Hakuna Matata

2006-05-03
17:52:30

Gratulerar! //S
Ja grattis då Linda, nu spelar vi i samma liga igen :P

Idag har jag haft ännu en fantastisk dag... nädå, inte lika hemsk som igår men jag är så fruktansvärt trött!! Eftersom min cykel är trasig måste jag nu åka buss till praktiken, så imorse fick jag stiga upp klockan05.55 för att hinna med bussen som gick 6.35! Väl framme på skolan var det bara att invänta att klockan skulle slå 8 och lektionen börja. Som tur var så var den andra lärarkandidaten där idag så jag slapp ha lektionerna själv.
Dagen började med idrott som vi fick hålla i, inte så avancerat då de är så små så vi körde med klassiska lekar som pepparkaksgubben, flaggan och fånga svansen. Tyvärr fanns ingen visselpipa till hands och nybörjare som vi är glömde vi ge barnen ett tecken när det var dags att avbryta, så istället fick jag med min starka röst (ironi) överrösta de 22 lekande barnen, inte helt lätt!

Nästa lektion var det svenska och vi hade förberett det genom att skriva "börjor" alltså början på en berättelse som barnen ska avsluta.... lyckades inte så bra, en del av barnen fick bara ihop 3-4 rader med avslut som "människorna blev rädda för trollen och dog, och de levde lyckliga...", efter det var vi rastvakt en halvtimme och sedan var det dags att ha lektion för den lilla gruppen, alltså halvklass, även mdär svenska som ämne där vi började med övningsstenciler på vokaler, något som vissa av barnen hade väldigt svårt för, och andra var bara lata och var riktiga ögontjänare. Den lektionen avslutade vi med en ordtävling där vi delade klassen i tre lag och de fick bokstäver att försöka komma på rätt ord. Det här var dagens höjdpunkt då allt gick över förväntan, jag hade räknat med att det skulle bli skrik och tjafs om fusk eller att det kanske skulle vara för svårt men alla var fokuserade på spelet och det var väldigt lugnt i klassrummet, till och med läraren var lite imponerad av hur bra det gick.

Efter detta fick vi den "roliga" uppgiften att rätta barnens läxor, och efter en timme var det dags att ge sig av till vårt VFU- seminarie.
Jag åkte hemifrån klockan 6.30 och klev innanför dörren igen 17.25..... jag är såååååååå trött!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: