Hakuna Matata

2010-03-18
16:14:35

Torsdag /S
Hej!
Idag är det torsdag och det är första dagen sedan helgen som jag känner mig helt frisk; ingen spya, inget illamående, inte extremt frusen eller trött, inte superhungrig och inte supertörstig. Mina vänner... det är en helt underbar känsla!!
Jag känner mig som sagt helt frisk och har nästan lite skuldkänslor för att jag sjukanmälde mig även idag, men jag kunde ju inte veta igår hur jag skulle må idag, och som jag sa även då så är det ju bäst att ta det säkra före det osäkra.

Idag började jag dagen med en skön långpromenad med Pepsi. Det var blött ute men det var en riktigt härlig promenad som fick mig på superbra humör då min söta lilla vovve gick som en ängel hela promenaden, från början till slut, både med koppel och utan koppel... Han har utvecklats så otroligt mycket sedan i somras då han flyttade hem till oss. Min stora förhoppning och dröm har hela tiden varit att han ska kunna gå fint i koppel utan att dra, eller till och med att han ska kunna gå lös bredvid mig utan koppel för det är väl den bilden alla har av det perfekta hundägandet... en ständig vän och följeslagare som följer dig på promenaderna där man kan gå och tänka på allt och inget utan att ständigt övervaka sin hund... idag hade vi en sån promenad... vi har haft sådana promenader förr men det som är så härligt är att istället för att dessa promenader är undantagsfall så har de kommit att bli det som hör till det normala och de där jobbiga promenaderna är istället undantagsfallen :)
Vi kan fortfarande inte lita på honom till 100 % i vissa situationer men vi har kommit så otroligt långt med som känns viktigt. Idag påbörjade jag inkallningsträning med visselpipa då det är just inkallningen som fortfarande kan vara sisådär i vissa situationer. Så idag tog jag med mig "hundpipan" visslade och matade honom med godis direkt några gånger, sen vissla jag när han gick bredvid mig och matade honom genast med godis. Sedan visslade jag när han var påväg mot mig när jag hade kommit före honom en bit och berömde genast med godis när han kom. Sådär höll jag på och gjorde några gånger under promenaden och det verkar som att han förstod att visslandet var det samma som belöning för han kom direkt jag visslade. Så nu gäller det bara att fortsätta den träningen... gjorde ju inget avancerat idag utan visslade bara när inget annat intressant lockade honom. Målet är ju att han ska komma när jag visslar oavsett situationen, men vi får ta ett steg i taget och idag var definitivt en toppenbra början. Ett annat framsteg med Pepsi var att jag trimmade hans öron igår med vår nya trimmer, något jag trodde skulle ta månader av träning innan jag skulle få göra men han satt nästan helt stilla hela tiden :)

I övrigt händer inte mycket. T gjorde sin sista tenta på sin utbildning i tisdags, den gick bra, klart godkänd men som vanligt hoppas han ju på mer. I och med att den är gjord så har han sparkat igång med sitt ex-arbete som går ut på att bygga en hemsida åt vår gamla hundkursinstruktör. Som den målmedvetna perfektionist han är så har jag inga som helst tvivel om att han kommer bygga en bra och snygg hemsida och vara färdiga med utbildningen till sommaren.

Nu ska jag snart hämta tvätten och lite senare ikväll ska vi lyxa till det med lite Mcdonalds mat som vi båda var supersugna på!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: