Hakuna Matata

2012-07-31
20:18:54

Första hjälpen och Livräddning /L
Idag har vi haft kurs i första hjälpen och livräddning.
Dagen började med en föreläsning kring vad man ska göra vid olika former av olyckor som vi kan råka ut för.
Instruktören är ambulansförare och väldigt kunnig. Han hade alltid exempel som han eller kollegor varit med om, vilket alltid gör mig så berörd. Så när han drog igång videos på barn och småbarn med andningssvårigheter för att visa hur det kan se ut så tog mammahjärtat överhand och tårarna rann. Jag kan inte se sånt och speciellt när jag vet att det är verkliga händelser. Thank god så var jag inte ensam om att beröras ;)
 
Men eftersom vi bara är 11 personer och var själva kunde man verkligen fråga ut honom med alla sina frågor... passade även på att fråga om sånt man märker av här hemma med lilleman. Känns grymt skönt nu i efterhand att ha lite information att gå på. Hoppas jag aldrig behöver använda dem.
 
(Lånad bild)
 
Efter så drog vi till badhuset och avslutade med livräddningskurs och prov. Jag har haft ångest över detta hela sommaren, det var min första gång. Först gick instruktören igenom vad vi skulle göra sedan drog det igång.
Simma 100 meter bröstsim, 100 meter ryggsim, dyka efter en docka och sedan föra en "medvetslös" kollega i land. Jag klarade det galant och kände mig så stolt! Jag trodde verkligen inte det så när jag klarade det bevisade jag för mig själv att jag faktiskt kan om jag bara vill ;) Simma och dyka är INTE min starka sida. Men nu kan jag bada med ungarna på jobbet!
 
(Lånad bild)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: