Hakuna Matata

2013-02-21
12:54:38

Mäta-mage-möte nr 2 /S
Veckorna passerar i raketfart och igår var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan för att se så att Liten växer och mår bra.
 
Symfusmåttet hade ökat med 3 cm och låg nu på 29 cm. Tydligen hade jag en hög livmoder som växte mer uppåt än åt sidorna vilket förklarar att jag tycker mig känna bebis nära revbenen ofta trots att böckerna ofta skriver att livmodern når ca 10cm ovanför naveln nu, men min når alltså ännu längre. BM hade lite svårt att hitta hjärtljuden till en början men det berodde mest på att apparaten var dåligt laddad, för till slut hittade hon dem och det slog lika fint som sist :)
 
Vi pratade lite om läget nu jämfört med då, och det som hänt sedan sist är väl att jag har känningar av foglossning. För bara någon dag sedan upptäckte jag att jag fått ett nytt åderbråck, det är väldigt litet men det är alldeles intill knäskålen vilket gör att det känns väldigt obehagligt. Det syns inte jättemycket - men det känns så klart trist att ha fått ett då jag varit duktig i användandet av stödstrumpor, men det här har jag ju fått ovanför stödstrumpans slut. Hon rekommenderade då stödstrumpBYXOR.... kanske inte vad man vill höra när man går mot våren och varmare tider, att knöla på sig strumpbyxor under de tajta mammabyxorna...!
 
Allt såg i alla fall bra ut men hon manade på mig vad gällde att få iväg ansökan om havandeskapspenning då handläggningstiden ofta är väldigt lång, och om jag ska få det beviljat från "start" (60dagar innan BF) så är det ju snart dags att gå hem/ner i tid om jag får det beviljat. Så nu hoppas jag att min chef har fyllt i blanketten så att jag kan få iväg pappren under början av nästa vecka. Jag ska dock inte anklaga chefen då jag bad henne fylla i blanketten igår, men jag har förberett de andra pappren så det är färdigt för att skickas sedan!
 
Idag är min sista vilodag hemma innan det blir jobb en enda dag innan det är helg! Det känns som att förkylningen lättat lite och jag är inte riktigt lika täppt vilket gör att huvudet känns lite lättare. Jag hade kanske kunnat jobba idag men då vi skulle ha haft planeringsmöte under kvällen så hade min första dag i så fall blivit en lååååångdag vilket känns lite onödigt kanske...
 
Hoppas allt är bra med er!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: