Hakuna Matata

2008-10-01
16:18:03

Onsdag /S
Idag var det som jag tidigare berättat studiedag. Jag fick chansen att sova ut på morgonen, men vaknade en halvtimma innan jag behövde gå upp då jag nu är van vid att vara uppe tidigt.
Måste dock säga att den här studiedagen var ganska så värdelös. Det vi skulle jobba med var skriftliga omdömen som lärare nu måste pyssla med. Det som slog mig och som jag under alla diskussioner med lärare finner skrattretande är hur illa lärare beter sig i samtalsgrupper, de avbryter varandra, viker ifrån det aktuella ämnet och börjar prata om annat, de sitter och viskar till varandra när andra pratar... det är verkligen skrattretande då det dels är oförskämt, och det är dels det beteende som de kan skälla på sina elever för!
Men man kanske blir sån?
Hur som helst så kom vi inte alls långt med arbetet med skriftliga omdömen, dels på grund av deras ineffektivitet och dels på grund av att det getts alldeles för lite tid åt att utforma mallen.
Jag personligen lärde mig dock något av dagen då jag totalt missat att man numera måste ge skriftliga omdömen och att IUP därmed är lite annorlunda, så något fick jag ju med mig av dagen i alla fall.

Imorgon börjar vi kl 7 så det blir en tidig kväll idag... jag tänkte att jag skulle försöka sätta mig och fundera lite mer på vad jag ska göra med eleverna under de kommande två veckorna, vill ju gärna ha en del egna idéer och inte bara köra på deras. Igår fick jag förresten en hel hög med stenciler för engelskan - toppen då det är något jag har väldigt lite av, men nu har jag utökat materialet i min Lektionspärm :)

Nu ska jag ta lite mellanmål innan det är dags för att börja med middagen senare i eftermiddag. Idag blir det god mat... hemmagjorda hamburgare! Det är aldrig fel...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: