Hakuna Matata

2012-07-19
20:45:44

Guldgulda skogar /S
Ovan ser ni dagens skörd av vårt svampplockande idag! Vädret var perfekt då det regnat på morgonen men klarnade upp lagom tills vi skulle iväg så temperaturen var lagom + att vi kunde inte komma på så mycket annat att göra.
Jag är en sån person som tycker det är supermysigt att plocka svamp men skittrist att leta upp den, så därför var jag på direkt när svärisarna undrade om vi ville hänga på dem för de har nämligen flera superbra svampställen som vi inte hittar till.
 
Vi behövde inte gå många meter in i skogen för att helt plötsligt se små gula sjöar så långt ögat kunde nå! Det var så himla mycket!! Tyvärr var vi någon vecka för tidig för de små svampsjöarna bestod mest av minikantareller. Men en del var lite större så vi fick med oss nog mycket hem för att kunna frossa ordentligt ikväll. Jag gjorde några försök att få Pepsi intresserad av svampen då vi inlett klickerträning under veckan med målet att han ska bli en bra kantarellhund, men träningen hade inte gått tillräckligt bra för idag var han bara en kantarellmosare då han inte letade upp svampen men däremot kastade sig ner på marken i liggande position så fort jag stannade (det är nämligen så långt vi kommit i träningen - hur han ska markera när han väl hittat svampen).
Har inte bestämt mig för om det blir till att smörsteka och äta till smörgås bara eller om jag ska försöka mig på att göra en kantarellsoppa kanske då jag åt en fruktansvärt god sådan för ett år sedan...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: