Hakuna Matata

2013-09-01
18:27:41

1 september /S
Jag överlevde våra tre dagar ensamma och lyckades till och med få lite egentid sent på tisdagkvällen då jag lyckades lämna henne sovandes i vår säng vid 22-23. Veckan har som vanligt passerat megasnabbt och jag njuter verkligen av min föräldraledighet - kan inte förstå att dagarna går så fort när man gör så lite!
Bebisträffen var lika mysig den här gången och man märker hur de blir mer och mer intresserade av varandra. Denna gång låg Selma och R och tittade på varandra och höll varandras händer, Selma råkade även få ett ordentligt tag i stackars Rs stora hårkalufs och log brett när hon skrek. Det testades en del inför helgens dop så vi bjöds även på två olika tårtsorter :)
Här hemma har vi i alla fall kommit så långt i planeringen att vi beställt och fått hem inbjudningskorten som vi nu bara ska försöka få adresser och frimärken på innan de går iväg!
 
BVC-besöket gick bra, hon vägde 6600g och var 64 cm lång på sin 4 månaders dag, och därmed hade hennes kurva planats ut lite men det beror väl på att hon inte ammar lika intensivt och att hon rör sig mer. Jag passade på att fråga lite om sömnen men hon tyckte inte att det var värt att bråka med henne utan istället försöka acceptera att det är en period som är övergående. Det kanske går att komma till rätta med om man tjafsar massor men det kan dröja länge och risken är att man inte orkar med dagarna istället. Tyvärr finns ju risken att den här övergående perioden inte ger sig förrän vi slutar med amning, och det har jag väl tänkt fortsätta med till februari eller något om hon vill amma så länge så att hon är avvänjd när jag börjar jobba i april. Med andra ord kan den här perioden fortsätta i sex månader till! Det kändes dock lite lättare trots allt när man VET att det inte är värt att bråka. Så länge man tror att det kanske finns något sätt att ändra det på så växer frustrationen.
Istället tänkte jag försöka med att kanske börja lägga henne ca 10-20 minuter tidigare än vi själva brukar lägga oss och se om man successivt kan få henne att bli natttrött lite tidigare. Igår var hon supertrött och somnade faktiskt 21.30 så vi fick en kväll för oss själva vilket var jätteskönt!
 
Idag var det dags för babysim igen och den här gången verkade hon mer uppmärksam på allt runt henne, och det var inte bara den egna handen i munnen som var intressant. Vi testade på badringen en liten stund och  fortsatte uppleva vattnet genom att dra henne fram och tillbaka på mage och rygg, och uppleva vatten som hälls över huvudet/ansiktet.
 
Eftermiddagen bjöd på kalas för systersonen Z som fyllde 3 år under veckan, och ikväll blir det filmmys hos syster :)
 
Nu ska jag gå igenom ärvda kläder igen, dags att titta på de större storlekarna!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: