Hakuna Matata

2012-08-13
17:58:25

Back to reality /S
Idag inleddes min andra arbetsvecka sedan semestern.
Första veckan gick bra men det var tungt och motivationen har inte riktigt velat infinna sig, mest för att det varit så många frågetecken tror jag, som vi inte lyckats reda ut. Idag kunde några av de frågetecknen strykas då vi lyckades lösa en hel del praktiska saker men jag längtar som en tok efter fredagen då vi har planeringsdag.
 
I fredags var jag helt slutkörd efter jobbet! Vi hade få barn men det var trötta och ledsna sådana + massor av saker vi var tvugna att hinna med att göra. Därför kändes det riktigt skönt när vi lite senare på kvällen packade med oss lite saker och åkte ut till svärföräldrarnas sommarstuga för att spendera ett dygn där. Det blev god mat och och en tidig kväll för min del. Jag kämpade för att orka hålla mig vaken men när klockan var 23 orkade jag inte längre, och jag somnade nog i samma stund som jag lade huvudet på kudden :p
Trots att jag sov länge så var jag ändå trött på lördagen så det blev en stilla dag. Vi gav oss ut i skogen (som ligger alldeles bakom stugan) med varsin blåbärsplockare och en stor hink. Det gick trögt till en början men det slutade med att vi tillsammans fick ihop 18 L blåbär, varav 9 liter tillhörde mig och T :)
Det känns riktigt bra att få en stor frys där vi kan frysa in massor med bär och svamp. Nu kommer vi har både kantareller, blåbär och jordgubbar att njuta av under året, kanske kommer jag även iväg till farmor och farfar för lite hallonplockning också innan säsongen är över.
Vi hade tänkt säga tack och hej och hitta på något senare på lördagskvällen, men då varken jag eller T hade någon ork att hitta på något, och TVn fortfarande är inne på lagning (=ingen möjlighet till lugn filmkväll) så blev det att vi tog en hel helg ute i stugan. Med andra ord blev det mera mys ute i stugan, lite bokläsning, mera god mat och ännu en hyfsat tidig kväll.
 
På söndagen hängde vi med på auktion. Det är väl kanske inte riktigt min grej egentligen. Vi hittade en fin gammal trälåda som vi gärna hade köpt men den blev lite för dyr. Efter den lilla utflykten bar det av hem till stugan igen för att njuta av sommarvärmen. Årets tredje dopp i Vänern avklarades, och jag blev väldigt medveten om hur otränad jag är då jag försökte mig på att simma några varv! Jag brukar försöka simma ca 200m varje sommar bara för att vara medveten om min egen kapacitet, något som sitter i ryggmärgen sedan barndomsåren då min moster tvingade med mig varje sommar. Men i år kände jag mig trött i armar och axlar efter bara några vändor - så nu ska jag försöka hitta utrymme i min budget till att köpa kort så jag kan börja simma 1ggr/veckan minst under vintern.
 
För att sammanfatta det hela, så fick vi en väldigt avkopplande helg efter vår första arbetsvecka - precis vad vi behövde!! Hoppas ni hade en lika härlig helg ni med :)
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: