Hakuna Matata

2014-02-18
17:04:42

Fitzpatrick & Bartol /L
För alla Twilight-älskare där ute finns det ytterligare några serier att fördröja tiden med. 
Förutom Armentrout som jag tipsat om tidigare så har också Amy A. Bartol och Becca Fitzpatrick skrivit två paranormala serier om en tonårstjej som förälskar sig i en övernaturlig kille. Personligen känner jag att det är lite av ett sött tidsfördriv att läsa denna typ av serie men jag börjar bli för gammal. Jag irriterar mig mest på all denna oskuldsfullhet som de kvinnliga karaktärerna alltid ska ha. Sedan kan jag inte hjälpa att bli lite oroad över att de manliga karaktärerna alltid har psykopatiska drag... Hur många småflickor kommer sluta lyssna på magkänslan i hopp om att killen bara har samma drag som en av dessa fiktiva karaktärerna? Oroväckande. 
 
 
Hush hush-series av Becca Fitzpatrick finns faktiskt i svensk översättning.
 
Del 1: Fallen ängel, Del 2: Förlorad ängel, Del 3: Noras val och sista delen Änglarnas kamp.
 
Denna serie handlar om 16-åriga Nora Grey vars liv går ut på plugg och att umgås med bästisen Vee. En dag tvingas hon byta labbpartner och placeras tillsammans med den mörke killen som ingen vet någonting om. Han är mystisk och irriterande. Samtidigt börjar en ny student - Elliott och han visar tydligt intresse för Nora. En del otäcka saker händer och Nora får allt svårare att veta vem hon kan lita på.
 
Denna serie ska också bli till film så småningom.
 
 
 
 
The Premonition-series av Amy A. Bartol
 
Bartols serie finns inte i svensk översättning vad jag vet. Denna serie handlar om 17-åriga Evie som börjar college.
Hon har återupprepande mardrömmar och mystiska saker händer med henne. Redan första dagen träffar hon på otrevliga men snygge Reed. Han visar tydligt avsky gentemot Evie. Samtidigt möter hon söta Russell, också en snygg men charmig kille. Saker och ting är inte som det ska och Evie försöker komma till bukt med alla frågetecken samtidigt som hon hamnar i ett triangeldrama mellan dessa två killar.
 
 
 
Taggar: Amy A. Bartol, Becca Fitzpatrick, Bok, Bokrecension, Boktips, Crescendo, Fallen ängel, Finale, Förlorad ängel, Hush hush, Incendiary, Indebted, Inescapable, Intuition, Jennifer L. Armentrout, Noras val, Silence, Stephanie Meyer, The Premonition-series, The Twilight Saga, Twilight, Änglarnas kamp;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: