Hakuna Matata

2012-10-21
18:20:48

Första dygnet i huset /S
Nu är det söndag kväll och vi har bott i vårt hus på riktigt i ett dygn ungefär.
Under lördagen, vår flyttdag, öste regnet ner från morgon till kväll vilket gjorde allt lite jobbigare, men allt som allt gick flytten faktiskt bra. Det blev tre vändor med lastbilen och det var bra tempo på flyttfolket. Jag själv hade ont i ryggen och fick nöja mig med att bära lättare saker och dirigera vad som skulle ställas vart. När klockan var 15 var det äntligen klart och vi kunde pusta ut allihop och avnjuta god pizza. Strax därefter begav sig folk hem, och T åkte till lägenheten för att få med sig lite småsaker hem som blivit kvar.
 
Själv kände jag mig så himla nöjd men samtidigt så trött när man ser lådor och kartonger från golv till tak, golv- och dörrlister som saknas i väntan på att bli målade och ett kök som ser ett som ett bombnedslag. Bara tanken på allt som man måste ta tag i gör mig alldeles matt. Därför var det skönt när vi istället bjöd in mina systrar med familjer på kvällen för att bara ha det mysigt istället, vår första kväll i huset. Vi åt mat (pizza igen för att laga mat i vårt kökt gick inte), satt och pratade medan barnen lekte och tittade på film. Det blev också premiäreldning i vår underbara kamin som jag är helförälskad i. Just nu sitter jag i fotöljen med fötterna mot kaminen och bara njuter av värmen och sprakandet. Om en liten stund är det dags att åtminstone försöka få ordning i klädkammare för just nu är alla kläder nerpackade i väskor som står högt och lågt. Innan den här dagen är slut ska vi också försöka att få lite ordning i köket!
 
Imorgon väntar en heldag med jobb, men på tisdag har jag faktiskt tagit ledigt då jag känner mig riktigt sliten efter den här flytten och all renovering, det har varit två intensiva veckor, så på tisdag ska vi åka och börja städa i lägenheten i lugn och ro så att vi ska slippa ännu en vecka med jobb som följs av hemmajobb. Vi har bestämt oss för att inte stressa fram något i huset utan det får helt enkelt ta lite tid innan allt är på plats, bättre att göra rätt från början än att göra massa hål i de nyspacklade och nymålade väggarna som i slutändan inte är genomtänkta.
 
Trots det massiva arbete som återstår så känns allt så himla bra, det känns rätt! Huset känns rätt, området känns mysigt, och något som gör mig varm i hjärtat är att se att Pepsi redan känns avslappnad. Under veckan ska vi sätta upp staket på den sida av tomten där det är häck så att Pepsi kan få ströva fritt i trädgården utan att vi behöver oroa oss vilket känns skönt, särskilt på helgerna när man kanske inte vill stressa ut på en promenad utan vill äta långfrukost.
 
Nu ska jag njuta några minuter till innan det är dags att jobba lite, för av den varan har det inte blivit så mycket idag, då vi tog lång sovmorgon som följdes av en promenad, som följdes av en liten runda i affärerna för att köpa det som saknades, och slutligen 90års kalas för att fira Ts farfar.
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: