Hakuna Matata

2012-03-10
18:22:01

Grubblardag /S
Hej mina vänner!
Idag har jag varit trött och seg. Jag vet inte om det beror på att jag lade mig väldigt sent eller mängden vin som intogs under kvällen igår? Vi hade i alla fall en mysig kväll här hemma tillsammans med Ts kompis F och hans flickvän J som jag träffat några gånger tidigare. Vi lagade lite god mat och efterrätt, tände lite levande ljus och satt och bara pratade i timmar. Känns som att det var längesen vi hade en sådan kväll så det var riktigt roligt!

Men idag fick man som sagt smaka på den roliga kvällens konsekvenser. Med andra ord har det inte blivit många knop här hemma idag. Vi lyckades ta oss iväg till en mattaffär där vi ÄNTLIGEN hittade en ny matta till hallen, något jag velat ha sedan vi flyttade in här i juli! Därefter åkte vi vidare till mamma och pappa för lite fika och där var även mina syskonbarn och syster så jag fick mysa med dem. Tror jag gjorde bort mig lite då jag råkade fråga min 4,5 åriga systerdotter om hon kanske ville komma och sova över till helgen då T ska bort. Det kan ju vara mysigt och jag vet att hon längtat, men det hade ju varit smartare att vänta och känna efter nästa gelg vad det är jag vill göra då hon aldrig glömmer ett ord av vad man sagt! Sen har jag ju en systerson som precis fyllt 4 år som aldrig sovit här men som gärna vill, så ska hon sova här måste ju han också få det! Men som sagt, det kan ju kanske vara lite mysigt.

Förutom det så har jag en grubblardag idag. Det är inte så ofta jag har de stunderna längre, något jag ofta hade förr. Med dessa grubblarstunder medföljer det tyvärr för min del även en viss nedstämdhet.
Den här gånger tror jag att tankarna snurrades igång efter att jag fick veta att jag kanske har en fast tjänst inom bara någon månad, och i och med det så har vi förutsättningar för att kanske börja titta på hus på allvar. Vi har börjat titta lite smått och inser hur ofantligt svårt det är...

Vill man bo i ett stort hus med hyfsat stor tomt så betyder det nog för vår del att vi får välja ett av stans ytterområden vilket gör att man kanske måste ha två bilar och man hamnar helt enkelt långt bort från allt. Är det då kanske mer värt att köpa ett stort hus med i stort sett obefintlig tomt? Eller är det ännu bättre att köpa ett stort radhus men med liten tomt, men då ha grannar vägg i vägg, men bo hyfsat centralt för en mindre slant...??
Vad är man villig att kompromissa bort? Ska man kompromissa eller ska man avvakta husköp några år och istället spara ihop till en stor handpenning som gör att man kan köpa ett stort hus, med stort tomt mer centralt.... men vad händer med bostadsmarknaden på de åren, kanske går priserna upp ännu mer jämfört med läget som är idag då det är få budgivare att slåss mot?

Vad vill vi i övrigt... vill vi försöka utöka vår lilla familj... eller vill vi resa först... ska vi använda pengarna tänkta till handpenning till en långresa, skaffa större lägenhet och skjuta upp husköp.... eller ska vi satsa på husköp så vi kan låta eventuella barn växa upp i hus...?? Kommer vi ens kunna få några barn, eller drömmer och planerar man något som kanske aldrig kommer inträffa...?

Ja ni ser... tankarna är många och de snurrar just nu runt, runt utan att man egentligen kommer fram till något. Men ibland får man väl helt enkelt ha sådana dagar. Ikväll blir det i alla fall en lugn hemmakväll med bara vi två, lite filmmys med filmen Up...

Hoppas ni andra har haft en härlig helg so far!

Kram på er...!!

http://farm4.static.flickr.com/3105/2675015360_d997a1559f.jpg


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: