Hakuna Matata

2013-02-27
20:22:17

Beautiful disaster /L
I helgen läste jag Jamie McGuires "Beautiful disaster" (Underbara helvete i svensk översättning). 
 
Boken handlar om Abby som vill spendera universitetstiden osynlig med fokus på studierna. Så en dag träffar hon Travis Maddox. Han är den typiska tatuerade bad-boy:en som slåss för pengar och alltid har tjejer efter sig. Efter att ha förlorat en vadslagning så tvingas Abby bo hos Travis en månad. Allt börjar som en vänskap men går sedan över till något mer.
 
Jag tycker boken börjar väldigt bra. Man fångas och det är väldigt svårt att sluta, trots att ögonlocken hänger av trötthet. MEN det händer så otroligt mycket. I varje kapitel sker det någonting dramatiskt, det blir alldeles för mycket. Det var som att läsa One three hill, The O.C eller någon annan tonårsserie ihoptryckt i en bok.
Sedan blir jag en aning skrämd över McGuires försök att få Maddox att vara uuuber-romantisk. Maddox är Cullen/Grey uppskruvad till hundra. Beautiful disaster är romantisk, passionerad och kärleksfull, och innehåller inte sexscener på varannan sida (som så många andra). 
 
Walking disaster är "uppföljaren", samma story men ur Maddox perspektiv. Kommer nästa månad om jag förstått det rätt. Beautiful disaster är förresten köpt av en filmbolag så förmodligen kommer en filmversion också....
 
Taggar: Abby, Beautiful, Beautiful disaster, Bok, Bokrecension, Boktips, Citat, Disaster, Film, Jamie, Maddox, McGuire, One three hill, The O.C, Travis, Uppföljare, Walking disaster;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: