Hakuna Matata

2013-04-23
17:27:55

vecka 38 /S
Nu är vi på vecka 37+4 (vecka 38) och jag känner mig mer och mer less på att vara gravid. Idag var det dags för barnmorskebesök igen och det var dags att sammanfatta min graviditet.
Vi kunde konstatera att bebis fortfarande ligger med huvudet ner men att Liten inte sjunkit ner i bäckenet och huvudet var därmed inte fixerat. Mitt symfusmått låg nu på 37,5 och jag frågade lite försiktigt om hennes gissning på bebisens storlek. Hon gav inga närmare gissningsförslag än att det är en stor bebis, men inget onormalt och det är väl kanske vad jag själv tror också - jag är ganska övertygad om att Liten kommer att väga 4000gr eller mer men det återstår väl att se...
 
Det var också dags att ställa sig på den hemska vågen och det kunde konstateras att jag nu ligger på + 18kg!! Med andra ord är det inte så konstigt att det börjar kännas rejält i knän med all denna extra vikt och vätska, och allt mitt sötsug som resulterat i allt annat än nyttigt leverne den senaste tiden har väl satt sina spår även på vågen.
 
Sammanfattningsvis skrev hon i alla fall att jag haft en normal graviditet och det kan jag nog hålla med om då jag verkligen inte haft några hälsoproblem även om jag så klart har känt av att jag är gravid! Det senaste är bortdomnade/värkande fingrar under natt och morgonen men det berodde tydligen på vätska och hormoner. Jag har varit lite nervös över just den där värken då jag knappt kunnat böja fingrarna, och med en mamma som har ledgångsreumatism så började jag bli nervös för att graviditeten startat det i min kropp då det trots allt är ärftligt. Men det berodde som sagt på hormoner! Vi skrev inte ner några önskemål inför förlossning och smärtlindring då jag vill ta det som det kommer - med andra ord är jag jag öppen för allt men ser ingen anledning till att bestämma något på förhand. Vi beställde också hem en TENS-apparat som jag förhoppningsvis hinner att få - har ingen aning om ifall det är något för mig men kände att det i alla fall kan vara värt att ha beställt en ifall den är bra, annars är det ju bara att låta bli att använda den!
 
Annars tror jag att vi känner oss ganska redo för Litens ankomst - tror allt nödvändigt är inköpt, väskan är i stort sett packad och jag tror vi känner oss hyfsat redo även mentalt både två inför vad som kommer att ske även om jag tvivlar på att någon kan vara 100% förberedd inför något sånt här...
 
Min första vecka hemma som föräldraledig har jag i alla fall något inplanerat varje dag i form av tider att passa och fikabesök vilket får dagarna att gå även om det är lugnt, något som kanske kan vara bra om väntan skulle bli lång. Inför nästa vecka funderar jag på att boka in ett frisörbesök - det var inte jättelängesen senast men jag gissar att det kan vara skönt att vara ganska nyfriserad då det nog kan dröja till nästa besök sedan. Jag njuter i alla fall av att Pepsi sedan igår är nyfriserad - så skönt att se honom kortklippt, och han verkar njuta lika mycket!
 
http://perlbal.hi-pi.com/blog-images/285459/mn/1229508664.jpg

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: