Hakuna Matata

2013-10-08
22:31:12

Vecka 29! /L
Nu är jag inne i vecka 29, bebismagen är rund med massa liv. I fredags var jag på mitt tredje ultraljud, sprallig liten tjej där inne och nu är det 100% säkert att hon faktiskt är en hon. Känner att jag längtar tills lillan kommer nu. Det är verkligen en helt annan känsla att gå igenom en graviditet och förväntningarna som tillhör en andra gång.
I fredags kom jordmor fram till att hon just nu ligger på 1,2 kg, lite över medel. Jag vill gärna att hon föds med mer kött på benen än lilleman. Hade varit kul att få amma denna gång! (Vilket är svårt med väldigt små bebbar). 
 
Jag har mått väldigt bra de senaste veckorna, men tyvärr så har dagen varit riktigt hård med starka sammandragningar. Jag hade tid hos jordmor (barnmorska) idag och hon vill att jag börjar tänka lite på vad jag gör om dagarna. På frågan om jag fortfarande jobbade 100% och mitt svar var "ja" fick jag svaret "du är galen"... Personligen tycker jag väl att det inte är så konstigt? Hur många jobbar egentligen mindre redan i vecka 29? 
Nu är jag så privilegad att jag har ett väldigt anpassningsbart jobb dessutom. Jag jobbar några timmar på avdelning och några sitter jag på kontoret, på så sätt slipper jag "bara" sitta eller göra många lyft om dagen. 
Då tycker jag nästan tiden hemma är värre med en tvååring. J jobbar en del kvällar så det innebär att jag har lilleman själv på eftermiddagarna/kvällarna. Det om något är tungt... :)
 
Men som sagt idag kände jag att jag bara ville ligga i sängen, vilket jag också gjort sedan jag kom hem :)
Förhoppningsvis är det onda över imorgon.
 
I övrigt har vi haft en del problem på jobbet som tagit mycket energi och på psyket. En del problem med någon/några i föräldragruppen som tyckte barnen hade det så illa i barnehagen att de kontaktade barnehagemyndigheten och anmälde oss för omsorgssvikt. Ja, det är nog ett av de värsta man kan bli anklagad för. Intressant är att anmälan är anonym och INGET barn har varit frånvarande från barnehagen innan eller efter... Som mamma hade jag tagit mitt barn ut ur barnehagen om jag misstänkte att det for illa? Det är vad varje normal människa skulle gjort. Inte har dessa föräldrar kontaktat föräldrarepresentanterna eller någon av oss i personalen heller. Hela grejen är helt sjuk och tyvärr grundar det sig förmodligen i att det är en privat barnehage och långvarig byggprocess.
 
Det positiva som vi ser kommer ut av detta är att vi för det första aldrig stått så starkt sammanslutna i personalgruppen och för det andra har vi fått så mycket positiv feedback från föräldragruppen som aldrig förr. De har skickat mail, kontaktat oss alla och t.o.m anordnat grillfest för att samla ihop barnehagen. Det har varit otroligt skönt att få bekräftat att majoriteten tycker vi gör ett fantastiskt jobb och faktiskt blivit rent utsagt förbannade att någon har gjort så här mot oss.
 
Personligen tror jag inte denna föräldern/föräldrarna vet vad de ställde till med, antagligen tänkte man inte på att det påverkar var och en av oss anställda personligen. Hur tror de det känns för mig som chef att vara chef i en barnehage med rykte om att barnen inte får mat (!) eller ny blöja (!) Kul att söka jobb vidare efter en sådan sak! Desstom börjar man tvivla på om man gjort sitt jobb rätt eller tillräckligt, vilket är otroligt jobbigt!
 
Hela processen har varit jobbig för det som hände var att två representanter från barnehagemyndigheten kom och informerade min chef om anklagelserna och vad de ville se för dokument för att kunna stryka dessa. (Allt har skett muntligt, vi har inte fått något skriftligt överhuvudtaget).
De frågade bla vad vi hade för dokumentation på över hur barnen ätit? Säg mig en barnehage/förskola som dokumenterar hur mycket barnen käkar? Är det orimligt eller vad? De ville ha in vår beredskapsplan, ett dokument som jag jobbat med i ca ett år med rutiner på allt från barn som försvinner till bombhot. Efter att chefen lämnade in det frågade damen på bhg-myndigheten om hon skrivit det sedan de var där på tillsyn, allså två dagar. Ett dokument på 80 sidor! Jag hade hållit mig lugn innan men när jag fick hör det så blev jag så arg så jag grät. Då kändes som att de redan har bestämt sig. Ni förstår att dessa två damer från myndigheten har hand om allt som rör bhg i kommunen, vi ifrågasatte bland annat processen kring bhg-platser i våras då de en vecka innan semestern i juni (barna skulle börja i augusti) fortfarande inte hade gjort klart vilka barn som hade plats var! Så vi är redan impopulära för att vi ifrågasatt detta.
 
Just nu väntar vi på rapporten och vad den säger. Men eftersom barna får ny blöja och mat så kan de inte ta oss på något. Det enda kan vara dokumentation, men det står ingenstans i styrdokumenten att barnehagar ska dokumenera blöjbyten eller matintag. 
To be continued... 

Kommentar:
#1: sandra

Skönt att höra att du/ni mår bra! Tror inte det är många som går hem så tidigt, i Sverige tror jag v 30 är det tidigaste man kan söka graviditetspenning för.
Tråkigt med problemet på jobbet - det viktigaste är nog att fokusera på alla nöjda föräldrar då det säger mer än det enda missnöjda paret även om jag vet att det är väldigt svårt. Hoppas i alla fall att det blåst över snart!
Kramar

2013-10-09 @ 09:15:26
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: