Hakuna Matata

2011-11-28
16:58:42

Att skämma bort sitt barn /L

Läste i tidningen (eller ja, internet) att Posh Beckham satt dyra strumpor på lillan. Nämligen 340 kronor för ett par fotvärmare. Helt sjukt om du frågar mig. Visserligen har inte hon och jag en gnutta lik årslön men va fasiken. Det kommer väl inte som en nyhet ändå, man visste ju i det man fick reda på att den var en flicka i ugnen att hon skulle bli Beckhams nya skyltdocka... likt Tompas dotter som trippar runt med smink och klackskor, åhnej hon är inte 15 utan bara 5 bast. Är det inte knähundar eller adoptivbarn från alla världens hörn så är det prinsess-döttrarna som ska se så superfeminina och docksöta ut.

Men återigen till det att kasta pengarna i sjön. Jag ser määängder av föräldrar som köper dyra kläder till småttingarna. Jag förstår att vissa saker investerar man i, med all rätt, så som regn- och vinterkläder. För av erfarenhet så bör man köpa kvalitet där. Men att köpa dyra märkerskläder som man hinner använda en gång förstår jag inte. Lillemans garderob består mest av kläder från primemark. Där kostar kläderna ingenting, vi har exempelvis en jättefin jacka som kostade under hundralappen men i affären här fanns det en kopia med där var priset 400 kronor. SJUKT. Jag kollade på fårskinnstofflor åt lilleman, 600 spänn kostade de. No way. Jag betalar inte så mycket.

 

Man behöver inte köpa dyrt när det finns så mycket fint billigt. Dessutom så antingen hinner man aldrig använda plaggen eller så blir det skitiga, i värsta fall förstörda på en gång. Speciellt när barnen börjar förskolan, ödsla inte dyra pengar.

 

För mig känns det som att man idag ser det som ett sätt att visa framgång genom att trycka på ungarna dyra kläder och leksaker, vilket i sin tur bara leder till stress och allt mindre tid till barnen eftersom man måste ju jobba ihop pengarna.

 

Skäm inte bort barnen med onödiga saker. Sätt dig hellre en timme i soffan och läs högt ur en bok. Jag lovar att det är det de minns i slutändan.

 

Hela hållningen ser onaturlig ut som om det vore en modeshow med liten baby som accessoar.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: