Hakuna Matata

2013-04-06
14:17:51

Snark, snörvel, tapetsering och fler bebisprylfunderingar /S
Då var det dags för en ny förkylning! Börjar bli lite tröttsamt att vara krasslig av och till heeeela tiden, men någon gravidkrämpa ska man väl ha kanske, och min verkar onekligen vara ett nedsatt immunförsvar.
Förkylning och en tuff jobbvecka bakom mig gjorde att jag var helt slut igår kväll så någon vidare myskväll blev det inte för vår del - eller det blev det väl men den varade inte länge då båda två däckade i sängen prick klockan 23 och somnade nog inom 30 sekunder därefter och sov ända till 9.30 imorse, med andra ord var det nog ganska välbehövligt med en tidig kväll för oss båda igår då sömn verkade vara precis vad vi behövde.
 
Imorse valde jag att följa med T och Pepsi på en liten promenad då de skulle gå lite kortare än vanligt på grund av att Pepsi inte varit frisk sedan i onsdags då han spytt upp både mat och dryck. Det var evigheter sedan vi gick tillsammans och motion förespråkas av barnmorskan så jag hängde på... men hjälp vad jobbigt det var! Magen kändes så tung och det tryckte neråt, så efter vår 20-25mins promenad var jag riktigt trött och pinsamt nog andfådd! Jag har verkligen gått in för det där med vila men det börjar verkligen bli hög tid att ladda för förlossning och försöka få lite bättre kondition - promenad var dock inte min grej kände jag ganska snart, så istället får det väl bli att damma av motionscykeln som stått orörd den sista tiden.

Idag har vi släpat hit min stackars pappa som jobbat 12h pass i stort sett hela veckan. Det var nämligen dags att få upp den där tapeten som jag tjatat om. Jag tvivlar på att de hinner klart idag då pappa har en tid att passa men då vet vi i alla fall att vi kommer hinna klart imorgon då min svåger sagt att han kan hjälpa oss med det sista. Det ska bli så skönt! När tapeten väl är på plats är det bara målning och lister som ska på plats innan det är klart och det går ju faktiskt fort då det inte är något att spackla och lister har vi faktiskt köpt färdigmålade se de ska bara sågas till i rätt längder!
 
Jag har förresten en ny fundering som ni kanske kan hjälpa den här blivande förstagångsmamman med... och det är täckets vara eller icke vara. Kudde vet jag ju att man ska ha, och jag hade tänkt att vi skulle ta sväng till IKEA för att inhandla både täcke och kudde så jag kan tvätta det innan det ska användas, MEN när jag var in på hemsidan för att se deras utbud så var rekommendationerna från 12 månader utan någon förklaring på alla deras täcken och kuddar. Jag vet inte om det handlar om att det inte är tillräckligt allergivänligt eller om de vill ha ryggen fri vid otäcka saker som plötslig spädbarnsdöd. Jag har tittat runt lite på forum och rekommendationerna och råden är olika. En del förespråkar bara en tunn filt eller enbart pyjamas och strumpor, andra tipsar om sovpåsar och andra har använt täcke... så vad tusan ska man satsa på?! Bebis är ju beräknad i maj - en månad som kan vara både varm och kall. Idag köpte jag en tunn sovpåse som snarare är en vanlig tröja som man snörar ihop i botten - tänker att det kanske kan vara lagom för de riktigt varma sommarkvällarna när man själv brukar sova med enbart påslakan? Funderar på att köpa en tjockare sovpåse också då IKEAS kostade 129 kr bara. Men som sagt - den stora funderingen är ändå om jag ska köpa ett täcke eller om man ska vänta med det till hösten, och nöja sig med filt den första tiden? Hur har ni gjort??
 
http://www.smakrabater.se/Portals/1/EasyGalleryImages/1/1/sovpase_bla.jpg
Sovpåse i samma modell som jag köpte idag. Kostade 49kr så kommer den inte till användning så känns det inte som någon jätteförlust.
 
http://www.ikea.com/se/sv/images/products/barnslig-sovpase__79128_PE202645_S4.jpg
Sovpåse från IKEA i lite tjockare modell och som kanske snarare blir som en sovsäck då det är blixtlås hela vägen. Känns kanske smidigt då bebis håller sig varm oavsett var h*n somnar om man vill flytta på bebis medan h*n sover... Kostar 129kr på IKEA så det är ju inte heller någon jättekostnad! Den rekommenderas dock för barn 6-12 månader enligt IKEA själva.

Kommentar:
#1: Linda

Jag köpte en sovpåse men använde den aldrig. Kändes som lilleman skulle försvinna ned i den. Köpte litet täcke på Princess men han har aldrig varit något fan av täcke så sparkdräkt har varit bäst för oss...

Svar: Ok. Ja det är ju inte lätt att veta vad de små vill ha innan man lärt känna dem, samtidigt som jag vill ha allt hemma innan ankomst...
Linda & Sandra

2013-04-07 @ 19:43:37
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: