Hakuna Matata

2013-10-23
19:42:44

Kyrkbesök /S
Idag var det dags att möta prästen som ska döpa Selma i helgen. Det var första gången vi fick se kyrkan invändigt och den var verkligen jättefin. Själva mötet blev för min del lite jobbigt och jag fick lite ångest för att vara ärlig för att vi i slutändan gjort det här valet att döpa henne. Det finns för vår familj ingen tro inblandad utan det är ett val baserat på traditioner.
Jag har väl aldrig gjort någon helmlighet av vad jag känner inför kristendomen och min egen tro (som inte alls existerar) och idag bara kände jag NEJ, jag vill inte att min dotter ska döpas, ska döpas in i kristendomen, en tro jag inte själv har även om jag följer dess högtider (jul, påsk, dop, bröllop) och traditioner. Det känns bara fel.
 
Men valet är gjort och på lördag samlas släkt och vänner för att dela dagen med oss så nu gäller det bara att försöka vända de negativa tankarna och skaka fram lite mer positiva känslor! Vi handlade lite inför dopfikat som blir en rosa fest! Jag hade egentligen tänkt  mig rosa och grönt som tema men är man ute i sista minuten så får man ta det man hittar och särskilt mycket grönt hittade vi inte, desto mer däremot av det rosa så nu verkar det som att dopet istället kommer gå i stort sett helt i rosa och lila toner - hahaha, inte könsstereotypt alls :p
Vi lyckades i alla fall hitta i stort sett allt på listan så nu känner vi oss lite mer med i planeringen igen!
 
I övrigt rusar dagarna på, och de senaste dagarna har varit några riktigt grå sådana. Igår blev det en en långpromenad i regnet innan vi hade en myseftermiddag inomhus med mammagruppen där bebisarna fick mysa med varandra medan mammorna myste med te och mackor. Det märks allt mer att Selma mer än gärna umgås med andra bebisar, att hon behöver mer stimulans än att bara vara hemma med mig. Nu är tyvärr babyrytmiken slut så vi får väl försöka att besöka öppna förskolan istället lite flitigare än vad vi gjort hittills.
 
Själv går jag under energibrist för tillfället. Sömnen är inget vidare på grund av den lilla damen som ska ligga nära, nära, nära sin mamma heeeeeela nätterna och dessutom en begynnande förkylning. Men det är väl bara att gilla läget för sömnen kan vi inte göra så mycket åt. Jag har bestämt mig till 95% att den långa julledigheten ska användas till att avvänja henne från amning i hopp om att kunna lägga henne tidigare om kvällarna, och framför allt att vi ska kunna dela mer på den biten. Men vi får väl se om jag hinner ändra mig...
 
Nu har vi en trött tjej som ska få ett bad innan pyjamasen åker på! God kväll på er :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: