Hakuna Matata

2010-09-01
11:04:46

Dagar som gått och dagar som kommer... /S
Hej på er!
Nu har helgen gått och den blev faktiskt bra i slutändan. Vår fredagsdejt blev istället en lördagsdejt då jag till slut erkände för T att jag egentligen bara kände för en mysig hemmakväll tillsammans även om jag kände mig som världens torrboll då det är relativt ovanligt att vi faktiskt går ut så tillsammans. Till min stora lättnad så erkände T att han faktiskt kände precis som mig. Så vi bokade om bio och middagsreservation och åkte istället mot stan och hämtade mat på Thai coconut, gick till Konsum och hämtade en hyrfilm och bara njöt av att det var fredag och vi hade hela helgen framför oss. Det blev filmen Invictus med Morgan Freeman och Matt Damon;

Filmen utspelar sig i Sydafrika på 1990-talet, under Nelson Mandelas tid som sydafrikansk president. Då Sydafrika är värd för rugby-VM under 1995 bestämmer sig Mandela (Freeman) för att stödja Springboks, Sydafrikas rugbylag, som ett medel för att ena nationen. Springboks ses av många svarta som en symbol för den gamla apartheidregimen, men sakta vinns hela nationens stöd för landslaget.

Filmen var bra, hände inte jättemycket i den men som vanligt när det är filmer baserade på verkliga historier så är de oftast bra, och ännu bättre tycker jag de är när de handlar om orättvisor såsom apartheid, även om den här egentligen handlar om den tiden därefter.

Lördagen spenderade vi nere på stan då jag känner ett stort behov av nya kläder. Som vanligt när jag känner så, så hittar jag   i n g e n t i n g! När jag då inte hittar något till mig själv blir jag en väldigt duktig personal shopper till andra, och eftersom jag bara hade T med mig så var det han som föll offer, så han kom hem med två nya par byxor och tre nya tröjor! På kvällen var det dags för dejt, det blev middag på restaurang Riva, helt okej mat men kanske inte så mycket mer. De hade inte så mycket att välja på och då det var en bar mitt i restaurangen så blev det inte den där mysiga avskilda känslan som jag gillar. Efteråt såg vi filmen Inception med Dicaprio. Jag tänker inte ens försöka att återberätta handlingen då den är ganska invecklad och ni skulle förmodligen tycka att det låter som en värdelös film, men det var den inte. Det jag hade hört om filmen innan är de som fullkomligt älskar den, och raka motsaten, de som hatar den. Själv tyckte jag den var bra men kanske inte så superbra som många andra tycker att den är. Jag vet inte om det är för att jag var lite seg och inte alltid hängde med på vad de pratade om i filmen. Men kort och gott så kan jag säga att den är absolut sevärd och att man bör vara på alerten då det händer ganska mycket hela tiden som kräver att man verkligen hänger med i handlingen.

När vi kom hem på kvällen strax efter 12 så ringer telefonen och berättar att jag blivit moster igen, denna gång åt en stor kille (precis som jag hade på känn!). Så det blev ett väldigt bra avslut på dagen :)

Vad som inte är så bra är att jag gått och blivit förkyld och det är en jobbig förkylning då jag känner mig däckad ena stunden och pigg i nästa. Igår kände jag dock att jag inte hade energi nog att vara på jobbet, jag som numer är ansvarig för de minsta barnen fick uppleva hur det är att ha fyra barn som går åt olika håll, fyra barn som alla blir ledsna och sitta i famnen samtidigt and so on... och med en förkylning och en energinivå som låg i botten så blev jag näst intill apatisk och bara satt där stundtals. Så imorse ringde jag och sjukanmälde mig idag och imorgon i hopp om att jag ska vara frisk, eller åtminstone pigg på fredag!

Förutom min tråkiga förkylning så går jag just nu med lite fjärilar i magen då T bör få besked från två olika företag den här veckan, varav det ena är här i Linköping, och det andra i Karlstad. Linköpingsföretaget är vi väl egentligen helt 100% säkra på att han kommer få om han vill, medan det i Karlstad känns som 50/50 och vi vet inte riktigt vad de kan erbjuda. Jag vet ju i alla fall vilket av jobben jag vill att han ska ta om han får erbjudande från båda men vi får väl se hur det blir... Men som sagt, en spännande vecka som kan avgöra den närmaste framtiden... blir det Karlstadflytt inom detta halvåret eller blir det Linköping ytterligare 1-3 år?

Dags för en sväng med vovven, ha det bra!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: