engelska med 6:orna där en kille som har det lite svårt söker väldigt mycket fysisk närhet hos lärarna. Denna gång kom han dock och kramade mig och tryckte in sitt huvud mellan mina tuttar - jag känner definitivt skillnad på en kram och på en 12-årig pojke som försöker visa sig cool så jag knuffade undan honom lite vänligt. Det såg självklart mentorn och påpekade att denna pojken sökte närhet och inte tafsade... Själv vet jag dock vad det handlade om - jag tror kanske inte att han tänker lika om en 40 årig kvinna som en 22-årig - men att säga det till sin mentor var mer än jag vågade :op

Därefter var vi äntligen lediga i fyra timmar, då åkte vi iväg till universitetet och lämnade in vår blankett för vårens kursval och vi såg till att programansvarig kollade över blanketten så vi gjort allt rätt. Sen drog vi vidare ut mot Tornby där det blev en vända på IKEA för lite middag och ögonshopping. Det blev också en runda bland de andra affärerna och jag gjorde ett mycket onödigt impulsköp då jag köpte ett par nya gardiner till vardagsrummet. Fick faktiskt lite ångest för att jag köpte dem(på grund av min usla ekonomi) men då var det redan för sent...Väl hemma var det inte alls sådana gardiner jag trodde så nu måste jag ta med dem till kära mamma för att sy dem :/
Sen var det dags för föräldramöte, min närvaro kändes totalt onödig men det var vad vi blivit tillsagda att delta på. Vi satt i ett hörn och lyssnade till information vi redan hört - var liksom inget unikt med det här föräldramötet så jag kan inte påstå att det var ett lärtillfälle. Sen fick jag äntligen cykla hem, min älskade sambo hade faktiskt cyklat hela vägen dit för att cykla med mig hem så jag inte skulle cykla själv i mörkret genom skogen.

På vägen hem handlade vi lite och då kom pricken över i:et på denna dagen då det visar sig att mitt kort är tomt! Jag kan alltså inte betala för det jag handlat - behöver jag ens tala om hur pinsamt det var med folk bakom i kön. Så det var bara att traska hem och hämta Ts kort så han kunde betala för vår matkasse...

Jag måste säga att jag är glad att denna dag är över... Det känns dock grymt jobbigt att det är ungefär en timma kvar tills det är dags att nanna för att sedan ta sig an en ny sådan här dag...!

Jag förstår verkligen varför lärare blir utbrända.... Även om inte min mentor erkänner att det är jobbigt så visar hon det i handling då jag idag fick veta att hon faktiskt lämnar skolan om två veckor för att under ett halvår vara tjänstledig och vikariera på en annan skola...Kanske är det därför hon inte varit så engagerad i vårt arbete i klassen?! Hur som helst har hon inte skött sin uppgift särskilt väl och tyvärr känns det som att jag givit upp lite på för hand.... ´jag längtar faktiskt efter den här veckans slut... Jag vill vila....

2008-10-13
15:42:57

Baby Mama /L


Igår såg jag komedin "Baby Mama". Filmen handlar om framgångsrika Kate (Tina Fey) som bestämmer sig för att bli mamma. Det visar sig dock att hon inte kan få barn och Kate beslutar sig då för att skaffa sig en surrogatmamma via en förmedling. In kliver Angie (Amy Poehler) och snart är lyckan gjord. Med bullen i ugnen flyttar Angie in hos Kate efter vissa omständigheter. Det visar sig snart att de två är mycket olika. Du kanske känner igen dessa två från Saturday night live där de ofta figurerar. Det säger lite om humorn i filmen också - fast jag tycker filmen var roligare. Baby Mama är både söt och galen. Tina Fey och Amy Poehler väger upp varandra rätt bra. Steve Martin är med som en biroll då han spelar Feys mycket speciella chef. Han är inte rolig - men å andra sidan tycker jag aldrig han är det. Det finns några riktigt bra nyckelscener i denna film, främst med Poehler. Jag skratta så det ekade i alla fall. Helt klart sevärd men har inte för höga förväntningar nu!

2008-10-13
15:20:20

I am a champion /L
Hola mina vänner!

Fick en förfrågan för ett tag sedan från bäste Manny om hur det går med min jogging. Vi får ju bra uppdatering på Sandras men jag har medvetet hållt käft. Jag kan meddela att jag just nu klarar av 1 mil på 45 minuter!!!
Är inte det framsteg så vet jag inte vad!

Nu satte Sandra i halsen och fick prestationsånget - det var poängen =P Jag har faktiskt varit så jäkla lat/slö och inte joggat på flera veckor... =/ Men idag bar det iväg efter att jag hittat Åsa på köksbordet full av energi. Till min lycka sprang jag gärnet i 3 kilometer varav ca 1 var på asfalt på 30 minuter. Inget framsteg men jag har inte tappat så mycket som jag trodde ändå. Nu fick jag ny energi och lust igen så jag ska verkligen försöka komma igång. Tre dagar i veckan som Manny låter helt okej.

Jag har dock lite ångest över hur jag ser ut när jag joggar eftersom när jag kom hem igen mötte arbetargubbarna på gården och den ena nickade till den andra och båda kollade på mig. Jag hann inte se om det kom skratt efter detta men jag kände mig som en stor val som strandat. Förhoppningsvis var de imponerade över den jungelkatt jag är. =D

Tjoho!
///Linda

2008-10-12
15:22:10

Hello /S
Nu har jag hållt på och plockat i lägenheten i säkert två timmar men tyvärr märks det inte riktigt när man ser sig omkring. Jag har försökt att möblera om lite i bokhyllor och så men en del av mina idéer funkade inte riktigt så jag fick ställa tillbaka det som det stod från början. Jag hr fortfarande inte plockat fram dammsugaren men jag tror att jag ska ta och göra det så man har det gjort.

T är på uni och tentapluggar med sina kompisar, så jag är övergiven även idag. Idag har jag ju dock som sagt lite att sysselsätta mig med men inget av det kan klassas som roligt precis.... nu ska jag snart ge mig iväg till affären och handla lite så att jag kan göra det jag tänkt till middag, och det jag tänkt till middag är faktiskt wokat. Det är superlängesen vi gjorde det och eftersom T lovat att ta all disk ikväll så behöver jag inte tänka på det heller :)

Vad ska ni äta för gott idag? Behöver lite inspiration till vad jag ska hitta på att käka resten av veckan när jag är övergiven. T åker nämligen hem till Karlstad på tisdag och kommer inte hem förrän onsdagen veckan därefter...  Samma vecka så åker jag till Karlstad och kommer vara där i nästan 2 veckor så vi kommer bara ses två dagar på 3 veckor! Men det är väl bra att man får chansen att sakna varandra ibland också...

Nu var det som sagt Konsum som gällde :)

2008-10-12
13:55:00

Babel /L


Igår sände TV1000 filmen "Babel", eftersom jag inte sett den passade jag på. I Babel följer vi fyra historier som till slut länkas samman. Brad Pitt och Cate Blanchett som ett äkta par med problem på semester i Marocko, i San Diego möter vi den mexikanska Amelia (Adriana Barraza) som vill åka hem till sin sons bröllop. Vi får även följa två pojkar i Marocko som ska passa får och i Japan följer vi den dövstumma Chieko (Rinko Kikuchi) vars mamma begått självmord. Babel är riktigt skicklig och bra gjord. Den blir bättre och bättre ju längre in i filmen man kommer. Jag rekommenderar Babel om du inte sett den än!

2008-10-12
11:33:02

Söndag /S
God morgon på er!
Sovit gott?
Själv har jag sovit som en ängel och jag känner mig faktiskt ganska pigg så förhoppningvis går det åt rätt håll med den här lilla förkylningen :)
Idag har vi tvättid och jag har ingen som helst lust till att tvätta, särskilt inte när man ser mastodonttvätthögen som jag på egen hand ska ta hand om eftersom T gett sig iväg för att tentaplugga. I övrigt idag så SKA jag äntligen ta tag i lite städning här hemma. Jag får se om jag orkar släpa fram dammsugaren men jag ska i alla fall plocka undan allt småplock som ligger framme överallt.

Imorgon är det tillbaka till praktiken som gäller, det kändes helt okej fram tills dess att jag mindes hur otroligt lång morgondagen är då det är föräldramöte på kvällen vilket innebär att jag kommer vara där mellan 7.45 - 20.00! Min fundering just nu är om man ska cykla imorgon eller åka buss, att cykla dit är ju inga problem men frågan är om det är så kul att cykla själv hem med tanke på att man får cykla en ganska lång bit genom skogen...Men det får bli cykel i alla fall! Jag kollade precis busstiderna, och om jag åker buss tvingas jag att ta bussen som går 6.40 imorgon, alltså en hel timma innan jag ska vara framme och det är det inte värt! Kanske kan få T att komma och möta mig, men det är väl kanske inte så troligt eftersom han har tenta dagen efter.

Hur som helst, dags att börja sortera det där tvättberget så att jag är redo när klockan slår 12, vi ses!

2008-10-11
23:56:51

Dags att sussa sött... /S
Så där.... det blev lite jane austen-story då jag sett det första av tre avsnitt i miniserien Sense & Sensibility (förnuft och känsla). Min dator funkar fortfarande in när det gäller ljudet så ikväll har Ts dator fått hoppa in som vikarie för min kära laptop.
Jag kan inte påstå att jag är särskilt trött men eftersom jag kände mig lite risig när jag gick på stan så är det väl kanske bäst att gå och lägga sig i tid och se till att få mycket sömn.
T har fortfarande inte kommit hem så det lär väl kanske inte bli så mycket sömn då jag sover uruselt när han är borta :(

Jag har ännu inte hört något från kusinen som jag bjöd in på fika imorgon, min gissning är att han inte kommer så planen är då att tvätta, städa lite här hemma och planera de sista lektionerna för min sista vecka på praktiken. Det blir dock inte så mycket att planera då de har sker som måste göras varje vecka, hela torsdagen går bort då vi kommer spendera hela dagen i skogen med eleverna. Sen är det ju så att de har rätt korta dagar och sen är de bara halvklass på på eftermiddagarna så då måste man ju göra samma sak med den andra gruppen dagen efter. Men det är i alla fall hur planen ser ut för tillfället... ingen vet ju hur jag kommer må på måndag men jag ska vara rejält dålig för att stanna hemma något under den kommande veckan då det som sagt är min sista praktikvecka, och sista chansen att visa vad jag går för. Man vill ju att ens slutbedömning ska näst intill perfekt ut så att man kanske kan använda sig av den när man söker jobb sen....

Hur som helst, hoppas ni har haft en skön lördag, natti natt på er!

2008-10-11
21:05:23

Skulle du ha denna på dig? /L
Pest eller kolera? Vem av dessa skulle du välja om du var tvungen?


Napoleon

Bridal Shower Curtain

2008-10-11
21:01:09

Det ska vara lika! /L


Ska man dela på allt, då ska man dela ordentligt. Undrar hur långt detta par gick med "hälften-hälften-tänket". Jag har några bilder i huvudet hur detta gick till. Mycket underhållande. Men, vem vill ha ett halvt hus?

2008-10-11
18:13:35

My day /S

Idag tog jag mig ner på stan en runda, något som visade sig vara ett misstag då jag blev alldeles svettig, min näsa började rinna som attan och jag nyste konstant. Jag höll dock ut i ca 1,5 timma en innan jag hoppade på bussen hem. Under den tiden upptäckte jag att man öppnat ännu en Gina Tricot butik som till min stora förtjusning var riktigt stor - på grund av att jag inte mådde så bra så orkade jag dock inte så mycket mer än att gå ett varv och sedan gå ut igen.

Jag lyckades prova några skinnstövlar inne på Kalle P skor, det som var syftet med min lilla utflykt, men återigen så orkade jag inte riktigt bry mig och prova ordentligt så det hjälpte mig inte direkt i sökandet på ett par fina stövlar.
Det enda jag lyckades få med mig hem var ett nytt fotoalbum och albumblad till detta, så nu finns det inget som hindrar mig från att börja sätta in korten i album.

Linda har ju visat sin goda middag ifrån gårdagen, tyvärr har jag redan ätit upp min så jag kan inte visa er. Men för er som inte har en kock till sambo så kan jag även rekommendera den simpla middag jag åt! Jag köpte en liten ask med potatissallad, en liten grillad kycklingfilé och gjorde sen i ordning en sallad med gurka, majs och isbergssallad som jag fyllde upp halva tallriken med. Jag kan tala om att det var oerhört gott och framför allt simpelt som lämnade efter sig minsta möjliga gällande disken. Som sagt, när man ska laga mat till sig själv en helgdag så blir det sällan något hemmalagar :op

Älsklingen har varit hemma cirka en kvart idag innan han gav sig iväg igen för en fotbollskväll med grabbarna. Själv tänkte jag ladda DVDn med Jane Austen  och plocka fram min skål med kärnfria vindruvor för att kurera min förkylning.

Imorgon kanske kusinen dyker upp på fika, jag vet att han är i stan denna helg för att hälsa på en kompis och jag skickade honom en inbjudan för fika på sms så vi får väl se om han hör av sig. I övrigt har jag sådana tråkiga saker som att tvätta inplanerat :op

Have a nice evening!


2008-10-11
15:20:29

Just nu /L
Nu anländer snart J:s syster med familj. Mami är i Stockholm och hälsar på min "nya" kusin.

Ha en skön kväll.

2008-10-11
15:17:46

Yesterday /L


För oss blev det ingen pizza. Vi käkade kycklingfilé med ugnsbakadpotatis och bearnaise-sås (inte pulvervarianten). Yummie säger jag bara. Hade dock inga grönsaker tyvärr, hade nog varit ännu godare, typ grön sparris! J hade chili, basilika och flingsalt på potatisen vilket var fantastiskt gott.  Ett mattips för lördagskvällen!

2008-10-11
15:10:17

Tävling hos Amandajosefine /L


Just nu hos Amandajosefine så kan man "VINNA 1 COOLT LINNE OCH 2 SÖTA CUPCAKE BERLOCKER !" Tänkte ta chansen! Tävlingen ligger under hennes kategori "tävlingar". Allt du ska göra är att skriva ett inlägg och lämna en kommentar hos Amandajosefine.

SISTA DAGEN ATT DELTA ÄR 19 OKTOBER.
VINNAREN VÄLJS/LOTTAS UT OCH PUBLICERAS DEN 20 OKTOBER.

Klart slut!

2008-10-11
11:43:30

Framtidsfunderingar /S
Av och till så dyker samma funderingar upp i skallen på mig.... Vad ska jag göra till våren/sommaren när jag är färdig på riktigt med plugget och avslutar studentlivet och istället blir arbetssökande?
Den stora funderingen handlar om var jag ska bo, ska jag bo kvar i Linköping eller ska jag flytta tillbaka till karlstad. Tobias har ju ytterligare ett år kvar här i stan innan han är färdig men eftersom jag gärna vill flytta tillbaka till karlstad så är det ju där jag vill söka jobben - och ett år går fort, vi har klarat att ha ett distansförhållande en gång och kan klara det en gång till, denna gång skulle vi ju dessutom kunna ses oftare än vad vi gjorde då.
Sedan är det ju den ekonomiska biten, om jag ska vo kvar här... hur sjutton ska jag ha råd med saker och ting, man vet ju inte om man får vikariera så pass mycket med tanke på att detta är en stad med lärarstudenter över allt och förskollärare i grannstaden. Om jag flyttar hem till karlstad kan jag alltid bo hos mamma och pappa en tid vilket skulle bli mycket billigare. Å andra sidan så kan jag söka jobb både i karlstad och linköping om jag bor kvar i linköping... om jag däremot flyttar hem till karlstad så måste T skaffa en billigare lägenhet och gör han det och jag sen hittar ett jobb här så måste vi skaffa en större lägenhet igen... eller måste och måste men att bo i en etta kan nog bli tufft när den ena måste upp tidigt varje morgon. Det var ju en sak när vi båda plugga och man började ganska sent.....
OM jag ska flytta till karlstad igen så måste jag ju förvarna T tre månader innan så att han kan leta efter en billig etta och i så fall säger vi ju upp lägenheten till sommaren och då måste vi säga upp lägenheten till typ 1 april....


Så.... om någon kan se ett alternativ som är bättre än det andra av allt det jag skrivit hittills så PLEASE, tala om det för mig, för de här tankarna snurrar runt i skallen på mig varv på varv, men jag verkar aldrig komma till någon slutsats....
:(

2008-10-11
11:19:04

Lördag /S

Idag är det lördag som för de allra flesta innebär en en ledig dag. Min älskling har dock tenta på tisdag så han kommer vara borta hela dagen för att tentaplugga, något som de skulle avsluta med att se på fotbollen på TV. Så idag är jag övergiven hela dagen.
Idag är jag pigg men känner mig lite snuvig och känner av lite i halsen så jag vet inte vad jag ska göra. Jag skulle gärna vilja åka in till stan och titta på skor och köpa ett fotoalbum, men det kanske är dumt när man fortfarande inte är helt frisk. Å andra sidan håller jag på att bli knäpp av att bara sitta inne i lägenheten så en liten runda på stan borde ju inte skada någon :op

Igår blev det hembakad pizza till käk med recept på den pizzabotten som jag redan publicerat i bloggen. Receptet var jättebra och vi hade på en massa gott som fyllning; skinka, ananas,banan,curry, färska champinjoner och krossade tomater med vitlökssmak i botten. Det blev bra men inte så pizza-aktigt. Det var först efter tredje tuggan som jag insåg att jag glömt att ha på ost! Ost måste man ju ha för att det ska bli en riktig pizza, men det missade vi alltså, eller snarare jag eftersom det var jag som gjorde den. T tyckte i alla fall att den var väldigt god så det var ju bra :)

Vad det blir för mat ikväll vet jag inte, men när man ska äta ensam en helgkväll så är det sällan det blir något hemmalagat. Det blir i alla fall TV och datorn som blir många kompisar ikväll, förmodligen blir det någon Austen-film.

Hur som helst, hoppas ni får en skön dag!


2008-10-10
16:55:45

Favorit just nu /L


Rihanna - Disturbia

2008-10-10
16:51:52

Låt-tips! /S
Jag vet inte om det är någon som missat Lindexreklamen med den där underbart härliga låten i bakgrunden. Den sköna låten heter i alla fall Electric bird och det är Sia som är artisten! Jag har precis varit ute på en promenad och den spelades om och om igen på mp3n.



Sia - Electric Bird

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen måste jag ge mig iväg och handla så jag kan börja med middagen sen när T kommit hem från plugg och träning. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska baka pizza eller om jag ska göra spaghetti med carbonara. Jag blev så sugen på carbonara igår när jag tittade på våra kort ifrån Frankrike där vi åt en så underbart god carbonara - det var typ det enda jag köpte när vi åt ute förutom panini med skinka och ost :op

2008-10-10
15:08:34

Kurser för män 2008! /S
KURSER FÖR MÄN 2008!

Folkhögskolan fristående kurser för män HT-08  

Kurs  1
Hur man fyller på ispåsar  
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-


Kurs 2  
WC-papper. Är det sant att  toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp
1500:-


Kurs 3  
Är det möjligt att lyfta  upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter  urinering?
Mycket praktiska övningar
2000:-



Kurs 4  
Efter middagen: Flyger de  smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på  videoband.
2500:-


Kurs 5  
Lär dig att hitta saker,  börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och  vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum
1900:-


Kurs 6  
Att ge blommor till din  älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband
4000:- begränsade  platser!!


Kurs 7  
Våga fråga efter vägen när  du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-


Kurs 8  
Är det genetiskt möjligt  att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator
7500:- obegränsat  antal.


Kurs 9  
Lär dig skillnaden på fru  och mamma
Rollspel
1900:-


Kurs 10  
Hur man lär sig att älska  shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.  
500:-  Alla anmälningar är  bindande
obegränsat antal.



2008-10-10
10:27:45

Fredag /S
Då var det fredag igen då...!
Jag mår bättre idag då jag inte har någon huvudvärk men jag känner mig fortfarande ganska matt så det känns bra att jag valde att stanna hemma även idag.
Idag ska jag nog försöka städa lite här hemma, kanske inte direkt storstäda men plocka undan allt som inte ligger där det hör hemma och kanske damma lite då vi inte riktigt orkat med den biten av städningen hittills.

I övrigt händer det nog inte så mycket annat, det är fortfarande vila som står på schemat så jag kanske ska krypa upp i soffan och äntligen börja läsa den bok jag köpte i augusti.

Ha en skön dag!

2008-10-09
20:56:54

Tv-tips; Bröllopsform/S
Just nu sitter jag och tittar på det nya programmet Bröllopsform och jag måste erkänna att jag gillar det. Dels så gillar jag det för att man hela tiden är så positiv till skillnad från Du är vad du äter där man Anna Skipper står och talar om vad fula och äckliga personerna är och där man totaländrar kosten. I det här programmet är man som sagt mycket mer positiv och man arbetar inte bara med kroppen utan även med självförtroendet och självkänslan, betonar att man måste lära sig att se de små framstegen när viktnedgången avstannar istället för att bli förbannad och bara ge upp (någon som känner igen sig :op, det gjorde iaf jag). Sen ändrar man inte drastiskt direkt på kosten med en massa konstiga saker, istället satsar man på regelbundna mattider var tredje timma och att äta enligt tallriksmodellen. De tränar i och för sig grymt mycket men eftersom programmet avslutas med att paret ska förnya sina löften så är det ju heller inget de försöker visa upp som något enkelt heller.

Det jag gillar framför allt är att man visar personerna som de är, det börjar inte med en bild i underkläder där de står med kass hållning och ser självmordsbenägna ut - det börjar istället med att bara visa hur de verkligen ser, och det avslutas på precis samma sätt istället för att avsluta med en färgglad bakgrund och att man klär personen i svarta kläder och de ler som om de fått leendet ditklistrat...

Hur som helst så kan jag tipsa om programmet då det som sagt inte handlar om att få folk om att må dåligt utan snarare om att peppa människor!

2008-10-09
18:46:15

They are baaack... /L
Snowjoggers Boots

  

No comments.

2008-10-09
18:34:36

"Pigga upp dina träd" /L
Idag trillade reklam ner i brevlådan. Den klassiska pensionärs-"katalogen" Sparköp var med. Du vet, den med massa skit i. I alla fall så hade de reklam för dessa ansikten man ska kunna sätta på sina träd. Det står och jag citerar "kommer garanterat väcka uppmärksamhet när du monterat detta "ansikte"". Ja, uppmärksamheten kommer bero på att a) du dör av skräck eller b) du garvar ihjäl dig för att det var det fulaste du sett i trädgård-väg. Den här skiten finns alltså att köpa hos www.sparkop.se. Jag ber er vänligast att inte inhandla dessa eftersom jag då kommer våndas över att något så fult får existera.



98,50 kronor



69,90 kronor

2008-10-09
17:58:12

Pizzadeg med bakpulver /S
Det var ett tag sedan vi hade något recept med i bloggen. Jag funderar på att baka pizza till middag imorgon kväll och funderar på att prova detta recept till degen, och även en liknande fyllning :)
Jag har alltså inte testat det själv ännu men det har fått flera positiva kommenterar så helt kasst ska det väl inte vara!

God pizza

Pizzadeg:

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 dl mjölk  

Fyllning:

  • ketchup
  • 1 pkt (ca 140 g) bacon eller rökt skinka
  • 200 g färska champinjoner eller 1 konservburk
  • 1 burk (ca 600-800g) ananas
  • pizzakrydda eller oregano och timjan
  • 200 g riven ost

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar.

Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt.


Fyllning: Häll på ketchup och bred ut till ett jämnt lager. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt. Strö över kryddor. Strö över riven ost.


Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.


2008-10-09
16:03:34

Finally! /S
Efter att ha läst Ls lite smått irriterade inlägg om kursanmälningar så kollade jag min mail för att se om jag fått något svar om MITT kursval. Det hade jag inte, däremot hade jag fått ett mail från programansvarig som påminde om kursanmälansperioden samt berättade lite käckt i slutet att de som var färdiga med sin utbildning till jul kunde söka en extra specialisering mot förskolan för att få behörighet även för det verksamhetsområdet, dock fanns fortfarande ingen info om vad den kursen hette eller hur man sökte den.

Det gjorde mig jäkligt irriterad så jag skickade iväg ett mail som kanske speglade min irritation till viss del. Cirka två minuter senare ringer min mobiltelefon och i andra änden så är det visst just den programansvarige som sitter. Hon guidar mig snällt till internetsidan med kursens namn och information samt berättar hur jag ska göra för att söka den!
Så nu ÄNTLIGEN vet jag hur jag ska göra och slipper känna superstress inför det...
Jag kollade in schemat för de som läste kursen i våras och såg att de slutade v. 23 så förmodligen kommer även jag göra det, precis som L. Jag såg också att det jag hört stämde, att de faktiskt hade haft så mycket som 7 veckors praktik!!!! Känns ju helt underbart bra om det blir så även till våren...

Det enda jag glömde fråga när jag ändå hade programansvarig på luren var ju om det var platsgaranti - alltså är jag garanterad att få läsa kursen om jag söker den. Jag orkar dock inte krångla med det nu utan får helt enkelt vänta och se...

Strax efter att jag lagt på luren ringer M och berättar att den stackaren varit helt själv med barnen idag då mentorn också var sjuk. Inte för att mentorn är ett så stort stöd men det är fel att inte kalla in någon vikarie eller att inte sätta in HENNE som vikarie. Men hon tyckte inte att hon orka tjafsa om det, och tyvärr vet jag att jag inte heller hade gjort det i hennes situation. Dagen hade i alla fall gått bra och hon ville bara se hur jag mådde. Hon tyckte det var okej att jag stannade hemma även imorgon och verkligen blir frisk när det ändå bara handlar om en dag...
Hon hade väl i och för sig inte så mycket att säga till om då valet ändå är mitt, och sen fick ju jag ta hennes tre sjukdagar...

Hur som helst, poängen med inlägget var att ett stort stressmoment nu är borta då jag vet hur jag ska gå tillväga med min kursanmälan :)

2008-10-09
14:37:53

relaxa?`/S
Jag har inte energin för att undervisa ansvara och befinna mig i samma rum som en grupp elever men jag har samtidigt lite för mycket energi för att bara ligga i sängen... Jag antar att jag efter 2,5 vecka på praktik nu har kommit in i vanan att faktiskt ha fullt upp under dagarna för nu har jag verkligen svårt att slappna av och bara vila.
Jag har vilat idag men jag har också gjort lite praktiskt arbete som att bränna ut alla kort som jag har haft liggandes på datorn. T ska testa att installera om min dator  och se om felet med ljudet då kanske försvinner, men innan han kan göra det måste jag ju se till att spara allt jag vill ha kvar någonstans. Så nu har jag sparat alla kort, då är det bara en massa word-dokument och musik kvar. Jag får väl se om jag orkar ta tag i det idag eller om det får vänta...

Jag ska nog ta och ge mig ut snart och lufta mig lite, man blir ju ännu segare av att sitta instängd en hel dag, så ett varv runt huset får det i alla fall bli.

T kom hem tidigt idag, tydligen var hans energinivå i botten och han hade ont i huvudet, så kanske har jag smittat honom med vad det nu är jag har?

2008-10-09
14:00:07

Look a like /L
Jag tycker att sångerskan Katy Perry och skådisen Zooey Deschanel är kopior av varandra. Håller ni inte med?


2008-10-09
13:18:00

Vem är jag? /L
Jag gjorde personlighetstestet igen. Tänkte att det skulle vara kul att se skillnaden.

Så här är jag idag.

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Tidigare inlägg


2008-10-09
12:52:38

Dagens fakta /L
År 1870 såldes den första chokladkakan i Sverige. Tillverkaren, Nissens choklad, tog 2 riksdaler och 50 öre för en chokladkaka. I dagens penningsvärde är det cirka 75 kronor.


2008-10-09
12:45:39

Alá optimistá /L
Jag kollade in min studieplanering nyss. Vi har det helt otroligt knäppa systemet att vi måste söka in till kurserna vi ska läsa inför varje termin. Jag läser program men måste alltså ändå söka varje jäkla termin. Det är väl inte så svårt att göra det tänker ni men grejen är att det varje gång krånglar. Min kurser finns inte att söka in till. Nu har jag mailat och krånglat med studentcentrum i flera veckor och ingenting händer. Jag är inte den enda som har detta problem heller. Så detta är ännu ett exempel på irritationsmoment i vardagen. Allt jäkla onödigt krångel. Har man kommit in via program och ändå har platsgaranti, varför ska jag söka in IGEN varje gång?

I alla fall så var det inte det jag skulle skriva om här.... utan nämligen att vecka 23 är min allra sista "schemalagda" vecka på universitetet. Sedan är jag färdig. Redo för arbetslivet.

Hallelulja... typ.

2008-10-09
11:07:19

Sjukling /S
Imorse började jag jag kl 7 och tvingades därför gå upp 05.45. Jag har ju varit krasslig i ett par dagar men imorse kände jag bara att jag inte skulle orka med den här dagen, hade världens huvudvärk och kände mig helt varm. Det visade sig också att jag faktiskt hade feber, inte jättemycket men att ha ansvar för 18 elever som inte lyssnat särskilt bra de senaste dagarna skulle vara mer än jag orkar med. Så därför blev jag hemma idag.

Det känns så surt att bli sjuk under praktikperioden då det dels är min sista praktikperiod och man faktiskt har så få veckor med praktik under utbildningen. Men det finns ju inte så mycket jag kan göra åt saken, jag satsar på att verkligen vila och sova mycket idag så får vi väl se om det hjälper. Det är sådana här dagar man älskar sin Friendsbox :)
Frågan är dock hur länge jag orkar ha TVn på då den tjuter vilket verkligen skär i öronen - ni vet ett riktigt tinnituspip!

2008-10-08
19:25:48

Dagens fakta /L
Kejsar Nero ansåg att den romerska teatern skulle vara verklighetstrogen. När handlingen krävde att en person skulle dö använde man sig av en fånge som dödades på riktigt.


2008-10-08
19:05:38

Fel yrke! /L


Renoveringen fortsätter. De har nu börjat göra iordning "gångerna". Det har i veckan målats snyggt med grå väggar, vita lister och svart galler. Enkelt, diskret enligt mitt tycke. Till min förfäran upptäckte jag idag denna förskräckliga "målning" (på bilden). What the F****? På varje etage är det nu två sådana här fula jävla vinröda duttar-målningar. SERIÖST? Jag undrar vem den ansvariga är för detta fula elände? Jag skulle vilja tala om för denna person att han/hon har den absolut sämsta smaken och borde byta yrke. DU HAR HELT KLART FEL YRKE.

Agree?

På tal om yrkesval så funderar jag seriöst över att byta karriär - kanske ska satsa på något som detta. De tjänar tydligen sjukt bra.

2008-10-08
16:31:33

Ny dag, nya möjligheter /S

Ja det var ju med de orden jag avslutade gårdagens inlägg om min jobbiga dag, och till viss del så stämde det väl. Den här dagen gick i alla fall mycket bättre än gårdagen även om de fortfarande lyssnade ganska dåligt på mig så fick jag dem i alla fall att jobba ganska bra större delar av dagen.
Min energinivå är dock ändå i botten och jag känner av mer och mer i halsen, det kan ju dessutom bero på att jag får anstränga min röst en del nu.
Jag hoppas i alla fall att den håller tills imorgon då jag tillsammans med de två andra lärarkandidaterna ska ha morgonens musik- och lekträff utomhus för 60 elever och det är ju alltid svårare att göra sig hörd utomhus.
Två andra jobbiga saker med morgondagen är att jag dels börjar kl 7 och att det dels kanske kommer vara två studenter som ska se på klassen imorgon under lektionen för att se hur skolan arbetar med barn i behov av stöd - inte för att jag förstår vad de ska få ut av att vara med på mina lektioner?! Jag hoppas dock att de får vara med i någon annan klass istället...

Idag när jag kom hem så visade det sig att korten hade kommit :)
Jag tyckte att jag varit sträng mot mig själv i urvalet men det visade sig ändå att jag hade lite väl många kort på mina kära syskonbarn, och då särskilt på den äldsta. Men så kan det vara... nu är det bara att sätta sig och sortera dem och sedan sätta in dem i album, men det får nog vänta till helgen. Får se om det kanske blir en runda till stan i helgen för att köpa ett nytt fotoalbum och även kolla in skor.

Tyvärr så hittade jag flera fina par stövlar på Ecco, men grejen med de skorna är ju att de är så dyra, men å andra sidan kanske det är värt pengarna?IMAGE

CASUAL BERGEN

 Jag gillar båda dessa paren men jag tror kanske att de till höger är lite mer tidlösa och passande till fler olika situationer. Men det var ju det där med prislappen... jag tror de till höger kostar 1600kr. Kan man verkligen ge det för ett par skor när man är student?!


 


2008-10-07
20:36:43

suck och stön! /S
Tänk vad saker och ting har en förmåga att krångla de dagar man är på uruselt humör.
Nu är det min dator som håller på att balla ur, igår hittade den inte nätverket - ett problem som jag aldrig har haft förut. Idag vet jag inte vad det är men den hackar, och då särskilt ljudet vilket gör att jag inte kan/orkar titta på något via datorn och just idag var det bara det jag ville göra. Jag hoppas bara att det är ett lättfixat fel så den inte håller på att lägga av helt och hållet. Jag har varken råd eller lust att köpa en ny laptop så länge jag fortfarande är student. Tobias har i alla fall lovat att titta på den när han får tid över, men med tanke på att han har sin tenta om en vecka så lär det väl inte bli än.
Jag får hoppas på att mina kort kommer imorgon så jag får lite annat att pyssla med :)

Den här dagen var som sagt ingen bra dag, jag har varit helt seg i huvudet hela dagen och har inte riktigt orkat med allt tjafs från eleverna - något de förmodligen kände av och testade mig extra mycket för idag var de riktigt jobbiga och käftade emot. Så det blev ännu en dag där jag blev en gaphals vilket aldrig är roligt.
De som mentorn då påpekade var att jag måste lära mig att förutse händelser, vara tydligare i mitt kroppsspråk och ge mer positiv förstärkning. Jag tror det sved lite extra då jag själv är medveten om att jag varit dålig på att ge barnen beröm. Det beror främst på att de faktiskt varit extremt jobbiga och knappt klarat av att sitta på stolen. Innerst inne tror jag dock på positiv förstärkning så jag får väl försöka ännu mer att försöka hitta de där små sakerna som man faktiskt kan berömma. Mitt kroppsspråk trodde jag var tydligt men det kan säkert bli tydligare. Att det svider beror som sagt på att det känns som hennes bedömning gjordes av den här dagen - en dag där jag var i botten och inte hade någon som helst ork till något, utöver det så känns det hela tiden som att M (som jag gör praktiken tillsammans med) hela tiden försöker hävda sig och näst intill hånler när det går åt skogen.
Att dessutom få höra att man inte är bra på vissa saker precis efter en totalt misslyckad lektion som får en att känna sig rätt misslyckad som lärare, gjorde väl också att tog åt mig av feedbacken på fel sätt. Som hon själv sa så var det goda råd som man lär sig med åren, men just då kändes det bara som ren och skär kritik.

Hur som helst imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

2008-10-07
16:28:01

I had a bad day... /S
Har egentligen ingen som helst ork till att skriva något nu. Mitt huvud har inte alls hängt med idag, och barnen har inte lyssnat för fem öre. Dessutom slutade dagen med att mentorn gav mig feedback, och den var inte rakt igenom positiv, och som vanligt är det väl det negativa som fastnar på hjärnan.

Så nu ska jag lägga mig på soffan en stund, och sen ska jag gå och köpa mörk choklad för att trösta mig med under kvällen :(

2008-10-07
07:17:15

Tisdag /S
God morgon på er...
För min del är det dock ingen toppenmorgon då jag fortfarande är supertrött och dessutom har lite ont i halsen idag. Kanske är det en förkylning som börja bryta ut eller något. Idag är det jobbigt nog en av de senare dagarna, man kan ju alltid hålla tummarna för att konferensen är inställd så att jag kan komma hem lite tidigare.

Dags att göra sig i ordning och sticka, ha en bra dag!

2008-10-06
22:54:45

Färjan /L


Någon som sett Kanal 5:s nya serie "Färjan"? Jag tittade för första gången idag. Jag satt faktiskt och såg programmet genom mina fingrar - så mycket skämdes jag för folket. Hur kan man bete sig på det sättet? Det som är positivt med detta är ju att nu kan folk se hur jäkla illa svenskt fyllebeteende är. Inte undra på att svenskar är framröstade som världens sämsta turister. Fy fan för att jobba i den miljön, stor eloge till er som orkar det.

2008-10-06
22:25:04

All grown up /L

Det känns som mitt "nuvarande liv" lider mot sitt slut. Det är inte långt kvar tills jag går in i ett nytt skede, alltså jobb-livet. Jag har bara upplevt skol-livet och de saker jag ser fram emot kommer att ske när jag har ekonomi alltså jobb för det. Som resa, köpa bil, bostad och skaffa ungar. Därför känns det som man nu varje dag räknar ner till det nya livet ska börja. Jag vet inte om jag gör mig direkt förstådd nu? Jag går med skräckblandad förtjusning mot det nya. Så som det känns nu, tråkigt nog, så är nästa big thing i mitt liv att ta examen. Jag såg fram emot den dagen då renoveringen var klar (kan inte jämföras men ändå) och nästa sak som sker är typ julen sen är det dags att lämna studentlivet och bli "vuxen". Sista klivet ut i vuxenlivet alltså.

Är det bara jag som känner/tänker så här?


2008-10-06
22:07:41

Svar på kluringen /L
Helena, Niklas och Johanna ska gå på teater. Helena betalar fullt pris, Niklas får 10% studentrabatt och Johanna går för halva priset eftersom hon är under 12 år. Totalt kostar deras teaterbiljetter 360 kronor. Vad kostar deras biljetter var för sig?



Rätt svar är:
Deras biljettpris är; Helena 150 kronor, Niklas 135 kronor och Johanna 75 kronor.

Nu vill jag ha en kluring från dig Sandra!

2008-10-06
22:04:30

Dagens fakta /L
En amerikansk president kan inte gripas om han inte går med på det själv.


2008-10-06
20:53:34

Nyast i släkten /L


Här kommer en bild på min liiiiiiiiiiiiiiilla kusin "Frodo". Sockersött.

2008-10-06
16:52:02

Måndag /S
Hej mina vänner!
Idag har jag varit så trött och seg och med en lätt dunkande huvudvärk= inte direkt så att man längtar efter att spendera dagen i ett rum med 18 barn!
Det som gjorde det hela ännu jobbigare var att även M mådde lite halvkasst idag så man kunde inte ösa över ansvaret på henne heller. Men vi överlevde dagen, kanske tack vare att barnen fick sin första belöning på samlandet av stjärnor(för gott uppförande på lektionen) som var 20 minuters extra rast.

Nu ska jag försöka orka mig in i duschen snart, och tyvärr är det min tur att fixa middag och disken idag, men SEN ska jag inte göra något mer alls idag, bara vila och försöka samla ihop lite energi som jag verkar vara helt tömd på!

2008-10-05
21:31:55

Good night.. /S
Jag fick trots allt en del gjort idag då jag hann med att städa också. Nu ska jag ta hand om tvätten och därefter ska jag faktiskt sussa sött så jag får en bra start på den nya praktikveckan. Den här helgen har jag känt mig lite låg, inte humörsmässigt men energimässigt, vet inte vad det beror på. I fredags hade jag verkligen ingen energi alls, och igår var det väl mycket bättre jämfört med i fredags, men idag var jag helt borta igen och kände mig som en zombie även om jag lyckades åstadkomma vissa saker. Jag hoppas jag orkar hålla mig frisk kursen igenom, det är ju bara tre veckor kvar!
Nu under den senaste halvtimman har jag kollat runt lite på lektion.se för att få lite inspiration till mina lektioner. Jag känner att jag hittat bra idéer men jag har inte tagit något beslut om några lektioner än och det är det jag måste börja göra om det verkligen ska bli något av det hela.
Imorgon ska jag försöka att ge mig iväg och låna lite fler böcker att läsa ur, men vi får väl se vad som hinns med. Egentligen är det föräldramöte på kvällen för hela skolan som mentorn tyckte att vi kunde gå på men jag tänkter faktiskt skippa det och bara gå på det som är för klass 1 och 2 nästa måndag.

Hoppas ni har haft en bra helg!

Natti natt

2008-10-05
16:33:41

Kortpyssel /S

Usch... den här dagen har gått så fort! Det enda jag gjort idag är att sitta och pyssla med korten. Dels att göra urvalet och sedan att fixa till de korten som är alldeles för ljusa/mörka. Jag tyckte att jag verkligen försökte att inte ta för många men det slutade ändå med att jag nu har skickat iväg nästan 300 kort för framkallning, vilket kostade mig 280kr inklusive frakt så det var inte så dyrt tyckte jag då jag ändå valde att ta vit ram runt som var det dyraste alternativet. Så nu väntar jag på att de ska ramla ner i brevlådan under den kommande veckan.
jag framkallade dem hos Fujidirekt, jag har beställt från dem förut och varit nöjd så jag hoppas det blir lika bra denna gång.

Nu ska jag försöka ta tag i städningen. T har gjort sin del så nu ska jag ta köket och dammsugningen och plocka bland all min skit som jag har på vårt vardagsrumsbord. Det bordet är verkligen alltid fullt av mina saker på det bordet, både på hyllan och på bordet... jag kan vara en riktigt slarvmaja :op

Om jag orkar så ska jag nog baka något sen, kanske muffins eller en liten blåbärspaj :)


2008-10-05
16:00:20

Dagens fakta /L
Skyskrapan Empire State Building i New York träffas av blixten så ofta som 48 gånger per dag.


2008-10-05
15:57:22

Sagt av Stokely Carmichael /L
"Nederst och på rygg".
- Charmichaels svar på frågan om kvinnans ställning i Black Power-rörelsen.


2008-10-05
11:47:51

Söndag /S
Sista lediga dagen och sista dagen för denna veckan. Jag är på konstigt humör idag, känner mig som en bebis som inte vill göra något av de måsten som faktiskt finns på min lista. Jag har bland annat en kursuppgift som jag MÅSTE göra idag, jag MÅSTE ta reda på den rena tvätten som stått i IKEA-kassar i en vecka nu. Jag BORDE planera några lektioner för den kommande veckan, jag BORDE städa lägenheten.
Jag har inget jag vill göra bara en massa saker jag INTE vill göra. Jag tänkte att jag ska sätta mig och sortera lite bland mina kort också och skicka iväg en del på framkallning, det är något jag faktiskt vill göra men jag kan inte göra det förrän jag är färdig med min kursuppgift.

Så nu ska jag ge mig på ett försök att komma igång med uppgiften eller i alla fall läsa och se vad det är den går ut på egentligen :/

Hoppas ni har en dag utan några måsten!

2008-10-05
00:13:17

Tips! /S
Jag såg att lyko.se hade ett riktigt bra erbjudande nu på schampo och balsam ifrån Loreal, mitt absoluta favoritschampo!
Nu kostar 500ml schampo + balsam bara 349kr istället för 568kr - riktigt bra pris alltså!
Själv inhandlade jag en 1,5liter flaska med schampo som jag vet kommer räcka en evighet så det är inte riktigt aktuellt.

Men som sagt, schampot är superbra, och sedan jag bytte till det för några år sedan så har mitt hår blivit MYCKET bättre, både enligt mig själv och enligt frisör. Till skillnad från billiga schampon så är också detta schampo mycket drygare då man inte alls behöver samma mängd för att få upp ett lödder, det enda man ska tänka på är att se till att håret är ordentligt genomvått innan man masserar in det.

 - Kampanj Loreal Vitamino Color/500+500

2008-10-04
23:43:24

Our night! /S
Vi lyckades med en myskväll, helt rofylld blev den dock inte då T hade lite svårt att sitta still då han knappt rört på sig idag. Sen var ju filmen rätt seg så koncentrationen var väl kanske inte på topp.
Både mat och choklad smakade i alla fall ljuvligt gott, och även om T har haft svårt att sitta still så har den här kvällen varit precis vad jag längtat efter i två veckor. En skön hemmakväll med min älskling där jag trivs allra bäst :)

Efter att ha sett Ls bilder från hennes fräscha badrum och kök så kan jag ju inte bli annat än avundsjuk. Mitt eget kök är väl ändå hyfsat tack vare att vi också investerade i en ny köksgrupp och i lite fräscha tavlor, men vårt badrum är allt annat än roligt med sin RÖDA golvmatta och aprikos- (?)färgade väggar. Vi har nu bott här i ganska så precis ett år men jag har ännu inte blivit vän med badrummet.
Nej... jag gillar vår lägenhets planlösning och de möbler vi nu har men nästa gång vi flyttar vill jag inte på markplan och jag vill ha en balkong OCH ett fräscht badrum, behöver inte vara jättefint men jag vill i alla fall ha neutrala färger - och dit anser inte jag att rött och aprikosfärgat hör!

Nu har T startat film nr 2, någon maffiafilm... vi får väl se hur länge jag orkar titta :)

2008-10-04
21:59:02

Dagens fakta /L
Ordet "fuck" sägs 297 gånger i filmen Scarface.


2008-10-04
21:52:11

Dagens kluring /L
Helena, Niklas och Johanna ska gå på teater. Helena betalar fullt pris, Niklas får 10% studentrabatt och Johanna går för halva priset eftersom hon är under 12 år. Totalt kostar deras teaterbiljetter 360 kronor. Vad kostar deras biljetter var för sig?



2008-10-04
21:39:23

Its a boy! /L


Grattis till morbror B som i morse fick en son. Hoppas på att få se honom snart!

2008-10-04
21:20:43

Renovering Del 7




Idag har jag röjt i vardagsrummet. Tvättade fönstrena och satte upp nya gardiner - gröna. Tog ett kort med blixt först men hela mysfaktorn försvann som ni ser.



Igår inskaffade vi ett matchande vitrinskåp till nya köksgruppen. Mamma kallade vårt hem "pensionärs-hem". Men jag tycker det är kul att äntligen ha någonstans att ställa finservisen. Väl spenderade pengar.





Lite bilder på nya badrummet. Börjar vänja mig vid det blå golvet (som jag ångrade). Grodinvasion så långt ögat kan nå är det också. Puttinuttigt va?





Vi invigde köket med tacos, mamma och brorsan kom förbi. Efteråt blev det chips med dipp och Svensson Svensson. Skönt. Nu har jag hållt på här hemma i tre dagar nonstop. Trött, men nöjd.

Relaterade inlägg;
Renovering Del 6
Gissa...
Renovering Del 5
Renovering Del 4
Renovering del 3
Renovering del 2
Renovering del 1

2008-10-04
18:46:52

Andra försöket! /S
Ja, gårdagens myskväll gick ju inge vidare men det ser bättre ut idag!
Under dagen har jag tagit ett skönt bad, och vi har handlat för en myskväll.
Nu ska vi börja med maten och idag blir det favoriten tacos, därefterblir det TV, Svensson Svensson samtidigt som vi ska njuta av Marabous mörka choklad med hallonsmak. Sen blir det mys med filmen Pirates of the Carribean, den senaste vad den nu heter...

Hoppas ni får en mysig lördagkväll!

2008-10-04
13:52:54

Lördag /S

Vår fredag blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag var dödstrött och bjöd därför T på pizza för att slippa laga mat. Eftersom båda var trötta så blev det inte så mycket till samtal. Därefters släpade vi oss in i vardagsrummet och glodde på TVn där det egentligen inte fanns något vettigt att titta på. Vid halv 11 gav T upp och gick och lade sig med en sprängande huvudvärk, så jag blev lämnad ensam. Till slut tittade jag dock på den franska filmen Tillsammans är man mindre ensam, jag har velat se den ett tag då jag läste boken i somras som jag gillade en hel del.



Tillsammans är man mindre ensam (Hunting and gathering, Ensemble, c'est tout)
Den unga, undernärda tecknaren Camille (Tautou) lever ensam i ett litet vindskyffe någonstans i Paris. Hon försörjer sig som städare, har en dålig relation till sin känslokalla mamma och i princip inget socialt liv. Så en dag stöter hon ihop med sin excentriske granne, Philibert (Laurent Stocker) och lär så smånningom känna honom. Philibert delar sin stora våning med en surmulen ung kock vid namn Franck (Guillaume Canet) och det dröjer inte länge innan Camille flyttat in hos de två herrarna. Snart blossar en konflikt upp mellan Camille och den osympatiskt vresige Franck. Men de inser snart att de måste sluta fred för att kunna bo ihop.

Det här är alltså franskt feelgood-drama med allt vad det innebär. De tre huvudkaraktärerna brottas alla med sina problem till en början men hittar, naturligtvis, styrka hos varandra för att på så sätt kunna förverkliga sig själva.

Jag gillade filmen en hel del, en riktig feel-goodfilm, men jag tror att det främst beror på att jag läst boken om jag inte gjort det så hade jag nog tyckt att den var lite seg då det är några glapp i handlingen, det hade varit bättre om de förlängt filmen med en halvtimme. Men jag älskade skådespelarna som passade perfekt i sina roller.
Om man ska se filmen så tycker jag att man ska läsa boken först, dels för att kunna uppskatta filmen mer, men även för att jag tror att man uppskattar boken mer om man får skapa sina egna figurer och inte plocka de som var i filmen.
Så för att sammanfatta så gillade jag filmen men rekommenderar att man ska läsa boken OCH se filmen inte bara se filmen.



Idag tog jag mig i alla fall ut på den där joggingturen som jag tänkte ta igår. Det gick lite trögt men jag tog mig i alla fall runt. Jag hade tänkt ta mig iväg till stan idag för att kolla på stövlar, men jag har ingen lust att åka själv och T orkar inte följa med så jag skippar det idag.
Ikväll gör vi ett nytt försök med en myskväll :)

Glöm förresten inte bort att det är kanelbullens dag idag!

2008-10-03
16:52:56

forget it! /S
Jogging... glöm det!
Jag somnade på soffan och trots den timman så är jag fortfarande dödstrött.

2008-10-03
14:34:26

Finally friday :) /S

Ännu en praktikvecka har nu passerat. Idag fick jag ta klassen igen då M hade bild med små grupper av barn ute i ett annat rum där de gjorde sockermålningar som blev riktigt läckra. Det kan jag rekommendera till folk med barn. Man kokar bara 1 dl vatten och 2 dl socker så att sockret löst upp sig. Låter det svalna och penslar sedan ett papper med sockerlösningen. Sedan tar man en pensel med rikligt med vattenfärg och "duttar" på pappret  och ser hur färgen sprider sig.
Riktigt mysiga!
Den här dagen var halvbra, de skötte sig inte alls lika bra som igår men det var heller ingen katastrofdag. Trots det så är jag grymt trött, veckan har känts väldigt lång, och jag ska verkligen se till att njuta av den här helgen och bara ta det riktigt riktigt lugnt...

Nu ska jag se på Greys anatomy och sen ska jag faktiskt försöka att ge mig ut i joggingspåret. Jag har redan bytt om så att jag är färdig att ge mig iväg sedan. Det har ju inte blivit någon jogging denna vecka men som sagt så ska jag försöka att ge mig ut idag och även på söndag.

Vi hörs senare!


2008-10-02
21:58:09

Helg, helg och helg! /S
Hej på er!
Vad gör ni?
Själv har jag spenderat min kväll i soffan, och den senaste halvtimman har jag lyssnat på en massa ABBA-låtar. Jag måste erkänna att jag längtar efter att filmen Mamma Mia! ska släppas på DVD, jag älskade verkligen filmen. Det var en äkta må-bra-film och kommer definitivt bli en del av min filmsamling och få komma fram under långtråkiga kvällar när jag är övergiven - ett bra alternativ till mina Austen-filmer :)

Imorgon är det äntligen fredag och helg, det ska bli så underbart skönt! Tyvärr kommer det bli en hel del plugg både för min och Ts del men det ska bli så skönt att få vara själv med honom. Det är vi ju varje dag men det blir inte att man gör något av vardagskvällarna, men att få vakna och ligga kvar i sängen på morgonen tillsammans, och att få äta gemensam frukost och bara umgås - vi! Förra helgen hade vi ju besök hela helgen, och helgen innan dess var vi hemma i karlstad.

Men nu är det i alla fall dags att nanna... jag håller tummarna för att jag får en skön fredag med lika lugna elever som jag hade idag och på att jag slipper cykla i regnet!


Så bra film med så många bra låtar!!

Sov gott, natti natt!

2008-10-02
20:51:34

Renovering Del 6


Rätt var som rätt gissat, mina nya köksmöbler! Vi köpte dem i sista sekund igår innan affären stängde. Jag var lite osäker på mörkt trä men nu måste jag säga att jag är riktigt nöjd!



Jag tog inte medvetet med Åsa på bilden, hon kom faktiskt och satte sig där alldeles av sig själv när jag tog kort. Snacka om linslus.

Relaterade inlägg:
Gissa...
Renovering Del 5
Renovering Del 4
Renovering del 3
Renovering del 2
Renovering del 1

2008-10-02
17:23:10

Torsdag /S
Äntligen är denna dagen förbi! Det har egentligen inte varit någon jobbig dag men jag var hela tiden inställd på att det var fredag idag vilket gör det lite jobbigt att veta att man har ännu en dag innan helgen.
Imorse började jag klockan 7 vilket är grymt tidigt när man inte är van, imorse var jag så trött att jag till och med tog på mig fel jeans, när jag såg mig själv i spegeln såg jag att jag fått på mig Tobias jeans... hur trött är man inte då om man inte märker det förrän man ser sig själv i spegeln!

Eleverna har faktiskt varit jättelugna idag, nästan chockerande lugna - kanske berodde det på den en timmes långa sång och lektunden som vi hade ute på morgonen tillsammans med parallelklassen och ettan som följdes av en halvtimmes rast, i så fall borde de ha det varje dag! Jag tyckte det var så skönt att de skötte sig så bra så att de äntligen kunde få en dag med enbart beröm istället för en massa skäll och gnäll - det sprack dock då mentorn tillsammans med M kom in och bad dem sätta sig i en ring på golvet och började diskutera hur illa de betett sig sista tiden och vad de ska göra åt saken. Då blev jag faktiskt lite sur och tyckte framför allt synd om barnen.... när de för första dagen på två veckor är jätteduktiga så har man ändå ett sådant samtal. Samtalet kändes nödvändigt men det borde ha tagits i samband med att barnen beter sig illa - men eftersom jag inte alls visste om att de skulle ta den dískussionen då de bestämt det på egen hand så kunde jag inte göra så mycket åt saken...

Sista två timmarna var det träff i arbetslaget där vi lärarstudenter mer eller mindre tvingades att ta ansvar för nästa veckas sång och lekstund. Det känns lite jobbigt då jag dels är urusel på barnsånger och lekar, och sedan att behöva ha ansvaret för en sådan sak när det är så stor barnmgrupp (ca 60 elever). Som tur är så är vi tre som kan göra uppgiften tillsammans men det känns ändå jobbigt då jag har fullt ändå nästa vecka då det är min tur att ha fullt ansvar för klassen!

Något som det går sämre med är ju joggingen, jag har helt kommit av mig nu under praktiken, jag ursäktar mig själv med att jag trots allt får träning tack vare cyklandet varje dag men det blir ju inte direkt någon konditionträning :(
Men efter praktiken ska jag sparka igång ordentligt igen och satsa stenhårt på mina tre joggingpass/vecka

Nu ska jag kolla på ett Friends-avsnitt innan jag ska ta ett skönt bad!

2008-10-01
22:44:21

Gissa... /L


.... innehållet i lådorna? Vad tror ni döljer sig där i?

2008-10-01
22:39:33

Renovering Del 5 /L
Vad sysslar jag med då med tanke på min dåliga uppdatering, jo detta:







NU äntligen närmar sig slutet med stormsteg. De finns småsaker kvar men jag kunde idag äntligen flytta in saker i skåpen. (Jag gjorde det även fast de inte sagt något om det än). Nu vill jag bara få klart allt men jag kan inte göra mer idag. SUCK. Skönt att de är klart när Sandy kommer så hon får se =))

Läs tidigare inlägg;
Renovering Del 4
Renovering del 3
Renovering del 2
Renovering del 1

2008-10-01
20:09:50

bravo Dove! /S
Jag är en av de personer som faktiskt då och då kikar in till storbloggerskan Blondinbella. Idag när jag var inne såg jag att hon uppmärksammade företaget Dove och deras aktuella kampanj mot ätstörningar.
Jag såg faktiskt en stor affisch med Doves unga söta tjej när jag var och handlade i förra veckan och ville bara ställa mig och applådera - det är så skönt att se ett företag som tillverkar skönhetsprodukter som använder sig av "normala" modeller och att man faktiskt uppmärksammar ätstörningar genom sådana posters och en sådan fond som de startat.
Tycker det är så sorgligt att se unga tjejer må dåligt för sitt utseende, jag har hört 8-åringar som pratar om bantning under mina praktikveckor och det är så himla sorgligt. Därför vill jag följa Blondinbellas exempel och uppmärksamma Dove här i vår blogg! För att läsa mer om deras kampanj, gå in på deras hemsida här!

Tjock?

2008-10-01
16:18:03

Onsdag /S
Idag var det som jag tidigare berättat studiedag. Jag fick chansen att sova ut på morgonen, men vaknade en halvtimma innan jag behövde gå upp då jag nu är van vid att vara uppe tidigt.
Måste dock säga att den här studiedagen var ganska så värdelös. Det vi skulle jobba med var skriftliga omdömen som lärare nu måste pyssla med. Det som slog mig och som jag under alla diskussioner med lärare finner skrattretande är hur illa lärare beter sig i samtalsgrupper, de avbryter varandra, viker ifrån det aktuella ämnet och börjar prata om annat, de sitter och viskar till varandra när andra pratar... det är verkligen skrattretande då det dels är oförskämt, och det är dels det beteende som de kan skälla på sina elever för!
Men man kanske blir sån?
Hur som helst så kom vi inte alls långt med arbetet med skriftliga omdömen, dels på grund av deras ineffektivitet och dels på grund av att det getts alldeles för lite tid åt att utforma mallen.
Jag personligen lärde mig dock något av dagen då jag totalt missat att man numera måste ge skriftliga omdömen och att IUP därmed är lite annorlunda, så något fick jag ju med mig av dagen i alla fall.

Imorgon börjar vi kl 7 så det blir en tidig kväll idag... jag tänkte att jag skulle försöka sätta mig och fundera lite mer på vad jag ska göra med eleverna under de kommande två veckorna, vill ju gärna ha en del egna idéer och inte bara köra på deras. Igår fick jag förresten en hel hög med stenciler för engelskan - toppen då det är något jag har väldigt lite av, men nu har jag utökat materialet i min Lektionspärm :)

Nu ska jag ta lite mellanmål innan det är dags för att börja med middagen senare i eftermiddag. Idag blir det god mat... hemmagjorda hamburgare! Det är aldrig fel...