Hakuna Matata

2014-01-10
09:06:22

Första besöket /S
Igår var det dags att besöka mitt gym för första gången!
Under 2013 års sista dag köpte jag ju faktiskt ett medlemsskap till ett gym för ett års tid utan att ens ha besökt gymmet. Men jag tror nog att jag gjort ett bra val!
Igår hade jag och syrran en provträningstimma inbokad, det innebar att vi fick sätta oss ned med en instruktör och berätta våra mål med träningen. Jag hade faktiskt funderat igenom det ganska mycket och kunde därför svara direkt. Mina tre mål med träningen är att dels jobba för att gå ner i vikt (hur ofta tror ni att de får höra det svaret i januari :p), arbeta upp en bättre hållning och att få in rehabövningar för mitt knä.
Därefter gick vi igenom ett träningsprogram, hon instruerade hur inställningar skulle göras och kontrollerade att man utförde övningarna rätt.
Tiden gick fort och jag kände mig faktiskt ännu mer peppad. Tyvärr har jag ju minne som en guldfisk så efter vår stund tillsammans tänkte jag gå en runda till på maskinerna för att testa på egen hand. Många av maskinerna var upptagna så det jag valde att bara testa en av dem och jag kände redan då att jag blev osäker på om jag gjorde rätt eller ej. Det får nog bli ett besök snart igen så att jag lär mig maskinerna och inte glömmer allt hon sa.
Innan hemgång blev det 20 min på crosstrainern och mitt ansikte matchade min rosalila tröja fint efter den stunden!
 
För att ha ännu lite mer kontroll över målet att faktiskt tappa vikt, har jag skaffat gratisversionen av appen Lifesum(Shapeup) där man i stort sett räknar kalorier. Jag räknar väl inte på pricken då jag är för lat för att ta reda på det exakta kaloriinnehållet i våra middagar men det hjälper mig hålla koll på om jag håller mig inom ramen eller inte. Jag har satt som mål att försöka tappa 0,5kg i veckan, och efter min första vecka med koll på vad jag äter, två vattengympapass och en halvtimme på motionscykeln så har jag faktiskt lyckats tappa det dubbla, så det känns som en bra start! Min nya upptäckt, långt efter alla andra, är kvarg! Få kalorier men väldigt mättande. Hittills har jag blandat i det i min fil tillsammans med flingor eller med en klick blåbärssylt och lite vatten för att tunna ut konsistensen, vilket faktiskt varit gott!
 
Målet är att hinna med ett besök till på gymmet innan veckans slut tillsammans med syrran så att vi kan hjälpas åt att minnas instruktörens ord, och känna oss lite mer hemma med programmet och maskinerna. Då blir det förmodligen lite lättare att åka iväg och köra själv också.
 
Nu är det frukostdags för mig och den lilla damen :)
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: