Hakuna Matata

2012-04-03
22:33:08

Bästa socker-detoxen är... /S
... magsjuka!

Mitt sockerbehov har varit helt enormt under en tid och det är väl för att jag tyvärr har låtit det skena iväg genom att äta sötsaker flera gånger i veckan i alltför stora mängder. Men efter min enda dag med magsjuka så är det sötsuget i stort sett puts väck. Till att börja med var det ju en kamp att få i sig något alls då allt ätbart kändes motbjudande, men jag trodde att det bara skulle vara de första dagarna, men nu har det gått mer än en vecka och sötsuget är fortfarande i stort sett borta!

Jag ska inte sitta här och säga att jag inte ätit något,  för jag har ätit glass flera gånger, någon enstaka kaka och godisbit men det har inte varit på grund av känslan att "jag måste ha det!!" utan jag har kunnat ta en bit och sen vara nöjd!

Kanske hänger det ihop med en stigande motivation som väckts i mig efter ett litet melt down jag hade här hemma och bokstavligen talat grät ögonen ur mig efter en misslyckad shoppingrunda där jag tvingades inse hur mycket jag faktiskt lagt på mig den senaste tiden, och paniken började komma krypande att inga av mina vår/sommarkläder kommer passa, och framför allt att vi dag för dag närmar oss sommaren och badsäsong och jag vill inte för allt i världen visa mig i det för omvärlden. Jag har väl inte känt mig bekväm i att visa mig i det på flera år men just nu är jag så obekväm i min egen kropp att det verkligen är jobbigt. Ännu jobbigare känns det då jag känner mig lite handfallen inför utmaningen - hur ska jag gå till väga för att bli av med så mycket som 20 kilo som det handlar om för att jag ska nå mitt tidigare viktmål som jag nådde för ca 3 år sedan, men då bara behövde tappa hälften så mycket för att nå. Den gången pluggade jag och kunde styra mina dagar helt som jag ville i stort sett; jag kunde träna när jag hade som mest energi, jag kunde äta på bestämda tider och jag bestämde allt jag skulle äta, jag kunde träna precis hur jag ville eftersom jag inte hade mitt knäproblem.

Så som situationen ser ut idag så handlar det om att träna innan eller efter jobbet och jag är helt slut efter jobbet för det mesta att jag har svårt att orka göra något alls. Vad gäller träningen så ägnade jag mig åt jogging som konditionsträning sist, något som i dagsläget känns helt uteslutet med mitt knä, och det gäller även mycket annan träning tyvärr då många tuffa träningspass är väldigt tuffa för just knäna har jag insett.

MEN allt det här är också dåliga ursäkter!
Bara för att jag har ont i knät så betyder ju inte det att jag inte kan träna något alls för jag har en träningscykel och jag har en vanlig cykel som jag kan köra på utan problem, det är bara det att det är så förbaskat tråkigt! Vad gäller träningen så har jag redan ett hårt program för nedre delen av kroppen så jag behöver egentligen bara lägga på några få övningar för att träna hela kroppen. Allra svårast tror jag det är med maten. Ett steg på vägen är att köra på godisförbud och det har jag gjort sedan förförra helgen (får inte köpa/ äta godis/kakor förutom när jag blir bjuden/bjuder, glass är ej inräknat) och det har som sagt gått ganska bra. Sen gäller det väl bara att försöka hålla sig till att äta en enda portion och inte slänga i sig en andra för att det är gott och för att man är superhungrig för ofta hinner jag inte känna efter om jag är mätt eller ej, utan äter mer ändå...

Så nu är det dags... jag kommer aldrig lyckas gå ner de där 20kg innan sommaren, och troligtvis inte heller 10kg men huvudsaken är ju faktiskt att jag gör mitt bästa för att klara av att gå ner i vikt varje dag... att lyfta den lata rumpan ur soffan och köra ett litet träningspass hellre än inget alls, och att tänka på vad jag stoppar i mig!
Jag önskar att jag var så modig som många andra bloggare och publicera osmickrande förebilder och mina före mått, bara för att sporra någon annan men jag är så oerhört obekväm med den obekväma sanningen att jag håller det för mig själv. Men jag kan ju tipsa som SaraLovisas blogg som jag tycker är helt underbar då hon är en sån där modig tjej som verkligen publicerat sådana bilder som visar den bistra sanningen samtidigt som hon sporrar sig själv och andra till att kämpa. Hon har en underhållande blogg som verkligen visar både bra och dåliga dagar och som till skillnad från många andra bloggar bidrar till att man själv accepterar att man FÅR ha bra och dåliga dagar. Nu kom jag ifrån ämnet känner jag!

Hur som helst - Någon som är med mig?



En bild på en joggingredo S under min förra viktkamp, hoppas verkligen jag ska lyckas hålla motivationen levande för att nå mitt mål även denna gång!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: