Hakuna Matata

2009-09-15
21:33:14

Tisdag /S
God kväll på er mina vänner!
Idag var det min öppningsdag på förskolan vilket innebär att det också är min tidiga dag... dock var inte fallet så idag! Den här jobbdagen började helt fel från början... till att börja med var jag sen hemifrån och att vara sen när man ska vara först på plats är ingen vidare bra kombination, men jag lyckades anlända till jobbet en minut innan jag enligt mitt schema börjar. Väl på plats blir jag förföljd av en kille fram till dörren när jag ska låsa upp och jag börjar känna nerverna spela och Ls mardröms scenarior om överfallsvåldtäkter hinner svischa igenom huvudet för mig innan killen till slut hinner ifatt och talar om att det är strömavbrott i området! Till mina nervers försvar måste jag ju påpeka att det handlar om en tidig morgon i ett bostadsområde som ligger ute i buschen och där inte en människa vanligtvis rör sig vid den tiden!
Hur som helst, att höra att det var strömavbrott fick inte precis mina nerver att lugna sig då det var så jag lyckades utlösa inbrottslarmet senast, men jag låste upp och tryckte snabbt in koden. Då kommer samma meddelande upp som senast larmet gick igång men som tur var så gick larmet aldrig igång... mina nerver var dock på helspänn de fortsatta 45 minutrarna tills dess att en kollega började jobba. De tre barn som hann komma fick i alla fall lite mys pys på en mörk förskola med lite tända ljus innan strömmen kom tillbaka.

Min jobbiga jobbdag fortsatte med att min kollega ringer och talar om att hon inte kunda komma på grund av vab(=vård av barn). Det är ju självklart jobbigt, men situationen kändes ju ännu jobbigare då min andra kollega har semester denna vecka och vi därför redan har en vikarie som är obekant med förskolan/barnen/rutinerna. Hur som helst så la min arbetslagsledare in om vikarie så det var ju bara att vänta på att denne skulle dyka upp. Morgonen fortsätter med att jag springer som avlösare mellan hysteriska barn som bara skriker och gråter, kissar ner sig, bajsar ner sig and so on... det fanns helt enkelt inte en lugn stund! Mitt i allt det ringer fotografen och vill bekräfta lite information han fått om fredagens fotografering av barnen.
Min dag fortsätter med att personalsekreteraren ringer och säger att hon missat vår vikarieansökan så vi kommer inte få någon vikarie, istället undrar hon om jag kan stanna till kl 16. Det känns inte som att jag har så mycket att välj på, så jag fick jobba ytterligare 2,5 timma innan jag äntligen kunde hoppa i bilen och åka hem. Det låter kanske inte som en jobbig dag men det kändes som att jag var själv med barnen då vikarien (som är jätteduktig) som sagt inte har någon koll på våra rutiner och barnen.
Imorgon väntar ännu en lång dag då det är personalmöte efter jobbet :(

För att prata om något roligare kan jag ju berätta om gårdagens hundkurs! Jag hade noll motivation till att åka dit då jag var helt slut, det enda jag ville göra var att krypa ner under en filt i soffan och glo på TV. Men för vår och Pepsis och för avgiften på 700kr så åkte vi iväg. I stort sett alla som var med sist, var på plats även idag, det var bara ett bortfall på 5 hundar. Den här gången fortsatte vi i stort sett att träna på samma saker som sist. Det enda nya inslaget var att vi skulle kunna passera vår kursledare som satt på huk med godis i sin hand, utan att hundarna gick fram till honom. Detta klarade Pepsi riktigt bra även om han självklart var intresserad. Det momentet var jag dock inte särskilt oroad för då han sällan bryr sig om andra människor annars. Vi fick också träna på att möta varandra vilket verkligen är något jag uppskattar då det som sagt är svårt att träna i vardagen, men tyvärr verkar det som att Pepsi blir lite avtrubbad för han går toppenbra när vi möter hundarna på träningen men i vardagen går det inte alltid lika bra. Senast nu ikväll gläfste han åt en hund vi mötte. Hur som helst så var vi i alla fall lika nöjda som sist när vi åkte hemåt, men denna gång hade vi också en liten nervös känsla i magen efter att kursledaren sagt att nästa vecka SKA alla hundar kunna gå i slakt koppel, annars kommer vi få det jättetufft  och att vi ska se till att ha oömma kläder nästa gång... Det var det enda han sa så jag undrar vad det är vi ska göra egentligen?!

Nu är klockan 21.30 och det är dags att nanna - har varit igång sedan kl 5 imorse och känner att jag behöver all sömn jag kan få!

Natti natt på er!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: