Hakuna Matata

2012-07-15
17:08:49

Easy A /S
Igår när T var ute med sina kompisar kröp jag ner i soffan och laddade med lite film.
http://cdn.publishdev.se/cdn/3/1193384/images/2010/easy_a_poster_123653613.jpg
Efter att inte ha hittat något som lockade bland de nyare filmerna så började jag se över lite äldre. Valet föll på filmen Easy A, och ja, jag vet att jag är efter men OM det skulle vara någon mer som inte har sett den så kan jag i alla fall tipsa om en film som man kanske inte berörs på djupet av även om poängen är tänkvärd för målgruppen, det kanske inte heller är en film man minns för evigt, men den kvalificerar sig definitivt som en bra film "popcornfilm", en skön film som inte ställer några krav på den som tittar, man småfnissar, får en myskänsla av vissa karaktärer etc.

Olive är en av alla de där duktiga tjejerna som ingen riktigt lägger märke till i skolan. När bästa kompisen bjuder med henne en helg med sina jobbiga hippie-föräldrar hittar hon på en nödlögn för att slippa - hon ska på en het dejt. Dejtlögnen leder till sexlögner och hennes nya rykte gör att hon får förslaget från skolans gaykille att de ska låtsas "göra det" så att han ska slippa sina homofoba mobbare. Snäll som hon är ställer Olive upp.

Men sen spårar det hela ur med fler osanningar och än värre ett rykte som Olive anammar till hundra procent genom att till slut komma till plugget iförd inte mycket mer än korsett. Till slut är alla hennes relationer invecklade - både till föräldrarna, lärarna och killen hon gillar på riktigt.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: