Hakuna Matata

2013-05-09
15:19:21

Skam den som ger sig! /S
Det är ofattbart hur fort dagarna passerar med lilla Selma här hemma!
 
I tisdags var det dags för den extra viktkontroll vi begärt. Varken jag eller T var väl särskilt oroliga sedan vi trots allt börjat ge henne ersättning som komplement till amningskampen. Väl på plats visade det sig trots allt att vår lilla skrutt hade tappat ytterligare en del i vikt, från 4150gram som var hennes födelsevikt till 3716gram - därmed hade hon tappat lite mer än 10% av sin födelsevikt, något som man har som ett gränsvärde. Barnmorskan var inte orolig då jag fick amma under vår stund där och hon kunde se att mjölken runnit till och att lilltjejen äntligen börjat fatta galoppen. Trots det var hon tvungen att be en barnläkare att ta sig en titt, och denne ville boka tid för ännu en viktkontroll dagen efter, och vi fick åka hem med instruktioner om att tvinga Selma att äta något minst var tredje timma och inte en minut längre än så mellan måltiderna.
 
Dygnet som följde kunde vi skippa ersättningen helt då Selma ÄNTLIGEN började amma utan någon större strid vid varje måltid, något som vi kunde se resultat av under vägningen igår då hon gått upp till 3805gram redan! Amningen har fortsatt att fungera toppen och ibland lyckas jag till och med få henne att äta utan att behöva använda mig av vårtnapp. Det känns så himla skönt att hon först och främst äter ordentligt, att hon dessutom äter uteslutande bröstmjölk som är det bästa hon kan äta och slutligen att amningen nu fungerar som den ska då det är SÅ mycket smidigare att amma än att krångla med ersättning som ska värmas upp och kylas ner till lagom temperatur. Nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter att fungera så här smidigt!
 
Vi firade viktuppgången med en tripp till Selmas kusiner för lite grillat i solen! Det var första gången kusinerna fick hälsa på henne och särskilt lilla O uppskattade mötet verkade det som då han klappade och var allmänt förundrad över henne då han påpekade med lite förvåning att hon hade både händer, fötter, mage, ögon o.s.v..
 
Vad gäller mig själv så känner jag mig lättare och lättare i kroppen, och det är jag också bokstavligt talat. Det var med stor glädje jag ställde mig på vågen och såg att jag redan tappat 11 av de 18kg jag gick upp under graviditeten!!! Helt galet hur fort man kan  vikt även om jag vet att det handlar om mycket vikt både vad gäller bebis själv, livmoder, moderkaka och vätska o.s.v. Det känns i alla fall väldigt skönt att det bara återstår 7kg att gå ner till startvikt, och om jag har tur försvinner något mer kilo under de kommande dagarna då jag fortfarande har lite vätska kvar i kroppen.
 
Idag vågade jag mig på att ta en lite längre promenad tillsammans med T när det var dags för Pepsis morgonrunda. Det fick bli en sväng i skogen och det gick riktigt bra! Jag flåsar ju och är svett efter bara några minuters promenerande men det är ändå skönt att känna att det är flåset som gör det jobbigt och inte en tung kropp. Jag har också känt mig väldigt stum i mitt ena knä den senaste tiden men det kändes också mycket bättre idag :)
 
Imorgon är det dags för vårt första BVC-besök, och förhoppningsvis har Selma lagt på sig ännu mer i vikt så vi kan låta henne själv tala om när det är matdags istället för att behöva väcka henne var tredje timma. Jag ska också försöka hinna med en kort shoppingrunda hade jag tänkt då jag inte har några kläder alls nästan som jag trivs i just nu med en degklump på magen, och dessutom kläder som ska göra det lätt att amma i. Efter att ha spanat in Kappahls hemsida så tror jag kanske att det kan vara en bra butik att börja leta lite löst sittande toppar och linnen på, och att det dessutom var 25% rabatt på ett helt köp just imorgon gör ju inte saken sämre! Jag misstänker att det kanske slinker med ett plagg eller två till Selma också - mycket roligare att handla kläder till henne nu när jag VET att det var en liten tjej som gömde sig där inne, och Kappahls Newbie-kollektion är det ju MASSOR av fint jag vill ha!!!
 
Förresten har jag planer på att göra hand- och fotavtryck på lilla fröken men undrar om ni har tips på bra färg?? Allra helst skulle jag vilja göra en stämpel för att verkligen få med alla linjer, men var köper man en stämpeldyna som är tillräckligt stor?
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: