Hakuna Matata

2012-01-17
14:47:35

Sol och svettiga pass /S
Solen skiner och det är vår i luften trots att vi bara befinner oss i januaris mitt! Men det är verkligen vårkänslor när solen skiner och värmer och man hör fåglarna.

Sådana dager stiger humöret vanligtvis och det gör det väl nu också men det sjunker alltid lite efter några sekunder när jag inser att jag inte kan göra det jag gör allra helst sådana här dagar, nämligen tar med vovven ut på en promenad i solen. Men jag får ta en dag i taget. Just nu är statusen gällande knäskadan lite oklar - jag känner att det gå väldigt mycket upp och ner. Igår till exempel hade jag en superbra förmiddag och jag kände inget alls för första gången men fram emot kvällen och under den här dagen har jag varit ganska stel och haltat en del.

I fredags var jag hos sjukgymnasten igen och den här gången gick vi igenom några träningsövningar som jag ska göra för att stärka lårmuskeln som ska hålla knäskålen på plats. Det var ett ganska krävande pass och jag inser att jag verkligen måste ta mig tid för träningen då det tar minst 45 minuter att köra ett sådant pass.

Passet går ut på att jag ska...
  • cykla 20-30min.
  • 3x10 bäckenlyft
  • sidplankan 2x30sek
  • http://www.proveno.se/ovnbank/images/sidoplankan.jpg
  • stå på ett ben på en balansplatta 4x30 sek
  • http://www.dintraning.se/ovningar/images/ovnings_bilder/large/Ett-ben-pa-balansplatta.jpg.png
  • benböj mot fitnessboll 3x10
  • http://0.tqn.com/d/exercise/1/0/B/N/tsballsquat.JPG
  • raka benlyft med vinklad fot 3x10

 

När jag väl gjort det här är jag ganska varm redan så då är det lika bra att slänga in några mag- och armövningar. Det var faktiskt riktigt skönt att träna så jag hoppas att det här ska hjälpa mig att komma igång med träningen på riktigt. Jag tror det hjälper en hel del att veta att jag ska tillbaka till sjukgymnasten i februari och få fler övningar - har jag inte gjort de här så kommer jag ju inte komma vidare i träningen och inte bli bättre i knät. Sen kan jag börja skåda en badsäsong med allt vad det innebär så det är lite lättare att motivera sig ;)

 

Vårt hem är en enda röra just nu och en del av det är träningssaker då vi för tillfället har en träningscykel, två stora fitnessbollar, hantlar, matta, träningsplatta och gummiband som ligger och dräller här och där, sen står julsakerna i en kartong och väntar på att få komma till vinden men både jag och T har kommit i en liten svacka vad gäller ork att hålla ordning här hemma - men så får det vara just nu!

 

Nu ska jag ägna mig åt något så tråkigt som att tvätta lite - ha en bra dag!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: