Hakuna Matata

2013-05-28
11:47:57

Tisdag /S
Solen skiner och himlen är blå, en härlig dag helt enkelt. Tyvärr är jag alldeles för trött för att kunna njuta av den på rätt sätt. Igår hade jag en trött tjej som sov större delen av dagen och jag räknade med att hon skulle vara vaken på kvällen, något hon också var - det jag inte väntat mig var att det skulle vara två timmar fyllda med hjärtskärande skrik varvat med korta microsömnpauser mellan kl 22.30-00.30.
Det jobbiga är inte att lyssna på hennes skrik, det är att känna sig så hjälplös när man ser små tårar tränga fram i ögonen på henne samtidigt som hon spänner hela sin kropp och sparkar vilt med armar och ben för att där emellan falla i sömn i famnen innan det nyper till i hennes lilla mage på nytt.
Fy vad jobbigt det var! Till slut kom tårarna även för mig då jag hatar att känna mig så fruktansvärt hjälplös och otillräcklig. T erbjöd sig att ta över men han skulle ju upp och jobba idag och det finns inte en chans att jag lyckas sova och slappna av när jag hör henne skrika så, då känns det bättre att åtminstone få ha henne nära och hålla om henne.
 
Men idag är en ny dag och hittills har hon varit nöjd och sovit bra så nu hoppas vi på att resten av dygnet fortsätter på samma vis! Idag fyller vår tjej 4 veckor och jag kan tycka att hon börjar bli stor, hon ser liksom inte nyfödd ut längre utan är en liten bebis som börjat fokusera blicken, får en allt stadigare nacke och bjuder på fler och fler små leenden även om de är mer spontana än sociala svar på andras leenden. Idag var det också dags att gå upp en storlek på blöjorna, och under veckan ska jag ta tag i den stora säcken med ärvda kläder för att börja tvätta upp och inventera vad hon har för kläder i storlek 62 även om strl 56 fortfarande passar bra.
 
Igår åkte vi på en miniutflykt tillsammans då jag var sugen på att kolla på lite kläder då det ekar tomt i min garderob vad gäller kläder som passar. Provade några plagg men hittade inget som lockade, blev snarare lite depp över hur illa kläderna satt och vilka stora storlekar jag behövde ta till. Men det är ju ingen idé att tycka synd om sig själv, bara att kämpa på för att bli av med de där kilona helt enkelt. Tror jag får försöka sätta upp lite delmål för att hålla motivationen uppe. Jag känner att jag har lite nedräkning till efterbesöket hos barnmorskan för att få klartecken för att komma igång med lite träning utöver promenader. Tyvärr tappar man kanske suget när sommarvärmen anländer på riktigt, men några få styrkeövningar kan man ju klämma in i alla fall, även om det bara skulle handla om att göra utfall på promenad med barnvagnen eller gå på tå kanske.
 
Nu ska jag fortsätta läsa vidare i min bok. Har börjat komma in i den och är lite kluven, det är lite väl mycket sex för min smak och jag gillar inte sättet hon skriver sina sexscener på, jag kan också tycka att det känns som att det går lite väl fort fram i storyn när man blir tillsammans efter att ha spenderat typ 2 h tillsammans - men trots det så fastnar jag irriterande nog i storyn på samma sätt som jag gjorde i 50 nyanserböckerna - tycker båda författarna kommer undan med en story man fastnar i fast det är lite för många genvägar i storyn. Men jag ska väl inte döma för hårt än då jag inte kommit halvvägs genom boken än ,får väl återkomma när den är utläst ;)
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: