Hakuna Matata

2013-04-12
22:43:13

Colleen Hoover /L
Just nu håller jag på och läser Colleen Hoover. Jag har hittills avverkat två. Hennes stil verkar vara väldigt sött, romantisk början till helt jäkla dyster deprissions-slut. Med extrema storys. Jag kan inte säga att jag tycker böckerna varit så anmärkningsvärt bra hittills men Hoover håller gärna spänningen uppe. De är oförutsägbara så man lägger inte ner boken i första taget. 
 
Hopeless handlar om adopterade Sky. Hon har levt isolerad med en mamma som är anti-teknik och dessutom hemskolat henne. Sista året får hon till slut sin vilja igenom och får börja skolan. Det börjar inte helt bra då hennes bästa kompis innehar titeln som skolans slampa vilket också klasskamraterna ger henne. En dag i affären träffar hon mycket snygge Dean Holder som får hennes mage att pirra, något hon aldrig upplevt förut. Han är ihärdig och hon tycks aldrig bli av med honom. Men det visar sig att Dean vet mer om saker än hon själv. Han är inte alls den hon trodde och när sanningen kommer fram rasar hela hennes värld samman.
 
Väldigt mörk... extrem story... och absolut oförutsägbar. Losing Hope är uppföljaren men från Deans perspektiv. Jag vet inte än när den kommer.
 
 
 
Slammed handlar om Layken som flyttar med sin mamma och lillebror till en okänd stad efter att hennes pappa hastigt gått bort. Redan första dagen träffar hon grannen Will, och plötsligt är inte flytten lika illa längre. De faller pladask för varandra men en chockerande upptäckt gör att de inte kan vara tillsammans.
 
Slammed innehåller väldigt bra poesi. Jag är absolut ingen poesi-människa men de var riktigt bra, intressanta. Även i denna storyn är vissa bitar lite väl fantasifulla men inte i närheten av Hopeless. Jag gillar när det känns någorlunda realistiskt i alla fall. Slammeds slut fick mig faktiskt att gråta. Så pluspoäng för det.
Just nu läser jag Point of retreat som är uppföljaren. Bok tre heter This Girl och kommer i slutet av april.
Taggar: Bok, Bokrecension, Boktips, Colleen Hoover, Hopeless, Losing Hope, Point of Retreat, Serie, Slammed, This Girl;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: