Hakuna Matata

2012-02-26
18:02:18

...poor us /S
Hej på er igen!
Det är fortfarande en sjukling som skriver, men för första gången på flera dagar en feberfri sådan verkar det som. Helt kry är jag dock ändå inte. Inatt vaknade jag genomvåt av svett fast jag var kall, och jag pratar inte om att jag var lite lätt fuktig utan det var som om jag stigit upp ur badet. Utöver det har jag en jobbig hosta och min röst försvinner allt mer vilket blir lite extra jobbigt när telefonen ringer och rösten kommer och går som den vill, för när det ringde förut kom det bara en viskning ur min strupe.
Men nu är det tyvärr inte bara mig det är synd om utan även min fyrbenta farbror :(
Igår upptäckte jag en tova i hans päls som nu blivit lurvig i väntan på nytt trimningtillfälle. Jag undersökte tovan närmare och blev ännu mer bestämd på att göra det när jag såg hans reaktion. Tovan satt i hans "armveck" och det var en tova som bildats av var då hans hud var väldigt irriterad och vätskade och luktade allmänt illa. Så nu har jag och T plågat vår vovve genom att raka bort så mycket hår som möjligt just där så att det inte ska vara fuktigt och att det ska vara lättare att hålla rent. Nu när det är så blött ute så blir han ju blöt direkt vi kommer ut och det torkar ju aldrig ordentligt så jag undrar om det kan komma sig av det då vi alla vet att bakterier tycker om när det är trångt, varmt och fuktigt.
I samband med det upptäckte vi även en till fläck som såg irriterad ut under magen vilket får oss att sucka båda två då det var samma sorts fläckar vi tampades med i somras. Så nu blir det medicinskt schampoonering två gånger/veckan och tvätt med klorhexedin flera gånger om dagen med förhoppning om att det ska se bättre ut inom några dagar så vi slipper veterinärbesök, och så att jag kan boka en trimtid. Jag tror inte att det är uppskattat att lämna in en hund där med vätskande sår samtidigt som det förmodligen är det hans hud skulle må allra bäst av... Men som sagt, en sak i taget och det får bli med att försöka hålla det rent och torrt nu i ett par dagar.
Utöver det är har T haft ont i huvudet av och till hela dagen och känt sig trött. Jag hoppas att det beror på hans långa promenad i solen och att det inte är så att vi ska få ännu en sjukling här hemma....

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: