Hakuna Matata

2010-09-12
16:48:15

I´m stuck in the moment, and I can´t get out of it.... /S
Hej mina vänner!
Idag är det söndag och hemma i den här familjen har vi en typisk söndagskänsla då lugnet verkligen ligger över lägenheten både hos oss tvåbenta och den fyrbenta. Vi började dagen med en långpromenad i Malmslätts motionsspår som faktiskt var jättemysigt, det blen en rask promenad så vi var rejält trötta när vi väl satte oss i bilen och åkte hemåt. Som vanligt när man är ute och går tillsammans så pratar man om allt och inget och idag kom jag faktiskt till insikt om något som jag aldrig riktigt tänkt över förut. Jag insåg varför jag blev så depp och frustrerad över att behöva bo kvar i lkpg som faktiskt är en "bättre" stad än Karlstad där vi båda har fått två bra jobb och det är helt enkelt för att jag för första gången i mitt liv inte har något mål... Under alla år man har studerat så har man haft ett mål, målet att gå ut grundskolan och komma upp på gymnasiet, målet att ta studenten, målet att klara sin utbildning och få sin yrkesexamen, målet att få ett jobb, målet att köpa en bil, målet att ha råd och tid för en hund.... men nu då? Nu har jag nått alla de där målen och nästa mål på min lista är hus/lägenhetsköp och att bilda familj, men inget av de målen vill jag förverkliga här i Linköping och därmed känner jag att jag har fastnat lite, att jag liksom bara står och stampar nu! T har ju precis nått sitt mål och känner inte alls den frustrationen jag känner men jag har jobbat i över ett år nu och det börjar liksom klia i mig.... jag måste göra något, ha ett nytt mål!

Så under promenaden skapade vi ett nytt mål och det är helt enkelt ett mål med vårt sparande, för verkligheten är ju faktiskt den att även om vi kunde flytta till Karlstad nu så hade vi inte haft några pengar att köpa något boende för! Så nu är det nya målet att ha sparat ihop 100 000kr under detta året, något som egentligen inte är särskilt svårt. Men nu har vi båda det målet så att vi har en handpenning när det väl är dags att leta boende och det känns bra... äntligen har jag ett nytt mål!

I övrigt så har vi inte gjort ett endaste dugg då ingen av oss har någon direkt energi. Det enda jag gjort är att äntligen beställa två tidningsprenumerationer, dels på tidningen ToppHälsa och Allt i Hemmet. Jag har funderat länge på att prenumerera på något då det är så skönt att få hem en tidning då och då och bara få sitta och bläddra och få lite inspiration. Problemet är bara att jag inte har någon tidning som jag tycker är toppenbra + att tidningar är ganska dyra nu för tiden så jag har väl varit lite snål... Men nu har jag i alla fall unnat mig den vardagslyxen så jag hoppas det är två bra tidningar jag har valt.


Nu är det dags att ta tag i en tråkig typisk söndagssyssla; tvättstugan, here we come!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: