Hakuna Matata

2010-09-02
13:55:08

Hundprat /S
Halloj!
Det är torsdag och min andra dag hemma från jobbet. Jag känner mig faktiskt lite piggare och näsan rinner inte konstant hela tiden, så imorgon har jag sagt att jag kommer... det är ju fredag så även om det skulle visa sig att jag inte är helt pigg så är det ju bara för en dag och det orkar man alltid.

Även om jag är piggare så är jag ju givetvis inte helt frisk vilket jag märker ganska snart när det är dags för Pepsis promenader och man flämtar och känner sig trött efter bara 10 minuter. Eftersom jag då inte orkar gå några långpromenader så tog jag istället med vovven ut i solen med en påse godis hängandes på höften. Vi gick bort till fotbollsplanen där vi ägnade en halvtimma åt lite träning och lek för att trötta ut honom mentalt innan vi gick en rastningsrunda. Jag fick riktigt dåligt samvete medan vi tränade för han var så himla duktig och framför allt glad. Det verkligen lyste i ögonen på honom som att han hade längtat efter att få träna, och han gjorde verkligen sitt bästa hela tiden. Mot slutet orkade han dock inte fokusera riktigt vilket märks väldigt tydligt då han inte lyssnar riktigt till kommandot utan bara testar sig fram för att försöka göra rätt. "Sitt fot" t.ex. är ett väl inövat kommando men han kastade sig ner och la sig på sidan, satte sig  upp, halvlåg ner, la sig på rygg och allt annat han kunde komma på att göra inom loppet av några sekunder... ganska underhållande att se! Hur som helst så har väl både jag och T lite dåligt samvete då Pepsi har kommit i andra hand i stort sett ända sen i våras. Han får givetvis sin långpromenad varje dag men utöver promenader så har han inte fått så mycket mer aktivering och det har börjat märkas... inte på så vis att han är överaktiv men han drömmer en del på nätterna vilket jag har hört är ett tecken på en understimulerad hund + att han som sagt såg överlycklig ut när vi väl tränade!

I måndags skippade vi långpromenaden och gick istället rätt ut i skogen med varsin påse hundgodis, satte på Pepsi ett lysande orange reflexhalsband så han skulle synas bra, och släppte honom lös, sedan gick vi och turades om att gömma oss bakom träd och kalla på honom i minst 30 min.

Jag ska verkligen göra ett seriöst försök att ta mig mer tid för att aktivera honom mer även om det bara handlar om 5 min i veckan. Egentligen är jag riktigt sugen på att gå en hundkurs, allra helst kantarellsök, eller också bara gå en ny vardagslydnadskurs eller spårkurs. Men med tanke på att vi inte vet hur den närmsta framtiden ser ut, om det blir Karlstadflytt eller ej, så känns det dumt att betala flera hundra för en kurs vi inte ens kanske kan fullfölja.

Jag satt och letade lite på nätet efter olika aktiveringstips för hund och då snubblade jag över adlibris hemsida och fick se att Cesar Millan hade släppt en ny bok! Jag tyckte hans första bok var jättebra så det kliar lite i fingrarna att klicka hem hans andra...

Ledarskap med Cesar

Jag hittade också en bok om aktivering som jag vet att jag gav Linda för några år sedan... var den bra Linda, värd att köpa?

Aktivering : smart lek med din hund

Eller är det någon som har någon åsikt om boken nedanför eller någon annan bok om aktivering?

Aktivera din hund

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: