Hakuna Matata

2015-10-06
20:03:46

Minisemester /S
I lördags gick vi upp tidigt hela familjen för att äta en liten frukost och sedan hoppa in i bilen och styra mot Göteborg! Selma somnade skönt nog ganska snart och sov nog mer än halva resan, och vaknade upp lagom till en liten paus för frukost nr 2. Det var lite kyligt men ändå så mysigt att sitta där tillsammans och äta den klassiska äggmackan och veta att man har en rolig helg framför sig. Väl framme i Göteborg åkte vi direkt till Universeum! Selma är ju egentligen lite för liten, och att dessutom ha spenderat en massa timma i bil innan gjorde väl att hon hade lite spring i benen och det gick fort mellan de olika sakerna, men vi hade redan på för hand bestämt oss för att bara släppa och följa henne i hennes takt. Vi fick se apor, hajar, ormar, fåglar, fiskar och många andra spännande saker. Halvvägs igenom besöket blev det en lekpaus i deras lekhörna på källarplanet, innan vi tog en lunchpaus för att sedan ta oss an resten av huset och återbesöka höjdpunkterna. Efter fem timmar började energin tryta och vi bestämde oss för att avsluta dagen efter en jättehärlig dag på Universeum.
Hotellet visade sig vara helt perfekt! Inte lyxigt på något vis men fräscht och rejält stort rum med pentry gav oss inte så mycket mer att önska! Selma hade stor lekyta på rummet, det fanns stolar och bord så att vi kunde välja att äta tillsammans på rummet och sedan mysa ner oss i sängen tillsammans och titta på lite TV innan sovdags. Både jagoch T hade ställt in oss på att Selma skulle vara vaken långt in på kvällen men vi gjorde ett försök och bäddade ner henne vid 19.30, släckte alla lampor och låg och vilade, och efter 20 minuter hördes små snarkningar. Därmed fick vi kvällen för oss själva och kunde se på en film innan vi själva däckade.
 
På söndagen började vi dagen med hotellfrukost (en av mina höjdpunkter ;) innan vi packade bilen och åkte till Alfons Kulturhus. Det låg mitt i stan och var ett jättemysigt hus med en liten shop med jättemycket fina och pedagogiska leksaker till bra priser, ett litet lekland med Alfons helikopter, höghus med rutshkana, en minibiograf där det visades Alfonsavsnitt, en uppbyggnad av Alfons lägenhet, en spelhörna, läshörna,lekhörna och ett scenrum med korta aktiviteter med jämna mellanrum. Selma var nog ganska perfekt i ålder och tyckte det mesta var jätteroligt, vi passade på att se två scenframträdanden och köpa ett jättefins Alfonsmemory innan vi efter cirka 2,5 h avslutade besöket. Både jag och T tyckte att det var ett jättemysigt ställe men kanske inte helt värt pengarna då det kostade i stort sett lika mycket som Universeum. Men nu har vi varit där, och besöket var jättemysigt.
Strax innan 14 började vi rulla tillbaka hemåt igen efter ett jättemysigt dygn i Göteborg! Är så nöjd över att vi faktiskt tog oss iväg på en liten höstutflykt då det tyvärr oftast inte kommer längre än till planeringsstadiet för vår del i många fall :p

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: