Hakuna Matata

2013-01-07
21:11:33

Slut på ledigheten för den här gången... /S
Då var det slut på det roliga för den här gången!
Den efterlängtade julledigheten har passerat i raketfart och jag känner mig inte alls så där nöjd och utvilad som jag trodde att jag skulle göra. Jag vet inte om jag kan skylla tröttheten på graviditeten eller om det bara beror på en tuff höst med flytt, renoveringar och en tuff period på jobbet...
 
Idag började i alla fall en riktig arbetsvecka efter en mjukstart på två väldigt lugna dagar förra veckan. Jag kunde ganska snabbt konstatera  att magen måste ha haft en liten växtspurt under ledigheten för helt plötsligt var den liksom i vägen när jag skulle böja mig ner. Den är självklart inte så stort att den hindrar mig men att böja sig fram och knyta skorna gjordes med ett litet "uff"ljud då det blev lite jobbigt att nå och andas samtidigt. Jag märker också att jag är mer ofokuserad. Bebis sparkar och har sig nu under flera tidpunkter på dagen, mot tidigare då jag mest känt av det kvällstid när jag suttit i soffan. När jag väl känner Liten därinne fastnar jag i min egen tankevärld och bara stryker med handen fram och tillbaka över magen, kan inte låta bli.
 
En annan upptäckt var att min rygg inte riktigt orkar vad den orkat tidigare. Med första dagen tillbaka efter en lång ledighet för många av våra barn så blev det en hel del tårar av både saknad och trötthet och de där allra minsta barnen vill inget annat än att sitta i famnen och bli burna så det slutade med att jag bar på småttisar och satt med dem i famnen en hel del - men tyvärr finns ju inte lugnet för att bara sitta på en stol med ett barn så det blev att man bar runt lite på dem men ganska snart insåg jag att det inte kommer att fungera om jag vill att ryggen ska hålla.
 
Jag tror att den här veckan får bli en liten uppstarsvecka innan man är inne i rutinerna igen för motivation och arbetsglädje ville inte riktigt infinna sig. Istället kände jag mig mest trött och längtade hem efter en lugn, tyst vrå där jag kunde få sjunka ner med en bok.
 
Jag skulle verkligen vilja lägga mig och läsa men jag har bara två böcker här hemma som jag inte läst, den ena är av en tyngre författare som kräver lite tankeverksamhet och närvaro .- något min trötthet inte tillåter, och den andra är en Stephen King-bok, och den vet jag inte om jag bör börja läsa i just idag då T är i Stockholm så mörkrädda lilla jag ska sova själv. Allra helst hade jag velat läsa någon sliskig roman... får väl kanske se om man kan hitta någon gammal pocket som kan locka kanske...
 
Hoppas ni andra fått en bra start efter ledigheten!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: