Hakuna Matata

2010-03-25
21:52:00

sliten efter en lååång vecka /S
Halloj mina vänner!
Ännu en arbetsvecka börjar lida mot sitt slut... det har varit en lång sådan. Måndagen var väl hyfsat lugn men tisdagen var det full fart hela dagen. Den började tidigt då det var min tur att öppna, och den började onödigt tidigt då jag för en gångs skull var tidig till jobbet, jag var där redan 6.10 fast jag inte börjar förrän 6.30 och första barnet brukar sällan anlända innan 6.50 så jag hade alltså 40 min då jag hade noll och ingenting att göra. När klockan hunnit bli 7.55 inser jag att jag har fem minuter på mig till ett möte för 5-års ansvariga borta på skolan, ett möte jag totalt glömt bort. Kommer fram fem minuter sent men som tur var så var jag faktiskt inte sist. Det blir ett intensivt möte då vi försöker pussla ihop höstens förskoleklasser och det ligger verkligen en hel del bakom det arbetet, något man inte hade en aning om innan.

När timman gått är jag helt slut i huvudet men försöker samla kraft för att genomföra dagens aktiviteter med min 4/5års grupp. Jag hade totalt glömt bort att min chef skulle spendera sin dag inne hos oss och eftersom jag fortfarande är lite obekant för honom jämfört med vad mina kollegor är så valde han givetvis att följa mig och min grupp = the pressure is on! Inte för att min chef på något vis är hemsk, snarare tvärtom men man känner sig ju självklart bedömd. Jag börjar med högläsning som vanligt i den kapitelbok vi håller på med för tillfället och aldrig förr har väl mina barn varit så rastlösa, haft så många frågor om allt som har med allt annat än boken att göra, men det hör väl till antar jag. Därefter valde jag en lätt uppgift för barnen ; måla självporträtt som ska in i deras portfolio. Barnen gillar att rita och det fångar även det barn med mycket spring i benen... vad kan gå fel kan man ju tänka. Så jag tar med mig barnen och min chef in i ateljén, ger barnen varsin spegel och ska precis presentera dagens aktivitet... jag hinner bara nämna ordet självporträtt innan ett av barnen bryter ihop i stortjut... därefter följer 45-60min av hans gnäll/skrik/gråt medan jag försöker vara pedagogisk och hjälpa honom genom uppgiften. Jag säger självklart också att han inte behöver rita om det är så jobbigt, men det leder bara till ännu mer skrik då han trots allt vill måla. Min chef tröttnar efter ca 30 min och går och observerar de andra.
Det var väl kanske inte den bild jag ville ge av mig och min grupp, men jag hade ändå gjort mitt bästa så när jag återvänder till avdelningen och djupandas för att inte koka över av irritationen över min "gnällspik" så känns det som ljuv musik i mina öron när min chef imponerat berömmer mitt ofantliga lugn :)

Onsdagen är helt okej egentligen förutom att jag under eftermiddagen får världens huvudvärk som inte släpper på hela kvällen trots att jag knaprar värktabletter. Faktum är att dunkandet fanns kvar i mitt huvud när jag gick upp imorse och gick inte över trots att jag började dagen med värktabletter. Så även den här dagen har varit tuff med ett dunkande huvud och barn som skriker lite extra mycket, faktum är att huvudet FORTFARANDE bankar. Både jag och kollegan känner oss riktigt slitna så det är skönt att veta att det är långledigt nästa helg!

Imorgon väntar en lång dag på jobbet. När jag väl slutar jobba blir det en snabbis hem för att fixa till mig lite innan T ska skjutsa mig och kollegan till aftonens After work. Förhoppningsvis blir det en rolig kväll! Jag har spenderat den senaste timman i badrummet där jag försökt lära mig göra lockar med plattången men jag lyckades bara få till två riktiga lockar. Det var dock två riktigt snygga lockar som fick mig att vilja lära mig ännu mer! Jag vet inte om det är min teknik, mitt hår, eller min plattång det är fel på men jag SKA lära mig till slut. Lockarna blir ju så mycket snyggare med plattången ju.. Någon som kan och kan lära mig?

Ha en skön fredag mina vänner...!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: