Hakuna Matata

2009-09-07
21:25:15

Första hundkursen... Oh... my.... god! /S
Nu är vi alltså hemma efter vår första hundkurs tillsammans och jag är så trött att jag har ont i huvudet.
För att kort berätta om kursen (är för trött för att ge en utförligare beskrivning), det var sammanlagt 19 hundar på kursen och något fler hundägare då många liksom oss gick tillsammans med pojkvän/flickvän/barn. Ledaren var en äldre man som hade rätt skön stil och torr humor.
Kursen höll på i två timmar och vi gick på ett led tillsammans och stannade lite då och då för att träna på olika moment. Anledningen till att vi gick runt var för att träningen inte skulle bli situationsbunden - alltså att hundarna lär sig de olika momenten, men gör dem bara bra på just det stället.
Momenten vi fick träna på var; sitt fot, (ögon)kontakt, gå fot och möta andra hundar samt sitt kvar. De momenten tränades på olika sätt.
Pepsi uppförde sig bra och ungefär som förväntat men det kändes ändå bra då de andra hundarna uppförde sig på precis samma sätt eller värre :p Det som var kul var i alla fall att vi fick en hel del bra tips och vi märkte att han tog till sig av träningen. Men jisses vad godis det gick åt och vad törstig han var efteråt... han är väldigt tacksam mot gudmor som köpte en sån fin vattenflaska till honom, den kom väl till användning idag!

Nu ska jag sooooova, imorgon är det min tur att öppna på förskolan och imorgon kväll ska jag käka middag ute med M som jag skrev mitt examensarbete med, så det blir en lång dag innan man kommer hem!

Natti natt på er!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: