Hakuna Matata

2013-08-19
10:36:35

Plötsligt händer det.../S
Imorse vaknade jag upp 8.40 av ljudet av min dotter som ligger och sprattlar och pratar lite för sig själv i sin säng, och jag inser att jag fått sova själv och ostört hela natten! Hon vägrar fortfarande somna in på natten på annat sätt än att amma, men jag har den sista tiden kunnat flytta över henne i egen säng efter bara 15-20 minuter så att jag själv sedan fått sova själv tills dess att det är dags att amma på nytt. Inatt fick jag sova både själv och 9 ljuva timmar av sammanhängande sömn! Det var välbehövligt då jag den senaste veckan har varit jättetrött och till och med fått gå och lägga mig en stund på dagen. Jag läste på en annan mammablogg att hon hade börjat känna sig supertrött när bebisen var runt 4 månader och hon trodde att det där pigghetshormonet kanske inte fanns i kroppen längre och det känns som att det skulle kunna stämma. Jag ska dock inte klaga då Selma sover bra för det mesta och sällan vaknar mer än en gång för att ammas, men det är ändå skönt att få sova helt ostört så länge.
 
Idag är det dags för ny mamma/bebisdejt! Vår förra träff var jättelyckad och det blev 4h timmar av prat, bebismys, skratt och barngråt. Det var nog många intryck att ta in för vår lilla tjej då hon var supertrött och kinkig hela kvällen och dagen efter. Antar att det blev lite chockartat att befinna sig bland massor av okända människor på en ny plats, och till ljudet av minst ett barns skrik och gråt då bebisarna aldrig var nöjda och glada samtidigt. Idag styr vi kosan mot en annan mamma för att se hur de bor och jag hoppas på ännu en rolig träff!
 
I övrigt rullar dagarna på och det känns som att jag kan börja urskilja vissa rutiner i våra dagar. Oftast går vi upp vid 9-9.30 för frukost och lite lek i babygymmet. Efter 45-60 min börjar energin ta slut för Selma och då passar vi på att gå en promenad med Pepsi, och för det mesta sover hon sig igenom promenaden och kanske ytterligare 1-2 h om man har tur. Sen blir det mera lek eller att vi åker iväg någonstans tills dess att T kommer hem. Ibland blir det en eftermiddagslur eller så badar vi och tar på pyjamas i ett försök att söva ner henne för kvällen runt 20 då hon oftast är väldigt trött. Tyvärr lyckas vi aldrig lägga henne för natten då hon ALLTID vaknar efter 20-40 min trots att hon fortfarande är jättetrött, och då är hon kinkig, trött och vaken med oss fram tills dess att vi går och lägger oss vid 22-23 och hon får ligga i sängen bredvid mig och amma.
 
Nu är det dags för den där lilla förmiddagsluren och promenaden innan det är dags att göra sig klar att åka på bebisdejt!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: