Hakuna Matata

2013-05-30
10:24:55

1 månad /S
Idag har jag varit mamma i en månad! Eller egentligen tycker jag nog att man blir mamma redan när bebis ligger i magen då man har ett ansvar redan där att ta hand om sin bebis genom att leva på ett visst sätt.
 
Hur som helst så firar vi idag att Selma blir en månad gammal. Igår var det dags för 4 veckorskontroll på BVC där vi som vanligt mätte och vägde och gick igenom några frågor. Nu vägde hon 4780gram och hade blivit 54,8cm lång, och sedan några dagar tillbaka kan hon även fixera blicken. Efter besöket firade vi genom att åka och köpa en sängmobil som spelar och snurrar. Mamman var lite snål (eller vettig?) och köpte den allra billigaste som kostade 249kr - jag kan verkligen inte förstå att det fanns modeller som kostade uppemot 1000-lappen! Jag kan hålla med om att de var finare men jag tror knappast att Selma bryr sig om utseendet på det viset. Vi åkte sedan hem för att prova den men eftermiddagen var inge rolig för någon av oss då hon var ledsen mycket och jag blir ledsen av att hon är ledsen, och det i kombination med tröttheten gör att orken och energin försvinner snabbt, så mobilen var bara intressant en kort stund, därefter var det mycket bärande och ammande.
 
Vi har i alla fall fått bästa tänkbara start på hennes månadsdag då hon bara vaknade en gång inatt för amning och jag fick sova nästan 4 h i sträck innan det var dags för amning, och efter det var det bara att lägga ner henne så somnade hon om bums. Hon vaknade även tidigt imorse vid halv 6 för amning men det gjorde också att vi fick chans att säg hejdå till T som skulle med taxin mot Stockholmståget för ett dygn med jobb där. Det betyder att jag och Selma får klara oss själva tills imorgon kväll. Jag måste ju faktiskt erkänna att det känns lite nervöst att vara själv med henne så länge, särskilt efter gårdagen som var tuff. Jag är ju ensam med henne i stort sett hela dagarna men det är ändå en lättnad att veta att T kommer hem på kvällen och kan ta över åtminstone kortare stunder så man får vara för sig själv en stund. Det är väl det som är tuffast, att hon är så bunden till mig just nu med amningen. Igår fick jag i alla fall en stund för mig själv då jag och Pepsi passade på att ta en promenad i regnet medan T var hemma med Selma och fixade middag till oss. Det blev en sväng på 3,5 km som gick ok, kände av lite mer i knät men det gick bättre ju längre vi gick.
 
Eftersom T inte är hemma tänkte jag se om mamma och pappa kanske vill ha en stund med Selma i eftermiddag medan jag åker till Bergvik för att leta kläder, jag börjar nämligen bli lite lätt desperat då jag verkligen bara har två linnen jag trivs och som sitter någorlunda okej och smickrande, och jag har bara ett par kortare byxor som passar förutom mjukisbrallor och det kommer man inte långt med i värmen, särskilt inte nu när det allt oftare kommer en spya från damen. Klädinköp är med andra ord ett måste!!
 
Nu ska jag se om jag kan lyckas byta från pyjamas till kläder på fröken så att vi kan ta en sväng med vovven innan regnet kommer igen!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: