Hakuna Matata

2013-05-15
19:02:09

dubbelhakan gör comeback /S
De senaste dagarna har jag märkt att Selmas söta lilla dubbelhaka har börjat visa sig igen, vilket känns väldigt skönt efter hennes viktnedgång. Idag var det dags för ny vägning på BVC och vågen visade på resultat då det nu bara fattas ett halvt hekto för att stumpan ska vara tillbaka på sin födelsevikt. I och med att amningen gått så bra och hon har vaknat innan sin obligatoriska matklocka så tyckte BVC-sköterskan att vi kan släppa amningen fri och låta henne själv bestämma när det är matdags men ändå fortsätta vara observanta så det inte går alltför många timmar mellan matstunderna. Jag passade också på att ta upp frågan om natt då vi hade en liten dam som skulle ligga intill mitt bröst nästan hela natten men inte åt hela tiden, något som den här mamman tyckte blev väldigt jobbigt! Jag har läst att nappanvändandet kan förstöra barnets sugteknik men det var inget man nämnde på BVC och hon tyckte absolut vi skulle testa napp om amningen fungerade som den skulle. Så ikväll ska nappar kokas och finnas tillgängliga om den här natten visar sig bli likadan...
 
I övrigt så har Selmas farfar firats idag med tårta och paket på sin födelsedag, jag har passat på att slappa lite med bokläsning medan Selma sov och T röjde i garaget och putsade fönster. Vi är lite olika på den punkten, när jag är sysslolös roar jag mig med TV-serier och böcker medan T gör vettiga saker som att rensa bland saker eller helt enkelt ta tag i saker som man annars inte orkar eller hinner med! Tur att någon av oss är lite produktiv här hemma...
 
När svärisarna lämnat oss hade solen hunnit komma fram ordentligt så hela lilla familjen begav sig ut på en liten promenad. Det är verkligen underbart att känna hur man orkar gå längre och längre! Än så länge handlar promenadsträckorna nog bara om 1-2 km men det går bra och jag hade säkert orkat gå ännu längre, men jag väljer att skynda långsamt för att inte riskera att sabba knät på något vis nu när jag äntligen kan börja gå igen. Jag känner mig också motiverad till att komma igång och röra på mig då vågen nu endast visar på +5kg från min startvikt!! Det kan jag nog tacka amningen för helt och fullt - jag struntar i vilket - men det är i alla fall en ordentlig morot att veta att man inte har så där jättemycket kvar att bli av med för att vara tillbaka på ruta 1, och sedan har jag som långsiktigt mål att bli av med ytterligare trivselkilon nu när man är hemma och är föräldraledig, har en hund som ska promeneras och en liten tjej som faktiskt verkar njuta av sina stunder i barnvagnen.
 
Nu ska jag gå och läsa färdigt min bok som jag hållt på med ett tag, Vänskapsband. Ingen bok som berör på djupet och ingen story som går ner på djupet då man snarare får följa flera personers liv under en tid och därmed aldrig får något riktigt djup i det hela. Trots det har den lockat mig till läsning, kanske just därför att den inte är så djup utan är väldigt lätt att lägga ifrån sig för att sedan ta upp den på nytt och lätt hitta tillbaka till storyn.
 
Eve Gallagher lämnar England för ett nytt liv i New York och hon ser framför sig en hektisk storstadstillvaro där varje dag är ett äventyr. Det börjar bra, hon inreder lägenheten på Upper East Side, shoppar och njuter av New Yorks puls. Men snart upptäcker hon att livet där inte riktigt är som ett avsnitt av Sex and the City.

Eve känner sig ensam, mer ensam än hon någonsin varit. Och vad hon mest av allt behöver är en vän. Lyckligtvis bor Eve i ett hus där det döljer sig en berättelse och en möjlighet till vänskap bakom varje dörr. I lägenhet 6A bor Jason Kramer. Han tvivlar på sin kärlek till sin fru och har istället börjat intressera sig för grannen, den vackra Rachael Schulman i 6B. En annan granne, Trip Grayling, är van att få som han vill. Men när han förälskar sig Emily Mikanowski vänds hans värld upp och ned. För honom är det kärlek vid första ögonkastet, från hennes sida är däremot intresset svalt. Inte förrän hon i sin tur lär känna den blyga grannen Charlotte lär Emily sig värdet av romantik i tillvaron.
 
http://www.adlibris.com/se/covers/M/9/17/9174610384.jpg

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: