Hakuna Matata

2013-12-24
06:00:36

God jul! /L
Idag är det julafton!
 
Här blir det extremt lugnt då jag nu är inne i vecka 40 av graviditeten. Stor, klumpig, känslig, trött, sliten och känner allmänt obehag i egna kroppen. Ingen sällskapsfavorit med andra ord ;)
Vi firar julen hemma (nära sjukhuset) tillsammans med svärmor. Lilleman har massor av julklappar under granen men bryr sig bara om godisskålen. 
 
Nu är allt klart för lillan. Sängen är bäddad, vagnen tvättat och allt inköpt. Jag vill verkligen inte föda på julafton så det är mitt stora fokus just nu - ta det lugnt!
 
Man glömmer fort hur det är att vara höggravid, jag har det inte så illa men saknar sömnen då jag inte kan ligga på annat sätt än på sidan - helst vänstra. Detta innebär att jag somnar och sover i samma ställning i ca 4 timmar när jag vaknar av förlamning/smärta och kan inte somna om. Så jag sover småstunder dygnet runt, väldigt tröttsamt men å andra sidan så är jag nu klar för amning och vakna nätter ;)
 
Lillan ligger på 3,5 kg enligt senaste ultraljudet, väldigt skönt då lilleman föddes så tunn (2,7 kg)! Hans viktnedgång sista månaden i magen gjorde att vi spenderade första tiden på intensiven med rädsla för hjärblödning, något jag gärna inte återupprepar. Han fick inte heller till amningen tack vare detta, något jag så gärna skulle vilja få uppleva! Jag vet fördelen med att inte amma, den stora friheten man får som mamma men det är väldigt speciellt att lägga barnet intill sig och amma... Hade dessutom varit skönt att slippa en miljon flaskor för en dag på stan.
 
Igår fyllde min kära mor 50 år! Känns väldigt tråkigt att bo långt borta sådana dagar men jag sände ett blommogram i alla fall. I januari väntar stor 50 års fest, hoppas vi får till att komma men det beror på lillan.
 
God jul allihop! 
 
 
Taggar: Christmas, Gravid, Holiday, Högtid;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: