Hakuna Matata

2011-12-20
19:18:29

Läkarbesök /S
Idag var det dags för läkarbesök. Det är ingen hemlighet att jag tycker att det är jobbigt att gå till läkaren och ett läkarbesök är alltid en sista väg ut för mig. Jag vet egentligen inte varför jag tycker det är jobbigt men så är det.

Så idag när jag satt i väntrummet var det men en mage som var full av nervositetsfjärilar och inte blev det bättre av att läkaren var en halvtimme sen så jag hade massor av tid att hinna måla upp skräckbilder för hur de skulle gå till väga för att undersöka mitt knä.

Tyvärr så visade det sig att de där skräckbilderna stämde ganska bra. Jag som varit supermesig här hemma med mitt knä och mer hasat än gått, och varje böjning av knä har skett i slow motion. Läkaren böjde på knät åt alla tänkbara håll, bad mig gå fram och tillbaka som om det vore det mest självklara i världen och avslutade sedan med att vicka på mina knäskålar vilket nog var det jobbigaste av allt. Hur som helst så kunde hon inte komma fram till någon självklart orsak även om hon kunde se att mitt ena knä är lite "snett" - så istället blev det en remiss till röntgen och rekommendation om att kontakta en sjukgymnast. När jag väl hasade ut därifrån kände jag återigen hur något hoppade till i knät, något jag inte känt sedan i söndags. Så allt mitt lilla mod jag hunnit bygga upp rasade helt och jag hasade återigen fram som om jag vore en 90 årig kärring.
Trots det så ska jag jobba imorgon då sjukgymnasten sa att jag ska röra mig som normalt, bara undvika lyft med böjda knän vilket helt enkelt betyder inga lyft alls om jag inte vill paja min rygg.

Jag är ärligt talat supernervös inför tanken på att jobba men samtidigt måste jag ju komma igång och våga röra på mig igen. Nu är det bara att invänta kallelse till röntgen så får vi väl se vad som händer därefter - om det räcker med träning eller om det är något som måste åtgärdas med större insatser.

Hoppas ni andra har lite positivare julväntans dagar än mig!

http://www.mole.my/sites/default/files/images/crazy-baby.jpg

Så här kände jag mig inför läkarbesöket!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: