Hakuna Matata

2014-06-12
22:14:26

Jobb och hösttankar /S
Nu närmar sig min tredje vecka på hemmaplan sitt slut och på måndag är det dags att lämna sjukskrivningen och gå tillbaka till jobbet. Som en förberedelse var jag in och kikade på jobbmailen och det har tydligen hänt lite sedan jag lämnade dem, bland annat har min ena blivande kollega plötsligt flyttats till en annan avdelning, något som känns jättetrist då vi verkligen klickar superbra. Men för att se positivt på det hela kommer vi nu vara tre som jobbar 100% istället för två på 100% och två på 50% vilket underlättar en hel del.
Nu har jag också fått ett schema för hösten och vi kunde börja kika på hur Selmas dagar kan tänkas se ut i höst när hon ska in i förskolans värld. Skönt nog så kan vi pussla så att hon förmodligen aldrig behöver gå mer än 40h/veckan om vi jobbar heltid, men då vi ska turas om att gå ner 20% så kommer hon snarare att hamna på 32h/veckan vilket känns ännu bättre!!
 
Selmas förskolestart har känts lite jobbig när jag tänkt på den men ju närmare vi kommer desto bättre känns det. Vår lilla tjej blommar verkligen ut mer och mer och idag är hon en glad, nyfiken tjej med stark vilja, tålig och gråter inte i onödan, duktig på att sysselsätta sig själv men även nyfiken på andra människor. Från det att hon stapplade runt när hon började gå för ca 2 månader sedan så går hon nu stadigt och har fått upp farten till att kunna småspringa och hon går mer än gärna på promenad. Hon klättrar själv uppför trappan till rutschkanan, sitter gärna i sandlådan och tycker om att gunga! Med andra ord känns det som att hon kommer att passa bra i förskolans värld. Är det något som jag kanske kommer noja lite över så är det väl att hon inte är lika matglad som förr, men det kansek ändras! Jag har också på omvägar fått veta att de kommer göra om avdelningarna inför hösten så hon kommer att gå i en 1-3års grupp istället för 1-5, något som känns jättebra! Jag har också fått veta att de barn som vill, får sova ute i vagn istället för madrass inne, något som jag också är väldigt positiv till då vår tjej sover allra bäst ute!
Det känns så klart sorgligt att lämna tiden hemma helt bakom sig i höst men jag börjar också se på Selmas förskolestart med spänning - det ska verkligen bli kul att se hur hon kommer bete sig i den världen :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: