Hakuna Matata

2010-02-25
19:07:50

Torsdag /S
Halloj!
Det är torsdag och bara en enda arbetsdag kvar innan helgen. Det har varit en riktigt lugn och skön vecka på förskolan med få barn och för en gångs skull har man verkligen haft tid att sitta ner en liten stund varje dag med alla barn utan några direkta avbrott. Igår sken solen och det var helt vindstilla så vi passade på att gå iväg med alla barn till en lekplats i området och åkte lite pulka, drack varm choklad och knaprade på lite mariekex. Det var supermysigt och alla barnen var på toppenhumör. Idag bestämde vi oss för att skoja till mellanmålet och tog med barnen på picknick till vårt samlingsrum där vi satt allihop och åt mellis på en filt - låter ju jättetöntigt men alla barn tyckte det var jätteroligt och de levde sig verkligen in i det hela och låtsades att vi satt i en fin park utan att jag eller min kollega behövde ge dem någon direkt målande bild... det är ju det som är så underbart med barn!
En annan anledning till att det har varit en skön vecka är att vi äntligen börjat få lite ordning på påklädningsprocessen när vi ska gå ut varje dag. Tidigare har det varit lite lätt kaotiskt då många barn mest springer runt och stör varandra. Men sedan i förrgår har vi tejpat upp 4 rutor på golvet i hallen med textiltejp som vi numrerat 1-4, sedan får helt enkelt 4 barn i taget klä på sig och de måste stanna i sin ruta hela tiden. Vi förbereder varje ruta genom att lägga allt de ska ha på sig i deras ruta. Det har funkat kanon från första stund och de barn som vanligtvis aldrig fått på sig sina kläder har nu faktiskt tagit på sig alla kläder direkthttp://www.uppslaget.se/annonser/images/1424129111.jpeg... tänk att det kan vara så simpelt! Så det är verkligen ett tips från lilla mig...

Imorgon kommer mina svärföräldrar på besök över helgen, det ska bli trevligt, alltid lika roligt att få lite besök! Våra planer från början var att åka skidor någonstans på lördagen men det senaste jag hörde om vädret var att det skulle komma ca 1dm med snö då så det lockar knappast längre!

Just nu är jag på toppenhumör då jag precis vunnit en Traderaauktion på en trimmer som jag tänkt köpa till Pepsi. Det billigaste pris jag hittat på den hittills har varit 900kr, men jag vann alltså en auktion på en helt ny Moser rex för enbart 570kr! Jag älskar att fynda.... :)
Nästa steg kommer bli att få hem den och få Pepsi att acceptera den... något jag räknar med kommer ta sin lilla tid... i värsta fall så får man väl sälja den vidare men jag tror knappast det kommer vara något problem att få igen pengarna i så fall.

Nu ska jag försöka roa mig på egen hand, T är borta ikväll på middag med sina killkompisar... men om jag får erkänna det så är det rätt skönt med en ensam kväll hemma ibland, jag är ju lite utav en ensamvarg och behöver mina små stunder av ensamhet, något man inte har så mycket av när man är sambo och jobbar heltid nu för tiden... :)

Hoppas ni har det bra!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: