Hakuna Matata

2011-09-08
08:51:06

På fötter igen, och husprat /S
Då var det jobbdag igen!

Ska bara jobba i tre timmar så det blir nog inga problem. Igår var vi på vår första husvisning som var helt för vår egen skull. Jag har varit på några husvisningar tidigare när mina systrar var på husjakt, men det är ändå en speciell känsla att gå och titta helt för sin egen skull. Parhuset var inte så mycket att hurra för, och precis som vanligt såg allt så mycket finare och större ut på bild.
Vi är som sagt inte på en riktig husjakt ännu utan går på visningar för att lära och luska ut vad det är för sorts hus vi vill bo i och vad de husen kan tänkas sluta på i en budgivning.
Ett tips för de, liksom oss som letar hus är att redan nu prova på att leva på en sådan budget. Dvs att tittar man på ett hus som skulle ge en månadskostnad på 9500 kr så ska man lägga undan så mycket pengar (från den potten betalar man sina nuvarande kostnader o resten till sparande), samt så mycket pengar man vill kunna lägga undan till sparande för att verkligen känna efter om man vill leva så eller ej. Det är så lätt att man dras med annars, för det är en sak att leva på en viss summa på papper och att faktiskt göra det "resten" av livet.

Här har vi inte kommit riktigt så långt samtidigt som T hävdar att vi lägger så pass mycket pengar på sparande att vi inte skulle kunna lägga undan mer pengar. Själv tycker jag ändå att vi måste räkna mer på det. Huspriserna i Karlstad är ju långt ifrån så dyra som i Norge men det är fortfarande dyrt. Det parhuset vi tittade på igår som hade en liten tomt och tre sovrum som inte var superstora, hade ett utgångspris på 1 600 000kr. Syrrans granne ska sälja sitt hus, det är ett liknande det som syrran bor i, dvs ett hus med stor tomt, ca 4 sovrum, stor källare, renoverad källare o nya golv uppe men gammalt kök o badrum, tapeter och så, det har ett utgångspris på 2 400 000kr och det lär väl stiga en del innan sista budet är lagt där... Känns trist att ett "vanligt" hus är så dyrt. Förhoppningsvis så sjunker väl huspriserna en del de kommande två åren så kanske man kan ha råd med en egen villa istället för radhus den dag husköp blir aktuellt. Men vi får väl se... Radhus är helt okej för min del också men det är ju inte det jag drömmer om.

Efter gårdagens husvisning kände jag att jag har en del saker jag behöver läsa på lite mer för att få koll på, så som lagfart, pantbrev,  olika sorters husgrunder och vad de kan innebära.

Idag är det torsdag, vilket innebär två arbetsdagar innan helg. T var tydligen sugen på lite shopping i helgen vilket jag inte tackar nej till! Känns som att vi får försöka ta vara på dagarna lite bättre, T kommer ev nämligen bli tvungen att veckopendla till Sthlm fram till jul :( Vi hoppas på att han ska slippa, eller att han åtminstone inte kommer behöva vara borta hela veckorna, eller varje vecka...




Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: