Hakuna Matata

2008-10-07
20:36:43

suck och stön! /S
Tänk vad saker och ting har en förmåga att krångla de dagar man är på uruselt humör.
Nu är det min dator som håller på att balla ur, igår hittade den inte nätverket - ett problem som jag aldrig har haft förut. Idag vet jag inte vad det är men den hackar, och då särskilt ljudet vilket gör att jag inte kan/orkar titta på något via datorn och just idag var det bara det jag ville göra. Jag hoppas bara att det är ett lättfixat fel så den inte håller på att lägga av helt och hållet. Jag har varken råd eller lust att köpa en ny laptop så länge jag fortfarande är student. Tobias har i alla fall lovat att titta på den när han får tid över, men med tanke på att han har sin tenta om en vecka så lär det väl inte bli än.
Jag får hoppas på att mina kort kommer imorgon så jag får lite annat att pyssla med :)

Den här dagen var som sagt ingen bra dag, jag har varit helt seg i huvudet hela dagen och har inte riktigt orkat med allt tjafs från eleverna - något de förmodligen kände av och testade mig extra mycket för idag var de riktigt jobbiga och käftade emot. Så det blev ännu en dag där jag blev en gaphals vilket aldrig är roligt.
De som mentorn då påpekade var att jag måste lära mig att förutse händelser, vara tydligare i mitt kroppsspråk och ge mer positiv förstärkning. Jag tror det sved lite extra då jag själv är medveten om att jag varit dålig på att ge barnen beröm. Det beror främst på att de faktiskt varit extremt jobbiga och knappt klarat av att sitta på stolen. Innerst inne tror jag dock på positiv förstärkning så jag får väl försöka ännu mer att försöka hitta de där små sakerna som man faktiskt kan berömma. Mitt kroppsspråk trodde jag var tydligt men det kan säkert bli tydligare. Att det svider beror som sagt på att det känns som hennes bedömning gjordes av den här dagen - en dag där jag var i botten och inte hade någon som helst ork till något, utöver det så känns det hela tiden som att M (som jag gör praktiken tillsammans med) hela tiden försöker hävda sig och näst intill hånler när det går åt skogen.
Att dessutom få höra att man inte är bra på vissa saker precis efter en totalt misslyckad lektion som får en att känna sig rätt misslyckad som lärare, gjorde väl också att tog åt mig av feedbacken på fel sätt. Som hon själv sa så var det goda råd som man lär sig med åren, men just då kändes det bara som ren och skär kritik.

Hur som helst imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Kommentarer:
#1: Marie

Dom dansar :) Jo grymma muskler!

2008-10-07 @ 21:34:33
#2: Åsa

Tack! :) vad är de du pluggar till?

2008-10-07 @ 23:53:53
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: