Hakuna Matata

2012-12-29
12:20:29

Mitt 2012 /S
Nu när vi närmar oss de sista dagarna av året är det alltid kul att gå tillbaka och se vad som egentligen hänt, hur mådde jag, vad har jag upplevt... Vad passar då bättre än ett bloggarkiv att bläddra tillbaka i!
 
2012 var året då...
 
...jag ägnade mycket tid åt rehabilitering av mitt knä som strax innan det nya året halvt hoppade ur led. Jag fick veta att jag har överrörliga knäskålar och att enda botemedlet är träning livet ut.
 
...jag återigen bestämde mig för att gå ner i vikt, jag ville verkligen göra samma viktresa som jag gjorde 2008/2009 när jag lyckades tappa över 10kg - men humöret dalade upp och ner en hel del pga problem med knät och någon riktig motivation infann sig aldrig.
 
...jag och min fina sambo firade 10 underbara år tillsammans.
 
...jag får en tillsvidaretjänst i Karlstad kommun, denna gång en tjänst som jag mer än gärna tackar jag till.
 
 ...jag kommer in i en grubblarperiod där jag funderar mycket på vad jag vill ska hända i mitt liv den närmaste tiden, vill jag ha hus och barn eller vill jag njuta av att bo centralt och kanske resa lite längre med min älskade?
 
...vi går på måååånga husvisningar, och i juli till slut hittar ett hus som har så många rätt att vi bestämmer oss för att satsa. Vi är bara tre budgivare, varav den ena bara lägger ett bud - i slutändan är det dock vi som får samtalet den 23 juli om att vi är husägare.
 
...vi åker på vår semestertripp ner till Skåne - en underbar resa där vi får se många fina platser och bara vara tillsammans. Att det dessutom är kanonväder hela vår semestervecka gör ju inte saken sämre. Vi avslutar resan med att se Bruce Springsteen i Göteborg :)
 *
...jag den 30 juli gör jag två test som båda visar två små + - vårt lilla underverk växer i min kropp, ofattbart och underbart på samma gång <3  Förutom lite illamående och en grym trötthet så mår jag väldigt bra under graviditetens första halva - nu återstår att se hur resten av graviditeten blir. På RUL får vi veta att det troligtvis är en liten flicka som gömmer sig därinne.
 
...vi flyttar in i vårt fina hus och vi sätter igång med enklare renoveringar så som att måla och tapetsera. Vi inser dock snabbt att jobb föder jobb då suget att förfina rummen kommer efter varje grej man gör klart. På 2,5 månad lyckas vi i alla fall måla tak och väggar i hall, kök, vardagsrum. Tapetsera fondvägg i hall, alla väggar i stora sovrummet och där även lägga nytt golv.
 
...vi hittar ett gäng att umgås med. Från att ha haft en tid med väldigt litet socialt nätverk så växer detta lite då vi tar upp kontakten med vänner från förr, framför allt Ts vänner där vi lär känna varandra och dess respektive på nytt. För första gången på mååånga år (och förmodligen sista på många år med tanke på bebis) kommer nyår att firas i ett stort gäng då vi blir 13 personer som firar in det nya året här i vårt hus.
 
...julafton firas som vanligt, med start den 23e december med Ts familj där vi ägnar oss åt julgodistillverkning, klä granen, och julklappsbyte. På julafton börjar vi firandet med Ts släkt i Kil innan vi åker vidare för att fira med min släkt. Det är en underlig känsla när man tänker på att vi vid samma tidpunkt nästa år kommer ha en liten bebis. De allra sista minutrarna på julafton bjuder prinsessan i magen på en rejäl knuff så att pappan för första gången får känna hennes rörelser <3
 
 Efter en tillbakablick i bloggarkivet så inser jag att de varit ett ganska stillsamt år förutom de tre stora händelserna, fast jobb, husköp och graviditet. Men de är å andra sidan så stora händelser att de upptagit mycket tid och tankar. Jag tror att 2012 alltid kommer att vara ett år som ligger mig varmt om hjärtat då jag egentligen bara fått positiva nyheter förutom en tuff start på året. Den senare delen av året har jag verkligen känt mig genuint lycklig och jag får nästan nypa mig i armen för att inse att allt det som hänt verkligen är på riktigt, då nästan känns för bra för att vara sant ibland.
 
Mina förhoppningar på 2013 är ganska stora, för hur stora och underbara händelserna detta året har varit så kan jag inte tänka mig att det finns något större än att bli föräldrar för första gången, samtidigt som det är lite nervöst ...hur kommer vi att tackla föräldraskapet, och hur kommer vår relation att hantera det som komma skall... nervöst men framför allt spännande!
 
Tack 2012 för ett fantastiskt år!!
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: